MAZDA Thinking in new dimension....vse o MAZDE
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA
-
« Re: To STAVROS: chip M6
Dakujem za slovo, nuz stalo sa to, ze som si vcera vecer prisiel po auto (prehliadka ludovych 180EUR) a zistil, ze mi stratili klucik. Kedze nahradny bol doma, dali mi ako nahradne vozidlo M6 kombika s 1.8 motorom. Ja viem, nic moc, ale v principe sa s tym jazdit da ;)) Bohuzial okreska klukata nebola, podvozok som testol len mierne na kruhovom objazde a na zjazde na dialnicu, tych 20km bez obmedzenia rychlosti som si ale riadne vychutnal ;)) Btw neuskodi to autu s 2200km, ked si to ziha po dialnici 210? -
"-- skrytý --" 22.10.03 09:21
« Tunel prahu
Zdar, jde nejak vyklepnout ci opravit tunel prahu na mazde mx6..626 to am asi stejny, proste ten dutej tunel pode dverma? Nejaky zasrani kopaci zapomneli na silnici nejakej kamen a ja na nej pri couvani na parkovaci najel a promackl si prah.. -
"-- skrytý --" 22.10.03 08:58
No na vstup do EU sa vsetci velmi tesime :-) hned vyrazame a kupujeme v nemecku aftiaky :-) Ked ja mam ale to moje tak rad a v podstate mu okrem klimy nic nechyba... a okrem toho sa mi z 626tiek to moje GD dizajnovo paci najviac... ale az budu 6ky za rozumnu cenu... mnam... mnam... inac, Dabel mal vcera 6ku na vozenie, ale to on tu urcite poreferuje ako k nej prisiel :))) ze Dable? :-) Che che, poviem len tolko, posielal mi hned z Nemecka SMSku, a dnes rano odkaz na nasej privatnej diskasn, ze to cele nafotil a da na web che che... Prenechavam tymto slovo Dablovi... -
to dabel: diky moc nebo na to kasli ja se toho cipovani dost bojim, kamaradi maj 2 Passaty a na obou chip no a dela jim to docela problemy, rikali at to tam nedavam. Mimochodem mam zalusk na Subaru Impreza WRX na www.mobile.de, najeto 300 km - predvadecka za 17 800 EUR. U nas vyjde na 1 mil. Kč. V nemecku ¨se da koupit auto opravdu cenove vyhodne. Priste kupuju uz v EU. -
"Teda je tam P Box. Teda vlastne virus. Ovšem nie je to dokonalé, trhajú nám autá v určitej polohe pri rozbiehaní". ....bud neumim ceskoslovensky nebo tomu nerozumim.... :-)
k tem cenam servisu, pristi stredu jdu na prvni servis s premaskou v 15k..tak poreferuju o cene. -
« To STAVROS: chip M6
Dostal som odpoved od toho znameho Mazda guru ohladne chipovania M6. Tu je citat jeho odpovede: "Teda je tam P Box. Teda vlastne virus. Ovšem nie je to dokonalé, trhajú nám autá v určitej polohe pri rozbiehaní". Ked budem mat blizsie info, dam zase vediet ;)) -
« Re: 105000
no jo ty servisy mazdy sou krapet drazsi...tohle je jedina vec ktera mi na tom aute vadi nejvic :-)....protoze za 40tis.KM byl jenom problem s utrhnutym steracem a pritom sem v servise nechal penez jako bych u jine znacky tam jezdil pokazdy na 90tis. prohlidku :-) -
« 105000
Tak Mazdicka je dneska v servise na kontrolu po 105000km. Ako tradicne, za poslednych 15tkm ziadny problem. Akorat jeden remen je trosku uvolneny, pri sychravom rannom starte si sem-tam zakvici. Vecer si pre nu idem, tak dufam, ze ma zase tito veprici nezoderu z koze pri plateni ;))) -
« Re: Brzdy
Tipoval bych rezavé kotouče, které se po prvním zabrzdění zbrousí a pak to je již OK. Pokud máš litá kola, lze to odpozorovat. Pokud to ale dělalo i přes krásné letní počasí, kdy bylo sucho, tak to nevím. Parkuji v garáži a vliv vzdušné vlhkosti na rezivění kotoučů jsem nepozoroval. -
"-- skrytý --" 18.10.03 10:07
« Brzdy
Cao lidi..netusite, cim by mohl byt zpusobeny problem..sem tam.. kdyz auto delsi dobu stoji, tak pri vycouvani z parkovaciho mista a zabrzdeni, z toho couvani, si prava zadni brzda jakoby hlasite vrzne, ale spis hlubsim tonem..pak to same pri prvnim zabrzdeni z dosmerneho pohybu..pak uz je vse oki, tiche a normalni. Vse brzdi vpoho. Pred asi 1000km jsem menil vsechny brzd. desticky za orig. mazda a na prednich kolech jeste kotouce. Dik R -
« to Mitsi:
odvolam se na Radima: Pánové, myslím, že se nedohodnete. Každý od auta očekává něco jiného.
...
to je prene ono...mimochodem to pluzeni tech zadnich kol...vzpomenme na Peugeota v roce 1984 a jeho pasivni rizeni zadni napravy...uzasnej system pri prvnim prujezdu zatackou mas pocit ze zadek ma vlastni volant.
myslim si, ze ten podvozek wagona M6 je opravdu jinej nez na sedanu a HB. kazda mazda mela v provedeni wagon silnejsi tlumice, tuzsi stabilizatory a to naladeni proste bylo jine. nevim, proc by byla M6 vyjimka a mela vsechny 3 verze na totoznem podvozku.
at M6 2.3...nevim s jakou konkurenci bych tohle auto mel srovnat, nic podobneho jsem neridil, mozna proto se mi to libilo :-) ...naposledy M626 2.5V6 r.v.95 viva Ruda a jeho MX6 :-) -
« Re: dotaz
To _Tom: Strejda Multiplu má, ale sotva mu skončí leasing, tak jí pouští do světa. Krom toho že s ní má problémy, tak ho sere ještě to, že se ho lidé ptají " Co to je za hnusný auto?" To by mi taky asi vadilo. Sám osobně ji považuji za jedno z nejošklivějších aut a nelíbí se mi ani zevnitř, ale fakt je že je uvnitř velice prakticky řešená a když by vypadala k světu, tak by z ní mohlo být solidní rodinné auto. -
« Re: dotaz
Ahoj, dik za odpoved, znackovej servis to byl, ale hyundai...auto uz tam nikdy nedam...bylo tam skoro o litr oleje vic nez by melo byt...je to docela neuveritelny, ze tak lehka vec jako vymenit olej se da udelat spatne :-(
Prisel jsem na to jen nahodou - na fakture byly 4,0 l oleje pritom vim ze se tam ma davat 3,4 l. Myslel jsem ze me treba osidili, ale ne, oni ho tam tolik fakt dali...