MAZDA Thinking in new dimension....vse o MAZDE
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA
-
« Re: 90000... vysledky...
Ad Dabel: No kua ... tomu hovorim sumicka. Ale na druhej strane mas Micinu zase jak novu. Inac, cudujem sa, preco to nechvas robit kapustnym hlavam - nuo, ale asi mas svoje dovody. Ad Mitsi a tie sviecky: Mas do istej miery pravdu - zvecsa nemci nevedia co denso Iridium je!, mne bolo dokonca od hlavneho distrtibutora pre SRN odkazane ze su 'nedorucitelne (doslova chalpik zapotil: 'nicht lieferbar')'-co nechapem dodnes, (napriklad naco ten distributor v nemecku vobec oxiduje, ale to je asi jeho vec :). Po dlhom patrani a behani po nete som ale nasiel jeden zasity obchodik pri Mnichove, co to mal, ale za nekretansku cenu a postovne. Takze som skoncil na tunnig.cz. I ked existuje este jedna moznost, co som zvazoval - nechat si to poslat z USA za priblizne 8$ kus, no ked clovek zvazi lopotu a poplatky UPS, alebo FEDEXU, podporil som radsej cesku ekonomiku... :) -
Tak at Vam to spolu dobre klape (to jako Dablovi a jeho mazde)! Vzdyt to neni zas tak hrozny, skuste v takove chvili pomyslet na Vase stare auto (u mne by to byly skoda 120), tam bych zaplatil to samy, i kdyz ne najenou, ale postupne, ale vysledek by byl uplne odlisny. Ma Skoda 120 mela spotrebu 15litru na 100km, prorezla byla jek emental (chudinka, jeden z jejich predchozich 6 majitelu ji zaparkoval v rybniku) a mela mnoho dalsich spatnych vlastnosti ..... A v servisu v CR zas clovek riskuje, ze neco spravi, ale predrazi to a ke vsemu to co vymeni, tak mnohdy vymeni za neco, co zpusobi jeste vetsi potize! -
Mitsi: a co to moze byt za sviecky, ked maju interval vymeny 90000km? Nejake specialne NGK, co si tot nedavno spominal morfikusovi?
Radim: tak to Ti drzim palce ;)) Ale ked nebudes mat dodrbane brzdy a hodinovu sadzbu 2600 korun, tak to snad take drahe nebude ;))) -
"-- skrytý --" 31.07.03 15:32
To dabel: Ty nové svíčky určitě nejsou Denso Iridium. V Německu je totiž nikdo nezná a nemá/nevede, resp. se tam vůbec nedají sehnat. Ze zemí EU o nich vědí pouze v NL, ale pouze a jen o nich mají povědomost (že existují), tzn. že je neprodávají a ani nejsou schopni je objednat. -
« 90000... vysledky...
Priatelia, tak som si bol vcera pre Mazdicku. No a porobili naozaj vsetko, ale ta palka na konci ma dost zarazila: 986.22 EUR... Takze tu je kompletny rozpis, zaujimavy hlavne pre Radima, ktoreho to za chvilku tiez caka...
Najprv praca (hodinova sadzba 54.30EUR):
- vymena filtra vnutorneho vzduchu: 16.29EUR
- udrzba pri 90tkm: 146,61EUR
- vymena rozvodaku: 97.74EUR
- obnova zadnych kotucov: 81.45EUR
- vymena zadnych platniciek: 32.58EUR
a teraz vymenene diely:
- cistic skiel 1.85EUR
- antikorozna ochrana brzd 2.78EUR
- intervalova ochrana (?) 1.14EUR
- Plne synteticky olej 3.5l 49.07EUR
- brzdova kvapalina 2.84EUR
- tesnenie 1.07EUR
- male nahradne diely 0.52EUR
- zlikvidovanie starej brzdovky 0.95EUR
- umytie auta -> zadarmo ;))
- olejovy filter 6.57EUR
- palivovy filter 29.94EUR
- tesniaci kruzok 26.10EUR
- rozvodovy remen 38.15EUR
- vzduchovy filter 20.11EUR
- ozubeny remen 22EUR
- ozubeny remen 13.39EUR
- tesnenie vicka ventilov 14.38EUR
- filter vnutorneho vzduchu 29.08EUR
- brzdove platnicky 64.97EUR
- brzdove platnicky 52.61EUR
- sviecky 88.84EUR
- tesniace kruzky 9.16EUR
K tomu este 16% DPH a spolu dostavame 986.22EUR :((( Zda sa mi, ze motor ma trosku kludnejsi beh (nove sviecky?). Tie sviecky su asi Denso Iridium, kedze interval vymeny je 90tkm. Teda aspon dufam, za tie prachy ;))) -
"-- skrytý --" 30.07.03 17:05
« Re: Reset RJ
Ja mam servis skoro na dohlad, ale na to treba ist so studenym motorom a v tychto casoch trva aj hodinu a viac kym to dostatocne vychladne... Ked servis otvaraju o 9.00 tak skor ako o 11.00 by som sa do roboty nedostal asi... :-( nevadi, nejak to vymyslim...