MAZDA Thinking in new dimension....vse o MAZDE
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA
-
"-- skrytý --" 25.07.03 14:58
« Re: nejkrasnejsi na svete je sexy MAZDA
Jo...ja bych tak moc lidi RX-8!! Co se tyka xedos vs 626. Jde o to, jestli myslis 6 ci 9 Prijde mi, ze xedos 6 a 626 je to to same a asi tomu tak i bude,..jen xedoska se mi vic libi. A xedos 9, to je neco uplne jiheho... mel-li bych na vybranou..bral bych xedos 6 -
"-- skrytý --" 25.07.03 09:34
« Re: ....
to joeST : diky...potesil jsi mne...mozna budu mit radsi iridium, nezli platinu, treba to bude mit navic hned 15 koniku :-DDDDD nee..pockam, co Ty na ty Tvoje nove svice a pak bud koupim iridiovy, nebo obyc ngk.. Uz je mam sehnany...za dost slunej peniz...pak poreferuju. -
« ....
to SVICKY: dneska jsem aniz bych cetl Gredyho, vymenil na Miate kabely ke svickam (Miata nema klasicky rozdelovac, ale civku pro kazdy valec...huuu) dal jsem orig. NGK BLUE WIRES a nove svice NGK BKR5EVX-11 Platinum a abych dal i dobrou stavu zkusil jsem novy benzin od Benziny 99 BLUE OCTANES...prvnich asi 20km ... asi jo, motor se urcite lepe vytaci a ve vyssich otackach je klidnejsi a tissi, zatim jsem nemel moznost za ni trochu zabrat, tak nevim jestli bude nejaky efekt na elasticite nebo nejaky posun tociveho momentu...uvidime, zitra (v patek) jedu kousek dal tak pak poreferuju :-) ... ted pro Rudu..no uz jen ten pocit ze je tam kousek platiny .. a hned to ma o deset koni navic :-))))
to teplomery: jo mazda ma opravdu 3 cidla na teplotu motoru (mela to 323BG a BA u BJ si nejsem jist) 1 pro ECU, 1 pro dashboard a posledni svete div se spina ventilator na chladici :-) -
« Re: Motor zle taha
s tim cidlem jsem mel problem na 323BG a me to za tepla naopak davalo sytic takze 2000rpm hodne bohata smes a sem tam i chypacka, pomohlo vypnou motor a znovu nastartovat, bylo zase na dobu klid...cidlo proste nekdy tvrdilo blbosti..stalo cca 1800Kc -
Rozmyslali sme teraz s Tomom nad tym cidlo a celkom pekne to do seba logicky zapada: cidlo tvrdi, ze motor je uz teply, tak elektronika nezapne sytic -> zdochynanie a slaby tah. Co vy na tuto iste odvaznu, ale len teoretickymi znalostami podporenu teoriu? -
"-- skrytý --" 24.07.03 16:33
dabel: Teploměr na přístrojovce má ve většině případů samostatné čidlo, které pak žádným způsobem nespolupracuje s teplotním čidlem chlad. kapaliny pro ŘJ motoru. Na teplotní čidlo pro měřák na palubce bych se vykašlal a šel po teplotním čidle, které dává info ŘJ. -
"-- skrytý --" 24.07.03 16:25
RadimH: Pokud ten motor má čidlo klepání, pak to čidlo pravděpodobně bere "nějaké klepání" v motoru (příliš velká vůle ventilů, vůle na ojnicích, vůle pístů ve válcích...) za detonační spalování a snižuje předstih zážehu. S něčím se něco dá dělat, s něčím ne. V každém případě bych napřed zkusil natankovat do prázdné nádrže benzín 98 a zkusil, co to dělá. Vylučovací metodou se pak můžeme dostat dál. -
"-- skrytý --" 24.07.03 13:53
Vlastne som si este na nieco spomenul, raz za cas sa stane, ze po nastartovani studeny motor neudrzi otacky a skape ale to fakt tak raz za tyzden... Inac standardne po nastartovani idu otacky na cca 1200-1300 na volnobeh, po zahriati klesnu na 700... -
Ja bych to tipl na spatnou funkci sytice.Testni to cidlo na teplotu motoru, vycisti vzduchovy filtr. Kolik to ma otacek pri studenem motoru ?
Ja mam na GE 2.0 v lete 1200 a v zime klidne i 2300 ot/min. Sytic bych zkusil tak, ze bych nastartoval studeny motor (z garaze nebo po ranu) a nechal ho bezet, jestli se po zahrati uklidni a ustali na normalnim poctu otacek cca 750/min.
B. PS: Po kolika km je dobre menit svicky ? -
"-- skrytý --" 24.07.03 12:53
Este ma napadla jedna vec, nedavno som prilieval olej, tak 0.5 litra... Dal som presne taky ako som mal na fakture od vymeny... ale neviem ci bol spravny (ci som nepomiesal mineral s polysyntetikou, alebo syntetiku s poly, alebo ako) Mitsi? -
"-- skrytý --" 24.07.03 12:46
To som sem prave nechcel pisat :))) ze ci to sem este niekto napise... Ale to som sa docital v mudrej knihe :-) ze ked je vadne cidlo, tak si motor mysli ze je teply a teda dava zly pomer vzduchu a paliva... Vlastne ako keby nedal "sytic"... Moze to byt ono? -
RadimH: u Teba mi napada prozaicke vysvetlenie: naplno pustena klima. Ked ju mam naplno, tak do tych 3000rpm motoru proste tie koniky, co klima zozere, hodne chybaju...
este k Tomovmu problemu, co nespomenul: docital sa, ze by to mohlo teoreticky byt cidlo teploty chladiacej kvapaliny. Ma totiz problem, ze teplota mu na dialnici a v zapchach leze az k cervenemu, ale ziadny problem v Mazde nenasli. Mohlo by to mat nejaky vplyv na zblbnutie elektroniky motora?