MAZDA Thinking in new dimension....vse o MAZDE

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.10.03  16:11

« Re: Co si myslíte o nákupu auta přes c?

To víš že mi poslal hromadu fotek, žádnou ale bouranou, to je pravda. Zkusím ještě jeho trpělivost a vyžádám si pár fotek nebo přímo nabídek, abych měl představu, než vypláznu ty prachy. Jinak jsem se naštval a zavolal na jedno z několika čísel tzv. referencí, tedy lidí kteří si od nich už auto koupili a zřejmě souhlasili se zveřejněním čísla. Vybral jsem si ženu, na dálku sympatická leč náročná paní co se vyzná ve financování, zrovna jela oním Lexusem který už má rok dovezený. Kecali jsme 10min a potvrdila mi že problémy nebyly, jen se jí taky nelíbilo dávat prachy předem, ale hlavní co chválila byla další spolupráce s DETE co se týče náhradních dílů, prý z USA dotáhnou snad vše a za poloviční peníz než tady. Nadstrčená mi v žádném případku nepřipadala, jen potvrdila že za to aby její Lexus nebyl bouraný dala místo $20 000 $28 000, tedy o dost víc. No uvidím, v každém případě ještě jednou dík za všechny připomínky a rady, teď už to beru na svou zodpovědnost. Nešel bych tam snad jen kdyby mi tu někdo nabídl do týdne 323F Sport 2,0 rok starou pod čtyřista litrů...
    W
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.10.03  15:31

« Brzdy

Tak..jestli si nekdo vzpominate, asi pred mesicem jsem resil spatny ucinek brzd. Pri dobrzdovani kolem 160-200km/hod rychle vadly, klepaly a pote temer nebrzdily. Vymenil jsem desticky, kapalinu, nepomohlo..koupil jsem tedy kotouce Nipparts (diky Joe) a vymenil je za stare. Stare nebyly extremne sjete ani extremne zvlnene... Mirna koroze po krajich, ale nic zvlastniho. Kazdopadne, nove kotouce pomohly a auto brzdi opet SUPER! Dik
  • « 00 Reagovat !

foto

09.10.03  14:03

Weiny: Ok, já už k tomu nemám co dodat. Moje prachy to nejsou.
    Chápu, že se dá sehnat auto na aukcích levnějc, ale ne za ceny uváděné na webu DETE. Kdyby to byla pravda, tak jsou z nich v Americe dávno miliardáři. Asi holt moje představy o "lehkém poškození" jsou zcela rozdílné od fy. DETE.

Poslední dotaz - proč ti ta nabízená auta neukážou před tím než zaplatíš těch 28 litrů? Tobě to přijde normální?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.10.03  13:29

Jo a k té Mazdě3, stáhl jsem si ceník v PDF a dost mě dojalo že 1,6-ka co začíná na 460 litrech v tom neobsahuje ani klimatizaci, je to ořezaná verze která měla stát 420 000kč jako kdysi 323F. 1,4-ku 62kW ať si strčí, to už si můžu rovnou koupit Fabii 1,2 tříválec. I ve verzi Sport co začíná na 620! litrech se musí dokupovat sportovní sada za dalších 30, aby to mělo vůbec nějaké lepší spoilery a křídlo, navíc se platí i za blbou CD-mechaniku, no trochu lepší Mazda3 Sport 2,0 půjde přes 700 tisíc, kdo si to proboha koupí, když na 620 začíná šestka skoro se vším?
  • « 00 Reagovat !

foto

09.10.03  13:17

« Knizky

dneska rano jsem byl u nas v Tescu a maj tam ty knizky o opravach Mazdy 626 jak ma dabel a i na tu jak ma TomAnt
  • « 00 Reagovat !

foto

09.10.03  13:09

Doplněk - podivný úlet co se týče tvarů, nikoliv toho co je pod kapotou a za dveřma. Mám víc jak 7 let starou 323 1,5i a jsem plně spokojen ... 8-))))
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.10.03  13:08

To Tawa: Já se tu pořád bavím o verzi Sport 2,0 a ta se nikde nevyprodává a i kdyby, stála by přes půl melounu. Byl jsem ve Zlíně v Mazdě a už před měsícem mi tvrdili že 323F už téměř nikde neseženu, nějaké velké zásoby jako třeba Nissan Almera neměli. To KON:
    Mě to samozřejmě nedalo a psal jsem si mezitím s p. Nesvadbou z DETE a ten už je ze mě na prášky, pořád mi opakuje že se nemohu dívat na ceny na ebay.com a podobných aukcích, protože ceny které nabízí DETE jsou za dealerské ceny kterou nikdo bez licence nezíská. Na ebay jak jsi sám říkal prodává kdekdo, on tvrdí že auta nabízí z dealerských aukcí ke kterým se normální smrtelník nedostane, za tu licenci prej hodně zaplatili a vo tom to je. Takže tady by se možná dala objasnit záhada několika tisícového rozdílu mezi auty na veřejných aukcích a dealerskými co umožňuje DETE. A ta cena $3500 není za krásné auto, je tam psané že je nejnižší možná za lehce poškozené, shodnotit zda se to komu vyplatí už musí každý sám. Já bych šel až na 6000.
    Sakra, zase se ho zastávám, doufám že mě aspoň nepodfoukne. Asi budu opravdu moudřejší až dám 28 litrů a uvidím co mi bude chodit za nabídky. Přinejhorším prodělám onu částku, počkám se starou mrkačkou až se z toho vzpamatuju, snížím nároky a vrhnu se na tuzemský drahý trh.
    PS: Nevím jak bych tomu Carfaxu zaplatil, Visa kartu sice mám, nemám ale na ní aktivovanou platbu přes net a ani to dělat nebudu, přímo v komerčce mě od toho odrazovali, že to není nikdy na 100% bezpečné a místo $25 si mohou převést tučnější častku :-(((
  • « 00 Reagovat !

foto

09.10.03  13:04

No, poslední verzi 323 "F" jsem viděl na Spořilově asi tak před měsícem a půl v 2.0i s plnou výbavou za cca 450k(!!) což je super cena. Osobně čekám na 3 i když tady někde s cenou začíná protože poslední verze 323F nebyly nic jiného než podivný úlet. Viděl jsem 3 HB, kromě malýho kufru je to super auto.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.10.03  12:13

btw. a nezkousel sis zajit k nakemu dealerovi mazdy a podivat se na vyprodeje? protoze kdyz sem byl tedkom v servise na prohlidku naky mesic tomu uz tam meli vyprodejove akce na 323f protoze pristi mesic jim tam uz bude postavat nova 3, nevim presne slevy ale kdyz se tohle delo u 626 moc se tam neohraly jak se slysel
  • « 00 Reagovat !

foto

09.10.03  12:01

Weiny: Zip code zadej třeba 90001 (Los Angeles) nebo 10001 (New York), je to jedno. Pokud na další stránce dáš Distance: Any distance, vyplivne ti to nabídky z celejch Států.

Odkazy na ebay a autotrader jsem uvedl spíš proto, aby sis uvědomil, jaký bludy firma DETE uvádí na webu a že dovoz z USA pro Tebe smysl nemá.
    Ta stříbrná Mazda na ebay vypadá pěkně, jenže momentálně je na 9000$ a "reserve not met" znamená, že minimální limit, za kterej je prodávající ochoten prodat nebyl ještě dosažen. Realistická cena za tohle auto je někde kolem 12 tisíc dolarů. Na ebay chodí prodávat a kupovat statisíce lidí včetně profíků a nečekej, že tam koupíš něco za babku. Američani jsou si obvykle moc dobře vědomi hodnoty toho, co kupují nebo prodávají.

Jen pro info - ano Carfax není zadarmo, ale pokud už máš nějký auto "bez historie" vyhlídnutý, za těch pár dolarů to rozhodně stojí. Za 25$ můžeš proklepnout kolik aut chceš během 30dní, příp. za 20$ jedno auto.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.10.03  07:27

Pro všechny: Japonci nemusejí pro USA "degradovat brzdy". Jejich předpisy pro auťáky jsou totiž prakticky stejné, jako v USA, žádné úpravy se tudíž nekonají. Naopak pro Evropu musejí dávat jiné brzdy a často speciálně pro Švýcarsko ještě úplně jiné (hodně kopců). Koupě např. nových brzdových kotoučů pak není žádná sranda a obvykle je to třeba řešit individuální úpravou zkušeným soustružníkem nebo upgradem podstatné části brzdové soustavy (kotouče, třmeny, držáky třmenů, destičky...).
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.10.03  00:00

No bezva. Chtěl bych se řídit Tvými doporučeními a prostudovat dotyčné stránky ale všude to po mě chce zip code. Neumím anglicky takže i veškerá komunikace s weby v anglině je pro mě složitá, ať jsem dělal co jsem dělal zip code mi nechtěli dát, chtěli po mě zadat nějakou americkou adresu a já žádnou neznám. Takže kromě ebay.com jsem se nepodíval nikam. Ovšem ebay stojí za to,to jsi mi dal super typ, sedím tu už 2 hodiny (je po půl noci) a hledím konečně na skutečné aukce.
    ------------- ------------- ------------------ Tam se mi podařilo dostat na nabídky aukcí, kde jedna Protegé5 začínala na $1500 a momentální nabídka byla $4000. [odkaz] eBayISAPI.dll?ViewItem&item= 2436541462#ShippingPayment A vypadá dost dobře, až na špinavé sedadlo řidiče a je rok stará. Tak do toho bych šel. Pak je tam tak ze 5 krásných kusů i rok 2003 kolem $5500! Takže vidím že to funguje a opravdu se dají i nebourané Protegé dotáhnout za super cenu. Teď jde o toho jak to sem dostat-
    DETE s.r.o. mi totiž za ty prachy neumožní jen auta prohlížet, ale zařídí věci které bych sám nikdy nezvládl, bo neumím ang. , nemám žádné znalosti v oboru a proto jsem ochotem jim dát těch 48 litrů za to že mi zařídí dovoz až do domu a já budu jen platit účty. Když mi uděláš tu samou službu dám ty peníze i Tobě :-)
    Ten VIN se dá na carfaxu proklepnout pořádně jen za US $25, co? Vždy když ho dám vyhledat zahlásí že našel 4 nic neříkající záznamy a pro podrobný výpis mám jít do historie kde chce dolary...
  • « 00 Reagovat !

foto

08.10.03  21:41

Weiny: No dobře, promiň, budu už hodnější:-)
    Takže můj názor je, že je pitomost platit někomu 24 tisíc (nebo dokonce 50?) za to, že mi potom bude posílat fotky bouraček z USA, když si můžu auta na prodej prohlížet zcela zdarma třeba na www.autotrader.com nebo přímo koupit (při dodržení pár zásad celkem bez rizika) na www.ebay.com . Prostě na mě nabídka DETE sro. nepůsobí věrohodně. Rok stará Mazda Protege ve výborném stavu se prostě nedá pořídit za 3500$. Když by to byla pravda, tak by byla hračka to auto během deseti minut prodat přímo v US za dvojnásobnou cenu na nejbližším rohu, než se s ním tahat do Evropy.
    Pokud opravdu kupují auta za inzerované ceny na aukcích, tak jsou to nejspíš "totálky" odepsané pojišťovnami se "salvage title". Tomu by odpovídala i ta Sonata na fotce (všimni si, že je to focený na vrakovišti, kolem jsou samý bouračky). Od takovejch aut ruce pryč! A nebo ať napíšou jasně, že vozí bouračky a ne nový auta s maximálně promáčklým blatníkem. Ceny ojetých aut se obvykle moc neliší od Blue Book (www.kbb.com), takže se můžeš sám podívat, co je reálná cena a co ne. Samozřejmě se asi dá někdy koupit dobře na aukcích, ovšem to jsou obvykle auta z půjčoven a zabavenejch leasingů a moc se to nedoporučuje. Můžeš mít štěstí a nebo se taky pořádně spálit.
    Každopádně, pokud si nedáš říct a přece jen do toho kšeftu půjdeš, tak aspoň před tím něž vyklopíš prachy za tu káru, co ti ukážou na fotce, proklepni VIN na www.carfax.com . Není to sice úplná jistota, ale je to lepší než nic a pokud ti to vyplivne, že je to auto odepsaný, z povodní nebo kradený, aspoň dáš včas ruce pryč (a přijdeš "jen" o těch 24 táců, ne o 400k). Nechci tě zbytečně stašit, pokud myslíš, že je to seriozní firma a máš na ni dobré reference od známých, tak se ode mě nenech odradit! Já vycházím jen z toho, co jsem četl na jejich webu.

Když chceš mermomocí 323F, tak je možný, že se jich příští rok s příchodem nové Mazdy 3 objeví víc na prodej tady u nás, a jako "vyběhlej" model budou cenově přístupnější.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.10.03  20:01

« Re: Co si myslíte o nákupu auta přes www.auctionsbroker.com?

No dobrá, jak se to ale dělá? Kromě toho že musí,mít čerstvý pas (mě propadl) a hotovost v Eurech tak stačí abych si to potom telefonicky zablokoval a jel si to koupit? Co CLO, techničák a tak, tím to taky naroste, nebo jak se to dělá, když se to tahá z Rakouska či Německa. Nikdy jsem nic takového nedělal, to bych do toho musel zapojit další osobu a zase mi to naskáče...
  • « 00 Reagovat !

foto

08.10.03  18:15

weiny: ten napad s Nemeckom nie je zly. Skus chvilku cihat a ona sa casom objavi mierne tuknuta (ale naozaj MIERNE) Mazda presne podla Tvojich predstav. Viz moja: takato bola ponuka [odkaz] pricom tabulkova cena sa pohybovala medzi 9500 a 10000. Jedina chybicka krasy: byvaly majitel viezol niekoho, kto otvoril zadne dvere proti muriku. Tym vznikol asi 20cm dlhy skrabanec na laku a mierna preliacina dnu. Auto stalo par tyzdnov, ziadny Nemcur ho nechcel. No nezober to...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.10.03  17:45

No super, já tu píšu jak pako hodiny články abych líp nastínil situaci a Ty to nazveš šoufky, fakt super. Já žádal o názory, Tvůj byl velmi podstatný, jen nevím zda mě odradil. Studuji stránky americké Mazdy, ceny jsou fakt šílené Protegé5 17400$ ! Tak to je síla.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.10.03  17:32

Weiny, neděláš Ty si tady z nás náhodou trouchu šoufky?
    Pokud jo, tak jsem ti sedl na špek, pokud ne tak se Ti omlouvám.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.10.03  17:22

KON: No vidiš, jaký se z Tebe vyklubal profík, konečně nějaká pořádná informace. První mě těší velice, že se totiž dělají v Japonsku je naprosto super, zkusí to ještě někde ověřit. Horší je to s cenou nové, to se mi ani nechce věřit, 15 000$ ?! To víš že už půl roku sním o trojce, i tady jsem se již několikrát rozplýval, jenže její cena mě srazila na kolena, 1,6-ka 460 000 + metalíza a cca 80 000kč navíc za leasing, no dělá se mi zle od žaludku, zvlášť když najedu 6000km ročně.
    ----------------------------------------… Protože jsem ale fajnšmekr a musím mít vše nej (za určitý peníz, jsem dělník :-) a jízda v autě (když už je jí tak málo) je pro mě nejen o přesunu z bodu A do B ale především to co je mezi, chci mít auto už trochu otuněné za rozumný peníz a raději oželím to že nebude nové a evropské ale bude mít super výkon (abych se zabil) a hlavně je nádherné zvenku i zevnitř! Viděl jsi jaký může být rozdíl mezi Mazdou 323 a Mazdou 323? Kámoš teď koupil ročník 99 za 185 000kč, super kup, já bych to ale nechtěl ani na minutu. Viděl jsi 323F Sport v plné zbroji? Já v ní seděl nedávno v Brně na autosalóně a myslel jsem že z ní nevylezu,je to auto mým snů a jako by mi bylo souzeno.Obešli jsme snad 100 aut,tohle jsem si záměrně nechal nakonec jako horkého favorita a potvrdil své ambice. Jasně že lásky přichází a odchází, teď miluju ale jen jednu jedinou, 323F Sport (teda po manželce, kdyby to tu náhodou někdy četla :-)))
    ----------------------------------------… a tak mi nezbývá než hledat alternativní řešení i za cenu potíží, na které jsem ostatně zvyklý při nákupu čehokoli. No mám ještě víc jak týden než tam půjdu složit 24 litrů, zatím jste mi tu pomohli super, díkes.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.10.03  16:43

weiny: A pokud chceš pětidvéřák Fko, tak základní cena Protege5 v USA je zhruba 18tisíc dolarů. Rok starou ojetinu samozřejmě seženeš levněji, ale rozhodně ne za 3500-6000$, jak uvádí ta firma.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.10.03  16:34

Díky za tip,teď jsem se tam díval,čekal jsem nějaký radostný objev, ovšem pokud počítám dobře 32kč za Euro tak nejlevnější 323F Sport je tam za 13900 Euro!!! To je skoro 450 000tisíc! Pak je tam spousta 1,6-tek kolem 12500 euro a víc...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…