MAZDA Thinking in new dimension....vse o MAZDE
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA
"-- skrytý --" 08.10.03 16:02
« Re: Co si myslíte o nákupu auta přes www.auctionsbroker.com?
Jo a opět ses díval špatně, oni nikoho nemystifikují, je tam přímo nad nabídkou aut poznámka: Ceny automobilů jsou uváděny v USD - nezahrnují dopravu z USA, clo a DPH. a ještě u každého auta zvlášť je napsáno: Cena je orientační (+ -) pro lehce poškozený vůz, nezahr. clo,DPH,dopravu. A v Postupu nákupu se dočteš o částce kterou si za to bere firma, mezi námi, není nikterak malá, kdo by dnes ale nechtěl rýžovat... Ten Hyundai vypadá opravdu na odpis, pokud by mi chodily jen takové nabídky asi bych byl pěkně vzteklý, to teprve uvidím. Raději přidám z 1500$ a koupím bez škrábnutí, pokud to půjde. -
"-- skrytý --" 08.10.03 15:52
« Re: Co si myslíte o nákupu auta přes www.auctionsbroker.com?
Já se té firmy zastávat nebudu, mám k tomu nedůvěru jako každý jiný, proto sem taky píšu abych se dozvěděl víc. A tím že jsou tam auta za hubičku jsem myslel samozřejmě pro ně, pro nás už to tak výhodné není, i když sto tisíc úspora je pro čecháčka dost, nemyslíš? Teď jde o to jestli se mi to vyplatí i v dlouhodobém výhledu. Abych těch 100 litrů nemusel dát během pár let za předražené americké díly a nebyl na tom nakonec hůř než kdybych sehnal evropskou verzi za 400000kč.
O to mi jde předevší a to tu s kolegy Mazďáky taky řešíme. Zjistím si ještě někde jak je to s tou fabrikou na Mazdy v Americe a kolik je v tom rozdílů. -
« Re: Co si myslíte o nákupu auta přes www.auctionsbroker.com?
Weiny: Nemyslím si, že jsou auta v USA "nechutně levná", levnější než v Evropě to asi ano, ovšem když započteš dovoz, clo a DPH, tak na dovozu moc nevyděláš. Uvádíš cenu auta 3500$, ale ve skutečnosti zaplatíš 260 tisic Kč, tj. skoro 9000$+clo, dovoz a DPH? Potom ať na webových stránkách neuvádějí zcela nesmyslné ceny, když ve skutečnosti zaplatíš minimálně trojnásobek!
Ok, třeba to není podvod ale "jenom" mystifikace. Nebo si snad vážně myslíš, že se dá sehnat skoro nová Mazda 323 za 3500$? Další perličky z jejich katalogu, třeba nová Acura TL 10k$, nové Infiniti FX45 za 19k$ a podobně, nemá cenu vůbec komentovat:-) -
"-- skrytý --" 08.10.03 13:48
« Re: Co si myslíte o nákupu auta přes www.auctionsbroker.com?
Je vidět, že jsi to nesledoval od začátku, psal jsem že se jedná o auta max. rok stará, víceméně z předváděček. A cena 3500 USD za 323F 2l je ta nejnižší, kde se počítá s promáčklým blatníkem či nárazníkem. Dneska jsem si na základě informací od p. Nesvadby z této firmy udělal tabulku kolik mě to vyjde se vším všudy při dnešním dolaru za 27,14kč. Při ceně 3500 USD na aukci dám celkem 260 000kč a pak co 500 dolarů je to asi 20 litrů navrch, úměrně to roste, při ceně 6000 USD jsem na 357 litrech, což je ale vlastně skoro dvojnásobek ceny samotného auta v USD a za tuhle cenu bude auto naprostá fůglovka. Já bych nejraději něco kolem 4500USD což mě vyjde na 300 tisíc a za zbytek mohu auto došperkovat, případně koupit gumy, zimní či letní, no prostě nebudu na dně.
To že jsou v Americe auta a benzin nechutně levné jsem zjistil před 14dny od sestřenky co se odsud čerstvě vrátila z 3-měsíční brigády. Na jejím konci si koupili za 750 USD Ford Taunus 1993 a najeli s ním 2000mil, poté ho za 700 USD prodaly (tři ženské). Byl ve slušném stavu (s mírně promáčklou kapotou od srny :-) a když si to přepočtu na kč získám neuvěřitelných 20 tisíc, za což zde koupím tak šrotovou 120-ku. Takže poměr cen aut tam a zde je šílený. Už tu chlapi i vysvětlovali proč, přesto nevěřím že jejich auta jsou proti evropským nekvalitní nebrzdící krabice, aspoň ty nové ne.
To jestli je to podvodník už jsem si ověřoval, to jsem tu psal, navíc můžu dát prachy přes externí banku, takže bude ručit ona, jen by to bylo dražší. Taky by bylo zajímavé zjistit kde se tahle Mazda Protege vyrábí, Vy myslíte že v Americe? Jestli se dělá v Japonsku jako dosud všechny Mazdy v Evropě (myslím až na dvojku) tak nevidím důvod proč by japonci zrovna pro Ameriku degradovali brzdy. A pružiny si mohu za sportovní vyměnit, za prachy co zbydou. V každěm případku i přes všechna negativa pořád vidím úsporu přes sto tisíc, takže do toho asi jdu, příští týden složím zálohu a budu se modlit jak to dopadne. Pokud dobře, udělám zde dotyčné firmě slušnou reklamu, pokud ne, všude vytroubím do světa aby to nechodili... -
« Re: Co si myslíte o nákupu auta přes www.auctionsbroker.com?
Promiňte, nesleduji vaši diskusi od začátku. Nicméně
díval jsem se na ty webový stránky a musím říct, že za takový ceny, jaký tam uvádějí, to musí bejt naprostej šrot. Navíc si připočti dopravu, clo a DPH. A kupovat bouraný auto na dálku je šílenost! Navíc pokud chce někdo peníze předem, tak bych si dal sakra bacha, jestli to není spíš nějakej podvodník... -
"-- skrytý --" 08.10.03 10:20
« Re: Co si myslíte o nákupu auta přes www.auctionsbroker.com?
To weiny: Když pojedeš na české silnici v americké verzi auta za tímtéž vozem v evropském provedení, pak se Ti klidně může stát, že ten vpředu projede zatáčkou "levou zadní" a Ty se v ní při téže rychlosti vymázneš. Zato pojedeš s větším komfortem odpružení. Prostě je potřeba počítat s tím, že americké verze upřednostňují pohodlí a životnost na úkor jízdních vlastností a zejména chování vozu ve vysokých rychlostech. (Pozn. pro morfikuse: teď samozřejmě abstrahuji od případů kdy jsou obě verze úplně shodné, jako např. Mazda MX6/Ford Probe.) A hlavně bacha na pneumatiky - jakmile na nich místo v Evropě obvyklého písmenka "R" (Radial) objevíš "P" (Half-belted), pak nepočítej s tím, že se budeš moci s nějakým "Evropanem" honit v zatáčkách. PS: Honda Accord z pol. 90. let v americkém provedení je co do jízdních vlastností ve srovnání s toutéž Hondou v evropské exekuci co do jízdních vlastností naprostá katastrofa. A brzdy to má na úrovni Škody 100 z počátku 70. let (jak konstrukčně, tak z hlediska účinku)! -
"-- skrytý --" 08.10.03 06:21
« Re: Co si myslíte o nákupu auta přes www.auctionsbroker.com?
Na svetlech se nic nemenilo..ovsem, ja ji nedovazel, takze nevim, jestli to nekde nekdo nezaplatit...ale myslim ze ne. Jsou tam jiny zarovky (ty je potreba dokoupit ve special obchodu na dily pro USA auta, v mazde stoji 1600kus) a skla svetlometu jsou take trosku jina.. Co se tyka predniho skla..vymenili mi ho bez problemu v podobne firme jako uvadis Ty. Rozmer byl stejny, rozdil byl pouze v zabarveni. -
"-- skrytý --" 07.10.03 13:43
« Re: Co si myslíte o nákupu auta přes www.auctionsbroker.com?
No a co ty světla, zadní i přední? Můžu s tím u nás jezdit nebo budu muset nejdřív někde měnit sklíčka do nich? A jaké je jiné sklo, jako čelní? Tzn. že když příjdu tady do firmy Autosklo a řeknu že mám US verzi řeknou mi že mám smůlu a musím si nechat i čelní sklo tahat přes moře? To se asi nedoplatím :-( -
"-- skrytý --" 07.10.03 11:02
« Re: Co si myslíte o nákupu auta přes www.auctionsbroker.com?
Jak rikam..mam USA mx6..zadne rozdily mezi EU a USA jsem nepozoroval, ale neni to 323 :-( tam je to asi jiny. K mx6..nemam jediny problem..krom zarovek zatim bylo vse shodne.. Co VIM, ze je jine, tak svetla, naraznik, skla..sklo jsem menil a vymenil taky bez problemu. Tot ma zkusennost. -
« Nove sklo
Tak priatelia, uz mazdim s novym sklickom. Ten Mazda guru si nevymyslal a naozaj ma cela oprava, vratane prace, vysla na 14000 Skk. A nalepky mi prelepili tiez, na rakuskej nastastie napis "ungültig" nesvieti, slovenska uplne vpoho, takze mozem celu akciu prehlasit za uspesne ukoncenu. -
"-- skrytý --" 06.10.03 18:50
« Re: Co si myslíte o nákupu auta přes www.auctionsbroker.com?
Sakra, tak krásně jste se mi tu rozpovídali o americké a evropské verzi a já na to zapoměl, takže jsem to dneska hltal jedním dechem a díky za všechny příspěvky. Jen jsem teď jelen z toho zda mi to tedy schvalujete nebo ne? Jak se zdá, tak počet rozdílů mezi 323F 2.0 a americkou Prelude zjistím opravdu až mi ji dovezou z Ameriky a dám ji do rukou odborníkovi na Mazdy :-(
Ta firma se jmenuje DETE s.r.o. Jsem rád že jsem dal Mirusovi brouka do hlavy, pokud jsou v Americe auta tak levná tak v takovémto pro obě strany výhodném kšeftě vidím jen výhody.
Jen pořád nevím co z toho teda plyne za problém. Kdyby jak pravíte byly opravdu takové rozdíly, co to pro mě znamená? Že když někdo bouchne do mě či já do něj nebo se prostě jen něco vyse** tak se pak zase pose** já z ceny za náhradní díly, které sem budu muset nechat tahat přes různé firmy z Ameriky za dvojnásobné ceny již tak drahých evropských dílů?
Nebo že snad evropská verze je kvalitnější, když už projde tolika homologacemi a testy a v Americe na to nehledí?
Najedu sotva 6tisíc ročně, myslím si že hnedtak (kromě bouračky) náhr. díly potřebovat nebudu tak snad to nebude takový problém?
Jsem už celkem rozhodnut, za 14dní tam chci nést chechtáky (tak jak potom se na novou poštu už asi nikdy těšit nebudu :-)) a jste asi poslední co mě mohou odradit. Odpovědi jsou opravdu jako od profíků (Thank Mitsi, klobouk dolů).
Jinak v každěm případku tu budu informovat o případném průběhu a doufám že zdárnému zakončení akce USA, snad jim tam zas mezitím nespadne nějaké letadlo :-)
W -
« Re: AL kola
Diky vam za nazory. Premyslel jsem o 215/40/17, protoze soucasny 15ky jsou fakt dost nevyrazny a slo mi spise o to, jestli to auto kdyz je staveny na 15ky tak jestli na 17 to nebude k horsimu, protoze vim, jak je auto zavisle na typu a rozmeru pneumatik...jezdil jsem i na 195/50/15 a bylo to odost horsi nez 205/55/15. takze kdyz tam dam 17y,tak to bude dobry jo? :-)) A jeste jsem se chtel zeptat jestli se tam ta 225/45/17 vejde bez uprav? kdyz jsem koukal na tabulky,tak to vypadalo na zamenu s 215/40/17. Diky

Ovšem Tvůj problém je úplně někde jinde. Podle toho, co tady uvádíš, tak dovezeš nějakej bouranej křáp za 300 až 400 tisíc. A přitom cena základní verze fungl nové Mazdy 3 v Česku je asi 420 tisíc. Ok, nemá dvoulitrovej motor, ale má 3 roky záruku!
Jen tak pro srovnání, nejlevnější nové Protege stojí v USA zhruba 15tisic $, tj. v přepočtu 420k korunek českých. Co chceš teda dovozem ušetřit? Futurum Aurum taky nabízelo 30% úroky nebo kolik, no nekup to...