MAZDA Thinking in new dimension....vse o MAZDE
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA
-
« Re: podvozek
To STAVROS: Já jsem také VSC ještě v běžném provozu nevyužil, ale jednou jsem ho prubnul za silného deště na asfaltové ploše a je to bomba. Kdyby ti to spínalo v běžném provozu, tak by to bylo smutné. To by znamenalo že podvozek nezvládá tvůj jízdní styl. Stabilizační systém je určený pro řešení krizových situací.
-
Tak nevím, ale měl jsem pocit, že M6 je docela úspěšná. V Ostravě jich jezdí dost hodně. Myslím, že za 3-4 roky budu mít z čeho vybírat.
Škoda, že není statistika prodeje, který typ karoserie a motoru jde nejvíce na odbyt.
Pánové, myslím, že se nedohodnete. Každý od auta očekává něco jiného. -
"-- skrytý --" 16.10.03 11:39
To Stavros: L200 je americký pickup, stavěný pro Ameriku a vyráběný - v USA! Pajero Sport na tom není o mnoho lépe (tentýž podvozek, tatáž americká fabrika. Proto uvedené srovnání nemohu akceptovat! "Každý chválí to své?" Ano, ale v mém případě jde o to, že jsem se ke značce Mitsubishi propracoval přes řadu aut jiných výrobců - jen tak mimochodem: můj první "vlastní" Japonec byla Mazda! Mám pocit, že ostatní tady chválí hlavně to, co právě mají. Já naopak chválím to, s čím jsem byl "historicky" spokojen a co už nemám (bohužel). Souhlasím s trendem "od deseti k pěti", u Mitsubishi to bohužel platí dvojnásob... -
to dabel: to je jasny, a jeste s tim Joem jak psal, ze kombik sedi jak jeho Premacka. To se mi moc nezda, sedan a i kombik sedi temer stejne. Jasny je, ze hmota dela svy, ale jinak tlumice a i pruziny jsou stejny. Sport 2,3 ma myslim sportovni pruziny, ale jinak se mi zda kombik dobrej. No a jeste k tomu Accordu, sportovni mozna trosku je, ale aby trochu jel, tak stoji skoro milion a za ty penize je Subaru WRX. accord me teda vubec neoslovil a jak uz nekdo psal - kombik vypada jak auto na rakve. -
Chtel jsem to zhrnout tak, ze si kazdej samozrejme chvali to svoje auto, Mitsi, Brazdic a i ja. Ale je to jasny, kazdej chce od auta neco jinyho. Me se Mazda libi a tenkrat na trhu nic kloudnyho nebylo, mam rad sportovni styl. Nejde az tak o jizdu, to bych mel Imprezu, ale o ten pocit. Mimochodem ja nejsem ani schopen vyzkouset, jak auto sedi v zatacce-pud sebezachovy mi to nedovoli. DSC, stabilizacni system nebo tak nejak mi nesepnul jeste nikdy!!!! A to si myslim, ze jezdim ostre. Proste kazdy chce od auta neco jinyho. ted bych napriklad misto Mazdy koupil nove Subaru Legacy. -
to Mitsi: takze z toho vvyplinulo, ze Mitsubishi je zase nejlepsi. Napis taky obcas, ze jsou i lepsi auta. Kamarad ma L 200 a v zime mu to nechce startovat a skoro to nejede. U moji zaby v praci maj taky ty L-200 a tam na 7 let starejch autech upadly ty zadni korby-proste uhnily. Cumel jsem na to jak *. Bracha mel staryho Galanta r.v. 91 a to bylo super auto, ale mam pocit, ze od ty doby Mitsubishi s nicim neprislo. -
"-- skrytý --" 16.10.03 09:50
To joe_st a další: Motor M6 2.3 Sport má sice krásný zvuk a evokuje pocit sportovního svezení, ale co do skutečných hodnot je to zcela standardní motor dané objemové třídy (výkon 163 PS), který nepřináší (kromě již zmíněné zvukové kulisy) nic navíc. Co se týče pozvozku, ten je o poznání tvrdší, než u verze 2.0, ale zázraky se opět nedějí: o chlup lepších jízdních vlastností je dosahováno 17-ti palcovými koly (mimochodem, opravdu krásnými!) a nízkoprofilovými pneumatikami sportovního stříhu. Přesto s ním má ESP dost práce! Ad "plužení" kol zadní nápravy: jde o velmi jednoduchý, ale současně mimořádně účinný systém pasivního přiřizování zadní nápravy, kdy silentblok podélného ramene zavěšení kola v zatáčce tzv. "povolí" a kolo se natočí tak, aby lépe sledovalo stopu opsanou předním kolem na téže straně vozu (vlastně to "řídí do zatáčky"). Při brzdění pak dochází k efektu "plužení", což sice nezlepšuje brzdný účinek, ale má za hlavní úkol stabilizovat vůz v podélném směru (lépe "drží stopu"). Jde o dávno známé řešení, které běžně používali v sériové výrobě u Mitsubishi již koncem 80.let! Ad "pocity": jsou auta (přiznávám, že mám opět na mysli některé vozy Mitsubishi), která "si tzv. řeknou", co chtějí, a pokud řidič není úplný tupec, tak brzy pochopí, že nejlépe je "jim prostě vyhovět". Výsledkem jsou vynikající jízdní vlastnosti při maximálním pohodlí. Toho je docilováno řadou konstrukčních řešení, která mnoho jiných automobilek nepoužívá a speciálně evropští motorističtí novináři je dokonce často považují za chybu (z hlediska projevů). Já se ale ptám: Je chybou, když např. po švýcarské dálnici (pokud pojedete v rámci limitu) vlastně nepotřebujete auto řídit, protože si ty vzorně klopené zatáčky jaksi "vykrouží samo"? A je chybou, že průjezd hlubokou kaluží třeba pravým předním kolem nezpůsobí strhnutí volantu do prava? A takhle bych mohl pokračovat. PS: M6-ku považuji za stylisticky mimořádně povedený vůz, Avensise za kvalitní a nezáludný cesťák a nový Accord 2.4 za sporťák, kde ovšem žádné pocity ze sportovního svezení nezažíváte (na rozdíl od M6 2.3 Sport, která ovšem Accordu co do jízdních vlastností, brzd a motoru nesahá ani po kolena). Ano, kombík od Accorda je opravdu ošklivý! -
« Re: TO BRAZDIC a M6 2.3 versus 2.0 ropa 100kW
To joe_st: Asi by to tak bylo, ale já jsem se projížděl M-6 v provedení !!!SEDAN!!! Uvažoval jsem sice o koupi kombíku, ale neměli jinou předváděčku než sedan. Když už jsem tam byl potřetí a stále měli jen sedan, tak jsem se rozhodl, že se projedu zatím alespoň v sedanu. Udivilo mě že v Mazdě na Spořilově nejsou schopni nabídnout svezení v kombíku a tím spíš, když jde o vážného zájemce. Skutečně jsem přesvědčený že má Avensis i v provedení combi lepší jízdní vlastnosti než Mazda-6 sedan. -
wagon a nahybani...jo je to tak jak jsem rikal wagon se ridil a choval podobne jako premaska...vcetne toho naklonu...ale to bych rekl, ze je nastavenim tlumicu pro vyssi zatizeni verze kombi. protoze pera a tlumice tam budou na 105% jiny. -
« podvozek
jeste takovej postreh k obecne podvozkum ktere mazda produkuje: tuhle jsem jezdil s Nissanem pak s Fordem a Peugeotem....podle meho maji mazdy nejcitelnejsi podvozek ze vsech aut, proste neni to nic extremne komfortniho, to fakt ne, ale vis po cem jedes a co to s autem dela, je to pruhledny a kdo to umi citit v zadech a v zadku na sedadle dokaze s takovym podvozkem divy, a nemluvim a elektronice a stabilizacnich systemech atd atd...proste to brneni ve volantu a v zadku na sedadle, auto dela to co chces ty ne nejaky opicarny...tenhle efekt ma mazda vynikajici. v ostatnich autech ho nejak necitim....(zatim jsem neridil imprezu tak v tom to asi je ;-) ) co vy na tenhle muj feeling :-) tedaaaa pocit ;-) -
To joe_st: S tím automatem je to možné, al ten podvozek mi stále vrtá hlavou. V každém případě bych řekl že tenhle podvozek nemá na Acorda, to je totiž ve všech testech jednoznačné. Pokud jde o virtuální čep, tak nevím o čem je řeč, ale Avensis má zadní nápravu z Toyoty Celicy a ta má třeba takové vlastnosti, že při brždění posílá zadní kola lehce do pluhu a tím zvyšuje účinnost brzd. Funguje to jako plužení na lyžích. Nejlepší by bylo kdyby si se v Avensisu svezl a myslím že mi dáš za pravdu. Hlavně fakt nechápu ten náklon M-6 v zatáčkách, ale pravda je že jsem nejel M-6 Sport, poněvadž jsem potřeboval kombíka v dieslu a toho v tomto provedení nenabízeli. M-6 sport je na tom možná o poznání lépe.
-
« TO BRAZDIC a M6 2.3 versus 2.0 ropa 100kW
pozor pozor..tak ten test co tam M6 tak zhanili je toto: M6 Wagon 2.3 4x4 s automatem a ten prusvih je tam ten automat, ma to blbej SW a neni to fine-tuned pro evropsky styl jizdy, v japonsku a v usa si myslim pohoda, ale v evrope se proste jezdi jinak, mam dojem, ze mazda okamzite ohlasila jinou verzi prevodovky pro evropu a od jisteho vyrobniho cisla aut tam urcite bude. Auto s tim vazne zere jako tank a vubec nejede, doslova v tom testu psali, ze vrcholovy model je vlastne nejhorsi ze vsech nabizenych M6....jezdil jsem s M6 1.8 SDN , 2.3 Sport HB tak wagon 100kw diesel...kdo rika ze M6 ma blbej podvozek tak je mimo, neznam lepsi auto v tomto segmentu nez je 2.3sport tech 170koniku je uz docela hezka porca a s tim autem to vazne hodne mava...v par autech jsem sedel a vim jak se ktery auto ridi, tohle je super a specialne ten virtualni cep otaceni na predni naprave...to je proste rarita kterou nikdo nema.. (alespon o tom nevim..pokud toyota neco takoveho vlastni tak se hluboce omlouvam :-)*)
muj osobni dojem diesel vs. benzin je tento: za 619tis je sedan s 1.8 paradni autak za super penize. ten diesel za 790 je dobry auto, ale vic se mi ridilo jako mensi MPV (ten pocit je hodne blizko jako v premacy) proste mas za sebou kombika a to nicim nezamaskujes (je to citit ve vyvazenosti auta) a ten sport je muj favorit... nerikam, ze to ma podvozek jako mx petka, ale je to hoodne dobry pokud se chce nekdo hezky vozit tak ta 2.3 je nadhernej motor...s dvoulitrem jsem nejel, ale obecne se u mazdy rika, ze ten 2.0 je s te benzinove trojce nejhorsi. -
« Re: co je tichsie?
To dabel: Tak si najdi ten test Mazdy 6 co nedavno vysel v nejakem moto magazinu. Nevim již ve kterém to bylo, protože čtu všechny, ale když ji trochu prohnali, tak jim spotřeba vyletěla na 17 litrů (nejsem si jist přesně tím číslem). V každém případě to auto buď nejelo a nebo ukrutně žralo. Jdi raději do té 2,0.