MAZDA Thinking in new dimension....vse o MAZDE

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA

• 00 Reagovat !

foto

09.07.03  01:24

« Bez nadpisu

hehe zajimavy, me prave nejvic presvedcil u mazdy servis :-).....se skodou se to proste zatim nedalo srovnavat vubec
  • 00 Reagovat !

foto

08.07.03  23:24

« 2 joe_st

Ještě drobné doplnění. Co mě napříště od Mazdy odrazuje je servis. Přesedlal jsem ze Spořilova do Butovic a nebude v tom rozdíl. Hned napoprvé naopak mi auto místo druhý den, což samo o sobě není zrovna rychlost, vrátili až třetí den. To byla ta 90 tis. prohlídka. Zavolali mi dvě hodiny předtím, než jsem si to měl vyzvednout. Pro mně je auto nutnost, nedostanu se bez něj domů, tudíž mě tohle dost s...e. U blbý škodovky se mi nikdy nestalo, že by při běžný údržbě chtěli auto v servisu přes noc.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.07.03  23:21

« Re: Zkusennosti

origos..myslim 2,5tis za predek a 2,7tis za zadek. Na brzdach setrit nehodlam, kdyz mi nekdo rekne, ze abs zna a nedoporucuje..beru origos..neni o cem.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.07.03  23:12

« Re: ad brzdy

to joe_st: brzdy je jeden z největších vopruzů, co sem tou Premacy mám. Kola jsou originál patnáctky alu (195x55x15). Jezdím v průměru okolo sedmi litrů, ale hodně po Praze a nestydím se dát plnej kdykoli je třeba. Chip je ta externí jednotka? Ale asi to nebude pro mně použitelný, protože mám ještě starý DiTD 66kW.
    Na rovinu řečeno nejsem přesvědčenej, jestli bych do Mazdy příště šel. Mimo všechno jiné mě dost irituje, že po 90 tisících v autě všechno možný drnčí - při jízdě po kostkách si připadáš jak v dětským chrastítku. Mimochodem, 23.000,- Kč za prohlídku po 90 tis. mi nepřipadá taky zrovna lidovka. Nebylo to zas tak laciný auto.
    Náš poslední rodinnej přírůstek je někdy od února Hyundai Matrix, koupil jsem ho mamině. Uvidíme, co přijde, ale zatím za těch 400 papírů úžasnej poměr cena/výkon. Ve výbavě to má skoro všechno co Premacy. Zatím jediný výtky jsou zpřevodování (skoro 4 tisíce otáček při 130) a spotřeba (okolo 9 litrů - je to 1.6 benzín). Ovšem poté, co mě mamina sprdla, že jezdím jak ponocnej (na dálnici 130-140), tak myslím, že problém se spotřebou je úplně jinde. Není to sice žádnej krasavec (i když Pininfarina design), ale velká spokojenost.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.07.03  22:06

« Re: Zkusennosti

rudosi....kolik stoji origos?...ABS neznam ale nekde dole jsem psal o tech Textarech...* *
  • 00 Reagovat !

foto

08.07.03  22:04

« ad brzdy

to davidz: no presne to co ti dela premacy dela moje efko...nekdy je citit kazdy pootoceni kola...vsechno jsem presel, kotouce jsou ok..trmeny taky...desky novy...najel jsem s tim 100tis km :-) btw co tam mas za kola? normalni plechy nebo alu? ja zatim s premacy 101% spokojenost, spotreba cca 6.4l (najeto 4000km, tak si to jeste seda) super vyhled a hodne placu.uz mam ten chip na 90kW a 290Nm , ale jeste neni nainstalovan...nejak neni cas...

tak pokud to dopadne tak budeme mit dalsi prirustek v rodine... Mazdicku 2 .. :-) hned jak se neco zrealizuje dam vedet jak to jede a tak...zatim hovorime o Comfortu (hmmm $$) s tou 1.25kou...jezdil jsem v 1.4 a na to jakej je to prcek tak super svezeni.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.07.03  15:29

« Zkusennosti

Mate nekdo zkusennosti s Brz destickama ABS? Dostal jsem nabidku na predni 1,200 a zadni 1,22. tak nevim..?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.07.03  15:14

« www.Mazda626.sk update - 8.7.2003

pridana identifikacia Mazdy 626 a 323 podla VIN karoserie a, che che, pridana fotka Dabla a mna a la kuklaci :-) ked sme boli na motokarach... (treba hladat :-) )
  • « 00 Reagovat !

foto

07.07.03  20:51

« Re: Na čem plavou plovoucí třmeny?

To joe_st: Dodatek: jo pokud jde o těch 50% nejsi daleko od pravdy - vnitřní strana kotouče už moc "obržděná" nebyla ...

K

• « 00 Reagovat !

foto

07.07.03  20:48

to joe_st: Ahoj do PE a díky, nějakou mázu seženu a doufám že i ten bazmek zítra v Praze. Mně to teda vydrželo 7 let / 150 tisíc ale v neděli jsem namočil to gumové pouzdro do benzínu a to jsem teda neměl dělat 8-(((, už mi ho moc nezbývá a do zbytku poteče, už se těším na cenu...

To davidz: Jo přesně takhle se to chová, dělá mi to ale jen levá strana. Pokud sundáš kolo a uvolníš disk, ten třmen by měl celkem volně jezdit (alespoň to tak bývalo když jsem zkoumal ložiska co se ukázaly býti pneumatikou.

Karel

• « 00 Reagovat !

foto

07.07.03  20:23

To KarelB: to mě dost zajímá, jelikož s "cukajícíma" brzdama na Premacy mám problémy skoro od začátku, byl jsem s tím v servisu asi pětkrát. Vyměnili všecko možný, nakonec i ty kotouče a znovu. Jak se to cukání projevuje? Mně to při větší rychlosti vibrovalo ve volantu, při nižší (dobržďování) to bylo brzdím hodně - brzdím málo dle polohy otočení kola. Na červenou jsem tedy vždycky "doskákal". Je to ono???
  • « 00 Reagovat !

foto

06.07.03  22:15

to je nemoc tehle brzd, vetsinou *neplavou* delal jsem to na vsech autech co jsem mel, staci to vyndat, kdyz je to tam moc zatuhle, tak odpojit trmen z hadice, vzit na sverak a tycku proste vytacit. pak po ocisteni a namazani (delal jsem to beznou vazelinou s vyssi odolnosti proti teplote) se to rozchodi a pak to vetsinou funguje dobre, vzdycky jednou za rok, jsem to pri vymene kol zima-leto znovu rozchodil a bylo to ok. btw pri totalne zalehnutem trmenu je ucinnost prednich brzd teoreticky 50% ze?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.07.03  15:00

« www.Mazda626.sk update - 5.7.2003

Pridane foto mojho noveho interieru, ale hlavne pridane slubene demo videa elektronicky nastavovatelnych tlmicov a co to spravi s pruzenim auta.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.07.03  09:25

« Na čem plavou plovoucí třmeny?

Ahoj,

udělal jsem to, co jsem se po úplném rozebrání a složení staré Š120 zařekl, že už nikdy neudělám. Začal jsem se vrtat v dalším autě. Měl jsem problém se svou 323BA - při brždění cukaly brzdy. Měl jsem za to, že jsou zkroucený kotouče ale zjistil jsem, že třmeny neplavou na tom na čem by měly. Jsou tam gumový pouzdra ve kterých je zastrčená trubka na které to celé drží na nápravě a jak jsem zjistil, obě spodní kladly nemístný odpor, tudíž plavání se nekoná. Na pravé straně se to hnulo, na levé to vypadá, že trubka je zoxidovaná a bude ji třeba vyměnit. V úterý to jdu (celé i s gumou) sehnat na Spořilov, otázka ovšem zní: Maže se to nějak / něčím?

Díky. K

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.07.03  15:27

« Re: Olej vs. svicka

to je krize..napisu dotaz a rovnou si sam i odpovim. ;-) Nebojte, nejsem rozdvojena osobnost..nasel jsem neco na "[odkaz]" mrknete na to, koho to zajima. No a nevite nekdo, kde koupit NGK svicky a klic, kterym je vymenim..muj tam nepasuje, je sirsi, nez otvor, v kterym je svicka zapustena. DIK
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.07.03  14:25

« Olej vs. svicka

Pamatujete si, jak jsme resili ze se mi ztraci olej? vcera jsem chtel s oddiem zmerit kompresni tlaky a zjistil jsem, ze svicka na prvnim valci plave asi v 1,5 cm oleje...ostatni byly suche. Vysusil jsem a nastartoval, nikde nic neprosakuje..tak nevim, prasklina tam snad neni..takze ze by blbe utazena svicka? Ci blbe tesneni pod svickou? Zkusil bych ji vyndat, ale je tam moc uzky otvor na to, abych tam strcil klasicky orisek na svicky...tak a babo rad... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.07.03  13:21

« Re: Pneu 225/55/16 + foto + ocicka

Jo jo..vlastni kocista... mooooc pekna..nemam kocky rad, takze si se mnou DOST uzil..a verte nebo ne, povedlo se mi ho DOST slusne vychovat. Ne ze by si sedl, kdyz reknu sedni, jako pes...ale vi co smi a co ne.. No, bojuje..kamaradi ze zoo v Pze se o nej staraj..tak uvidime. Jo, na kalbu pozor..to az uvidis ;-))
  • « 00 Reagovat !

foto

04.07.03  13:04

Aky kocourek v ZOO? Tvoj vlastny? Ja som mal tiez jedneho a tiez umrel na zlyhanie ladvin :((( Sajtu checknem, kalby sa nezlaknem ;))
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.07.03  12:25

Auticko uz vidi, koupil jsem ji rovnou dve ocicka, do rezervy...A byl jsem se podivat za kocourkem v ZOO..nic moc :-( selhaly mu ledviny a bojuje o zivot..chudera.. takova pekna kocista to je.. jinak, dalsi fotky mxka jsou na easyfly.jinak.cz pod Rudou Rejfirem ;-) Jsou tam i nejake fotky ze soukr kaleb...tak, pokud se nechcete zdesit, nelezte tam ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

04.07.03  09:41

« Re: Pneu 225/55/16

Tak paraaaada ;)) Takze Mazdicka uz nema slepe ocicko, ano? Ze ju pozdravujem ;)))
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…