MAZDA Thinking in new dimension....vse o MAZDE

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA

• 00 Reagovat !

foto

23.09.03  09:19

« Mazdickine narodeniny

Takze priatelia, v piatok natocila Mazdicka v plnom zdravi svoj stotisici kilometer. Samozrejme je vsetko nafotene (isiel so mnou kamarat a vsetko fotil ;))) a tak zajtra vystavim na web krasne fotky s kilometrazou 99999, 100000 a 100001. A teraz rozmyslam, aky darcek odo mna na narodeniny dostane. Tom navrhoval novu stredovu konzolu (ta imitacia dreva ho strasne irituje) ;)))) Mate este iny napad?

Inak kamarat, ktory ma 626 Wagon DiTD je s nou velmi spokojny. Akorat este stale nevyslo stretnutie a tak vam zatial neviem napisat, ako sa v nej jazdi ;))
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.09.03  09:49

« Re: NGK Iridium

Verim..ale Nemam Galanta...co jsem nasel za iridium na mx6...to jsem koupil. Cirou nahodou mam dotazenou mazdu z USA. ;-) Kazdopadne..ma stejne hodnoty jako mazda evropska. Tedy alespon v tabulkach.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.09.03  08:45

To morfikus: Zkus si na www.ngk.com najít Mitsubishi Galanta z r. 2000, motor L4-2.4-4G64 a vypadne Ti "IX iridium BKR5EIX-11" (6,95 USD), "Iridium plug IFR5E-11" (11,71 USD) a "Double Platinum PFR5J11" (11,71 USD). Ovšem tento motor v Evropě neexistuje (jedná se "větší variantu" dvoulitru určeného pro Evropu), nesedí tudíž ani tepelná hodnota a "vysunutost jiskřiště". Stejně tak nesedí volba svíček ani pro motory, které jsou v Evropě i Americe na první pohled totožné (ty americké verze mají o dost nižší stupeň komprese, aby mohly běhat na nízkooktanové palivo, mají tudíž i nižší výkon). Proto pokud si vycházel z "americké referenční tabulky" a čirou náhodou nemáš Mazdu dotaženou z USA, pak je dost možné, že jsi se tzv. "sekl" i při výběru svíček právě pro tu svou Mazdu. To jen tak mimochodem, když už tu řešíme, co je a co není to "pravé iridium do motoru"...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.09.03  12:33

« www.Mazda626.sk update - 19.9.2003

Nova Mazda medzi nami, Stevova Mazda 626 GE 1.8i 16V... A jedna pikoska medzi stretnutiami, odporucam pozriet :)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.09.03  10:43

Z nejlepsi kategorie mi na mazdu mx6 LS 1994 2,5V
    vyskocilo toto:
    NGK IX iridium 2477 ZFR5FIX-11 0.044 $6.95 a
    NGK Double Platinum 4363 PZFR5F-11 0.044 $11.71
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.09.03  10:41

Cece..nevim, kde jsi to hledal..ale ja prosvji mazdicku nasel irida nebo double platinum. Irida 6,95 to je to co mam a double platinum nejakejch 12,95USD...viz www.ngk.com
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.09.03  10:22

To morfikus: Tak jsem si dal tu práci a pročesal jsem web. Podařilo se mi zjistit, že rozdíl mezi "NGK IX iridium" a "NGK Iridium plug" určitě je (oba typy "žijí souběžně"), kromě rozdílu v označení a ceně (ony "Iridium plugs" začínající na "I" jsou např. v USA za dvojnásobek ceny - 6,95 vs. 11,71 USD za kus) ovšem stejně nevím, jaký (technicky). Nevíte to náhodou někdo? Kvůli tomu rozdílu v ceně bych si tipl, že půjde o množství použitého iridia - např. "placička iridia natavená na nosiči" namísto "pořádného kusu plnohodnotně iridiové elektrody".
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.09.03  11:21

Je to tak..oznaceni oproti normalnim svickam je ZFR5FIX-11 ..neboli je to "IX" na konci pred 11. Sam jsem vyndal puvodni s oznacenim ZFR5F-11 tusim. Mam doma krabicky s typem a je na nich dost jasne napsano iridum.. je to tak.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.09.03  08:33

No pánové, nevím, nevím. Že by ZFR... od NKG byly iridiové? Měl jsem dvoje iridia od NKG a v obou případech označení začínalo na I (např. IZFR...) a cena někde přes 900,- Kč za kus (že by tak výrazně zlevnily?). Podle mne jde v tomto případě o svíčky platinové, nikoli iridiové. A když už Vám takto kazím radost, ještě si přisadím: Jestliže jste někdo s těmi iridiovými od NKG (pokud to ovšem iridia vůbec jsou) zaregistrovali výrazné zlepšení, pak vězte, že iridia od Densa jsou ještě o dost lepší. Porovnával jsem je (iridium od NGK vs. iridium od Densa) sice "pouze ve třech vozech", přesto výsledky hovořily vždy jednoznačně ve prospěch výrobků firmy Denso.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.09.03  01:10

« Re: to TomAnt

to Joe_St : Tak tu dovcu prezij!..co ja bych za ni dal ;-) ...ted jsem skoncil s praci a jdu zkusit spat, at muzu rano vstat a vyrazit do IBM..cao
  • 00 Reagovat !

foto

17.09.03  23:06

« to TomAnt

ty brzdy to je cena za par...totalne nestiham, zitra jedu na tyden pryc a asi se z te prace zblaznim...eeeeee//kluci tyden budu off..mej te se tu a opatrujte holky M ....cago.J.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.09.03  16:31

KL 2,5V6? To mam taky... a rok? v 94 na tom delali nejakou upravu..slysel jsem.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.09.03  16:23

2.5l V6
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.09.03  16:18

Tak to by jsi toho po me chtel vedet moc :-( bohuzel..to netusim. Snad mozna ve vzdalenosti elektro..materialy jsou stejne, konstrukce taky. Co mas za motor?
  • « 00 Reagovat !

foto

17.09.03  16:15

Dival jsem na stranky NGK a po zadani na jaky vuz chci, mi to vyhodilo ZFR6FIX-11. Jaky je rozdil mezi ZFR6FIX-11 a ZFR5FIX-11 co tam mas Ty?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.09.03  15:55

jj..za jednu :-( menil jsem je z pulky sam.. prvni tri valce vpoho..ale k zadnim jsem se nedostal..mam kratkej klic a je tam sani. Jinak je to 16" Normal..hele..nevim, neco kolem 200,-
  • « 00 Reagovat !

foto

17.09.03  15:47

600Kc za jednu vid? :-))) A menil sis je sam? Nevis jakej je potreba klic (prumer) 16mm?
    Diky
    Kolik jinak stojej normal NGK, taky potrebuju koupit nove.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.09.03  14:08

OK. Pouzil jsem NGK ZFR5FIX-11, tenhle typ jsem nasel presne podle modelu auta na www.ngk.com Koupil jsem je u spol Elit (dodava nahr dily;maj je skladem) cena je pro odberatele MO 600Kc,- +-, (mel jsem na ne 30% slevu, tak nevim presne). PS Je to bomba..doporucuju.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.09.03  13:17

Muzes mi prosim Te napsat presne znacku a model svicek co jsi pouzil, pripadne kde je koupit a cenu? Diky moc..
  • « 00 Reagovat !

foto

17.09.03  11:34

« Re: Mazda 3

Country: docital si sa spravne. Dost ma mrzi, ze Mazda straca samostatne postavenie, po Mazde2 uz aj M3. Dufam len, ze rad "6" ostane bez "koncernovej pomoci". Kombik mozno bude, nechajme sa prekvapit. Btw neviete, kde sa bude M3 vyrabat? Japonsko? Spanielsko (tfuj tfuj)?
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…