MAZDA Thinking in new dimension....vse o MAZDE
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA
-
"-- skrytý --" 24.07.03 13:53
« Re: Motor zle taha
Vlastne som si este na nieco spomenul, raz za cas sa stane, ze po nastartovani studeny motor neudrzi otacky a skape ale to fakt tak raz za tyzden... Inac standardne po nastartovani idu otacky na cca 1200-1300 na volnobeh, po zahriati klesnu na 700... -
Ja bych to tipl na spatnou funkci sytice.Testni to cidlo na teplotu motoru, vycisti vzduchovy filtr. Kolik to ma otacek pri studenem motoru ?
Ja mam na GE 2.0 v lete 1200 a v zime klidne i 2300 ot/min. Sytic bych zkusil tak, ze bych nastartoval studeny motor (z garaze nebo po ranu) a nechal ho bezet, jestli se po zahrati uklidni a ustali na normalnim poctu otacek cca 750/min.
B. PS: Po kolika km je dobre menit svicky ? -
"-- skrytý --" 24.07.03 12:53
Este ma napadla jedna vec, nedavno som prilieval olej, tak 0.5 litra... Dal som presne taky ako som mal na fakture od vymeny... ale neviem ci bol spravny (ci som nepomiesal mineral s polysyntetikou, alebo syntetiku s poly, alebo ako) Mitsi? -
"-- skrytý --" 24.07.03 12:46
To som sem prave nechcel pisat :))) ze ci to sem este niekto napise... Ale to som sa docital v mudrej knihe :-) ze ked je vadne cidlo, tak si motor mysli ze je teply a teda dava zly pomer vzduchu a paliva... Vlastne ako keby nedal "sytic"... Moze to byt ono? -
RadimH: u Teba mi napada prozaicke vysvetlenie: naplno pustena klima. Ked ju mam naplno, tak do tych 3000rpm motoru proste tie koniky, co klima zozere, hodne chybaju...
este k Tomovmu problemu, co nespomenul: docital sa, ze by to mohlo teoreticky byt cidlo teploty chladiacej kvapaliny. Ma totiz problem, ze teplota mu na dialnici a v zapchach leze az k cervenemu, ale ziadny problem v Mazde nenasli. Mohlo by to mat nejaky vplyv na zblbnutie elektroniky motora? -
"-- skrytý --" 24.07.03 10:58
TomAnt: Možná bych věděl, kdyby tohle nastávalo výhradně u hodně zahřátého motoru. Ale takhle, otevřeně přiznávám, mne nic kloudného nenapadá a radu "může to být prakticky cokoliv" (s příslušným výčtem toho, co může ovlivňovat spalovací proces) samozřejmě dávat nebudu. PS: Obvykle radím zcela konkréně a na základě osobní zkušenosti s řešením problému, s nímž jsem se osobně setkal. S tímhle však opravdu žádnou zkušenost nemám... -
"-- skrytý --" 24.07.03 09:26
« Motor zle taha
Zdravim vas. Od isteho casu pozorujem nasledovny problem. Pri studenom motore na 1ke v nizkych otackach motor zle taha, nasledne, ked sa dostane cca k 3000 otackam tak vystreli (nie zvuk, pocit zatahu) a potom uz taha ako blazon. Toto sa deje primarne pri studenom motore, na 1ke, niekedy na 2ke v nizkych otackach. Ked sa zahreje na standardnu teplotu tak je vsetko OK (niekedy ale robi to iste aj pri teplom motore). Otazka moja znie, neriesil niekto tento problem a neviete teda v com by to mohlo byt? Mitsi ty si taky guru, nevies poradit? Mam nejake indicie z mudrych kniziek, od ludi, ale skor ako zacnem nieco riesit, rad by som aby som to mal potvrdene z viacerych stran. Tak prosim piste ak viete vo co go. -
« Svíčky
Čas od času čtu nářky ohledně shánění svíček Denso Iridium, katalog, cena a pod. Již jsem to avizoval několikrát, tak tedy znovu. Katalog odpovídajících typů vzhledem k vozidlu, motoru a pod. stejně tak i posouzení, články a hlavně kontakt na spolehlivého dealera lze najít na www.shop.tuning.cz. Na vysvětlenou - já nejsem jejich placený dohazovač, ale sám jsem si je tímto způsobem v lednu bezproblémů pořídil a tak kontak radím jen ze solidarity. A ještě mimochodem, jako dodavatel, je na paragonu uvedena firma OBSIDIAN s.r.o. Mánesova 866/23 Praha 2 , 120 00, ČR. Takže není třeba hledat a shánět, stačí jen objednat a koupit. P.S. Jen pro zajímavost, stejně jsem ale musel vyhledat servis, protože nikdo jiný neměl tak dlouhý klíč na svíčky. A ještě jedna poznámka. Zatím se za celou dost dlouhou dobu co tuto rubriku sleduji, nikdo nezmíbil o výměně kabelů ke svíčkám. Asi by bylo hodně z Vás překvapeno a netuší co taková nová sada kabelů s motorem udělá. Sám jsem si to taky nemyslel dokud jsem to na vlastní kůži nevyzkoušel. To jen tak mimochodem. Tak čau. -
« plynový pedál
chci se zeptat jestli nevíte proč mi nejde sešlápnout pedál lehce jako vždy ale musím ho jakoby prorazit když nastartuji třeba druhý den ráno.
potom by mne zajimalo co se delo když jsem nastartoval tak mi otáčky houpali od cca 500 do cca 2000 prost bzzzzzm bzzzzzzm. po vypnuti a znovu nastartování to přestalo. diky (626 GW)