MAZDA Thinking in new dimension....vse o MAZDE

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.09.03  10:22

« Re: NGK Iridium

To morfikus: Tak jsem si dal tu práci a pročesal jsem web. Podařilo se mi zjistit, že rozdíl mezi "NGK IX iridium" a "NGK Iridium plug" určitě je (oba typy "žijí souběžně"), kromě rozdílu v označení a ceně (ony "Iridium plugs" začínající na "I" jsou např. v USA za dvojnásobek ceny - 6,95 vs. 11,71 USD za kus) ovšem stejně nevím, jaký (technicky). Nevíte to náhodou někdo? Kvůli tomu rozdílu v ceně bych si tipl, že půjde o množství použitého iridia - např. "placička iridia natavená na nosiči" namísto "pořádného kusu plnohodnotně iridiové elektrody".
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.09.03  11:21

Je to tak..oznaceni oproti normalnim svickam je ZFR5FIX-11 ..neboli je to "IX" na konci pred 11. Sam jsem vyndal puvodni s oznacenim ZFR5F-11 tusim. Mam doma krabicky s typem a je na nich dost jasne napsano iridum.. je to tak.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.09.03  08:33

No pánové, nevím, nevím. Že by ZFR... od NKG byly iridiové? Měl jsem dvoje iridia od NKG a v obou případech označení začínalo na I (např. IZFR...) a cena někde přes 900,- Kč za kus (že by tak výrazně zlevnily?). Podle mne jde v tomto případě o svíčky platinové, nikoli iridiové. A když už Vám takto kazím radost, ještě si přisadím: Jestliže jste někdo s těmi iridiovými od NKG (pokud to ovšem iridia vůbec jsou) zaregistrovali výrazné zlepšení, pak vězte, že iridia od Densa jsou ještě o dost lepší. Porovnával jsem je (iridium od NGK vs. iridium od Densa) sice "pouze ve třech vozech", přesto výsledky hovořily vždy jednoznačně ve prospěch výrobků firmy Denso.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.09.03  01:10

« Re: to TomAnt

to Joe_St : Tak tu dovcu prezij!..co ja bych za ni dal ;-) ...ted jsem skoncil s praci a jdu zkusit spat, at muzu rano vstat a vyrazit do IBM..cao
  • 00 Reagovat !

foto

17.09.03  23:06

« to TomAnt

ty brzdy to je cena za par...totalne nestiham, zitra jedu na tyden pryc a asi se z te prace zblaznim...eeeeee//kluci tyden budu off..mej te se tu a opatrujte holky M ....cago.J.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.09.03  16:31

KL 2,5V6? To mam taky... a rok? v 94 na tom delali nejakou upravu..slysel jsem.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.09.03  16:23

2.5l V6
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.09.03  16:18

Tak to by jsi toho po me chtel vedet moc :-( bohuzel..to netusim. Snad mozna ve vzdalenosti elektro..materialy jsou stejne, konstrukce taky. Co mas za motor?
  • « 00 Reagovat !

foto

17.09.03  16:15

Dival jsem na stranky NGK a po zadani na jaky vuz chci, mi to vyhodilo ZFR6FIX-11. Jaky je rozdil mezi ZFR6FIX-11 a ZFR5FIX-11 co tam mas Ty?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.09.03  15:55

jj..za jednu :-( menil jsem je z pulky sam.. prvni tri valce vpoho..ale k zadnim jsem se nedostal..mam kratkej klic a je tam sani. Jinak je to 16" Normal..hele..nevim, neco kolem 200,-
  • « 00 Reagovat !

foto

17.09.03  15:47

600Kc za jednu vid? :-))) A menil sis je sam? Nevis jakej je potreba klic (prumer) 16mm?
    Diky
    Kolik jinak stojej normal NGK, taky potrebuju koupit nove.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.09.03  14:08

OK. Pouzil jsem NGK ZFR5FIX-11, tenhle typ jsem nasel presne podle modelu auta na www.ngk.com Koupil jsem je u spol Elit (dodava nahr dily;maj je skladem) cena je pro odberatele MO 600Kc,- +-, (mel jsem na ne 30% slevu, tak nevim presne). PS Je to bomba..doporucuju.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.09.03  13:17

Muzes mi prosim Te napsat presne znacku a model svicek co jsi pouzil, pripadne kde je koupit a cenu? Diky moc..
  • « 00 Reagovat !

foto

17.09.03  11:34

« Re: Mazda 3

Country: docital si sa spravne. Dost ma mrzi, ze Mazda straca samostatne postavenie, po Mazde2 uz aj M3. Dufam len, ze rad "6" ostane bez "koncernovej pomoci". Kombik mozno bude, nechajme sa prekvapit. Btw neviete, kde sa bude M3 vyrabat? Japonsko? Spanielsko (tfuj tfuj)?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.09.03  11:14

« Mazda 3

Tak jsem se dočetl v novinách, že Mazda 3 je postavena na společném "koncernovém" podvozku s novým Focusem a Volvem S40 (?). Fakt je, že Volvo má stený rozvor - 2640mm. Jinak Mazda 3 je krásné auto - ale neuspokojí zájemce o vúz kombi s kufrem kolem 500 litrů. A v českých zemích se kombíky nižší střední třídy kupují docela dost - Oktávka, Fokus, Astra, Megane atd. Tady Mazdě uteče ke konkurenci hodně potenciálních zákazníků.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.09.03  09:48

« NGK Iridium

Tak, konecne se vyplatilo moje temer 1/4 letni usili...konecne muj V6 beha na iridia. Panove, kdyz napisu sve subjektivni pocity, asi mi nebudete verit. Volnobeh : motor je podstatne klidnejsi, nevrti se, necuka se; Rozjezd : prijde mi, ze jde podstatne lepe za plynem, ne ze by tahl lepe..ale zadne cuky, skuby, plynulost, hladkost; Pasmo kolem 2000ot/min : skubani zmizelo uplne (pri prudci akceleraci a naslednem sundani nohy z plynu) Bohuzel, vic nez do 3500 otacek jsem se s timhle motorem v prazskem provozu dnes ani vcera nedostal, cili..vyssi otacky neprozkoumany. Otazka do pranice : zmizelo mi, alespon se mi zda..takove to koureni, respektive "pareni" z vyfuku..proste nastartuju studeny motor a zadny oblacek "tmavsi pary"..proste nic. Muze to souviset se svickama? Me se to nezda. PS Do ted jsem tam mel NGK ten samy typ, ale ne iridia..mely uz ale holky asi dost.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.09.03  08:28

« Mazda - crashtesty ?

Překvapuje mě, že nejsou nikde publikovány crashtesty Mazdy 6. NCAP nemělo ani crashtest 626ky, teď nemá ani šestku. Na adrese: [odkaz] ratings/ratings.htm (bez mezery)mají 626ku, ale šestku taky ne. Překvapuje mě to .
  • « 00 Reagovat !

foto

17.09.03  07:44

« Re: Mazda3

Ahojky, s tou spotřebou to bude blamáž z narychlo vyrobeného podkladu, zkoumáním PDF ceníku jsem si všiml, že jim ujely sloupce do leva, takže spořeby jsou podle mne: 1,4i n/a, 1,6i 7,2, 2,0i 8,2....

PS: Mj. na mazda.cz máme stále "figu borovů" a ne ceník nových trojek...

K

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.09.03  22:55

« Prebehli sme Mazdu :)

A mame novy rychlostny rekord na mojej Mazde a sice 210 km/h na dialnici pred Mnichovom, ako uz spominal Dabel, fajn cesticka :-) Odporucam che che... No, na to ze ma to auto najazdene uz 217.000 km, tak to ide jak gula... Sklamali ma vrakace v Nemecku... inac pekny vylet :-) Tie brzdy JOE, to je cena za vymenu na jedno koleso? alebo na cely predok? Ja mam kotuce aj vzadu, takze co by stala vymena celeho auta se vsim vsudy? Myslim material co je k tomu potrebny? Dik...
  • « 00 Reagovat !

foto

16.09.03  15:47

« Re: Mazda3

Díky, asi si budeme muset pro "Trojky" jezdit k vám 8-))). na Mazda.cz je jenom "cena od", podle ní je kurs cca. 1:1,33. Ceny v SK jsou opravdu dost brutální, při přepočtu u nás by vycházela 3SDN 2.0i se vším všudy na 618 000 což je základ pro M6 SDN v základu.

K

Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…