MAZDA Thinking in new dimension....vse o MAZDE
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA
« Re: Fuf fuf...
Bob: Dik moc, skusim zistit, kolko by ma to kostovalo (som u nuernberger). Sklo ma nakoniec vyjde aj s robotou na 14 papirov (10800 ceskych), takze to az taka hrozna palka nebude. Slovenska dialnicna znamka mi zily netrha, 400 korun mam na haku. Horsia je ta rakuska, ustrizok sice mam, ale sklo bude asi bez papiera, tak som zvedavy, ze ci mi to uznaju. -
« Re: Fuf fuf...
Dabel, rakuska dialnicna znamka sa da kupit nova, potrebujes na to tu cast co zostala po odlepeni nalepky a doklad o vymene poskodeneho skla, mne v pohode zafungovala slovenska faktura zo servisu, zaplatis len maly manipulacny poplatok. Inak odlepit rakusku znamku zo skla bez poskodenia fakt neni sranda, su to svine, dali si na tom zalezat. -
« Re: Fuf fuf...
Cao Dabel, tak toto se mi stalo tuto nedeli taky ,tesne pred Dingolfingem. Nevim odkud, ale priletel, necekan, nezvan a mam prasklinu. Letos uz podruhe.
Ja jsem si, ale pripojistil auto na teilkasko u Garanta AG (u Fordu). Pojistka neni o moc drazsi, zakonne ruceni je silene a tohle pripojisteni je k tomu uz nic, mam v tom zaplacenou srazku se zviretem, mobilitu (tak jako u ADAC), predni sklo, poskozeni od vandalu, pocasi. Vzal jsem si to se spoluucasti 150 EUR, kdyz pouziju servis Ford, tak 75 EUR. Opravy skla jsou zadara. Na jare mi menili sklo za 600 EUR, ja jsem platil tech 75 EUR. Spokojenost. Ted to necham opravit, je to na strane spolujezdce u kraje.B. -
« Re: Fuf fuf...
Country: za připojištění skla platím do cca 1000,-Kč ročně ( spoluúčast 500,-Kč). Přesně to teď nevím. Cena pojistky je odstupňovaná dle výše, do které se necháš pojistit ( u mne je to tedy 20.000,-Kč. .......... Z povinného ručení ti dnes nikdo za sklo nic nedá pokud se ten druhý nepřizná. A to se jen tak nepřizná, protože přijde o bonus. Jedina šance je mít kámoše se služebním autem.U firem většinou bonusy nejsou. Ta tisícovka myslím stojí za to. Můj otec se pojistil až když dvakrát za dva roky měnil přední sklo na Felicii po 3.500,-Kč (pojistka by ho stála 2 x 500,-). Teď má Fabii, sklo pojistil a už tam má od kamínku dolík (a v klidu čeká až sklo praskne). ....... A ještě závěrem. Allianz pojišťuje všechny skla, to znamená, že když ti rozbijou kvůli rádiu boční sklo, uplatníš to z pojisky skel. Já jsem u České poj.Pojistku na přední sklo mám v havarijní pojistke vč. pojištění proti vandalismu, takže boční a zadní sklo bych uplatnil z této pojistky. -
« 626 DiTD
No ale prijemnejsie veci: v nedelu som konecne trosku prevetral ten kedysi spominany kombik 626 so 100k dizlacikom. A musim povedat, ze ma prijemne prekvapil. Samozrejme pod 1800rpm turbodiera, ktora mi trosku vadila pri rozjazde, ale ide asi o vec zvyku. Ale ked zabralo turbo, tak ta Mazdulka tahala velmi pekne. Najviac ma prekvapilo, ze zatah bol az do cerveneho pola, cize do 5000rpm. Ziadne vädnutie pri 4000, o ktorom sa tolko pise u inych dizlov. Celkovo velmi prijemne zvezenie. -
« Re: Fuf fuf...
Country: dik za rady. Havarijnu ani ziadnu inu poistku nemam, kedze rocny poplatok za ne by prekrocil naklady na opravu skla niekolkonasobne (len zakonna poistka ma stoji okolo 900EUR rocne). Takze secko zatahnem sam. Ak vsak vsetko dobre pojde, tak v piatok bude Mazdicka u "uja doktora", inak povedane, mam prislubene za sumu okolo 17000SKK (cca. 13000CZK) celu vymenu. Fuf este ma napadlo, ze musim nejako vyriesit dialnicne znamky: tu rakusku za 75EUR by som nerad kupoval este raz. -
"-- skrytý --" 30.09.03 08:09
« Re: Fuf fuf...
Dabel: Nahlásit jiný kamion - taky možnost, i když "Mirek Dušín by s tím asi nesouhlasil" .... Pokud máš zábrany, tak havarijní pojistka. Odečtou ti sice spoluúčast, ale neměl bys přijít o bonus - nezavinil jsi to.
RadimH: kolik připlácíš za pojištění skla ?
All: Já jsem sklo nepřipojistil. Pokud by pojišťovny hrály fér, tak by měly přední sklo hradit automaticky a bez řečí. Koneckonců - povinné ručení je povinné, takže ten anonymní kamion povinné ručení zřejmě zaplatil. A na tyhle případy, u kterých nebyl zjištěn pachatel (snad) je garanční fond. -
« Fuf fuf...
Tak mala Mazdicka dneska maly urazik. Nejaky motherf*cking kamion mi napral do predneho skla taky sutrik a ten ********* suter mi spravil taku sexy trhlinku v okne, proste 20cm dlhy krivy pukanec od kraja okna. Volal som do skloservisu a do Mazdy. Skloservis povedal, ze sorry, opravit sa neda a nove sklo mi ponukli aj s montazou za 630EUR. Mazda mi ponukla 670EUR, takze skacem radostou. Boha jeho... Este skusam kontakty na Slovensku, dufam, ze to vyjde trosku lepsie. Ale o "dobru naladu" mam fakt postarane...