MAZDA Thinking in new dimension....vse o MAZDE
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA
-
Lubos.1 15.09.03 15:49
« Mazda3
No videl som ceny M3, je to vyssie ako som ocakaval,...
Benzinova 1.6 ma sklamala nielen vykonom, ale hlavne spotrebou (77 kW, 8.2 l/100 km), ktora je o viac ako liter nad konkurenciou.
Zaujimavy vyzera byt pre mna iba diesel 1.6 81 kW, tusim HDi, ale nemozem najst parametre.
Cena je tam sice vyssia, ale ak by mu nechybala dynamika, tak by sa dalo uvazovat.
Ale neviem si predstavit, ako si poradi dieselova 1.6 s ta tazkym autom (sedan). -
« chip vs benzinak w/o turbo
tak vcera jsem jel s MX5 se zmenenym sw ..je to 1.8 seriovych asi 104kW (to auto jede vazne bezva, jel jsem s nim jak pred tak po) na brzde namereno 99kW uvidime co vypadne z brzdy, jinak auto jede subjektivne jako naslapnutej dvoulitr. Az bude jasno po brzde co z toho umi udelat, sezenu seznam jaky motory mazdy umi predelat a kolik to stoji...dam kontakt :-) teste se :-) -
« brzdy
jo jo uz jsem tu..jsem little bit busy....sorry ;-)
tak kotouce jsou od Nipparts - je to orig. japonsky dovozce, udajne ma brzdove komponenty primo od prvovyrobcu v JP. Uvidime jak to bude vypadat, v sobotu budu mit Morfikusovi kotouce v ruce, pote i svoje na Efko. -
"-- skrytý --" 12.09.03 16:24
« Re: Diagnostika
Tak. : zahlasilo to vadny zpetny ventil..chyba tusim 24 a 25 - chyba zpetneho hlaseni. Po resetu ridici jednotky vse vpohode. Fyzicka kontrola spinani ventilu - ok. A tak jsem alespon nechal vymenit spojovaci tycinky k stabilizatorum na predni i zadni naprave = auto je o 90% tezsi..prijde mi i tuzsi, jistejsi rizeni obvzlaste v "kolejich" apod. Cena za vse (material 4*tycinky, diagnostika, vymena tycinek) = 5700. No a o vikendu..ci tesne po menim predni brzdove kotouce..uz se tesim. Diky Joe. -
« Re: Mazda MPV
Ahoj Libor. Necuduj sa, v Europe letia dizlaky, preto je v ponuke 100kW common rail. Je to ten isty motor, ako v M6, cize velmi vydareny so skvelou ekonomikou prevadzky (tu v Europe by bolo horsie zivit 3-litrovy V6 v MPV ;)) Benzinova verzia (tusim 2.0) hra len okrajovu ulohu. -
« Mazda MPV
V USA jsem mesíc jezdil s plně naloženou Mazdou MPV (4 lidi na dovolený). Jízdní dojmy super, v zatáčkách to sedělo jak přibitý. Klidně jsem mohl řezat serpentiny za hvízdotu gum a v podstatě se to moc nenaklánělo. Automatická převodovka s tempomatem taky šlapala jak hodinky. Když na to člověk šlápnul, tak ho to hezky zmážklo v sedadle.V podstatě jsem nenašel jízdní situaci, kdy by auto nereagovalo jak jsem chtěl. Tohle auto bylo totiž vybaveno motorem 3.0 V6 24V o síle skoro 200 koní. (letošní modely, co se tam prodávaj) Tak jsem si řekl, že si to auto koupím i tady u nás. Jaké bylo moje překvapení, když jsem kouknul na nabídku motorů u nás ... no nic moc. Tak bych se chtěl zeptat na zkušenosti majitelů Mazdy MPV koupené v ČR nebo Evropě s tímto autem, motory, jízdními vlastnostmi atd.
Dík Libor -
« Re: RE: Motor zle taha
Radim: no tak kedze mas na Mazdulke uz skoro 100000, tak rozhodne vymen ako prve sviecky. Bohvie, co tam je, mozno su tam nejake sracky v style Bosch...
All ad Mazda3: No dufam, ze ked sa M3 zacne v Nemecku predavat, ze ma moj servis pozve na predvadzacku (ako pri M2). No a ked sa mi tam podari zajst, tak vam samozrejme obsirne poreferujem ;))