MAZDA Thinking in new dimension....vse o MAZDE

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA

• « 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 13.08.03  09:25

« Re: Otáčky ?

Urcite to bude obmedzovac. Mal som podobne skusenosti s Toyotou.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.08.03  09:15

« Re: Otáčky ?

Urcite ma... a takovy stouralsko nestouralsky dotaz..mel jsi dost benzinu? Ja, kdyz dam plnej knedlik na rozjezd ci do zatacky na vyjezd a mam malo benzinu (staci pod 1/4 nadrze ted s temi novymi pneu to sedi jak prisity), nasaje to vzduch a cukne to..dost neprijemne, na chvilku..presne jak to popisujes..sekunda dve, ale jak kdyby vysadil motor.?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.08.03  07:55

« Otáčky ?

Pánové, stalo se mi tohle: jel jsem v Dolomitech hodně prudkým stoupáním do nějakého průsmyku a dojel jsem Itala, který jel trochu pomaleji než já, ale dlouho jsem ho na těch lesních serpentinách nemohl předjet, nebylo vidět dál než 50 metrů dopředu, a měl jsem naloženo asi tak 450kg (4 dospělí+kufr až po strop), a dvojka v těch nízkých otáčkách moc netáhla. Tak jsem zkusil v jednom výjezdu ze 180ti stupňové vracečky zaakcelerovat na jedničku - wagón vyrazil svižně kupředu, motor se krásně vytáčel, Itala jsem přelítnul na 30 metrech, a pak najednou motor cuknul, jako kdybych ubral plyn. Na otáčkoměr jsem neměl čas se dívat, ale spolujezdec tvrdí, že zahlédl na otáčkoměru 7500 otáček. Tak jsem dal dvojku a dál bylo všechno normální, už jsem od té události ujel dalších 1000km a všechno OK. TAkže mám dotaz pro experty. Má 626ka nějaký omezovač otáček, který nedovolí přetočit motor ?
  • 00 Reagovat !

foto

12.08.03  22:52

« benzin vs. nafta

no to mi povidejte....nejhorsi je kdyz vlezete z jednoho do druheho, maitu v poho tocim na 5500 rpm...a tam to jede jako pila, premaska taha od 1800 tak do 3800 (ted s tim chipem)...pak nic...no ted se snazim jezdit miatou a uzivat si hezkyho pocasi, tak si zvyknu na benzinose ... kdyz jsem dneska s premaskou predjizdel a sel jsem pro 3. asi na 3400rpm tak mi to pripadalo nejaky divny...ale jak rikate, kazdy ma neco, nejhorsi je ze se tomu tak moc musi podrizovat sofer...i kdyz nejhorsi..o tom to asi je, ze jedno jede tak a druhy zase jinak...tak mame uz termin..pristi pondeli-utery jedu pro tatovu M2 :-) barva Tonic .... mooooc hezka :-) uz se na ni tesim (v garazi mam jedny plonkovy 16 kola a poradnou rouru na vyfuk..tak to by bylo, abych z ni neudelal autak :-) )
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.08.03  15:25

« Re: Ja zijuuu

tak tak, proti dieslum nic nemam..jen, kdyz sportak..tak benzin..tot vse ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.08.03  15:24

to stavros : verim ;-) a pruznost? a maximalka?
  • « 00 Reagovat !

foto

12.08.03  14:48

Ad Stavros: V ziadnom pripade nahanim dieslikov. Ked si precitas starsie prispevky, zistis, ze prave M6 v nafticke je mojim buducim horucim favoritom - inac, mimochodom pred casom som sa snazil na mazda626.sk rozputatat debatu na tuto temu, ale nikto sa 'nelapil'. Na druhej strane sa ale priklanam k faktu, ze diesel nevytocis do 7200 ot ... :). Takze to je asi v tom, kde si clovek polozi prvotne priority - teda, ci vozi v aute malicke a manzelku kde potrebje krutak od 2000ot (vzdy na pozore), alebo jazdi sam + je este chlapcom, ktoremu ked 'sibne', je otackomer razom v cervenom ... vsetko ma svoje (+) a (-). U mna je este zavaznym faktom asi 40 az 50tis km rocne ...
  • « 00 Reagovat !

foto

12.08.03  14:37

Mazda 6 100 kW Wagon-diesel z 0-100 km/h za 8,8s
  • « 00 Reagovat !

foto

12.08.03  14:30

Moja rec - no dieslomaniaci si to nedaju vytlct z hlavy. Na druhej strane ma aj traktorik nieco do seba ... ako som uz volakde pisal.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.08.03  13:23

az budu vozit rodinu, bude mi jedno ze v dieslu..usetrim a treba se taky spatne nesvezu..ale zkuste tocit diesel..je to takovy neprirozeny..nechce se mu
  • « 00 Reagovat !

foto

12.08.03  12:55

Tak tak... uvedomil som si minule, ked otackomer pri predbiehani na okreske ukazoval okolo 5500rpm, bola tam trojka a auticko upalovalo okolo 120, ze uz som si nejak na vytacanie zvykol a mooooc sa mi to lubi ;)))
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.08.03  12:21

to dabel : benzin benzin benzin..mazda je sporovni auto.. = benzin benzin a jeste jednou benzin..cimz tedy nepopiram vyhody "ropo zrouta"
  • « 00 Reagovat !

foto

12.08.03  11:43

morfikus: tak super, ze uz zase drandis ;))) Mazdulka bude musiet este rok toto inferno vydrzat, teraz je prvorade byvanie, co ma vycucne do poslednej koruny ;)) a potom ju dostane moja slecna. Ale u mna je to potom jasne: cerveny kombik Mazda6. Akorat s motorom si zase nie som az tak isty, ci to predsa len nebude stary dobry benzinak ;)))
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.08.03  11:19

Tak je prezuto..mam tam ted yokohamy..nevypadaj veru zle a prijdou mi podstatne tvrdsi nez ty Dunlopky SP200.. tak uvidime. To : dabel..cece, to si takhle budes za chvili kupovat jinou mazdulku,ne? ;-))
  • « 00 Reagovat !

foto

12.08.03  10:27

« Re: Hola hola

PS: 52100 bolo presne, ked som fesandu kupil na prelome novembra a decembra 2002 ;)))
  • « 00 Reagovat !

foto

12.08.03  10:26

Radim: no tak to jednoznacne... teraz som kazdy tyzden doma, takze si to zrataj: pondelok - cesta BA-Mnichov 500km. Cely tyzden z a do roboty autom - jedna cesta 22km, denne teda 44 (robim na juhovychode Mnichova, byvam na zapade). Piatok: cesta MUC-BA dalsich 500km. No a cez vikend cca. 200km, po BA a vacsinou este k mojej slecne a naspat, to je 130km ;))) Takze to pribuda a pribuda ;)))
  • « 00 Reagovat !

foto

12.08.03  10:23

Dabel: Jsi fakt ďábel, km ti přibývají neskutečnou rychlostí. Nedávno jsi přece byl na 90.tis. prohlídce.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.08.03  10:08

Nazdarek ;)) Som sa tiez trosku odmlcal, aj ked to pasivne citam, ale terminy tlacia a tak neni moc casu pisat ;))) Ja sa blizim k magickym 100000km, aktualne je na tachometri 94000 ;))) S Mazdickou sme uz obehli cely svet (mam ju od 52tkm) a tiez ju mozem len chvalit ;)) Naposledy mi ju pochvalil kolega (zhyckany Nemec vietnamskeho povodu, ktory kupuje len nove auta ;)), na chvilku sa zahladel na tachometer a vravi "To uz ma vyse 90000 kilometrov??? Ved vyzera stale ako nove!" ;)) koniec citatu ;))
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.08.03  09:15

« Hola hola

Tak jsem zase tady a zdravím všechny zdejší štamgasty. Trochu jsem se potuloval po Evropě a udělal jsem svému Wagónu výškový rekord - 2300m nad mořem, vyjel jsem v Dolomitech k chatě Auronzo. A asi by bylo nošením dříví do lesa říkat, že cesta Mazdou byla bez jakýchkoliv problémů.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.08.03  16:20

pak je ten nekdo docela neschopnej ;-)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…