MAZDA Thinking in new dimension....vse o MAZDE

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA

• « 00 Reagovat !

foto

30.09.03  10:20

« Re: Fuf fuf...

Country: za připojištění skla platím do cca 1000,-Kč ročně ( spoluúčast 500,-Kč). Přesně to teď nevím. Cena pojistky je odstupňovaná dle výše, do které se necháš pojistit ( u mne je to tedy 20.000,-Kč. .......... Z povinného ručení ti dnes nikdo za sklo nic nedá pokud se ten druhý nepřizná. A to se jen tak nepřizná, protože přijde o bonus. Jedina šance je mít kámoše se služebním autem.U firem většinou bonusy nejsou. Ta tisícovka myslím stojí za to. Můj otec se pojistil až když dvakrát za dva roky měnil přední sklo na Felicii po 3.500,-Kč (pojistka by ho stála 2 x 500,-). Teď má Fabii, sklo pojistil a už tam má od kamínku dolík (a v klidu čeká až sklo praskne). ....... A ještě závěrem. Allianz pojišťuje všechny skla, to znamená, že když ti rozbijou kvůli rádiu boční sklo, uplatníš to z pojisky skel. Já jsem u České poj.Pojistku na přední sklo mám v havarijní pojistke vč. pojištění proti vandalismu, takže boční a zadní sklo bych uplatnil z této pojistky.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 30.09.03  09:57

« Re: 626 DiTD

Mozem potvrdit, a to sme tam boli v tom aute piati... zatah pri zapnuti turba je fakt celkom pekny...
  • 00 Reagovat !

foto

30.09.03  09:07

« 626 DiTD

No ale prijemnejsie veci: v nedelu som konecne trosku prevetral ten kedysi spominany kombik 626 so 100k dizlacikom. A musim povedat, ze ma prijemne prekvapil. Samozrejme pod 1800rpm turbodiera, ktora mi trosku vadila pri rozjazde, ale ide asi o vec zvyku. Ale ked zabralo turbo, tak ta Mazdulka tahala velmi pekne. Najviac ma prekvapilo, ze zatah bol az do cerveneho pola, cize do 5000rpm. Ziadne vädnutie pri 4000, o ktorom sa tolko pise u inych dizlov. Celkovo velmi prijemne zvezenie.
  • « 00 Reagovat !

foto

30.09.03  09:04

Country: dik za rady. Havarijnu ani ziadnu inu poistku nemam, kedze rocny poplatok za ne by prekrocil naklady na opravu skla niekolkonasobne (len zakonna poistka ma stoji okolo 900EUR rocne). Takze secko zatahnem sam. Ak vsak vsetko dobre pojde, tak v piatok bude Mazdicka u "uja doktora", inak povedane, mam prislubene za sumu okolo 17000SKK (cca. 13000CZK) celu vymenu. Fuf este ma napadlo, ze musim nejako vyriesit dialnicne znamky: tu rakusku za 75EUR by som nerad kupoval este raz.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 30.09.03  08:09

Dabel: Nahlásit jiný kamion - taky možnost, i když "Mirek Dušín by s tím asi nesouhlasil" .... Pokud máš zábrany, tak havarijní pojistka. Odečtou ti sice spoluúčast, ale neměl bys přijít o bonus - nezavinil jsi to.
    RadimH: kolik připlácíš za pojištění skla ?
    All: Já jsem sklo nepřipojistil. Pokud by pojišťovny hrály fér, tak by měly přední sklo hradit automaticky a bez řečí. Koneckonců - povinné ručení je povinné, takže ten anonymní kamion povinné ručení zřejmě zaplatil. A na tyhle případy, u kterých nebyl zjištěn pachatel (snad) je garanční fond.
  • « 00 Reagovat !

foto

30.09.03  07:29

Dabel: mám tušení, že v SK výměna výjde na stejné peníze. Když jsem si nechával připojistit přední sklo, tak na 20.000,-Kč, protože mi v Mazdě řekli cenu 15.000 + montáž.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.09.03  13:59

ace: premyslam nad takou moznostou... sice budem tak trosku *, ale zase prachy su prachy, ze?
  • « 00 Reagovat !

foto

29.09.03  13:37

hmm tak si vyhlídni jakýkoliv jiný kamion ne ? Nejlépe ten co poveze písek či hlínu atp...
  • « 00 Reagovat !

foto

29.09.03  13:33

Country: ak by som si ho odchytil, tak urcite. Stalo sa to pri Linzi, prsalo, vsade naokolo kopec aut. Dostal som kamienok, zbezne prebehol sklo a nic som nevidel. Puklinu som zistil az za Linzom, kde nebola sanca zistit, ktory kamion to bol...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.09.03  13:25

To sklo by ti měla zaplatit pojišťovna z povinného ručení toho motherf*cking kamionu ! Anebo to tak v Německu nefunguje ?
  • « 00 Reagovat !

foto

29.09.03  12:24

ace: Je, lebo Nemci su banda buzien :((((( Ked mas hodinovu sadzbu 55EUR, tak sa netreba cudovat :((((
  • « 00 Reagovat !

foto

29.09.03  12:18

a není to trochu drahý ?
  • 00 Reagovat !

foto

29.09.03  12:10

« Fuf fuf...

Tak mala Mazdicka dneska maly urazik. Nejaky motherf*cking kamion mi napral do predneho skla taky sutrik a ten ********* suter mi spravil taku sexy trhlinku v okne, proste 20cm dlhy krivy pukanec od kraja okna. Volal som do skloservisu a do Mazdy. Skloservis povedal, ze sorry, opravit sa neda a nove sklo mi ponukli aj s montazou za 630EUR. Mazda mi ponukla 670EUR, takze skacem radostou. Boha jeho... Este skusam kontakty na Slovensku, dufam, ze to vyjde trosku lepsie. Ale o "dobru naladu" mam fakt postarane...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.09.03  12:30

« Re: Co si myslíte o nákupu auta přes www.auctionsbroker.com?

Uf..uz jsem se bal, ze se nedohodnem ;-) Nemam takovyhle konce rad. Obvzlast, kdyz mame oba stejnej nazor.. ;-) , jen kazdej mluvime o necem jinym.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.09.03  22:44

Prima! Jak jsem již napsal, o konkrétním případu MX6 opravdu nic nevím.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.09.03  22:30

To Mitsi : co se tyka rozdilu aut pro USA vs. Eu trh s Tebou naprosto souhlasim a nikdy jsem nerekl, ze rozdily nejsou. Jen snad maly detail..ja se bavil o mx6, Ty o japoncich. Proc jsou minimalni rozdily mezi USA mx6 a EU mx6 nejlepe zrejmne vystihl joe_st a ja si dovolim s nim jedine souhlasit.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.09.03  22:21

« Re: yup

udelam nejaky fotecky pres vikend te M2 a dam na web.... :-) je vazne sexy ;-)...jen ty kola :-(
  • 00 Reagovat !

foto

26.09.03  22:18

« yup

caues..tak jsem prezil :-)
    no jak jsem si to ted precetl, musim souhlasit s Mitsim i s Morfikusem...ty auta z USA jsou vazne o dost rozdilna...nevim, jestli az tak ze maji jine zaveseni kol, ale co se tyka brzd a pod tak to je je jasny, ale bacha na jednu vec, mazda v USA az tolik neprodava (tak se ji treba nevyplati delat jinou modifikaci pro jeden trh), takze treba MX5 je temer totzna pro cely svet (jasne jsou tam trochu jine varianty co se tyka emisi (snizeny vykon a hup uz se vejdem do emisnich limitu pro Californii)) myslim, ze u MX6 to bude velmi podobne, na 100% tam budou jina svetla (to Morfik vi :-) ) ale co se tyka brzd a podvozku tak bych se spis priklanel k tomu, ze ta auta budou stejna nebo velmi podobna. S tou MX5 mam vlastni zkusenost, jednak mam ze serveru v USA stazeny v PDF komplet katalog na Mazda Miata 99+ ... a na 100% odpovida po mechanicke strance MX5 99 koupeno v nemecku. je tam malicka odchilka v osvetleni, ale to je jen kosmetika. to auto jsem mel rozebrane opravdu hodne dukladne a prave podle tehto PDF jsem ho skladal zpatky....nebo jsem si ted vlaste tady v evrope zborkou a rozborkou udelal US verzi :-) mimo jine s brzdama brzo uvidime :-)...

Mitsi> jasne US auto pro evropu je uplne neco jineho nez verze pro domaci trh...naprostej souhlas. viz Jeepy made in Austria.

TAK MAME NOVY PRIRUSTEK V RODINE

Mazdicka M2 ..1.25 Comfort v modre metalize Tonic..dneska jsme ji s otce privezli..je to prima kocarek, fakt je v tom hezky pojezdeni, je to maly svizny a strasne pekne ovladatelny, ALE...nema to roztec na kolech 4x100..ale nejakych ohavnych FORDACKYCH 4x113 ???? sam ani nevim, proste Alu kolecka co mam v garazi na to nejdou...ouuuuu a to me mrzi...a ta potupa ted nekde shanet kola na forda...jeeeeee :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.09.03  17:26

Ano, jsem rejpal. Pravda, sice nevím nic o odlišnostech MX6 pro Evropu a MX6 pro Ameriku, ale zato vím něco o výrobních nákladech a legislativních požadavcích v Evropě ("typová homologace") a USA ("autocertifikace"). Proto opravdu netuším, proč by právě Japonci měli dodávat do USA verzi shodnou s výrobně mnohem náročnější, a tudíž i z hlediska výrobních nákladů dražší verzí pro Evropu. Ony totiž i "americké vozy pro evropský trh" jsou dost jiné, než tytéž vozy - byť "stejně vypadající" - pro domácí trh. Pokud je ta MX6 opravdu stejná, pak klobouk dolů: bude to asi první "stejné" auto pro Evropu i USA, s nímž jsem se doposud setkal. PS: Nebyl to náhodou původně "individuální dovoz" z Evropy? Zažil jsem totiž i tento případ. Ale to se jednalo o "dost drahý evropský vůz s puncem exkluzivity v USA" (zn. MB), který kdosi dotáhl do USA "za účelem velkého kšeftu", tam ho někdo jiný "dost podstatně přestavěl" a jako "výjimečného exota" zase někdo úplně jiný dotáhl zpátky do Evropy, kde nakonec skončil u švýcarského sběratele. Všichni zúčastnění kšeftaři zřejmě dost vydělali. Ale MX6 se podle mne tahá z Ameriky proto, abych tzv. ušetřil...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.09.03  15:40

« www.Mazda626.sk update - 26.9.2003

Nova Mazda medzi nami - Mazda 626 GW 2.0i 16V by Majkee
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…