MAZDA Thinking in new dimension....vse o MAZDE

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.09.03  10:51

« Re: Co si myslíte o nákupu auta přes www.auctionsbroker.com?

To Mitsi :
    Ty jsi rejpal :-) Skla oken..jasne..je tam jine zatmaveni..no a vymenil jsem ho stejne bez probelmu. Tak co? Pasy? Kdy je ai budu menit a komu to vadi? Prvky podvozku? Videl jsi nekdy podvozek na mx6 CZ a USA? Zadni stabilizator nechybi. Jiny hlavni brzdovy valec? O cem to mluvis? Sorry..ale mrkni na EU mx6 a US mx6..a pak mi jmenuj rozdily. Ja se totiz s nikym nebavil o honde, mitsubishi ci jinym..ale o Mazde MX6..rukou mi proslo nekolik evropskych verzi..nakonec jsem skocil u USA. Kazdopadne, rad se necham vyvest z omylu.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.09.03  09:21

To morfikus (příspěvek 3110): Tak se ještě jen tak pro zajímavost koukni na skla oken a bezpečnostní pásy - nic z toho téměř určitě nemá evropskou homologaci (tím vůbec nechci naznačit, že "je to horší"). A to už nemluvím o některých prvcích na podvozku, např. provedení příčných zkrutných stabilizátorů (ten zadní často chybí), klouby (silentbloky) zavěšení ramen atd. (to jen z toho, co je tzv. "na první pohled patrné"). Z toho, co již na první pohled patrné není, bych zmínil zejména konstrukci brzdové soustavy (jiný hlavní brzdový válec, jiné rozměry brzdových kotoučů, propojenost okruhů...), tuhost tlumičů a pružin pérování, světlou výšku, ale často i rozměr ráfků a použitých pneumatik. Mohu Tě ubezpečit, že např. Honda Accord z té doby pro Ameriku a pro Evropu jsou dva výrazně odlišné vozy, byť oba vyráběné na stejné lince přímo v USA. Proč? Inu, proč by někdo dodával do Ameriky evropské provedení vozu, u něhož jsou o třetinu vyšší výrobní náklady (musí splnit přísnou evropskou legislativu), když "vystačí" v daném případě (Mazda) s japonskou verzí, která je z hlediska legislativních požadavků totožná s tou americkou!
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.09.03  16:54

to miruso : jo, xedosa bych bral taky... Ty se mi moc libej... Uprimne, asi bych se bal..mozna, vzhledem k cene auto/letenka bych se na jimi vybrane auto zaletel podivat... Udelas si vylet do statu...a budes vedet, co kupujes. Ja bych to tak osobne udelal...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.09.03  16:17

to morfikus: diky, weiny mi dal chrobaka do hlavy, myslim si, ze do toho pojdem, mam zalusk na xedosa.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.09.03  16:02

to mirus : Mno..ja ji nedovazel..ja ji tu jen koupil...ale vis jak to pri nejhorsim chodi s stk? Co se tyka dovozu, neporadim..ale myslim..ze stk nebude problem. Ale to je opravdu jen muj pocit..
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.09.03  15:55

to morfikus: ked si ju dovazal, mal si problemy s stk? Resp. ako moc ine tie svetla su?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.09.03  13:30

Ahoj, mam americkou MX6 1994...az na svetla..naraznik a halogenky je vse totozne s Evropou, alespon jsem tedy zatim nenarazil na jediny rozdil. A to ani v konektoru na diagnostiku. Co se tyka tachomeru..velky je v milich, opd nim maly v km. Pravdou ale jest, ze je to rok 1994..co se tyka novejsich, nemohu slouzit.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.09.03  09:47

No jinak je docela možné, ale nemusí to být pravda. Mohou mít americké verze jiný interface pro zapojení diagnostiky. Taky mohou mít (a asi budou) jiná přední světla, protože v USA platí jiné normy pro svícení a v USA se paprsek musí jinak lámat. Nicméně zda to platí i u posledních ročníků mi není známo. Jinak mě nic nenapadá kde by mohl být problém. No jinak vzhledem k tomu, že americké verze jsou určeny i pro Kanadský trh, tak rychloměr má sice dominantní číslice na rychloměru v mílích, ale pod čísly jsou menším fontem napsány i KM, tachometr pokud je mechanický, bude ukazovat vždy v milích (tím myslím ten ukazatel co ukazuje kolik má auto najeto) pokud je digitální lze ho přepnout do km, stejně tak cestovní počítač, pokud je ve výbavě lze přepnout z MPG na litrů/100km. Takže zrovna v tomhle bych problém zásadní neviděl a nebudeš nijak omezen.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.09.03  09:42

jak se ta firma jmenuje ?

Impexta

Denker

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.09.03  09:20

« Co si myslíte o nákupu auta přes www.auctionsbroker.com?

Jak jsem zde již párkrát psal sháním 323F 2.0l Sport tak do roku stáří a nejen že je téměř nemožné tohle dělo najít po někom ve slušném stavu na prodej, když už ale tak se to šplhá až ke 400 litrům. Na výše uvedené adrese jsem narazil na společnost co sem tahá auta z aukcí v USA za suprové ceny, zrovna mnou vyvolená Mazda se prý dá ročník 2003 dovézt kolem 300 tisíc se vším všudy, ale v americké verzi.
    S náhradními díly prý už nejsou takové problémy, věnuje se tomu víc firem a motoricky jsou ty auta totožné s evr. verzí. Musím zaplatit 24 tisíc aby se se mnou začli bavit, zadám typ auta (v Americe se jiný model než 2,0 Sport neprodává, zde je to Mazda Prelude) a pak mi budou chodit každý týden mailem nabídky s několika fotkami a já si jen na dálku vyberu. Pak musím ovšem doplatit zbytek a čekat přes měsíc na auto. Bez peněz a bez auta, nepříjemné.
    No firma čirou náhodou sídlí 6km od mého bydliště tak jsem je navštívil, pan Nesvadba se jeví jako profík co se v tom vyzná, zdá se že o podvod nejde a má již slušnou klientelu a využil možností které se v USA nabízejí, vydělá on i zákazník, jen mi bude tachoš a palubní počítač počítat v mílích.
    Co si o tom myslíte? Když pomineme důvěru ve firmu, je to slušné? Tvrdí že auta jsou vesměs z předváděček, tedy fůglovky, max s odřeným blatníkem, což autu ubere několik desítek tisíc na ceně. Mohou být ještě nějaké problémy s tou americkou verzí? Hoďte svůj názor, ať neudělám kravinu. Díkes. Weiny
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.09.03  14:06

« Re: Mazdickine narodeniny

OK..svicky super..no, airbrsh..taky jsem proti Tomu... ale pravdou jeste, ze neco malinkatyho na vicko nadrze ci nad rpave predni svetylko.fakt jen par centimetru..neco osobniho, decentniho..nevypada to spatne. Taky bych nad tim HOOOOODne premyslel...
  • « 00 Reagovat !

foto

23.09.03  13:36

morfikus: sviecky ma extra kvalitne, platinove NGK alebo Denso (menene pred 10tkm, takze 80tkm este vydrzia!). Airbrush? To asi nie, to nie je moj styl, farbit auticko... Ja ho mam rad take cervene, ake je teraz! Ale aj tak dik za tipy!
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.09.03  13:28

To Dabel : kup ji svicky, DOBRY..jestli jsi je uz nemenil? ;-) Nebo nejakej peknej airbrush? ;-))
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.09.03  12:05

To můj wagón 626 teprve lehce překročil "Kristovy léta" (33), má najeto lehce přes 36 tisíc. A pořád ještě jezdí !!! :-)))
  • 00 Reagovat !

foto

23.09.03  09:19

« Mazdickine narodeniny

Takze priatelia, v piatok natocila Mazdicka v plnom zdravi svoj stotisici kilometer. Samozrejme je vsetko nafotene (isiel so mnou kamarat a vsetko fotil ;))) a tak zajtra vystavim na web krasne fotky s kilometrazou 99999, 100000 a 100001. A teraz rozmyslam, aky darcek odo mna na narodeniny dostane. Tom navrhoval novu stredovu konzolu (ta imitacia dreva ho strasne irituje) ;)))) Mate este iny napad?

Inak kamarat, ktory ma 626 Wagon DiTD je s nou velmi spokojny. Akorat este stale nevyslo stretnutie a tak vam zatial neviem napisat, ako sa v nej jazdi ;))
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.09.03  09:49

« Re: NGK Iridium

Verim..ale Nemam Galanta...co jsem nasel za iridium na mx6...to jsem koupil. Cirou nahodou mam dotazenou mazdu z USA. ;-) Kazdopadne..ma stejne hodnoty jako mazda evropska. Tedy alespon v tabulkach.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.09.03  08:45

To morfikus: Zkus si na www.ngk.com najít Mitsubishi Galanta z r. 2000, motor L4-2.4-4G64 a vypadne Ti "IX iridium BKR5EIX-11" (6,95 USD), "Iridium plug IFR5E-11" (11,71 USD) a "Double Platinum PFR5J11" (11,71 USD). Ovšem tento motor v Evropě neexistuje (jedná se "větší variantu" dvoulitru určeného pro Evropu), nesedí tudíž ani tepelná hodnota a "vysunutost jiskřiště". Stejně tak nesedí volba svíček ani pro motory, které jsou v Evropě i Americe na první pohled totožné (ty americké verze mají o dost nižší stupeň komprese, aby mohly běhat na nízkooktanové palivo, mají tudíž i nižší výkon). Proto pokud si vycházel z "americké referenční tabulky" a čirou náhodou nemáš Mazdu dotaženou z USA, pak je dost možné, že jsi se tzv. "sekl" i při výběru svíček právě pro tu svou Mazdu. To jen tak mimochodem, když už tu řešíme, co je a co není to "pravé iridium do motoru"...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.09.03  12:33

« www.Mazda626.sk update - 19.9.2003

Nova Mazda medzi nami, Stevova Mazda 626 GE 1.8i 16V... A jedna pikoska medzi stretnutiami, odporucam pozriet :)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.09.03  10:43

Z nejlepsi kategorie mi na mazdu mx6 LS 1994 2,5V
    vyskocilo toto:
    NGK IX iridium 2477 ZFR5FIX-11 0.044 $6.95 a
    NGK Double Platinum 4363 PZFR5F-11 0.044 $11.71
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.09.03  10:41

Cece..nevim, kde jsi to hledal..ale ja prosvji mazdicku nasel irida nebo double platinum. Irida 6,95 to je to co mam a double platinum nejakejch 12,95USD...viz www.ngk.com
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…