MAZDA Thinking in new dimension....vse o MAZDE

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.09.03  08:43

« Re: A co říkáte na novou Mazdu3?

No zrovna včera jsem vezl známému monitor AOC K+, je to nástupce KLR a GLR a nic jiného se kolem 4litrů nedá koupit. Pořád je rozdíl dát 4l za CRT nebo 9litrů za TFT (nejlépe LG, to je krasavec). A je pravda že není kufr jako kufr,to bude chtít vidět, pokud ale bude do hloubky menší než u mrkačky a K+ tam nedám bez složení sedadel tak mě naštvou. No dnes mám pocit má začít onen slavný autosalon, po kterém se má v Německu začít snad už prodávat tak bude údajů víc.
    Zas je ta Mazda3 kratší než starší hatchbacky a s mou stařešinou mám docela problém nacpat se mezi dvě auta na délku, narozdíl např. od Feldy. No uvidíme.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.09.03  07:20

« Re: RE: Motor zle taha

Mitsi: Do oleje jsem nic nepřidával, svíčky mám stále originál přímo od výrobce ( ty by už asi fakt potřebovaly vyměnit). Jediné co mě napadá, že můj předchůdce používal polosyntetiku a mi tam v servise naleli syntetiku. Uvidíme na co přijdou v servise.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.09.03  14:32

Radim a Mitsi: ako som uz obnehda pisal, nieco nedobre to byt musi, pretoze moja Mazdulka je s N98 vylozene nespokojna a praveze sa jej vobec nechce do otacok. Fintu s "teplymi svieckami" potvrdzujem, presne takto som vyriesil (teda presnejsie moj tatko vyriesil) problem s motorom v Oplovi Ascone. Ten mal ale nejakych 200000km, alebo este viac...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.09.03  14:08

No, mne uz motor taha v poho, v servise, to hodili na diagnostiku, zistili ze je priskrtena klapak, nastavili a je to ok... Tak len tolko, bo som tuto minitemu zalozil tusim ja :-) a ani som nedal vediet ako to dopadlo...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.09.03  13:43

Pro RadimaH - napadají mne zhruba tři věci: 1/ příliš vysoký kompresní poměr (k tomu mohlo u již jetého vozu dojít prakticky pouze tak, že jsi použil nějakou přísadu do oleje, která "utěsnila spalovací prostor" (prosím o Tvou odpověď, zda jsi něco přidával do oleje nebo použil nějaký speciální olej); 2/ je špatně nastavený základní předstih zážehu či špatně funguje čidlo podtlaku v sacím traktu, event. je vadná "váha vzduchu" (o všem tomhle bych mohl psát úplné litanie, ale pokud nejsi technik, stejně Ti to mnoho neřekne, a je proto lepší se rovnou obrátit na značkový servis); 3/ špatně zvolené zapalovací svíčky, zejména pokud jde o jejich tepelnou hodnotu - zřejmě asi "příliš studené" na palivo o 95 oktanech (neměnil jsi v poslední době svíčky?). K řečenému ještě dodávám, že pokud je motor opravdu už "hodně jetý", a má tudíž o dost nižší kompresi, než měl tzv. "za mlada", je dobré přejít na svíčky o stupeň teplejší, než předepisuje výrobce vozu, a když ani to nepomůže, pak současně snížit základní nastavení předstihu zážehu tak o 2 stupně.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.09.03  12:41

« RE: Motor zle taha

Mitsi: Vracím se k mému problému, o kterém jsme diskutovali cca kolem 25.7.

Po dlouhé době jsem konečně vyjel benzín a natankoval Shell W POWER 99. Rozdíl v jízdích vlastnostech jsem registroval už po cca 3 km. Sic jsem nejel po dálnici jako předtím, ale přechod otáček při 5 rychlostním stupni od 2000 až 3500 ot. se mi zdá být nyní plynulý. Umíš tedy usoudit v čem je problém, když na vyšší okt. č. jede motor plynuleji?
  • « 00 Reagovat !

foto

10.09.03  12:32

« Re: M6 versus M6

no ono ten dieslak v ty M6-ce neni zas tak hroznej, je jasny, ze 2,3 benzin je lepsi, ale s naftakem se da jezdit za 7l/100km a pri stejnem stylu jizdy by se s tou 2,3-kou jezdilo tak za 12-13l/100km. Nehlede na to, ze za ty penize uz jsou i jiny auta. Me se zda zas prijemnejsi jizda v tom naftaku, u ty 2.3-ky se musi porad tocit a tocit motor. Kdyby mela ta dvatrojka aspon 200 PS, tak nereknu, ale takhle je ten rozdil temer nula. To bych si radsi koupil ten 3,0 V6 225 PS.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.09.03  11:13

Este ku kufru, ono zalezi aj na tom, akym sposobom je ten objem dosiahnuty... ked ma niekto vysoky HB a do objemu rataju cely priestor pod strechou, tak dakujem pekne. Pritom na spodu moze byt priestor vyrieseny tak, ze tam nedate nic... To cislo 300 litrov by som nevidel tragicky, treba to vidiet nazivo, aby si clovek urobil dojem...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.09.03  11:10

Ad kufor: neviem co riesite kufor, ked chcete vacsi kufor, kupte si vacsie auto :-) alebo sklopte sedadla :)
  • « 00 Reagovat !

foto

10.09.03  10:58

Priatelia, tak ten objem kufra hatchbacku M3 len 300l je pravdivy. Docital som sa to dneska v prvom "Fahrberichte" v novom AMS, kde inak Mazdulku hodne chvalili.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.09.03  10:53

No dobre, lebo ja som zase opustil od myslienky na dizla (ta predvadzacka ma fakt sklamala, aj ked som nesoferoval ja, proste zvuk traktoru a ten zatah nic moc, ale to mohlo byt nejakym zlym kusom, ta cela M6 sa mi zdala byt dost strhana) a z benzinakov som si vybral prave 2.3. Samoska, vsetko je otazka 2-3 rokov, ale preco by som si nemohol robit aspon takto "imaginarne" radost ;)) Inak moja Mazdulka sa blizi k hranici 100000km a stale mi robi rovnaku radost ako v case, ked mala len polovicu ;)))
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.09.03  09:02

Joe_ST, ak by som chcel upgradovat brzdy (kotuce, dosticky a co ja viem co este treba) na mojej 626 GD, co by si mi odporucil? (alebo ktokolvek iny) Dik.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.09.03  08:47

Kdesi som cital ze ta 2.3 robi ramus vo vysokych otackach, je to pravda? BTW co je tichsie, ten dizel alebo ten benzin?
  • « 00 Reagovat !

foto

09.09.03  23:41

to TomAnt: ja na monitory koupil Premacy..LCD tam narovnam tak okolo 50ks..ale bohuzel v CR jsou jeste takovy zaostalci co chteji treba 17 nebo 19 palce CRT monitory :-).

to dabel: ne, diesel je parada, dobre taha, je tichouckej, ale neni tam ten smrc te 2.3, ta me oslovila vic...pokud by meritko nebyla ekonomika provozu tak bez diskuze volim tu 2.3...rekl byc tohle pokud je nekomu mene nez 40 tak bych hupnul do benzinu pro tatky 40+ pak diesel :-) (tim nechci pausalizovat to ze starsi ridici neoceni ten benzin..ale vit co myslim...ten diesel nema ten spravnej mazdackej drive a rekl bych ze moc nezapada do image M6 a Zoom Zoom :-))

ten sedan M3 je dokonalej..... :-) to jsou super sanky :-)

rudo...o vikendu budou ty kotouce, zavolame si...kde si to predame :-) ojjj to je konspirace ;-) jak v tom makru dneska :-D
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.09.03  13:28

Che che, na monitory ti stacia aj 4 dvere, dnes uz aj tak kazdy kupuje len LCD, no nie? Aspon ja co som za poslednych 5 mesiacov robil, tak len LCD :)
  • « 00 Reagovat !

foto

09.09.03  13:27

joe: myslis to tak, ze 2.3 benzin je proti 2.0 100kW CRD maximalna sunka, ktora netaha?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.09.03  12:41

Dík za super příspěvek, s mým typem na 323F Sport 2.0 jsi mě potěšil (teda že jej schvaluješ), teď ještě ji sehnat...
    Ta Mazda3 má začít na 420 000kč, ale s tím motorem 1,4 co bude až po novém roce. Jinak ten sedan je fakt úžasný, nejpěknější po Mazdě6 co kdy udělali. Problém je v tom,že potřebuji 5-té dveře kvůli monitorům co často vozím, asi by mi nejvíc seděl liftback jak mám teď (byla tu nějaká nesrovnalost - liftback mám teď u své mrkačky, tedy 5-té dveře ale neuseklá *, jako Mazda6 či Octávka). Škoda že nebude liftback u Mazdy3, víc by se podobal Mazdě6 a svůj úkol by splnil. No a těch 300l v kufru se mi zdá taky jako překlep, to si nemůžou lajznout, všichni konkurenti mají kolem 350l, to by si podřezali větev. No uvidíme, za pár týdnů to bude určitě upřesněno přímo na mazda.cz.
  • 00 Reagovat !

foto

09.09.03  12:07

« Svicky a sajrait u nich

Caute mazdaci. Vcera jsem vymenil svicky a u jedne znich byl dole vysrazeny smradlavy sajrait. Vyskozita a barva jako dehet, smrdelo to pekne.
    Mate predstavu co to mohlo byt? Olej to tutove nebyl, na to to bylo moc ridke. Nijak se to neprojevuje.B.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.09.03  11:11

« Re: Spokojnost nemeckych majitelov

Zas, ked sa v tom servise ukazes len sporadicky...
  • 00 Reagovat !

foto

09.09.03  10:47

« Spokojnost nemeckych majitelov

Vcera som po dofke nasiel v schranke novy ADAC Motorwelt. Boli tam vysledky dotazniku spokojnosti majitelov s autami 1-4 roky starymi, konkretne stredna trieda. Poradie: Toyota Avensis (vsetky kategorie 1-tka), Nissan Primera (sem-tam horsie), tretia Mazdulka 626/6 (vsetky kategorie jednotka, okrem ceny servisu, tam mala stvorku :((((( ).
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…