MAZDA Thinking in new dimension....vse o MAZDE
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA
-
« Re: Brzdy
Ted me tak napadlo. Vzhledem k tomu, ze nad 100 jsou tam vetsi sily, jestli to nemuze delat nejaka vetsi vule, nez by mel byt. Treba v uchyceni kol, rizeni a podobne. Treba se tam neco rozechveje v ramenech a vymenou brzd to nezpravis.
Jen tipuju.
Jinak kotouce se ti muzou pokrivit prakticky hned, kdyz zaparkujes auto z rozpalenyma brzdama, tak kolem desticek mas horsi odvod tepla a nektere plotny to psychycky neunesou. :-((
Asi bych je nechal preventivne prebrousit.
Na jare se mi pri prudkem brzdeni ozyval rachot od prednich kol, jako bych jel po tom budicim pasu na dalnici. Ale po par km to samo preslo a dodnes jsem nezjistil co to moho byt.
Hodne stesti.
-
To co popisujes vypada fakt na plynateni, nebo vareni brzdovky. Ale je zase divne, ze ti to nedela, kdyz se snazis brzdit tahle aby se to rozehralo. Slysel jsem ze na ubrzdeni z 200 na 100 brzdy vstrebaji skoro dvojnasobek energie nez kdyz brzdis z 100 na 0. Otazka: Bylo by mozne, ze by se to pri tom rychlem brzdeni ve velke rychlosti nestihalo ochlazovat, tak jako kdyz brzdis tahle a dlouho? Prece jen jsou tam zebra a ty muzou docela dobre fungovat, akorat asi maji problem s narazovitym brzdenim. Nevim. Moc to nechapu. B. -
"-- skrytý --" 03.09.03 13:21
No..prave ze kdyz na to slapnu ve 100 prudce i se je snazim "uvarit" tahlym brzdenim z kopce apod..tak proste nic. Zaflekuje to porad stejne. Pri tom dobrzdovani na dalnici to dela to, ze to enjdriv brzdi dobre, pak to zacne podivne hucet a hucet a jeste vic a pak se to rozklepe vic a vic a vic.. -
I zazraky se deji :-))
Ja nevim a nemuze to bejt tim, ze kdyz brzdis pri 170, ze na to vic slapes na tu brzdu, nez pri 100? Zkus prudcejs zabrzdit pri 100 jestli se to bude klepat.
Ted si jeste vzpominam, ze nekdy kdyz jsem pribrzdil, tak to jako zustalo malinko viset a auto se klepalo malinko dal, ikdyz uz jsem nebrzdil a po chvilce to prestalo, ale po vymene vse ok. -
morfikus: vsechny kotouce byly meneny nedavno, nez jsem to koupil....ty predni byly taky dobry, akorat jsem nechapal, jak se mohly takhle rychle zvlnit(hrozny rany do rizeni)...vzadu to fakt je ve stavu skoro novem, jak desticky, tak i kotouce. Tak jsem dal jenom na predek novy kotouce+desticky a je to OK. Dokonce tu mam jeste ty stary desticky zepredu a jsou sjety tak z 80%.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Co se tyka vule..mozne to je..ale nikde nic nepozoruji..vse sedi jak prisite.
Co se tyka krivosti kotoucu, urcite, souhlas...jenze..kdyz se jednou zkrivej, uz se samy o sobe nenarovnaj.. jenze..tyhle se "zkrivej" a pak brzdej zase hezky jemne..
Lidi, co s tim?