MAZDA Thinking in new dimension....vse o MAZDE
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA
-
« Re: Presnost tachometra
rbaron: Ja si tiez myslim, ze je to tak, ako pises ;))) Okrem pokuty mozno este jeden dovod: majitel si vravi "jak mi to paradne ide, na dialnici aj 220 a pri 150 mi to nic nezere". Ked pozres kusok dalej, tak tam popisujem zazitok so soferom Octavky, ktory mi pri mojich 150 nadaval, kam sa tak zeniem, ze nemusime ist stale 170 ;)))
Che che, inak to tak rozmyslam, ze musim mat uz Mazdulku dobre zabehnutu, ked na dialnici vybehlo tacho na 215 jak malina (potom ma zbrzdilo nejake blbe Audi TT, co nechcelo uhnut, Mazda by ale este isla dalej ;))) -
« Re: 6
STAVROS: no to som sa bavil s chalaniskom, ktory pred casom stal pred dilemou noveho auta. Skusal presne "Tvoju" Mazdu, velmi sa mu pacila. Ale potom neukecal dealera na poriadnu zlavu (aj v Nemecku sa na M6 caka ;))), tak radsej zobral za rovnake prachy asi rocny Saab 9-5 kombi 3.0TiD. Jeho vyjadrenie: Mazda bola lepsia a rychlejsia, ten motor vraj nemal chybu. -
« 6
No mozna bych to nevidel az tak zle s tou moji M6-kou. Vcera jsem zkousel Alfa Romeo 156 2,4 JTD 150 PS a musim zcela bez reci napsat, ze je Mazda rychlejsi, lepe zpracovana, lip sedi a celkove je lepsi. Alfa je cca o 170 tis. drazsi. Ma to byt jako sportak, ale vubec mi to neprislo. -
dabel: Nemysli si, že vyrobit přesné tacho je takový problém. Dělá se to kvůli tolerancím na pokuty, abys byl v jistotě, že když je tam 51, tak nedostaneš pokutu za překročení padesátky. Zrovna u Mazdy si novináři stěžovali na ten "zlomyslně přesný" tachometr. -
"-- skrytý --" 18.08.03 16:24
Presne tak... hodnotu 180ky mam este stale na hodinkach ako memento :))) Skratka a dobre, ten tachometer je uplne presny... Pre neznalych sposob merania: Stopkami odmerany kilometer jazdy podla kilometrovnikov na dialnici. (Dabel drzal tempo ako tempomat) No a na hodinkach mam taku feature, ze to ani nemusim preratavat, ale rovno mi to tu rychlost na ciferniku ukazuje... takze teram mam rucicku este stale na 180ke :) -
« Presnost tachometra
Tak sme si v sobotu spravili vylet do Viedne a po ceste sme s Tomom merali presnost tachometra mojho GFka (obuteho na uplne obycajnych 185/65R15). Ja za volantom, Tom so stopkami vedla. Zmerane 2x 150km/h, 1x 130km/h, tachometer uplne presny ;) Po ceste naspat sme vyuzili ospalost nasich slecien a odmerali este 1x 160km/h a 1x 180km/h. Vysledok: zase uplne presny. Ti technici v Mazde si na tachometri fakt dali zalezat, nie jak Skoda-borci ;))) -
« Re: Stavros
STAVROS: zajímalo by mě, proč bys příště raději bral SUBARU. Jsi v něčem s Mazdou 6 nespokojen, nebo se ti zdá Subaru přitažlivější. Mi se Mazda 6 líbí hodně, ale samozřejmě bych si třeba raději koupil BMW. Považuji však Mazdu za přijatelnou cenově vč. cen servisu. U BMW bych se asi nechytal. Je jasné, že pokud máš auto na prosperující firmu, kde si dáš opravy do nákladů a firma prosperuje, tak proč ne. -
« Re: Stavros
No obcas neco v palubce zadrnci, ale mam tam 17-ky kola, je to malinko tvrdsi. Jinak jezdi pekne, jenom jsem uz menil manzetu kolem radici paky, nejak praskala.Jinak to docela jde. Priste ale za stejny peniz Subaru Legacy Outback ci jiny vuz. Ja jezdim za 6,5-7, dost po meste. Na zimu si nech namontovat, teda jestli ho nemas ovladac nezavisleho topeni, stoji asi 10 tis. je to sikovna vec. -
« Re: to joe_p:
spotřeba je po nasazení letních gum podle pal. poč. 5,8 , 1/3 je po městě. Obuty jsou standart. 15" pneu. co se problémů týče - musel jsem do servisu při svolávací akci Mazdy - ojediněle se prý v té serii, kterou jsem pořídil, objevila závada na spojce ( špatně se vracel pedál ) a něco na el. řízení emisí motoru. Nic z toho se mě netýkalo, tak jsem tam byl preventivně. Myslím ale, že je to od firmy fér, že se přiznají a nevytáčí s podobně jako to bylo u přplňované 1,8 Škodovky. Za chvíli mě čeká serv. prohlídka po 20 000, tak napíšu svoji zkušenost a cenu za servis v AUTO PALACE Spořilov. -
"-- skrytý --" 15.08.03 09:42
« Re: HEART by MAZDA
Mam podobny pribeh...moje rodinka (tata, mama, bracha a pes yorkshir)..jedou na vikend, je pekne, pohoda... prijizdeji na krizovatku, kde jezdi pravidelne vikend co vikend uz asi 20 let (co pamatuji)...nejeli nejpomaleji..po 70 nasleduje usek kde je 50.., je tam nadherne prehledne, siroka krizovatka (pod Motolem Bucharova s Plzenskou), minimalni provoz jeli tak tech 70-80 v tom..BUM. Potkali se s autem jedoucim z leva.. Konec..mati se probudila na JIPCE - osklive zlomena ruka a noha, bracha ostres mozku, otec zlomena ruka a otres mozku..pejsek vpoho. Uprime, na to ze nebyli pripoutani..celkem zazrak. Od te doby 323 95 ktera byla na srot..tam taky skoncila obdivuji a zboznuji. PS Airbagy nemela.