MAZDA Thinking in new dimension....vse o MAZDE
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA
-
« Re: Olej
:) ja mam tych hydrostelov asi iba 16 (+/-) :-)) no ked su po mne, tak zbohom - to by chlastali i pocas pracovnej doby :). Ale k veci - myslim, ze aj mne trocha kolise hladina podla toho kolko oleja sa do tych betarov nasackuje, nie vsak az tak dramaticky - hold mam ich iba 16 :-( :-). -
"-- skrytý --" 18.07.03 14:21
« Studeny motor a otacky
Som spozoroval ze pri studenom motore mi auto po zoslapnuti plynu na 1ke chvilku nereaguje (netaha), resp. slabo taha, kym sa nedostane k tym 3200 rpm cca. Ked je teply tak taha hned a okamzite. Suma sumarum, pri studenom motore mi Dabel ukaze chrbat len tak fikne, pri teplom sme si kvit :-) Je to normalne? (ja viem ze je, ale zda sa mi to dost extremne) Mam malo oleja? alebo v com to moze byt? Nezda sa mi ze by to takto robilo vzdy... -
"-- skrytý --" 18.07.03 14:18
No..to jedine..zdvihatka ventilu...to je jedine misto, kam se podle me olej muze skovat..proto se ptam na vase zkusennosti, je divny,aby se tam skovaval jen me,ze ;-) Jo..mam 6*4 ventily. Jestli jsou po me, tak jsou na pivku kazdej vecer, ale rano se vetsinou domu vracim...zatimco oni chlastaj i rano... a tak se snazim zjistit, jestli nechlastaj i kdyz ridim..to by auticko nemelo rado..jenze kdyz ridim, tak je nemuzu kontorlovat :-( a tak se bojim -
Ad morfikus: zeby si ten olejcik sedel v hydrosteloch a s casu na cas vykukol von? :))). Ze ty mas 6 hrncekov po 4 ventiliky :-) teda 24 ventilikov, co odpoveda priblizne 24 hydrostelom, hovorim plus/minus, podla toho, kolko ich je v tom danom case na pive :))... -
"-- skrytý --" 18.07.03 13:43
Ano, dulezita poznamka. Mam..ale malinkatej. je to malinko naklonene na levou stranu, cili od merky, ale meril jsem i na rovnych plochach. Efekt stejny.. Jsou olejove nadrze 2,5V6 hodne narocne na naklon auta? To mam lezt po zemi pred vlastnim merenim s vodovahou? ;-)) nebo radsi rovnou obihat misti hospody a ptat se po castrolu? ;-D -
"-- skrytý --" 18.07.03 12:32
« Olej
Lidi..nemate nekdo podobnou zkusennost? "Asi před 1tis km jsem vyměnil olej. Pravidelně ho od té doby kontroluji. Problém je v tom, že se mi olej kamsi ztrácí (schovává) a opět objevuje. Dejme tomu na 10 měření je olej 9x těsne na Low a 1x na Full. Nezávisle na tom, jak dlouho auto "stydne". Ať je to jen hodina, či třeba den. Kam se olej schovává? Čím je to způsobeno, to chodí někam na pivo? ;-) Mám 2,5V6 r.v. 94 najeto 170tis, Olej Castrol TXT 5w40 + pul lahvinky STP proti kourivosti" -
« Re: Fabia
Tom: bud kludny (resp. nemusis vasich nejako znervoznovat): islo o prvy modelovy rok a HLAVNE sa to tykalo len 1.4-16V (75 a 100k), takze vasich Fabky sa to urcite netyka ;)))
Radim: este ma napadlo nejake elektricke ovladanie anteny alebo take volaco, proste nejaky kablik suvisiaci s radiom, ktory proste Tvoje radio nepodporuje a tak tam ten kablik proste "visi". Ked som ale montoval (s Tomom) nedavno do mojej Mazdy radio, tak som tam ziadny taky kablik nenasiel...