MAZDA Thinking in new dimension....vse o MAZDE
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA
« Re: Skloservis
je to dost utajene, ale ak prejdes cez karlovku (dole z kopca) smerom na dubravku, tak prejdes okolo stadiona, zahnes doprava ako by si siel na dialnicu, a hned oproti sportovej hale zase doprava na taku prisernu panelovu betonku, potom asi po 100m (zadna strana stadionu) zahnes dolava do dvora dejva, to je uz oznacene. Posledne velke plechove dvere napravo su skloservis. -
« Re: Mazda
joe_p: Pozeral si uz aj mazda626.sk? Mame tam obrazky "spriatelenych Mazd", tak ak nam nejake na mazda626@mazda626.sk posles, mozeme Tvoju krasku "zverejnit" ;))) Inak s mojou benzinovou 626 poslednej generacie maximalna spokojnost, lepsie sa to asi ani neda ;))) -
Lubos.1 13.08.03 16:52
« Re: Mazda3
Malo by tam byt, CR II 1.6 od PSA - Ford, 80 kW. V M6 sa mi vobec nepaci interier, takze s nou vobec neuvazujem, ale v M3 vyzera lepsie (ak ostane ten zo MX Sportiff).
Bud pojdem do M3 alebo do Avensisu.
Mohli by dat do M3 nejaku benzinovu 1.8, ta 1.6 so 74 kW je dost slaba.
Zatial som este nejazdil s dieselom s obsahom 1.6, je to novy motor, tak som zvedavy. -
« Re: Mazda
V praxi je nejvíce používané pásmo otáček 1800 - 3700, pod hranici 1500 je motor spíše línější, největší zátah je kolem 2000 - je to logické - tam je největší krouťák. Nad 4000 už motor ztrácí výkon, ale jde roztočit až do pěti, ale prostě to není jeho parketa. Trojka si nechá líbit úplně vše - roztočit jde do 130 , IV - 180, V - maximálku podle tacho. 220. Motor nemá vůbec nic společného TDCi v Mondeu. Je to motor vlastní konstrukce Mazda - čtvercová konstrukce, původně to byl v 626 - comprex 2.0. Spotřeba podle pal. počítače je po nasazení letních gum 5,8 1/3 město zbytek okresky a dálnice. Po dálnici při 170 to odhaduji na 8 litrů. Klimatizace zvyšuje spotřebu cca. o 0,5 - 0,7 l/100 km. -
« Re: Mazda
To Joe_p: No konecne niekto, kto ma chut sa porozpravat o dieslovej 6-tke. Takze, zaujimalo by ma, aka je 'vyuzitelnost' motora. Pred casom som sa zviezol v cervenom TDi a Fordackom TDci, hmmmm, PD mi ale nejak nevonal - nabeh krutaku je sice pekny ale kratko :-( - zacina niekde tesne pred 2000 a konci to daco po 3700. U TDci, bolo vyuzitelne okno sirsie, a aj nabeh sily bol prijemnejsi - nie taky kopanec ako od TDi. Takze ako je to u miciny - predpokladam nieco podobne ako TDCi - kedze su v jednom koncerne + plus este stipka vyuzitia do vyssich otacok, kedze je to japonec :). Teda v reale, ako je na tom 3-ka, 4-ka a 5-ka; myslim tym v praxi od-do. No a na zaver aku mas pribliznu dialnicnu spotrebu (povedzme 150-170 (+/-) v kuse). -
"-- skrytý --" 13.08.03 10:53
« Re: Mazda
Joe_p: Když jsem před časem kupoval 626ku, rozvažoval jsem, jestli benzín, nebo diesel. Po svezení v dieselu (mělo to zvuk jak traktor) jsem vzal benziňák. Jestli je ten nový diesel v šestce tak super, jak píšeš, tak je to námět pro příští koupi auta, ale to bude tak za 8 let :-( nejdřív .. -
« Mazda
jsem rád, že existuje diskuse o mazdičkách. V prosinci 2002 jsem se rozhodl pro Mazdu 6 Diesel s 89 KW. Teď mám najeto 17 500 Km a musím říct, že jsem naprosto spokojen.
zajímavý je motor tohoto autíčka:
Podle mě je to 1. naftový motor, který dotáhl nebo spíše předběhl evropské naft. motory. Jenom pro shrnutí: 16 V technika, krouťák 310 Nm při 2000 ot., max. možné otáčky 5000 / min, vstřikování Common rail a s tím související tichost a vyrovnanost spalování. Je to zároveň jeden z 1. naft. motorů, který plní normy EURO IV.
Pokud Vás budou zajímat nějaké mé zkušenosti s šestkou můžete se ptát.