MAZDA Thinking in new dimension....vse o MAZDE

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA

• « 00 Reagovat !

foto

17.11.04  08:56

« Re: Mlžení skel

Weiny: na mlzenie pouzivam klimosku: po zapnuti (a hlavne vyvedeni vzduchu na predne sklo) sa mi to odmlzi bleskovo ;)
    Btw co ten test, mas moznost ho oscannovat (viz. moj starsi dozat)?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.11.04  08:25

« Mlžení skel

No bezva, taky mě vždycky zajímalo jaká ta M2 je a jak to s tím slabým motorem jezdí, tak jsi to pěkně popsal.
    Odbočím, taky vás tak sere to mlžení skel sotva se ochladilo a nedejbože když je vlhko či prší? Někdy mám úplně zamlžené i boční okna, což mě rozčiluje, nechce se mi je otírat. Vesměs popojíždím po městě, takže to nestačí odfoukat vzduch. A co mě maximálně vytáčí je čelní sklo, z venku se mi udělal jakýsi film, když nastartuju a jedu za tmy tak při použití stěračů nevidím skoro nic, jen ten film (kdyby to byl aspoň Matrix :P ). Přitom jsem skla okenou umyl. Mám na to vzít aceton či co? Zkusím to zatím benzínem, přece to musí jít dolů, je to jak rozleštěná mastnota. Zevnitř se to taky mlží, než to ofoukne vzduch, zde jsem na vážkách zda použít nějaké nemlžící prostředky či hadry, pak totiž když náhodou vysvitne slunce vidím, že to naneslo vrstvu která sice zabraňuje mlžení ale okno vlastně zašpinila, protože je vidět že není úplně čiré. Jó, zima, má své mouchy, a to ještě ani nezačla. Nejlíp myslím umyje sklo přimrznutá voda seškrábaná škrabkou >:D
    Jaký je váš názor, co s tím čelním, mám koupit kyselinu chlorovodíkovou? Na vodní kámen je nejlepší >:D :shock: :D
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.11.04  20:57

« Re: díky...

cau cau, mame to bez ABS...kdyz neni clovek tupec co hapsne na brzdu tak to neni 100% nutny. Jo predvadecku mi proste dali a mohl jsem si jet kam jsem chtel a kudy jsem chtel :-) proste jsem ji za 30min vratil :-) co se tyka delsi trasy tak bych se niceho nebal, jedine co mi pri delsi jizde vadilo je absence odkadaci plosky pro spojkovou nohu, v premacy i v mxku to mam a v M2 je takovej divnej hrb, tak jsem do nej porad noho narazel, ale to je tim, ze jsem zvyknutej tam tu nohu vzdycky odlozit a zvyk je zelezna kosile :-D
    Co se tyka benzinu, tankujem 95, mel jsem v tom 99+ (jeste pred VPower 100) ale bez efektu, ten motor to pravdepodobne neni schopen rozpoznat. Takze momentalne to jezdi na 95 od Eurooilu. (tam tata bere). Koukam, ze ten ICE&FIRE to ABS nema, ale nevidim v tom nejakej problem. Zalezi s cim jezdis ted. jestli to ABS ma ci ne. Me nekdy stve, jednou me zachranilo. (zivot ne jen plechy :-D )
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.11.04  17:13

« díky...

čau, díky moc za to co jsi mi napsal...jakej do toho tankujete benzín?stačí 95?A nevíš, co to udělá, když se do toho dá něco lepších(100 OČ)?Máte v ní ABS?Myslíš,že se to dá zvládnout i bez něj?Kudy se jede ta předváděčka?Jen někde po městě, nebo předvedou co všechno to umí? >:D jaký máš zkušenosti s jízdou na delší trasy(např.Slovensko,...) jestli tě ještě něco k tomu autu napadá tak to prosím napiš...ještě jednou dík moc
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.11.04  23:41

« Re: Mazda2

Mazda2 ... v garazi mame jednu je rok stara, ma ujeto cca 5000km barva Tonic Blue, motor 1.25i. Zavady - zadne, spotreba: po meste a studeny auto cca 8-8.5 (to je bohuzel 85% toho co najezdi) jinak mimo mesto tak okolo 6-6.3. Dojmy: perfektne se to ridi, motor se musi tocit aby to jelo, mozna proto ta spotreba, neni problem drzet otacky mezi 4-6 tis. je to jako motorova pila :-) ale jezdi to dobre, presny razeni, paradni brzdy, dobry tlumeni nerovonsti, pro 4 dospely lidi dost mista. Urcite kladny body za praktickej interier, snad malicky minus za kratky sedaky prednich sedacek. Velmi pohodlny nastupovani. Ta vyssi spotreba bych rekl ze je touhou toho motoru po otackach a pak celkove vyssi stavbou auta = vetsi aerodynamicky odpor. Kufr v tehle tride dobrej, ani prilis malej ani maxi. Asi prumer. Zpracovani dobry, myslel jsem ze to bude od tech spanelaku horsi. V interieru jako z japonska, slicovani dilu karoserie hodnotim na cca 80% toho co bych cekal Made in JP. Ale rozhodne vyrazne lepsi nez Ford :-D jestli se rozhodujes o ICE&Fire tak to je dobry :-) dali jsme na to 14" ALU kola a je to fajn auto, kdyz se s nim muzu svest tak se na to tesim :-) jinak jezdil jsemv predvadecce 1.4 a nerekl bych ze to jelo nejak vyrazne vic. Nejel jsem s dieselem ani 1.6. To auto je fajn a muj otec z nej ma radost :-) a ja mam radost ze on ma radost z auta ktere jsem mu doporucil :-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.11.04  21:19

« Mazda2

Čau lidi, má tady někdo zkušenosti s Mazdou2?Má ji někdo nebo ji má nějakej váš známej?Prosím napište mi o ní něco?Jak se s ní jezdí, jaký jsou problémy, kolik to žere,... zajímá mě hlavně 1,25i.Dík moc.
  • 00 Reagovat !

foto

12.11.04  18:40

« problém

Mazda 323SDN.Najeto 100 000km.Problém: při startu motoru/pouze při prvním startu/se z motorového prostoru ozve zcela neznámý zvuk.Něco jako vadný startér u starých škodovek105 a 120.Velice nepříjemné.Při dalších startech tento pazvuk již není.Zvuk připomíná něco jako vrzání nenamazaných ozubených kol.Víte někdo co to může být?Díky.Jinak krajní spokojenost.Brzdové destičky 85 000km.Výfuk měněn po 80 000km.Jinak nic.Pouze olej a benzín.Takže pánové víte co by to mohlo být za zvuky.Co je třeba opravit či vyměnit?
  • 00 Reagovat !

foto

12.11.04  15:02

« Bez nadpisu

Muj poznatek k Fuldám je, že jsou super na břečku a sníh. Rychleji se ojíždějí ( cca 25000 km), ale vzhledem k ceně si v klidu na další zimu koupím čerstvé. Zimní pneu časem tvrdnou a po 4 letech jsou stejné jako letní( to jsem si někde přečetl).
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.11.04  14:42

« Re: Re: Re: Re: Re: fuj zima ;-)

Nazdar mazdaci, kupil som v septembri Mazdu 626 GF 1.9i sedan 98´, prednedavnom som ju prezul kedze mala este origin. pneu. Zvolil som FULDA Kristall Gravito 185/65R15. Ma niekto skusenosti snimi? Ake maju vlastnosti? Neboli drahe tak neviem ci stoja zato. :roll:
  • « 00 Reagovat !

foto

11.11.04  17:26

« Re: Re: Re: Re: fuj zima ;-)

Prezul som tuto nedelu a hned v pondelok sa uz tie hnusne biele neforemne veci zacali valit z oblakov.
    Inak v zime Dunlop Wintersport M3, zacinaju tretiu sezonu a bude to asi ich posledna - maju uz za sebou 60tkm ;) Vyborne na to, co potrebujem: clapkanice a rozjazdeny sneh na dialnici, mokro aj sucho OK. Trosku hlucnejsie na niektorych velmi tvrdych povrchoch (nove rakuske trojprudove useky na A1)
    No a v lete Bridgestone New Turanza ER70.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.11.04  16:44

« Re: Re: Re: fuj zima ;-)

Silikon sice ničemu neuškodí, ale před korozí tvůj motor - bohužel - stejně neochrání. Navíc se na něj skvěle lepí prach, takže za chvíli budeš mít pod kapotou "hroudu špíny". Počkej pár měsíců a uvidíš sám...
    PS: Pravda, ta špína se pak lépe myje, ale to je snad jediné plus tohoto opatření.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.11.04  16:28

« Re: Re: fuj zima ;-)

Mitsi: jo jo vim jaky spreje myslis, ale ono to pak popraska a je to horsi nez lepsi....cemu by mel ten silikon uskodit? dobre je to mastny, ale neni to kriticky...a reknu to takhle lepsi nez od soli a zkorodovany...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.11.04  16:24

« Re: fuj zima ;-)

Ale fuj! Silikonový olej? Na konzervaci motoru jsou přece speciální spreje, které nejsou - no přece mastné... Vytvoří to takový průhledný, pevný, vodoodpudivý film, často navíc příjemně "naparfémovaný", a máš pokoj. Jen se to nesmí nastříkat na výfukový trakt a motor musí být před aplikací čistý a suchý - jinak na něm totiž tu špínu dokonale zakonzervuješ!
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.11.04  16:20

« Re: fuj zima ;-)

Rad se pridam k perspektivni diskuzi: ;-)
    Zimu jedu na : Nokian NRW 205/65/15
    Leto na Fulda Carat Extremo 205/55/15
    Nokiany zatim subjektivne hlucnejsi..ale nic hrozneho...objektivne nevim..mam je chvilinku,ale spokojenost.
    Fulda je super..(diky Joe_ST za doporuceni)...fakt vyborny gumy pomer vykon/cena.
    No a motor? Bojim se ho myt..tak ho jen tak otiram a udrzuju..ale v zime....se mi tam zadna spina nedostane (jak je velkej) :-) Jinak strikam pouze kabely...sem tam..
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.11.04  15:43

« fuj zima ;-)

tak je to tu, asi vsichni uz jsme prezuli...hmmm pripadam si jako v backorach, z rozmeru 205/40 R17 na 185/65R14 je opravdu skok. Chci se zeptat na jakych pneu odjezdite zimu a vase zkusenosti?...Sucho, voda, snih, led co hlucnost atd atd.... at zacnem povidat o necem normalnim :-)
    jo a zeptam se, taky mate v zime tak spinavy motor od tech vsech sajrajtu ze silnice?..delam pokus koupil jsem silikonovy spray a cely motor jsem pekne nastrikal, je fakt ze to skvele odpuzuje vodu, tak to treba bude lepsi a pujde to potom lepe umyt.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.11.04  13:57

« Re: Re:

Weiny: v ramci ukludnenia diskusie sa Ta chcem spytat, ci by si mohol spominany dlhodoby test M6 nascannovat a poslat mi na mejla - prihodime ho na stranku. Ja ho sice mam, ale bohuzial len v originale (v nemcine) ako PDFko.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.11.04  08:27

« Re:

Cituji IT-ho slova: Každý kdo si koupí škodovku je socka, * hlupák,primitiv atd...
    A já se navážím do majitelů škodovek? Myslel jsem to stejně ironicky jako ty a dobře to víš. Jseš magor, chceš slovíčkařit a ani nevíš co sám píšeš. Vidím že poslední slovo musíš mít stejně ty, protože evidentně od rána do večera jenom sedíš u PC dokazuješ si IQ, tak si to užij. Půjdu raději na jiné fóra pokecat se seriózními lidmi, když ty jsi si přivlastnil tohle :x My Mazďáci jich máme víc, víš :?:
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.11.04  22:13

« Bez nadpisu

to Weiny & IT..kluci nechte toho...to nema smysl. Uz se bavite o slovickareni, Weiny kasli na to nestoji to za rec, IT presne vime co jsi chtel rict a staci to, az bude neco zajimavyho o Mazdach urcite tu budes vitan a prijd pokecat, ve vsi slusnosti.. Jo budme kamosi >:D diky
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.11.04  21:39

« Bez nadpisu

Pane W:Jsi drobátko přecitlivělá dušinka, která není schopna normální diskuse(na rozdíl od jiných, co sem píší).Už se zase navážíš do majitelů škodovek.Tomu se říká diagnóza, tipuji na Dg. F03, dle Mezinárodní klasifikace nemocí, 10. revize. :idea: Peníze si musím fakt vydělat svou prací.Asi jsem tě zklamal, ale to víš, i prací se dá slušně vydělat. Tak se měj hezky a podruhé Tě prosím : už to neřeš. :!:
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.11.04  20:46

« Odejdi v míru

Psal jsi to všeobecně o všech autech, že pro tebe nic neznamenají a po 3-4 letech jsou to hromady šrotu, tedy i M6. Na něco jsi velice chápavý a na něco schválně ne, takové mám nejraději. V klidu budu žít až přestaneš stupidně reagovat na mé příspěvky, evidentně musíš mít poslední slovo a vůbec tě nezajímá že i ostatní kolegy Mazďáky zde prudíš svými povrchními názory na svět. To tak vyrypuješ na všech fórech? Nějak si nepamatuju co máš momentálně za značku auta, že opruzuješ na Mazda fóru >:-[] Taky jsem si všiml že jsi vždy první kdo na něco co se tě týká reaguje, takže bych chtěl vidět tu pracovní náplň, tak bych se chtěl taky mít, provokovat půl dne po diskusních fórech a každé 3 roky mít nové fáro, pan podnikatel,
    pozóóór :mrgreen: :!: :!: :!:
    Běž si pokecat se sockami na Fábia fórum, budou rádi za tvé přátelské a povzbuzující komentáře :roll:
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…