MAZDA Thinking in new dimension....vse o MAZDE
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA
« Re: 323 Turbo
O těch převodovkách vím, pak jsou hodně hin i brzdy, 15minut na okruhu a K.O. ale nadoraz. Jak víš o tom rozložení 60:40?? Není tam žádnej samosvor ani žádná visk. spojka či tak něco. Vyloženě jde krouťák na to kolo, který má nejmenší adhezi. Docela drsný, ale aspoň ty rozjezdy si užívám. Co máš ty za auto?? -
« Re: Svicky
Hm Iridia je asi dost problem zohnat... riesili sme to na mazda626.sk fore s Matom aka kmecmom - chcel ich do jeho 323 -, isiel som aj k miestnemu Mazda dealerovi, ten mi ponukal obycajne Denso a na otazku, ze ci ma Iridium, tak na mna pozeral jak na teliatko. Takze Ti asi neporadim :( -
« Re: Svicky
morfikus: kup obycajne NGKcky. S nimi mam velmi dobre skusenosti ;)) moj stary Opel zlikvidoval vsetky sviecky v priebehu 100km, ale s obycajnymi NGK si chrochtal blahom. No a takisto prva Mazda a Nissan, takisto tatova Croma a jeho Mazda GEcko ;))) Ci maju drahsie vyznam, neviem, skus zistit, ci nemaju nejaku dlhsiu zivotnost alebo take volaco... Pri objednavani z US mozes mat teoreticky nejake problemy s colnicami a tak, kasli na usporu... -
"-- skrytý --" 22.07.03 15:36
« Re: www.Mazda626.sk update - 22.7.2003
Povidani k tvojej Mazde pripojim zajtra, fotky tunovanej su v stretnutiach a galeria zobrazit ide... skus si dat refresh, on sa ti pravdepodobne snazi nacitat este povodnu galeriu, ktora uz samozrejme nefunguje... Robi to asi vas proxy server, refresh by mal pomoct... -
« Re: Presnost tachometra po druhe...
Radim: na to, aby si "urobil" nejake 110-konove TDIcko, musis Mazdulku poriadne vytocit - kazdy stupen tak do 5000-5500, aby si po preradeni bol stale nad 4000. Vcera som zase potrapil nejakeho rakuskeho prdolu s Picassom HDI, co sa v rozkopavkach lepil, aby som mu uhol, tak som mu pekne uhol, ostal na jeho urovni a pri rozjazde z 80 tam dal trojku a iba mu vzdy zamaval ;))) -
« Re: 323 Turbo & presnost tachometru
to 323 Turbo> vim o dvou lidech s GTx jedno je 1.6 a druha 1.8 ale ten ma buh vi proc vypnute (nechapu jak) 4x4 asi ma oddelany kardan nebo neco takoveho, vzhledem k tomu, ze to auto davalo 60:40 pro zadek...tak to asi pojede prach bidne...jinak je to motor BP s jinou elektronikou (napr. vstriky a samolitr ECU) problem na GTx a GTR jsou prevodovky, ono to moc nechce ustat ten prehrsel vykonu toho turba.
k tem tachometrum> meril jsem to na navigacnim GPSku ten rychlost meri (ale abych pravdu rekl tak nevim jak moc presne) tak premasy na 17" 205 (je to rozmer co tam patri) ma zhruba 8-9% nepresnost do plusu (na tachometru je cca 105km/h a na GPS je 97-98) na Mx5 je to trochu lepsi tam se mi to nezdalo tolik.
BTW na Mx5 jsem namontoval silnejsi stabilizatory..uuuaaa to je narez, zadny brutalni ztuhnuti a tvrdost, ale uz takhle povestny handling je jeste o kus dal v preciznosti a presnosti..proste radost to auto ridit :-)
dnes jsem mluvil s clovickem co mel v ruce RX8....v patek ho budu zpovidat dal, ale rikal super bomba...po vypnuti stabilizacniho systemu je to pry uplne jiny auto ... rikal ze cekla ze to bude jako lepsi MX5tka ale pry je to spis jako sportovni verze Xedosu 6... asi to vazne stoji za to :-) tak se asi budeme ridit helsem: kdo setri ma mozna za tri, ale ma i na Rx8 :-) -
« Re: Presnost tachometra po druhe...
Také jsem byl v sobotu na výletě. Jel jsem s dětmi, takže byla jen krátkodobá zkouška jízdy 210 km/h na rovném a prázdném úseku dálnice. Překvapila mě však pružnost Octavie 1,9 TDI, z kterou jsem při rozjezdu měl problém udržet krok. Po celotýdenním ježdění ve Fabii jsem měl pocit, že nezmáčknu spojku. Ve Fabii jde opravdu lehce, ale jinak Mazda je Mazda. Opět spotřeba s klimou 7,6 l/100 km což považuji za vynikající. Kolegové v práci si u Fabie, Octavie a Toleda stěžují na velmi vysokou spotřebu a přestože mají menší obsahy, tvrdí, že jim to baští více mež můj 2,0 motor. Ovšem nebaští jim motory olej. Také bych měl jít na 90 tis. prohlídku, ale dovolená mě trochu více finančně vyčerpala a tak prohlídku trochu posunu. Snad 1-2 tis. navíc nebudou hrát roli. -
« 323 Turbo
Zdravím všechny. Doufám, že jsem na tý správný adrese. Když tady má být vše o Mazdě, tak se tedy ptám: Kdo je mi schopnej dát nějakej kontakt na někoho, kdo má krapet zkušenosti s 323 1.8 turbo 4x4-verze GTx. Nutně potřebuju něco podělat s motorem, protože si mý dva známý koupili auta (Corrado a Kaďáka) a vypadá to, že mě na rovince asi udělaj. Neříká někomu něco název dumpik?