MAZDA Thinking in new dimension....vse o MAZDE
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA
"-- skrytý --" 15.07.03 13:14
« Re: Spotřeba II.
Myslim, ze jde spis o mechaniku. Tenhle efekt se da pozorovat i u karburatorovych aut. Mechanicky a technicky to vysvetlit nedokazu..ale na tom, jak motor jezdi se ridic muze podepsat hodne. Hodne laicky receno..jde o to, aby si motor zvyknul...jelikoz pri vetsich otackach je namahany jinak a vic, nez pri nizsich. A vo to jde,ne? Naucit ho behat i "nahore.." -
« Re: Spotřeba II.
ja mam najeto uz 11500 km. Jinak jsem mluvil s klukem co prodava mazdy a rikal, ze driv vozil auta a ze mel Toyotu Landcruisera 4,2TD a ze ji koupil kdyz mela dle serv. knizky najeto 440 000 a pak na ni najel jeste asi 320 000 a jezdila jak vino. A taky ze mel Mercedes Benz 300 TD a na nem mel nalitano asi 780 000 km. To by byla moje Mazda uz 20 let po smrti -
« Re: Spotřeba II.
Myslim, ze to je zaspinenem motora + prisposobenim sa elektroniky tomu stavu ... Moj skromny predpoklad. Teda inac povedane (u novych aut), byt ma mieste riadiaceno PICka, zistiac, ze ze je motor 'zadzubany' + vykonostne nevyuzivany, hodim si slofika :-) a doprajem to aj motoru :) -
« Re: Spotřeba II.
No jo, je to rovnako "tajomne" ako to, ze pri mojom jazdeni auta vacsinou "oziju". Ked som kupil GDcko, tak sa mu od 160 moc nechcelo. Po 30tkm so mnou vyrazne ozilo a tahalo pekne az do maximalky. GFko mi tiez zacina ozivat, 200 mi na tacho nabehne hned ;)) Inak este ad tocenie: pri velkom kopci si rad podradim na IV a vsetci lenivci, ktori nechali V-ku aj v silnych autach sa nestacia cudovat, ked im veselo zdrham ;))) Kto poznate velky kopec medzi St. Pölten a Viednou, ked sa na Steinhäusl-krizovatke odboci doprava do kopca hore (smer SK, H, SLO a nie Vieden-centrum, inak krasna klukata dialnica), tak ten mam velmi rad. Vacsina soferov tam necha patku a hore sa vlecu tak 90-tkou. Mazde ked dam na zaciatku stvorku, tak hore mam nieco cez 170 ;))) -
« Re: Spotřeba II.
Tak jsem byl hodinu a půl mimo, a nestíhám to číst ! Mám dotaz - zkuste mi někdo vysvětlit ten fakt, že když motor málo točím do otáček, tak si odvykne. Fakt je, že motor točím většinou jen při předjíždění, asi tak jak to tady popisoval dabel. Anebo taky na dvojku do 110 :-))) -
« Re: Spotřeba II.
To TomAnt: Ficiiiiii :-) Cervene zacina od 7000 a obmedzovac jej sekne po krku asi pri 7300 - takze s dvojockou, trojockou a s casu na cas stvorockou sa daju divy :). Ono paci sa mi, ze nemam v zadu na kfriku napisane co za motor sa v nej skryva - ono potom je zaujimave sledovat podlady ucastnikov cestnej premavky ...