MAZDA Thinking in new dimension....vse o MAZDE

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA

• « 00 Reagovat !

foto

24.07.03  11:45

« Re: Motor zle taha

Co se týče škrtící klapky, vyčištění nemusi pomoci a možná bude potřeba výměny. Mitsi: mě zajímá v čem je problém, když zahřátý motor jede mezi 2500-3000 ot./min. jako přidušený a po 3000 ot. jako by se nadechl a zabral. Můj motor to dělá.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.07.03  10:58

« Re: Motor zle taha

TomAnt: Možná bych věděl, kdyby tohle nastávalo výhradně u hodně zahřátého motoru. Ale takhle, otevřeně přiznávám, mne nic kloudného nenapadá a radu "může to být prakticky cokoliv" (s příslušným výčtem toho, co může ovlivňovat spalovací proces) samozřejmě dávat nebudu. PS: Obvykle radím zcela konkréně a na základě osobní zkušenosti s řešením problému, s nímž jsem se osobně setkal. S tímhle však opravdu žádnou zkušenost nemám...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.07.03  10:53

« Re: Svíčky

To gredy: Pravdu díš!
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.07.03  09:26

« Motor zle taha

Zdravim vas. Od isteho casu pozorujem nasledovny problem. Pri studenom motore na 1ke v nizkych otackach motor zle taha, nasledne, ked sa dostane cca k 3000 otackam tak vystreli (nie zvuk, pocit zatahu) a potom uz taha ako blazon. Toto sa deje primarne pri studenom motore, na 1ke, niekedy na 2ke v nizkych otackach. Ked sa zahreje na standardnu teplotu tak je vsetko OK (niekedy ale robi to iste aj pri teplom motore). Otazka moja znie, neriesil niekto tento problem a neviete teda v com by to mohlo byt? Mitsi ty si taky guru, nevies poradit? Mam nejake indicie z mudrych kniziek, od ludi, ale skor ako zacnem nieco riesit, rad by som aby som to mal potvrdene z viacerych stran. Tak prosim piste ak viete vo co go.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.07.03  08:52

« Re: plynový pedál

To all: hm to ma tak napada, ze to pocas tych 40000km, co som s Mazdou zatial urazil, tak jedinym "problemom" bola len tato skrtiaca klapka... inak kde nic, tu nic ;))))
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.07.03  08:52

« Re: Svíčky

diy. Jo, nova sada kabelu je super vec...na mym aute se menily pred 3 lety..do roka se to chystam provest znovu....
  • « 00 Reagovat !

foto

24.07.03  08:51

Ahoj Mike, takze Tvoj problem je zasvinena skrtiaca klapka. Vycisti a namaz, toto presne spravil servis a odvtedy je uz pol roka klud ;)))
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.07.03  08:20

Tento isty problem mal pred casom Dabel... uz ho ma vyrieseny, len si nespominam ako... ale on ti urcite napise :)
  • 00 Reagovat !

foto

24.07.03  04:57

« Svíčky

Čas od času čtu nářky ohledně shánění svíček Denso Iridium, katalog, cena a pod. Již jsem to avizoval několikrát, tak tedy znovu. Katalog odpovídajících typů vzhledem k vozidlu, motoru a pod. stejně tak i posouzení, články a hlavně kontakt na spolehlivého dealera lze najít na www.shop.tuning.cz. Na vysvětlenou - já nejsem jejich placený dohazovač, ale sám jsem si je tímto způsobem v lednu bezproblémů pořídil a tak kontak radím jen ze solidarity. A ještě mimochodem, jako dodavatel, je na paragonu uvedena firma OBSIDIAN s.r.o. Mánesova 866/23 Praha 2 , 120 00, ČR. Takže není třeba hledat a shánět, stačí jen objednat a koupit. P.S. Jen pro zajímavost, stejně jsem ale musel vyhledat servis, protože nikdo jiný neměl tak dlouhý klíč na svíčky. A ještě jedna poznámka. Zatím se za celou dost dlouhou dobu co tuto rubriku sleduji, nikdo nezmíbil o výměně kabelů ke svíčkám. Asi by bylo hodně z Vás překvapeno a netuší co taková nová sada kabelů s motorem udělá. Sám jsem si to taky nemyslel dokud jsem to na vlastní kůži nevyzkoušel. To jen tak mimochodem. Tak čau.
  • 00 Reagovat !

foto

23.07.03  16:47

« plynový pedál

chci se zeptat jestli nevíte proč mi nejde sešlápnout pedál lehce jako vždy ale musím ho jakoby prorazit když nastartuji třeba druhý den ráno.

potom by mne zajimalo co se delo když jsem nastartoval tak mi otáčky houpali od cca 500 do cca 2000 prost bzzzzzm bzzzzzzm. po vypnuti a znovu nastartování to přestalo. diky (626 GW)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.07.03  15:17

« Re: Anketa

Jen co vystrizlivim z obrovskeho pracovniho a narocneho grilvoani, neco vymyslim..ted me napadaj akorat zensky a chlast..a to tam asi dat nemuzete ;-))
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.07.03  13:57

« Anketa

Rozhodol som sa spravit mini anketu s jednou otazkou: Co vam chyba a teda co by ste privitali na webe www.Mazda626.sk?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.07.03  13:56

« Re: Svicky

Nic si z toho nerob, ja to nevidim vobec, nas firewall mi to blokuje... :(
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.07.03  13:34

Jen tam nejak nevidim ceny :-(
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.07.03  13:13

Dik..to jsem potreboval. A Tve zkusennosti s Denso?
  • « 00 Reagovat !

foto

23.07.03  13:05

morfikus: tak tuna si to mozes zistit uplne presne: [odkaz] online_catalog.php?part=sprk
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.07.03  12:52

Diky..jenze..denso ma tu nevyhodu, ze oproti NGk nema tak peknej web, kde bych si nasel, jakej typ moje mxko papa... :-( nevite nekdo, kde to zjistit? Denso je mozny nahradnik za NGK...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.07.03  11:09

Jeste ke srovnani svicek NGK, Denso a ostatnich: Kdysi jsem laboroval se svickami u sveho Mitsubishi Lancera (tocil pres 7500 ot./min. a nektere svicky v tomhle rezimu vynechavaly). Po vyzkouseni vsech moznych znacek, vcetne specialu, od Bosche, Championa, Beru atd. jsem se vratil k osvedcene japonske kvalite od Densa (original made in Japan] a NGK (od urcite doby se nektere typy vyrabeji ve Francii, ve srovnani s japonskymi Denso jsou pak diky tomu temer 5x levnejsi). Od te doby jine znacky programove ignoruji. Kdyz jsem si po nekolika dalsich vozech, kde jsem Densa ci NGK s uspechem pouzival, poridil Mitsubishi s GDI motorem (shodou okolnosti uzivam soubezne dva vozy s GDI motory) a iridiovymi NGK, byl jsem nemile prekvapen jejich nekvalitou: u jednoho vozu byla jedna NGK svicka "foukla kolem izolatoru" (s tim jsem se nikdy predtim u zadneho vyrobce svicek nesetkal) a u druheho vozu jedna ze svicek "spatne palila" (po vymene za "neoriginal" od Densa byl motor jako vymeneny...). Takze moje doporuceni opirajici se o osobni zkusenost zni: pokud hodne drahe iridiove nebo "dvojplatinove" svicky, pak jedine od Densa!
  • « 00 Reagovat !

foto

22.07.03  21:49

« Re: 323 Turbo

GTR GTX:rozlozeni je 40 predek a 60 zadek porad, mozna GTR melo vzadu dif. se zvysenou svornosti... viskozni spojka??? to auto bylo na rally ne takovy pseudo 4x4 jako je vsechno od VW :-))))...btw 4x4 tuhle jsem videl test 4kolek vsech moznych kategorii, pres subaru justy, imprezu, pak par off-roadu, tusim volvo tam bylo, audina a bmw...a vysledek? totalne nejlepsi impreza..(no to se dalo cekat) ale totalni propad bmw 330x... to proste neni 4 kolka. to auto je fakt super, ale ted uz bych ho nechtel, za tech 10 let uz jsou vsechny absolutne vsechny KO...s tim autem, se bohuzel nikdo nemazlil, btw kdo si koupi 4x4 se 190HP v malym hatcbacku na to aby jezdil easy :-)

existovala verze 323 BG 3door HB GT to byla 1.8 BP s 96kW potom GTX stejny motor ale 4x4 a pak GTR to bylo pro homologaci toho zavodaku, to melo turbo a vykon od 180-230koni podle toho kam to auto bylo urceny, pry nebyl problem z toho dostat naladenim turba temer 300hp..ale pak almara vydrzela 0,0 nic. GTR ma nasosku na chlazeni intercooleru na kapote a velikej predni naraznik + kulaty velky mlhovky a na kapote jsou po cele plose maly otvurky..snad na odvod tepla od motoru.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.07.03  16:11

To dabel : ne ne, nelisi..nasel je prsne pro muj typ motoru..apropo, mam USA verzi ;-)) jezdila u Michiganu.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…