MAZDA Thinking in new dimension....vse o MAZDE
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA
-
« problém
Mazda 323SDN.Najeto 100 000km.Problém: při startu motoru/pouze při prvním startu/se z motorového prostoru ozve zcela neznámý zvuk.Něco jako vadný startér u starých škodovek105 a 120.Velice nepříjemné.Při dalších startech tento pazvuk již není.Zvuk připomíná něco jako vrzání nenamazaných ozubených kol.Víte někdo co to může být?Díky.Jinak krajní spokojenost.Brzdové destičky 85 000km.Výfuk měněn po 80 000km.Jinak nic.Pouze olej a benzín.Takže pánové víte co by to mohlo být za zvuky.Co je třeba opravit či vyměnit? -
"-- skrytý --" 12.11.04 14:42
« Re: Re: Re: Re: Re: fuj zima ;-)
Nazdar mazdaci, kupil som v septembri Mazdu 626 GF 1.9i sedan 98´, prednedavnom som ju prezul kedze mala este origin. pneu. Zvolil som FULDA Kristall Gravito 185/65R15. Ma niekto skusenosti snimi? Ake maju vlastnosti? Neboli drahe tak neviem ci stoja zato. :roll: -
« Re: Re: Re: Re: fuj zima ;-)
Prezul som tuto nedelu a hned v pondelok sa uz tie hnusne biele neforemne veci zacali valit z oblakov.
Inak v zime Dunlop Wintersport M3, zacinaju tretiu sezonu a bude to asi ich posledna - maju uz za sebou 60tkm ;) Vyborne na to, co potrebujem: clapkanice a rozjazdeny sneh na dialnici, mokro aj sucho OK. Trosku hlucnejsie na niektorych velmi tvrdych povrchoch (nove rakuske trojprudove useky na A1)
No a v lete Bridgestone New Turanza ER70. -
"-- skrytý --" 11.11.04 16:44
« Re: Re: Re: fuj zima ;-)
Silikon sice ničemu neuškodí, ale před korozí tvůj motor - bohužel - stejně neochrání. Navíc se na něj skvěle lepí prach, takže za chvíli budeš mít pod kapotou "hroudu špíny". Počkej pár měsíců a uvidíš sám...
PS: Pravda, ta špína se pak lépe myje, ale to je snad jediné plus tohoto opatření. -
"-- skrytý --" 11.11.04 16:24
« Re: fuj zima ;-)
Ale fuj! Silikonový olej? Na konzervaci motoru jsou přece speciální spreje, které nejsou - no přece mastné... Vytvoří to takový průhledný, pevný, vodoodpudivý film, často navíc příjemně "naparfémovaný", a máš pokoj. Jen se to nesmí nastříkat na výfukový trakt a motor musí být před aplikací čistý a suchý - jinak na něm totiž tu špínu dokonale zakonzervuješ! -
"-- skrytý --" 11.11.04 16:20
« Re: fuj zima ;-)
Rad se pridam k perspektivni diskuzi: ;-)
Zimu jedu na : Nokian NRW 205/65/15
Leto na Fulda Carat Extremo 205/55/15
Nokiany zatim subjektivne hlucnejsi..ale nic hrozneho...objektivne nevim..mam je chvilinku,ale spokojenost.
Fulda je super..(diky Joe_ST za doporuceni)...fakt vyborny gumy pomer vykon/cena.
No a motor? Bojim se ho myt..tak ho jen tak otiram a udrzuju..ale v zime....se mi tam zadna spina nedostane (jak je velkej) :-) Jinak strikam pouze kabely...sem tam.. -
"-- skrytý --" 11.11.04 15:43
« fuj zima ;-)
tak je to tu, asi vsichni uz jsme prezuli...hmmm pripadam si jako v backorach, z rozmeru 205/40 R17 na 185/65R14 je opravdu skok. Chci se zeptat na jakych pneu odjezdite zimu a vase zkusenosti?...Sucho, voda, snih, led co hlucnost atd atd.... at zacnem povidat o necem normalnim :-)
jo a zeptam se, taky mate v zime tak spinavy motor od tech vsech sajrajtu ze silnice?..delam pokus koupil jsem silikonovy spray a cely motor jsem pekne nastrikal, je fakt ze to skvele odpuzuje vodu, tak to treba bude lepsi a pujde to potom lepe umyt. -
"-- skrytý --" 11.11.04 08:27
« Re:
Cituji IT-ho slova: Každý kdo si koupí škodovku je socka, * hlupák,primitiv atd...
A já se navážím do majitelů škodovek? Myslel jsem to stejně ironicky jako ty a dobře to víš. Jseš magor, chceš slovíčkařit a ani nevíš co sám píšeš. Vidím že poslední slovo musíš mít stejně ty, protože evidentně od rána do večera jenom sedíš u PC dokazuješ si IQ, tak si to užij. Půjdu raději na jiné fóra pokecat se seriózními lidmi, když ty jsi si přivlastnil tohle :x My Mazďáci jich máme víc, víš :?: -
"-- skrytý --" 10.11.04 22:13
« Bez nadpisu
to Weiny & IT..kluci nechte toho...to nema smysl. Uz se bavite o slovickareni, Weiny kasli na to nestoji to za rec, IT presne vime co jsi chtel rict a staci to, az bude neco zajimavyho o Mazdach urcite tu budes vitan a prijd pokecat, ve vsi slusnosti.. Jo budme kamosi >:D diky -
"-- skrytý --" 10.11.04 21:39
« Bez nadpisu
Pane W:Jsi drobátko přecitlivělá dušinka, která není schopna normální diskuse(na rozdíl od jiných, co sem píší).Už se zase navážíš do majitelů škodovek.Tomu se říká diagnóza, tipuji na Dg. F03, dle Mezinárodní klasifikace nemocí, 10. revize. :idea: Peníze si musím fakt vydělat svou prací.Asi jsem tě zklamal, ale to víš, i prací se dá slušně vydělat. Tak se měj hezky a podruhé Tě prosím : už to neřeš. :!: -
"-- skrytý --" 10.11.04 20:46
« Odejdi v míru
Psal jsi to všeobecně o všech autech, že pro tebe nic neznamenají a po 3-4 letech jsou to hromady šrotu, tedy i M6. Na něco jsi velice chápavý a na něco schválně ne, takové mám nejraději. V klidu budu žít až přestaneš stupidně reagovat na mé příspěvky, evidentně musíš mít poslední slovo a vůbec tě nezajímá že i ostatní kolegy Mazďáky zde prudíš svými povrchními názory na svět. To tak vyrypuješ na všech fórech? Nějak si nepamatuju co máš momentálně za značku auta, že opruzuješ na Mazda fóru >:-[] Taky jsem si všiml že jsi vždy první kdo na něco co se tě týká reaguje, takže bych chtěl vidět tu pracovní náplň, tak bych se chtěl taky mít, provokovat půl dne po diskusních fórech a každé 3 roky mít nové fáro, pan podnikatel,
pozóóór :mrgreen: :!: :!: :!:
Běž si pokecat se sockami na Fábia fórum, budou rádi za tvé přátelské a povzbuzující komentáře :roll: -
"-- skrytý --" 10.11.04 15:01
« Re: No konečně!
Weiny: ..a slyšeli jsme slovo boží. Uveď, prosím, kde jsem napsal, že jakákoliv mazda je šrot, konkr. M6 a já se za to omluvím. Už se na to vyser a žij v klidu...Souhlasím,že každý, kdo si koupí něco jiného než M6 je hlupák a jezdí v šedém průměru, ale už to proboha neřeš,protože si ničíš zdraví a tvoje mazda by tě mohla přežít, což bych fakt nechtěl mít na svědomí. Uzavřeme to tím, že vše kromě japonců jsou *, každý kdo si koupí škodovku je socka, * hlupák,primitiv atd. Kdo VW je blbý germán atd., značka po značce. Tečka. Konec.
Jo, komunisti mi taky říkali že jsem málo uvědomělý, že nejsem dostatečně pokrokový a že bych s tím měl něco dělat,... bla, bla. ...Zkus neradit, kam kdo může a nemůže psát.Díky. >:D -
"-- skrytý --" 10.11.04 12:58
« No konečně!
Konečně že jste se mě taky zastali, už jsem myslel že jsem tu úplně sám proti názorům IT-ho, vím moc dobře v jakém duchu tady všichni diskutujem a chtěl jsem po měsíci všecky potěšit jak dobře vyšel test M6 a že nechápu, jak si někdo může koupit Fábii (samozřejmě to bylo s nadsázkou určené nám Mazďákům co mi jistě dají za pravdu) a přímo mě spařila IT-ho suchá odpověď ve znění abych se z toho auta nepos.al a proč haním Fábku, no myslel jsem rozkopu monitor >:-[] , člověk chce potěšit a ono tohle. Ten člověk sem evidentně nepatří, liší se názory od většiny přispívajících a neustále si protiřečí (M6 je pěkná, za 3 roky s ní ale pryč, protože je to šrot :idea: )
Takže jsem rád že můj příspěvek z 3.11. byl napsán dobře jen přečten a komentován nesprávným člověkem a Vy jste mi potvrdili že to cítíte úplně stejně jako já a nenecháte si do toho kecat :-!
A máš to IT >:-[] -
"-- skrytý --" 08.11.04 00:37
« to IT
jeste jen takovej dodatek, predstav si, ze jsem takovej blazen, ze misto toho abych si koupil novy nabuseny auto za 800-900 tisic tak si radsi koupim dve starsi a mam z nich velikou radost, s jednim pracuju s druhym se bavim, fungujou obe uzasne a mam je moc rad :-) on totiz i ten v tvych ocich 3-4 lety srot dokaze nekomu udelat radost a v pripade japonskych aut pokud se za ty prvni 3 roky zivota o to auto nekdo staral tak jsou to nejlepsi ojetiny, kam se na to VW (at jako Skoda, Seat, VW) hrabe o francouzich vubec nemluvim a italum musis ledasco odpustit. To je o pristupu k autu, pro Tebe je to sluha, sam jsi napsal, ze Ti musi slouzit. Me to auto neslouzi, my spolu zijem a mame se radi :-)
btw: je malo lidi kterym se M6 nelibi ;-) a pokud vim tak se tu nikdo do nikoho nenavazel, jen Weiny napsal, ze az mu bude nekdo vykladat jak je lepsi si koupit Skodovku nez Mazdu, co udela...viz Autobild. .....Mazda Passion for the road. -
"-- skrytý --" 08.11.04 00:10
« Bez nadpisu
Joe_ST: Kdo se tu hádá? Tu se seriozně diskutuje!Tak pozor!To mám psát červeně, že se mi např. M6 líbí, aby to už bylo k pochopení? Ale proč se navážet do jiných lidí, že si koupili třeba Fabii, že....to tu také bylo. Prostě ji koupili a je. Je to jejich a ne náš problém:D -
"-- skrytý --" 07.11.04 23:38
« Re: :-O wow :-O
Jo..diky Joe_ST..MLUVIS mi z duse..ja to svoje auti miluju..at si o me mysli kdo chce, co chce... Kdo me zna, ten me zna a kdo ne...jeho vec. Mam ji proste rad, nikomu ji nevnucuju..ale ta radost, kterou citim, kdyz si po nudnym dni v praci, do ni sednu, pustim si peknou hudbu...ne tak, aby to slysela cela ulice, ale pro sebe..otevru okenko, je leto..letni vecer, silnice prazdna (ne proto, abych mohl jet 200, ale pro to, ze jsem tam jen ja a moje MX..je nepopsatelne krasnej... A proc mazda..che..to by bylo na hodne dlouho. At mi to nikdo nebere a nebudu nic ja brat jemu.Kazdopadne se ztotoznuji s Joe_ST..kdyz auto (spolehlive, doprava z A do B, a levne..) tak proc "drahou" novou Fabii.?.? Tomu nerozumim.. -
"-- skrytý --" 07.11.04 20:30
« :-O wow :-O
Mazdarek :-) co to koukam, proc se tu hadate?... no taaak, IT pochopi, ze my tyhe japonsky koniky milujeme, kdyz nas nekdo presvedcuje, co to mame za blby japosky auta s drahym provozem tak mu dle rady Weinyho buchnem do stolu testm v Autobildu a IT si muze pracovne nebo soukrome jezdit v cem chce, asi to pro nej ta srdecni zalezitost neni, protoze jak sam rika, dle nej je to za 3-4 roky kupa srotu, my to proste citime jinak, no :-) jsou lidi kteri milujou knedliky se zelim, druhej by dejchla za svoje kaktusy a my jsme spadli do mazdamanie ..... nech nas a to ze si na paskal vezmeme designove ne moc povedenou fabku?...no jezdi jich tolik, ze je to asi nejjednodussi :-) ... jediny co mi trochu vrta hlavou je to ze kdyz to pro ITho neni srdecni zalezitost tak proc za to vyhazuje tolik penez, pokud ma auto jako prostredek na prepravu a za 3 roky kupu srotu tak auto za polovicni penize, nez rika, ze utratil, splni vsechno co potrebuje, ale pravdepodobne na to proste ma a nebo potrebuje mozna z duvodu image jezdit v necem za mega. Ale to neni duvod se hadat, znam par takovych lidi, proste potrebuji mit drahy auto (0.9M je pro me drahy auto) a kdyz nekradou .... tak at :-) ... Weiny, TomAnt, Dabel, Country, Morfikus a vubec vsichni tady si uzivame to ze si sednem za volant mazdy a je fuk, jestli je to deset let stara Morfiho MX6, nebo fungl M6 (Lubos) nebo 626 (Coutry + SK boys ;-) ) nebo v zime temer nepouzitelna Miata, mame z tech aut radost, bavi nas o ne pecovat a hodne z nas se o ne starame sami, prijde nam, ze dat ho jen tak do servisu je proste neosobni, ale tohle je vec, kterou IT nepochopi....at ji prosim respektuje :-) Dik Joe. Timto Vas vsechny zdravim :-) HUGS