MAZDA Thinking in new dimension....vse o MAZDE
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA
-
« Re: co je tichsie?
To yyyyy: Já mám nového Avensise v dieslu, který je daleko lépe odklučněný, takže na dálnici člověk neslyší motor ani v mezních rychlostech, ale v Pražském provozu jej člověk v nízkých otáčkách slyší. Když jsem jel v M-6, tak měla lepší zátah, ale zklamal mě podvozek a diesel výrazně slyšitelný v plném rozsahu otáček. V každém případě byl ale i u M-6 volil raději ten diesel. Až na jeho nepatrně vyšší hlučnost mi přišel dobrý.
-
"-- skrytý --" 15.10.03 11:08
« Re: Hluk kola
Radim: Moc to kolo prožíváš .... :-). Když jsem ještě jezdíval Formanem, začalo mi jednou z jara hlučet ložisko v předním kole - ale jenom při prudších pravotočivých zatáčkách nad 90 za hodinu. V servisu to při následující roční prohlídce ignorovali a řekli mi, že s tím ještě můžu najezdit tisíce km, než to bude vážné. A tak jsem s tím ještě asi rok jezdil, celkem asi 10 tisíc km - mimo jiné v létě do Kalábrie a v zimě na Passo Tonale. Slyšet to bylo jen na okreskách, na dálnici ne, tam nebyly tak prudké zatáčky. TAKŽE: Má to čas. Než ti upadne kolo, určitě to bude slyšet pořád a hodně hlasitě :-))) -
« Re: Hluk kola
Radim a Bob: 10x viac ako v CR solia Rakusaci, ti brutalni ekologovia. A Nemcuri solia asi 10x viac ako Rakusaci ;)) V zime je dialnica jedna solna vrstva. Ked pridem v zime do garaze po 350km rakuskych a 150km nemeckych dialnic, auto uz nie je cervene, ale cisto biele a to az po strechu. Nekecam, onedlho vyfotim, aby ste verili (teda Bob veri uz teraz, to je jasne ;))) -
« Hluk kola
Tak jsem se zase po "krátkodlouhé" pauze projel Mazdou. Mám pocit, že po ujetí pár km, zahřátí motoru a přibrždění v prudčí zatáčce vyline se z kola na vnitřní straně zatáčky podivný zvuk. Něco jako by pneu drhla o vnitřní stranu blatníku. Je divné, že to nedělá pořád. Možná mi už haraší z Fabie, kterou nyní užívám zejména.
Mazdlíka jsem o víkendu umyl silným autošamponem, aby byl důkladně odmaštěn a nasadil jsem tvrdý vosk v dvojnásobné vrstvě. Teď již jen nahodím zimní pneu a budu doufat, že nebudou moc solit...
Dabel: Jak je to v Německu, prý se tam nesolí?
Omluvte prosím chyby, už píšu Ježíškovi, ať donese pořádnou klávesnici. -
« Re: dotaz
_Tom: není-li to žertík? Přebytek olej - tak ti doporučuji okamžitou návštěvu servisu opatrnou jízdou, upuštění oleje a veliký kravál. (Doufám, že to nebyl značkový servis Mazda). Garážovým technikům bych auto nesvěřil. Další zkušenost mé drahé švagrové, kdy ji olejový filtr kamarád kamaráda dotáhl pouze lehce rukou a ona s tím zajela Chorvatsko a zpět a pak ji upadl, mě zase ujistila o tom, že z kamarádem je potřeba chodit jen do hospody a nesvěřovat mu majetky do údržby. -
« Re: Mazda DiTD
STAVROS: No ten nas znamy alias slovensky Mazda guru mi spominal, ze existuje chiptuning na M6 100kW, ktory prida cca. 20 konikov. Tak ak chces, tak sa ho na to mozem popytat ;)) Jo, bolo to pocas debaty nad nedaleko odstavenou cervenou M6, ked som slintal nad 2.3 ;))) -
« dotaz
prosim vas nevite nekdo co by se mohlo stat s motorem kdyby v nem bylo moc oleje?
Mam starsi 323 a zjistil jsem (asi po ujetych 100 km) ze mi tam v servisu dali o hodne vic oleje nez by melo byt - na merce je to asi tak 2 cm nad max. V manualu je tucne upozorneni nepreplnovat nad max...zajimalo by me jestli to muze nejak poskodit motor (jestli to mam hned vypustit nebo s tim muzu jeste chvili jezdit). Diky moc za pripadnou odpoved. -
"-- skrytý --" 13.10.03 07:40
« Re: Brzdy
Morfikus: já vím, vždyť jsem je viděl. Vyhazuju i lepší gumy... Docela se divím, žes nevzal od Standy ty dvě gumy co ti u mě nabízel - když jsem k němu uklízel nějaké věci, schválně jsem na ně kouknul. Myslel jsem, že to budou klasické ojeté "půlky", ale ony jsou téměř nové - maj najeto max. pár tisíc. Jsou to sice barumky, ale lepší gumy 205/65/15 za á 600,-Kč těžko někde koupíš...

Navíc mi osobně příšerně vadí pach spálené nafty. Děkuji výrobcům aut za vnitřní cirkulaci vzduchu, jinak bych při dnešní oblibě dieslu nemohl vůbec jezdit.