MAZDA Thinking in new dimension....vse o MAZDE

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA

• « 00 Reagovat !

foto

15.10.03  12:08

« Re: co je tichsie?

Taky bych spíše bral benzín, rozdíl v ceně nafty a benzínu a spotřebě je myslím tak malý, že návratnost dieslu je jen při non-stop provozu.
    Navíc mi osobně příšerně vadí pach spálené nafty. Děkuji výrobcům aut za vnitřní cirkulaci vzduchu, jinak bych při dnešní oblibě dieslu nemohl vůbec jezdit.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.10.03  11:33

Brazdic: cim Ta sklamal podvozok M6? Inak osobne si myslim, ze benzin bude vzdy tichsi nez ropak, takze ked toto je hlavne hladisko, uprednostnil by som benzina.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.10.03  11:21

To yyyyy: Já mám nového Avensise v dieslu, který je daleko lépe odklučněný, takže na dálnici člověk neslyší motor ani v mezních rychlostech, ale v Pražském provozu jej člověk v nízkých otáčkách slyší. Když jsem jel v M-6, tak měla lepší zátah, ale zklamal mě podvozek a diesel výrazně slyšitelný v plném rozsahu otáček. V každém případě byl ale i u M-6 volil raději ten diesel. Až na jeho nepatrně vyšší hlučnost mi přišel dobrý.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.10.03  11:10

yyyyy: Chod sa tym previezt a uvidis. Myslim si, ze tichsi by mal byt benzinak. Pri skusobnej jazde v ropakovi som tam traktor stale pocul ;)))
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.10.03  11:08

« Re: Hluk kola

Radim: Moc to kolo prožíváš .... :-). Když jsem ještě jezdíval Formanem, začalo mi jednou z jara hlučet ložisko v předním kole - ale jenom při prudších pravotočivých zatáčkách nad 90 za hodinu. V servisu to při následující roční prohlídce ignorovali a řekli mi, že s tím ještě můžu najezdit tisíce km, než to bude vážné. A tak jsem s tím ještě asi rok jezdil, celkem asi 10 tisíc km - mimo jiné v létě do Kalábrie a v zimě na Passo Tonale. Slyšet to bylo jen na okreskách, na dálnici ne, tam nebyly tak prudké zatáčky. TAKŽE: Má to čas. Než ti upadne kolo, určitě to bude slyšet pořád a hodně hlasitě :-)))
  • « 00 Reagovat !

foto

15.10.03  10:58

« co je tichsie?

Ludia, rozmyslam o M6 kombi, viete mi niekto povedat co je tichsie, 2.0 benzin alebo 100KW dizel? ... hlavne po dialnici, serie ma ked pocuvam 10hodin nejaky neriesitelny hluk
  • « 00 Reagovat !

foto

15.10.03  09:52

Nasiel som niekde na www.chiptuning.at info o chipe na M6 100kW -> 118kW. A zistujem aj inde, takze ked nieco zistim, tak dam vediet.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.10.03  07:42

joe_st: je však divné, že to dělá jen někdy. Dnes ráno jsem celou jízdu ten zvuk nezaznamenal ani jednou.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.10.03  22:55

ja bych to tipoval na lozisko na odlehcenem kole...t.j. vnitrnim v zatacce.

to DITD..o chipu na 100kw diesel v M6 zati nevim....zkusim zjistit. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

14.10.03  13:22

« Soleni cest bylo Re: Hluk kola

dabel: jojo presne tak, ja mam auto nastestesti bile porad :-)) A v zime mam na nem takove pekne bile kvetinky :-))) I na strese. Dokonce i na motoru z vrchu, coz uz jsem nejak moc nepochopil.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.10.03  10:37

Radim a Bob: 10x viac ako v CR solia Rakusaci, ti brutalni ekologovia. A Nemcuri solia asi 10x viac ako Rakusaci ;)) V zime je dialnica jedna solna vrstva. Ked pridem v zime do garaze po 350km rakuskych a 150km nemeckych dialnic, auto uz nie je cervene, ale cisto biele a to az po strechu. Nekecam, onedlho vyfotim, aby ste verili (teda Bob veri uz teraz, to je jasne ;)))
  • « 00 Reagovat !

foto

14.10.03  09:53

RadimH: V nemecku se soli 10x tolik co v CR. Mnohdy je na ceste vic soli, nez snehu.

_Tom: Doporucuju upustit olej a hodne nadavat. Dochazi v vetsimu namahani motoru. Mas tam tak cca 0.5 l pres. To uz je dost.
  • 00 Reagovat !

foto

13.10.03  21:33

« Hluk kola

Tak jsem se zase po "krátkodlouhé" pauze projel Mazdou. Mám pocit, že po ujetí pár km, zahřátí motoru a přibrždění v prudčí zatáčce vyline se z kola na vnitřní straně zatáčky podivný zvuk. Něco jako by pneu drhla o vnitřní stranu blatníku. Je divné, že to nedělá pořád. Možná mi už haraší z Fabie, kterou nyní užívám zejména.

Mazdlíka jsem o víkendu umyl silným autošamponem, aby byl důkladně odmaštěn a nasadil jsem tvrdý vosk v dvojnásobné vrstvě. Teď již jen nahodím zimní pneu a budu doufat, že nebudou moc solit...

Dabel: Jak je to v Německu, prý se tam nesolí?

Omluvte prosím chyby, už píšu Ježíškovi, ať donese pořádnou klávesnici.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.10.03  21:20

« Re: dotaz

_Tom: není-li to žertík? Přebytek olej - tak ti doporučuji okamžitou návštěvu servisu opatrnou jízdou, upuštění oleje a veliký kravál. (Doufám, že to nebyl značkový servis Mazda). Garážovým technikům bych auto nesvěřil. Další zkušenost mé drahé švagrové, kdy ji olejový filtr kamarád kamaráda dotáhl pouze lehce rukou a ona s tím zajela Chorvatsko a zpět a pak ji upadl, mě zase ujistila o tom, že z kamarádem je potřeba chodit jen do hospody a nesvěřovat mu majetky do údržby.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.10.03  12:10

« Re: Mazda DiTD

STAVROS: No ten nas znamy alias slovensky Mazda guru mi spominal, ze existuje chiptuning na M6 100kW, ktory prida cca. 20 konikov. Tak ak chces, tak sa ho na to mozem popytat ;)) Jo, bolo to pocas debaty nad nedaleko odstavenou cervenou M6, ked som slintal nad 2.3 ;)))
  • 00 Reagovat !

foto

13.10.03  11:50

« dotaz

prosim vas nevite nekdo co by se mohlo stat s motorem kdyby v nem bylo moc oleje?
    Mam starsi 323 a zjistil jsem (asi po ujetych 100 km) ze mi tam v servisu dali o hodne vic oleje nez by melo byt - na merce je to asi tak 2 cm nad max. V manualu je tucne upozorneni nepreplnovat nad max...zajimalo by me jestli to muze nejak poskodit motor (jestli to mam hned vypustit nebo s tim muzu jeste chvili jezdit). Diky moc za pripadnou odpoved.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.10.03  08:16

« Re: Mazda DiTD

to joe: jak to mas s tim powerboxem? nevis kolik by stal na 6-ku? Ja mam tech 100 kW a neco bych mozna pridal.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.10.03  08:07

« Re: Brzdy

Oddie : bezesporu..na vyhozeni uz byly davno, natoz ted.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.10.03  07:40

Morfikus: já vím, vždyť jsem je viděl. Vyhazuju i lepší gumy... Docela se divím, žes nevzal od Standy ty dvě gumy co ti u mě nabízel - když jsem k němu uklízel nějaké věci, schválně jsem na ně kouknul. Myslel jsem, že to budou klasické ojeté "půlky", ale ony jsou téměř nové - maj najeto max. pár tisíc. Jsou to sice barumky, ale lepší gumy 205/65/15 za á 600,-Kč těžko někde koupíš...
  • « 00 Reagovat !

foto

12.10.03  20:38

to Morfikus: CO TO SLYSIM o tech pneu???..prorezavany vzorek???? OUUUUU :-) i ty jeden ;-)

koukal jsem na ty silentbloky..hele Nipp to nema, ma tam cely rameno, ale tu gumu ne. tak zkus jinde.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…