MAZDA Thinking in new dimension....vse o MAZDE

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA

"-- skrytý --" 26.12.10  22:36

« Re: Reborn

Jak tak pozoruji kam směřuje vývoj (downsizing, turbobenzíny, dvouspojkové převodovky), tak mám pocit, že Mazda poněkud zaspala ...... co ty na to Joe ?

"-- skrytý --" 12.05.09  17:43

« Sháním pro Mazda 626 GE (92-97)

Zdravím Mazďáky,
    sháním tlačítka řidiče na ovládání el. oken pro Mazda 626GE (92-97) ale musejí být v černé (tmavě šedý) barvě.

Dále sháním kabeláž předních dveří pro stejnou Mazdu ale modelový rok 96-97. Podle VINka klidně zjistím rok výroby.

Na kabeláži je označení. Napíši Vám, které mi NEJDE (kabeláž je udělaná lehce jinak, kabely jsou v jiném pořadí ve "koncovce"): GA7C (začíná). potřebuju cokoliv kromě tohoto. děkuji za nabídky

"-- skrytý --" 27.04.09  13:43

« Prodám :-)

Zdravím všechny.... Mám možnost prodat náhradní díly na novou mazdu6 (r.v.2008) jedná se o přední nárazník, zadní nárazník a boční lišty. Barva podle vzorníku Mazdy: Lilac. Všechny díly jsou z nového vozu a jsou nepoužité. Tak kdyby jste někdo měl zájem, nebo víte o někom kdo by třebas zájem měl, tak dejte vědět. díky moc...mějte se. tel: 603 104 853 :-)

"-- skrytý --" 27.04.09  13:43

« Prodám :-)

Zdravím všechny. Mám možnost prodat náhradní díly na novou mazdu6 (r.v.2008) jedná se o přední nárazník, zadní nárazník a boční lišty. Barva podle vzorníku Mazdy: Lilac. Všechny díly jsou z nového vozu a jsou nepoužité. Tak kdyby jste někdo měl zájem, nebo víte o někom kdo by třebas zájem měl, tak dejte vědět. díky moc...mějte se. tel: 603 104 853 :-)

"-- skrytý --" 27.04.09  13:41

« Prodám ND

"-- skrytý --" 25.06.08  23:02

« Prodám Mazda 626 2.5, 187 tis km, zachovalá - kontakt

V případě zájmu se prosím ozvěte na miroslav.vysusil@gmail.com

Mirek

"-- skrytý --" 25.06.08  22:57

« Prodám Mazda 626 2.5, 187 tis km, zachovalá

Zdravím všechny,

prodám Mazda 626 2.5, najeto 187 tis. km, zelená metalíza. Velmi dobrý stav interiéru i motoru atd., s výměnou rozvodů ve 176 tis. km., s doložitelnou historií (servisní knížka do 160 tis. km) Velmi dobře vybavená (tempomat, vyhřívané sedačky apod.)

K vidění dle dohody ve středočeském kraji

Prosím nabídněte

Mirek
    PS: foto připravím a vystavím či pošlu zájemcům po dovolené

foto riderhenry

riderhenry 31.08.07  01:54

« nákup MX-5

zdravim vsechny priznivce teto znacky. radim se mezi Vas, predevsim obdibuji mazdu RX-8 a MX-5. Chystam se splnit si sen a poridit prave mazdu mx-5, r. v. 1998 - 2001, 1.9 16v. Vím že je to absolutně spolehlivé auto, jen nedokážu nikde zjistit, kolik tak může vydržet motor km. To je poměrně zásadní při nákupu ojetého auta. Např. je 200 000 hodně moc...??? Dále pak spotřeba - je pravda, že žere přes deset litrů? Jeden majitel řekl, že nežere vpodstatě nikdy přes deset, ale nevim jak jezdí. Město ma od výrobce psané na 11,5 litrů. To je poměrně dost na tak lehounké autíčko... Jakékoliv další informace potěší, děkuji, Petr B. ;-)

18.09.06  12:55

« Mazda MX-5, rada

Dobrý den, chtěl bych si koupit nějaký kabriolet, kt. mi poskytne zábavu za volantem. Do oka mi padla MX-5. Auto chci používat přes celý rok, i v zimě. Jak se auto chová na zasněžených silnicích? Je jenom MX-5 vhodná na používaní v letě, jaře? Pokud se se dá s MX-5 jezdit i v zimě, dá se se dokoupit hardtop? Jaká je cena hardtopu z druhé ruky? Díky za vaše rady, odpověď.

neregistrovaný: "Bazilisek" [62.141.24.XXX] 25.08.06  20:23

Firmu DETE v zadnem pripade nedoporucuji. Udelal jsem osobni zkusenost a jejich ceny vcetne pofiderni provize jsou nekolikrat vyssi nez konkurence. Jenom z vas vytahnou penize.

neregistrovaný: "Leszek z Polski" [85.14.85.XXX] 06.04.06  21:37

« Re: Dotaz ???

Witam, prowadze serwis alarmów SONAR. Mogę dorobic nowy pilot, naprawic alarm, wszystko.... Mam autoryzację Włochow. Mój e-mail: sonarpol@magsoft.com.pl
    Pozdrawiam, Leszek

"-- skrytý --" 19.02.06  01:25

« Mazda 323 SDN 1.8 GLX na LPG

:lol: POZOR! Prodám Mazdu 323 GLX sedan na alt. pohon LPG neboli propan - butan (zapsáno v TP) :roll: barva bílá, km 177.000, r. v. 1995 (BA), nádrž na P-B o obsahu 80 ltr. v kufru za zadními sedadly (dnes už není problém předělat na toroidní nádrž - místo rezervy). Vše v elektrice (okna, ovládání soustavy topení a větrání, zrcátka s vyhříváním, central s DO do 50 m). Nadstandard: Blaupunkt s RDS (mgtf), 4 repro, man. klima, dvouokruhový imobilizér, alarm s protiúnosovým zařízením (jedinečné v ČR), pager (do 200 m), mlhovky. Provedená ochrana dutin a podvozku, nové brzd. kotouče vpředu a pakny vzadu, nové brzd. destičky, nové svíčky a kable, vyměněný olej a filtr (i vzduchový). Nic nedrnčí, nevrže, nepíská a neklepe! Jsem 1. majitel, koupeno u Mazdy v ČR, servisní knížka a dokumentace o servisu a opravách, 4 hliník. kola s novými pneu a zimní na plechových discích. >:D STK/emise 02/2008. Cena 89.000,-- Kč. Vzhledem k tomu, že výdaje za extras převyšují prodejní cenu o 50.000,-- je smlouvání bezpředmětné :!: :!: Tel.: +420608222278 (dopol. a večer). :o
    Již je prodána! K mání js radio Blaupunkt Paris s mgtf (RDS) a 4 litá kola se zanovními letními Barumkami 185/65x14" Brilantis = 10.000,-- Kč

11.02.06  09:15

« a jezdi a jezdi...

...aneb, jsou vazne mazdy takove drzaky? Diky Vam tady na foru jsem ji pred 4 lety poridil a zatim, tuk tuk tuk, no problem...
    Jen se pripomenu: Mazda 323 US version 1988, americky zaklad (klima, automat, elekronika,...)
    Tak mazdaci at Vam to vsem jezdi tak dobre jako me!
    RabuKate
    ;(«

"-- skrytý --" 21.07.05  20:44

« Reborn

just wake up dead man...... chce to ozivit, mazdy se rozprchly po evrope a vesele brazdi dalnice kam to jen jde... tak to ma byt :-)

neregistrovaný: "kaktus" [82.209.62.XXX] 05.07.05  19:50

hosi diky moc

04.07.05  13:24

« A je to doma!

Ahoj lidi, tak už jsem se konečně dočkal, táta ji koupil, Mazdu 6 2.3i v černý perleti a s kůží. Fakt je to skvělý auto, a k tomu taky skvěle vypadá! Všichni se za ní otáčejí. Tak se mějte všichni co ji máte taky (2.3i) i vy ostatní!

neregistrovaný: "lenivy dabel" [194.138.18.XXX] 04.07.05  10:53

« Re: mazda 626

kaktus: www.mazdaklub.sk Tam najdes vsetko, co potrebujes

"-- skrytý --" 03.07.05  21:02

a) délka (mm): 4575
    b) šířka (mm): 1710
    c) výška (mm): 1430
    d) rozvor (mm): 2610
    co tak primo na auto.cz? sekce magazin - testy

neregistrovaný: "kaktus" [82.209.62.XXX] 02.07.05  23:45

« mazda 626

zdravim nevite jake ma rozmery mazda 626 jestli to je velka krava?? nebo neznate nejake stranky kde bych to mohl najit?? predem diky

neregistrovaný: "M626 ditd" [213.81.144.XXX] 29.06.05  21:19

« vstrikovace

Nevite po kolika km se maji vymnenit vstrikovace na 626 ditd 74kw?Dik za info

foto mech13

mech13 28.06.05  15:27

« Japonci

Kdysi se firma IBM rozhodla nechat na zkoušku vyrábět některé díly v Japonsku. V zadání byla mj. klauzule, že se tolerují tři chybné součástky z 10 000. S první dodávkou přišel následující průvodní dopis: "My Japonci těžko chápeme vaše americké obchodní praktiky. Přesto jsme podle smlouvy zvlášť vyrobili ke každým 10 tisícům součástek tři vadné a přidali jsme je do dodávky. Doufáme, že s nimi budete spokojeni."

26.06.05  12:18

« ABS M626

Ahoj všem, u moji M626 (1998) občas po nastartovaní nezhasnou kontrolky ABS a ASR. Po chvilce jízdy a opětovném nastartování kontrolky zhasnou. Někdy se kontrolky rozsvítí i během jízdy např. při pomalé jízdě v koloně. Nevíte kde může být chyba? Znáte nějaký dobrý servis zaměřený na ABS v Praze nebo v okolí?

23.06.05  20:25

« Stale jezdi stale jezdi...

tak panove, moje magda zlomila dalsi rekord: 200 000 km... chuderka.... 1988, uz by mela jit do duchodu, ale vona ani kousek rzi, ani zadne vaznejsi poruchy (pred rokem praskly silent block)... No pryc ji davat nebudu ani za nic, jako druhe auto do rodiny... nema chybu!!!

19.06.05  09:45

P: Rídíci jednotku na Mazda 323 1,9 GTR preprogramovanou z 135kW na 199kW pri tlaku turba 1,1bar prodám za 12000,- vcetne grafu z Auto Jarov , zdarma vyzkousíme, predvedu, pouze seriozní jednáni Martin 777102035

09.06.05  09:18

« Zahrádka na Premacy

Nemáte někdo navíc jednu zahrádku na Premacy? Uvažuji že ji koupím manželce, aby mohla převážet kola na třeše. Nosiče kol mám.

09.06.05  08:15

« Re: Re: Chladič klima

Díky. A nevíte náhodou kdo je výrobce? Cena orig. je cca 12 tis, našel jsem dodavatele, který se zabývá výrobou tohoto typu sortimentů v druhovýrobě, ale potřebuje znát výrobce, typové označení uvedené je pravděpodobně v rámci autorizovaného dodavatele.

"-- skrytý --" 08.06.05  09:43

« Re: Re: Re: Chladič klima

to Brazdic: ano to je presne tak, lidi nemaji z policie respekt, protoze oni se chovaji priserne, o tom kde a jak meri se da spekulovat, ale to ze ani oni nedodrzuji to za co vybiraji pokuty je hola pravda. jenze s tim asi nic neudelame, tak asi bude jezdit tak jak nam vedomi a svedomi veli a bude to :-! hlavne to chce mit kliku na nepotkat nejakeho magora v situaci kdy uz s tim nepujde nic udelat.

08.06.05  07:51

« Re: Re: Chladič klima

To Joe_ST: To je pravda, ale v Praze je opravdu mnoho úseků, které jsou vážně velice přehledné a je tam třeba 50, protože ta silnice spadá pod hm. Praha a nikoho nenapadlo tam dát značku, povolující vyšší rychlost. To třeba v západní Evropě nemám s dodržováním problém, protože tam kde je úsek přehledný, tato značka bývá a umožní člověku jet o něco rychleji. Také je oblíbenou věcí stavařů, že někde něco dělají a i když tam zrovna nedělají, tak tam nechají omezení třeba na 30km/hod. Proč by přece uklízeli značku, když to nemají v popisu práce :-) Policajti ale takovýchto situací moc rádi zbaběle využívají. Taky se mi nedavno stalo, že mi chtěl policajt napařit pokutu, za to že jsem ho předjel 50km rychlostí, když on jel 40km. Dalo mi docela hodně práce, vysvětlit mu, že tam byla křižovatka a za ní už omezení nebylo, tudíž je tam 50km. Jelikož tvrdil opak, jeli jsme se projet a podívat se na to :-) Jak mám pak mít vážnost z Policajtů, kteří ani neví za co pokutují.

"-- skrytý --" 07.06.05  21:51

« Re: Chladič klima

typ chladice klimatizace, tedy Air conditioner condenser je na dieselovou Premacy 2000 tento: CB05-61-480A .. to je cislo dilu dle ktereho se to da objednat.
    to Brazdic: no nelzu Ti... a antiradar? .. no da se jezdit bez pokut i bez nej >:D kazdopadne souhlasim s tim, ze nekdy policii kontroluje tam kde to vubec neni potreba... ale na druhou stranu, predpisy tu jsou a musime je respektovat....abychom se tu nepozabijeli...vis co je prusvih, ty si myslis, jak nejaky usek je uplne v pohode a bezpecny, je tam 70 ty valis stovkou...NECO se stane..cokoliv, cyklista, chodec...proste neco....vis kdo za to pak muze?.. ten kdo jel rychle......a toho se nechci dozit, ridim moc rad na to abych byl bez papiru.

07.06.05  11:04

« Chladič klima

Mám Premacy, 2,0 DiTD, r.v. 2000, 66 kW. Potřeboval bych zjistit typ chladiče klimatizace. Pomůžete, dáte typ. Díky

06.06.05  23:31

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: neco uplne mimo....

To Joe_ST: To už zní rozumě, ale stejně ti moc nevěřím ty pokuty. Když nad tím tak přemýšlím, tak bych na tom ale mohl být podobně, nebýt toho, že jezdím převážně Prahu. Po Praze ty idioti měří klidně zaparkovaní v řadě aut a nebo ve křoví a nejraději na místech, kde je padesátka zbytečná a každý tam jezdí rychleji. Sám bych byl pro masivní rozšíření radarů, ale pouze pod podmínkou, kdyby byly na místech, kde na tom skutečně záleží (u škol, v nepřehledných úsecích a pod.) a ne tam, kde je nalevo pole, napravo pole a jeden keř jako schovka. Tomu říkám policejní buzerace a né efektivní trestání bezohledných řidičů. Já jsem to vyřešil antiradarem. Už jsem taky dost dlouho neplatil :-)
    Jo kdybych dal na Premacy 17", tak se mi v Praze rozpadne :-)
    Z kama teda vlstně jsi ogaru ? :D

"-- skrytý --" 06.06.05  21:06

« Re: Re: Re: Re: Re: neco uplne mimo....

s tema pokutama, jedno odboceni vlevo pres plnou..hmm to mi bylo tusim 19 v Jihlave....pak jedno zastaveni v zakazu stani..trochu rozporuplna pokuta za 100 >:D a naposledy 2.unora nevylepena dalnicka, v aute byla, ale ne na skle tak to bylo za symbolickych 200Kc....jinak prisaham nebyla pokuta za zadny prestupek typu, rychlost, stopka, predjizdeni na plne apod....a ver mi ze k tomu milionu km mam blizko....
    jo kdyby se Te nekdo ptal tak svedove to jsou jihocesi, taky si nezamykame baraky a auta :-)
    jedine v cem je Premacy horsi nez 626 je nachylnost na bocni vitr...takze musis proste drzet volant...jinak mam na ni velky kola a to stabilite hooodne pomohlo, na orig 14" je to opravdu uplne jine auto nez na 17".
    vvis co, v nemecku na dalnici jde spis o to se zaradit, aby clovek nevycnival a bud nezdrzoval nebo nejak extra nechvatal...tak mozna proto jsem jel tech 150.... u nas jezdim do tachometrovych 140 coz je dle GPS rychlost cca 132 kmh.....

06.06.05  15:21

« Re: Re: Re: Re: neco uplne mimo....

To Country: Jo s tím souhlasím, ale je to tzv. Česká nemoc a nikoliv jen nemoc Pražáků.

06.06.05  15:18

« Re: Re: Re: neco uplne mimo....

To Joe_ST: Promiň asi blbě čtu. Myslel jsem že...
    ...znamená, že si ji předjel :-) To že jsi Švéd nevím, ale ale přišlo mi to jako moravácké nářečí :-)
    Moje bývalá Carina taky jezdila něco přes 200 i když to byla jen 1,6, ale v téhle rychlosti to auto bylo už lehce nezvladatelné. Já jsem v 626 nejel, ale soudím že je na tom díky nižšímu těžišti lépe než Premacy. Premacy považuji za dobré rodinné auto, ale na vysoké rychlosti moc stavěná není. Nějak mi ušlo že se zmiňuješ o SNR dálnici a tam je trochu jiná situace. Dálnice je tam lepší a je tam menší šance potkat stodvacítkáře, který ti najednou vykoukne do pruhu v 90km rychlosti, ale jak jsem psal v ČR se v Premacy při 130km/hod cítím tak akorát. U Avensisu je tato hranice o kus dál, ale i tak se s 130-140km/hod v klidu spokojím.
    Nic ve zlém. Rozhodně je lepší Premacy ve 150 než auto s lodí ve 150.
    A ještě drobnost, fak si najel skoro milion kilometrů bez pokuty? Tak v tom případě já jsem viděl růžovou krávu s vrtulníkem :D

"-- skrytý --" 06.06.05  14:34

« Re: Re: Re: neco uplne mimo....

Joe, to chce klid. Souhlasím s tebou, čeští řidiči jezdí obvykle daleko bezohledněji než se jezdí kdekoliv jinde v civilizované cizině. A přesto že to vím, tak vždycky když přijedu po delší době z ciziny do ČR, tak mě čeští řidiči vždycky znovu překvapí tou až neskutečnou sebedůvěrou a nerespektováním ničeho včetně fyzikálních zákonů ....... Jeden příklad za všechny - kámoš se zánovní Toyotou zastavil na stopce před železničním přejezdem, a nabořil do něj ze zadu blbeček ve stodvacítce s 1,5 promile v krvi a vezoucí na zadním sedadle tři nepřipoutané děti ..... Tohle prostě moje hlava nebere ......

"-- skrytý --" 06.06.05  12:34

« Re: Re: neco uplne mimo....

koukam, Brazdic rozlisuje prazaka a moravaka...nic mezi...... :-! s tim nesoulasim.... napriklad ja jsem sved jako poleno :P

"-- skrytý --" 06.06.05  12:32

« Re: Re: neco uplne mimo....

tak nevim cim jsem se povysoval nad ostatni 8-s nebo ze bych se trefil a ta potrefena husa se ozvala?
    jo pokud mi to predpisy dovoluji tak v treba v Nemecku jedu s moji premaskou i 170 vzhledem k tomu, ze podvozek je shodny s Mazdou 626 a ta bezne jezdila pres 200 pak nevidim duvod proc ve dva roky starem aute nemuzu jet 150, tak chatrna konstrukce mi to zase nepripada. BTW toho brnaka tahnouciho 150-kou ten clun jsem predjizdel v Nemecku, niceho jsem se nedopoustel, myslim tedy prestupku. A to ze si dovoluju hodnotit chovani jinych ridicu? Ano pokud me ohrozuji a jejich chovani je obecne nebezpecne tak to hodnotit budu, stejne tak jako necham kazdeho aby hodnotil chovani me. Jo a ty prazaky do jednoho pytle nehazu, to ne znam kupu dobrych soferu z Praheeee, ale obcas me zarazi jedna vec, to co si dovoli 'prazak' nekde mimo uzasnou maticku je zarazejici, to same ja udelat v Praze tak me tam vytahnou z auta a na miste popravi. No a jako popichnuti na zaver, pro ty z vas co nejste z Praheee, taky mate dojem, ze kdyz jede 1A1 2233 (vetsinou stribrna octavia 1.9tdi) po dalnici nebo silnici 1. tridy tak je to borec s nejsilnejsim autem na svete a pravidlo: plna cara neni zed a znacka neni policajt, plati. Ale pak ho vemete na okresku kde se ma vyhnout s protijedoucim autem a z frajera je najednou brazdic (ted vubec nenarazim na Brazdice s Toyotou, trust me) prikopu.
    to Brazdic: nepovysuju se nad nikoho a netvrdim o sobe ze jsem buhvi jakej ridic, ale par set tisic km uz jsem ujel...mozna i milion, nikdy jsem nedostal pokutu za rychlost a nikdy jsem nezavinil nehodu. Ja jenom rikam svuj nazor na stav co je na silnicich, mozna mas jinej, muzem o tom diskutovat.

06.06.05  07:04

« Re: neco uplne mimo....

to Joe_ST: Hele Ogaru, netrké všechny Pražáky do jednoho pytla. Je spósta Pražáků co jezdijó slušně a naopak se najde i spósta moravaků, co na předpisy.... :D
    Jo a ještě malý detail. Povyšeješ se nad ostatní a sám jezdíš na dálnici přes 150km/hod s Premacy? >:D Manželka Premacy má, já s ní občas jezdím a nemyslím si že by tohle auto bylo při této rychlosti zrovna nejbezpečnější. Já s Premacy obvykle nepřekračuji předepsanou 130. Kdybys měl Meda S třídy, tak je to něco jiného.

"-- skrytý --" 05.06.05  23:37

« neco uplne mimo....

Ceska republika bohuzel neni motoristicky vyspelou zemi.... Ve ctvrtek jsem jel pracovne do nizozemskeho Den Helderu z mista meho bydliste pres 1240km .... jel jsem Premaskou pekne na Norimberk pak po A3 pres Frankfurt, Kolin a do NL, Utrecht, Amsterdam, Haarlem, Alkmaar a Den Helder... hezka rychla cesta, pekne jsme se s Mazdickou svezli, vsechno v pohde autiko chodi jako novy, po ceste jsem pretacel 80tisic km... na 1200km uz par aut potkate a v nemecku zvlast, ale proc tohle pisu je to, ze po navratu do CR a jizde z hranicniho prechodu Waidhaus-Rozvadov do Plzne jsem se musel za ceske ridice stydet.....to co dokazou ridici s ceskou znackou je HRUUUZA! jen pro ilustraci, to bylo jeste na uzemi Nemecka, Volvo S80 s reg. znackou 1B... a privesem na kterem byl motorvy clun velikosti XL....byl to opravdu velky clun, ne jachta ale peknej motorak....tato souprava jede po A6 dalnici k hranicim rychlosti cca 150kmh premacy na tachometru neco pres 150 to mela co delat predjet.....o par kilometru pred tim jsem predjizdel nemce ktery na malicke karce vezl vodni skutr, velikosti a hmotnosti asi tak desetina toho clunu, tahl to za velkym Tranzitem....a jel necelych 100.....mam dojem, ze s privesem, ci privesnym vozikem se smi jen 80 ?????? nebo se neco od doby me autoskoly zmenilo i v tomto? a to co dokazal sofer bile KIA Carnival s cernymi okny a znackou..XAX.... tenhle borec si vyslouzil oznaceni MAGOR EVROPY.... jedinej pitomec na trase 1240km pres celou evropu a musi to byt cech, respektive prazak, to je asi zvlastni skupina.... Lidi prosim VAS jezdete normalne jako lidi a ne jako vychodni primitivove, v nemecku muze jet 50 Porsche, Maserati, Jaguaru atd atd BMW nepocitano uplne normalne...ano rychle ale ohleduplne a s rozumem..a pak prijeden jeden pan z Praheeeee a ma KIU a cerny okna ... meli jste videt toho frajera co na ty dalnici delal.....nedivim se ze si o nas zbytek sveta mysli to co si mysli.....takze co trochu respektu k ostatnim ridicum a hlavne respektu k pravidlum????? uff potreboval jsem to rict....

24.05.05  10:25

« Re: Mazda 5

ad Mazda5: teraz v polovici juna pride do predaja s motormi 1.8/120k a 2.0/145k (s variabilnym casovanim ventilov). Od jesene bude aj s dieslami 2.0/110k/320Nm a 2.0/145k/360Nm. Prve popisy vybav a prislusenstva spolu s technickymi udajmi som nasiel na www.mazda.de

24.05.05  08:25

« Mazda 5

Mate nekdo informace, kdy bude k mani Mazda 5? Jaky budou motorizace a ceny? Sef zvazuje novej wagen a podleh presvedceni, ze MPV jsou cool, tak aby nedelel ostudu v nejakym renaultu... ;)

19.05.05  11:11

Nemáte nekdo zkušenosti s opravou klima u Premacy DiTD. Někde to utíká, za týden po napuštění je to bez chladiva a zatím jsme to neobjevili. Díky za tipy.

Lubos.1 11.05.05  17:36

« Re: DVD navigace

Kup si TomTom Go alebo PDA + GPS receiver + nejaky SW a je to vyriesene. A hlavne to nestoji 2300 €, ale ani nie polovicu!

neregistrovaný: "H." [85.160.13.XXX] 11.05.05  17:21

« DVD navigace

Nevite jestli by se nekde dala sehnat navigace na CR na Mazdu6? Mazda tam dava jenom zapadni Evropu. Koukal jsem na stranky navtequ a tam psali ze navigace CR neni.
    Neda se tam pouzit treba DVD(nebo CD) od navigace ze Skodovek nebo od Siemensu, od VDO...?

"-- skrytý --" 08.05.05  19:48

« Re: Re: Re: Spotreba a gumy

na spotrebu ma vliv urcite sirka, jestli pul litru co jeden stupen sirky pneu..to si troufnu rict, ze je moc, na Premacy mam zimu 185/65R14 a leto 205/40/R17 a o litr mi to spotrebu nezvedne ani omylem. rkl bych ze velmi dulezity je tlak v pneu, pro dlouhou rychlou jizdu po dalnici se pry doporucuje prihustit o 0,4-0,5 ATM... urcite hodne zalezi na typu smesi pneu a tlaku, valivy odpor, tedy typ dezenu je taky ve hre....meritelny rozdil bude ovlivnitelny sirkou (ale ne z 185 na 195 ale tak na 225, pak uz to pujde poznat) a HLAVNE tlakem.. pri kazdem druhem tankovani kontrola tlaku!!!

neregistrovaný: "mech13" [217.197.156.XXX] 08.05.05  08:57

« Re: Re: Spotreba a gumy

tak zas moc obecne to asi nebude protoze otcova oktavka 1,9TDI 81kW ma obuty R15 - 205, jezdi se hlavne mimo mesto a da se bez problemu jet pod 4l/100. i kdyz ony to sou Dunlopy (s nima 80 000, na hranici sjeti) ale pochybuju ze s uzsi gumou by ta spotreba mohla moc klesnout. ale to bude asi ten valive odpor jaks mluvil a priznavam ze na horsich gumach to asi bude jak rikas

"-- skrytý --" 07.05.05  20:42

« Re: Spotreba a gumy

Obecně se traduje, že 10 mm šířky gum navíc (tj. např. 195 oproti 185) zhruba odpovídá zvýšení průměrné spotřeby o 0,5 l/100 km. Přímá úměra tam rozhodně je, ale hodně záleží i na valivém odporu té které gumy.

neregistrovaný: "mech13" [217.197.156.XXX] 07.05.05  16:15

« Spotreba a gumy

zdravim vsechny mazdaky
    kdyz sem pomalu zacinal procitat forum tak sem narazil na spotrebu a dost casto nekdo psal velikost gum ze nejsou dobry na spotrebu. mohl by mi to nekdo objasnit? jak to je?
    musim rict ze mazda je super. bracha ma 323F 1.6 1991, nalitanech 200 000 a jede firt paradne bez zavad. jenom me vadi ze se s ni neda jezdit po dalnici. chcu to v klidu setrit na 120ti ale pokazdy jak se podivam na budik tak tam je 150-160.
    k tem gumam - na mazde sou R13 185 vepredu a R13 195 vzadu

"-- skrytý --" 30.04.05  23:02

« Re: Re: Re: Re: MF Dnes

nazdarek >:D
    ..par dnu jsem tu nebyl a koukam, vesele se povida....
    co to pslai v tom MF Dnes???? co je to za blbost? asi JD POWER jim nic nerika :shock:
    no neva...
    mam zpavu: uz mi jezdi Mazda 6 2.3i 5HB 4speed AUTO... dneska jsem to doladil a vyrazil na silnice....takze se zatim ucim jak to reaguje, kdy to co zaradi a tak :-) hned jak budeme mit za sebou kompletni ocistu a par seznamovacich kilometru tak napisu a na net dam nejaky foto...zatim to vsechno vypada OK.

"-- skrytý --" 29.04.05  13:40

« Re: Re: Re: MF Dnes

Anebo si tu "chybu" zaplatila konkurence ....

29.04.05  12:02

« Re: Re: MF Dnes

Povazujem to za tlacovu chybu. Namiesto "by si nekupilo" malo byt "by si kupilo" - Mazda ma vo "vernosti" podobne cisla ako Toyota! Alebo ide o prenikanie informacii z Blesku do MF-Dnes ;)
    Btw. mam momentalne 196500km, nic nevrzga a nehrka, motor ide kludne a elegantne, problemy ziadne. Nie je dovod menit znacku ;)

"-- skrytý --" 29.04.05  11:28

« Re: MF Dnes

Já mám 626ku 4 roky, problém žádný, a jediný servisní zásah mimo pravidelné prohlídky byla výměna brzdových destiček vpředu po asi 54 tis. km. Když to srovnám s tím co slyším od kamarádů (Oktávka - po 2.5 letech odešel výfuk, Megane - ročně servis tak za 20 - 30 tisíc, atd ...), tak opravdu nevím, proč být nespokojen.

"-- skrytý --" 29.04.05  10:41

« Re: Re: MF Dnes

Presne tak, preco si MFDnes napriklad nepozrela TUV Report? Tomu hovorim objektivna zurnalistika..

Lubos.1 29.04.05  10:20

« Re: MF Dnes

Divne, v zahranici je to skor naopak. Neviem, kde v CR MF robilo prieskum. Ja som mal nejake problemy s M6, ale v podstate nic zavazne.
    Ak bude vo faceliftovanej verzii odstraneny aerodynamicky hluk, bude M6 skoro perfektna.

"-- skrytý --" 29.04.05  09:37

« MF Dnes

Tak pánové, ve středeční MF Dnes jsem si přečetl, že 95% majitelů auta značky Mazda by si už Mazdu nikdy nekoupilo. :shock:
    Co vy na to ?
    Já jsem teda jeden z těch 5%, mám 626ku a příště to bude šestka.

23.03.05  13:51

« Re: Re: Dalkove svetlo

To Joe_ST
    Konečně jsem se zaregistroval a poslal Ti soukr. email. Zašli prosím ten kontakt na PoverBox.

23.03.05  10:01

« 2 joe

Super, tesim sa na fotky ;) A hadam uz aj konecne na nejake to osobne stretnutie, kde mi tu fesandu predvedies... ja sa uz neviem dockat novej sestky, ale asi prestupim na ropak, hoci 2.3i so sestkvaltom ma hoooodne laka...

"-- skrytý --" 22.03.05  22:37

« to Dabel:

registred >:D

"-- skrytý --" 22.03.05  21:46

« Re: 2 joe_st

super...zaregistruju, a az bude M6 hotova poslu fotky naraz....

22.03.05  13:31

« 2 joe_st

Sorry, nejak som sa sem nedostal a tak Ti odpovedam az teraz:
    Zaregistruj sa ku nam do fora a potom posli lubovolne mnozstvo fotiek na mazdaklub@mazdaklub.sk. Galerie Ti priradime k nicku. Popis k autam si mozes editovat sam.
    Inak na EMM je momentalne nahlasenych 104 aut ;)
    PS: Pomaly ale isto sa blizim k 200tkm s mojou Mazdickou - zatial absolutna spokojnost, trosku mi zacalo povrzgavat sedadlo spolujazdca, ale inak na tie kilometre super!

"-- skrytý --" 22.03.05  09:03

« Re: Re: Dalkove svetlo

Diky.Promereno, problem nalezen v nove zarovce, kterou jsem koupil vcera rano....jsem holt na to sve autiko precitlively...uz jsem hledal problem v relatku a on je v zarovce. Ac vypada oki, neni.. >:D

"-- skrytý --" 21.03.05  20:53

« Re: Dalkove svetlo

Rudo: prave sviti normalne?... vem zkousecku a premer to na konektoru, muze to byt spatna zem nebo neco podobneho.
    to Vagi: chipoval jsem si to sam, jde o PSI Powerbox pro 74kW, maji ho i pro 66kW (verze DiTD bez variabilni geometrie lopatek turba) chces-li kontakt na dodavatel rad poskytnu. Montaz je v pohode, dal jsem to na auto pri 5tis. km ted mam 75tis uplne v pohode, jeste to doporucuju kombinovat se sportovni vlozkou vzduchoveho filtru do boxu.

"-- skrytý --" 21.03.05  09:48

« Dalkove svetlo

Dobry den, pomerne neodbornou manipulaci se zarovkou
    vnitrniho prostoru se mi povedlo odpalit pojistku ROOM 15A. Tu jsem vymenil a zjistil jsem, ze mi nesviti leve dalkove svetlo. Vymenil jsem zarovku, zkontroloval pojistky a stale nesviti. Po zapnuti dalkovych svetel cely levy svetlomet zhasne (asi normalni), levy potkavaci sviti mene intenzivne nez pravy , netusite kde jeste hledat chybu.? Diky morf PS Po chvili zkoumani : zda se, ze odeslo relatko. Necvaka, parkovacky/potkavacky prepinaji, dalka nic. Netusite kde koupit a pripadne jake jsou ceny ci jeli to tim?

neregistrovaný: "Vagi" [195.144.99.XXX] 21.03.05  07:55

« Re: Re: Re: Re: Mazda Premacy 1,8 r.v. 1999

to: Joe_ST
    Kde jsi nechal chipnout a za kolik? Pocity před a po chipu? Mám taky Premacy (66 Kw) a zatím velká spokojenost. Doufám, že to tak bude stále. Přešel jsem po třech letech provozu na Fábii (kupované jako nová) na Premacy (ojetá).

20.03.05  22:50

« Fabia vs. Premacy

Ještě jedno zajímavé srovnání: Premacy 1,8 není na volnoběh téměř slyšet, narozdíl od Fabie 1,4MPI, která o sobě dává znatelně vědět. Naopak Fabie je zase o mnoho tišší za jízdy a to jak motoricky, tak je i lépe odhlučněná od podvozku. Brzdy u Fabie zoufalé, u Premacy velice dobré. Do Fabie se nevejde skoro nic, Premacy je malej náklaďák :D

neregistrovaný: "Vagi" [195.144.99.XXX] 16.03.05  14:16

« Re: Re: Re: Re: Mazda Premacy 1,8 r.v. 1999

Možná, že už jste to tady také řešili, ale zatím jsem nic nenašel. Poradil by mě někdo jak demontovat přístrojovou a palubní desku u Premacy? U přístrojovky jsem našel dva šrouby (nad úrovní budíků), ale po jejich povolení vyjmout nešla a nechtělo se mě to rvát nějak násilím. Díky.

"-- skrytý --" 14.03.05  23:09

« Re: Re: Re: Mazda Premacy 1,8 r.v. 1999

zdarec, mam premacy 2003 DiTD 74kW s cipem na cca 90kW, co se tyka palubky a vrzani, to je u vsech premasek stejne, staci 3 molitanove prouzky o sile cca 3 cm a vlozit je mezi predni okno a palubku na krajich a uprostred, pakje to o 99% lepsi, tuhle zimu neznam co to je vrznuti palubkya to jezdim kazdy den. Hlucnost, jo DiTD je relativne hlucny, byl 626 je i v 323 a Premaskach, (technicky je to motor RF z roku 1986!!!!!! na ktery je dane jine sani a na vyfuku turbo, cerpadlo je klasika, jen je elektronicky rizene, takze zadny common rail a tak, ano ten motor je proste stary, ale v 323 DiTD zere cca 5litru a s premacy jezdim za 6.3, tesim se na 105kW 2.0 diesel v Mazde 5 bude mit 360 Nm) zvlast za studena, kdyz se zahreje je to vyrazne lepsi, ale zahrati toho motoru trva proklate dlouho, kdyz jedete treba hodinu po dalnici 140 tak pak je to mnohem lepsi, vzdycky jsem si myslel, ze auto je zahrate po cca 20km..neni, DitD motory me z toho vylecily. Prakticnost je absolutni, kufr super, vyndavani sedadel a tak, to nema chybu, poloha radici paky je pro me ok, z normlaniho osobaku je mozna trosku niz, ale jde o zvyk. Mel jsem asi tyden i premacy v benzinu a ta co se tyka motoru tak hlucna nebyla. mam na zimu kola 14" co jsou v serii a na leto 17" 205/40 a co se tyka komfortu, je to mazda, vis po cem jedes, neni to kolibani v bavlnce, me to nevadi ja mam rad naladeno trochu na tvrdsi notu ( ted myslim vazne podvozek auta >:D ) za rok a 3/4 jsem s ni ujel 75 tisic km s velikou spokojenosti, kdyz si to uvedomim jaka byla pocatecni investice, jaky jsou naklady na provoz a jak je to auto prakticke, tak vim, ze jsem udelal dobre, ze jsem si ji koupil.

14.03.05  22:36

« Re: Re: Mazda Premacy 1,8 r.v. 1999

To Lubos1: Poloha řadící páky mi teda nečiní vůbec žádné problémy. Naopak bych řekl, že je celkem příjemně po ruce. Je vidět že si nikdy nejel se Zafirou. Tam je teprve řadička proklatě nízko a když si dáš ještě loketní opěrku, tak se na ni skoro nedostaneš. Pokud jde o tu hlučnost, tak diesel který dávají do Premasy má kamarád v M626 a je to taky pěknej traktůrek a když se k tomu přidá mizerné odhlučnění, tak to je síla. Naštěstí manželka najezdí max. 3.000km za rok, tak jsem si mohl dovolit koupit jí benzín.

Lubos.1 14.03.05  21:02

« Re: Mazda Premacy 1,8 r.v. 1999

No je pravda, ze na Premacy vidno jej vek. Mal som to pozicane 2 dni (len po meste) a sokovalo ma, ze aby som dociahol na paku, musel som sa trochu naklonit, skoro az zohnut. A to mam 185 cm. Pre rypavych - samozrejme sedadlo som mal na najnizsej polohe. Diesel 74kW bol strasne hlucny a pripominal mi svojim vykonom SDI od VW. Mozno je to auto kvalitne, ale daleko za zenitom. Uvidime, aka bude Mazda 5.

14.03.05  20:57

« Mazda Premacy 1,8 r.v. 1999

Tak tady utrousím pár postřehů k manželčině Premacy. Na manželčino popojíždění po nákupech a tahání prcka včetně kočáru a různých jiných věcí na trase Praha - Poděbrady je to auto v pohodě. Kufr je obrovský a tak už se nemusí pořád řešit, co si dá do kufru, co na sedačky a co už se jí do auta nevejde.
    Na druhou stranu mě to auto trochu zklamalo. Odhlučnění je o mnoho horší, než u mé bývalé Toyoty Cariny 1,6 která v roce 1997 skončila s výrobou a přitom tohle auto se teprve o dva roky později začalo vyrábět. Člověk by čekal že bude o chlup dál. Plasty jsou velmi pěkné, ale nepřilíš kvalitní a dokud se přístrojovka neohřeje, tak si povrzávají. Motor 1,8 74kW sice jede, ale nenadchne. Carina 1,6 byla o dost svižnější a i její maximálka byla o 20-30km dál. Na druhou stranu po designové stránce vypdá pořád slušně i po 5 letech výroby.
    Když bych to shrnul, tak si nedokážu představit, že bych v tomhle autě měl cestovat třeba do Chorvatska. Asi by to ze mě vytřáslo duši. Skáče to jako koza :-)

14.03.05  20:46

« Re: Re: Re: Re: Dotaz ???

To Mitsi: Bohužel jsem k autu dostal jen jednu dálku a ta se nerozchodila ani po dlouhém stisku tlačítka 8-s Je to smutné mít v autě alarm a vědět že ho nemůžu použít :'-(

"-- skrytý --" 14.03.05  09:46

« Amerika

To: Joe
    V Autopalace se se mnou nebavili, vysmáli se mi. Abych to přihlásil, musel jsem mít orig. manuál k autu (kvůli hodnotám do techničáku), to mi ještě odpustili údaj o maximálce, který tam není a tažné zařízení které tam mít nesmím (v manuálu nebyla zmínka o jeho parametrech). Pak jsem musel nechat upravit př. světla aby měly bílé potkávačky, namontovat zadní mlhovku a hlavně v Praze udělat homologace na všechny 4 věci, co si vyžádali u nás. Emise, hluk, odrušení a brzdy. Nevím jestli to zvládneš v jednom dni, já tam jel na 2x, celkem mě ty srandy vyšly na cca 25litrů, hnus. Pokud chceš kontakt, na vše mi vždy stačil 1 člověk - pan Zamrzla tel. 604 307 960, ulice Lihovarská, je to asi 300m od Sazka arény, kde se zrovna když jsem tam byl hrálo mistrovství v hokey a já se tam nemohl dostat.
    Teď už to všechno vím a podruhé bych si tohle všechno v klidu připravil a nenechal se nervovat, protože ale s tím vším na mě rukovali postupně zatímco já chtěl dávno jezdit a neměl jiné auto, byl jsem na prášky. >:-[] Taky moc lidí převozky nepůjčuje a jak jinak jezdit s autem po emisích...
    Hodně štěstí, snad se ti to vyplatí.

"-- skrytý --" 14.03.05  08:51

« Re: Re: Re: Dotaz ???

U některých alarmů je třeba ovladač "spátovat" (s centrálou), jenže na to potřebuješ alespoň jeden další ovladač, který je ve vztahu k centrále alarmu funkční.
    To, že jeden z ovladačů tzv. vypadne, se někdy stane poté, co je ponechán dlouhou dobu v nečinnosti "bez šťávy". Měl jsem ten samý problém, když jsem potřeboval půjčit náhradní klíče od vozu s dálkou k alarmu a ona "najednou" nefungovala (nepoužil jsem ji totiž tři roky...). Jenže jsem měl naštěstí ten druhý ovladač, který normálně užívám, tak se mi to s jeho pomocí (a po výměně baterie v druhém ovladači) podařilo rozchodit.

13.03.05  22:27

« Re: Re: Dotaz ???

Zkusím to, díky.

13.03.05  21:55

« Re: Dotaz ???

Zkus ten ovladač podržet aktivovaný cca 1 minutu. Pokud ten alarm má "plovoucí" kód (nejspíš ano), tak potřebuje po výměně baterky delší čas na "reset".

13.03.05  21:00

« Dotaz ???

Tak jsem des manželce koupil v bazaru jetou Mazdu Premacy. Až na drobnosti bych řekl že jsem udělal velmi dobrý kup, ale u klíčků byl přiložen i dálkový ovladač, ve kterém byla vybitá baterie. Baterku jsem vyměnil a nyní ovladač funguje (svítí při stisku tlačítka), ale nic se neděje. Nemáte někdo zkušenost jestli se musí po výměně baterie v dálce něco udělat, aby dálka zase fungovala. Osobně jsem v dálce baterii nikdy dříve neměnil. Jedná se o autoalarm SONAR.
    Na stránkách výrobce jsem žadný návon nenašel :-(

"-- skrytý --" 10.03.05  23:45

« Re: joe_st

caues Dabel >:D jooo nova mazda v podpisu, jeste to neni v provozu, jak bude dam vedet, prvni info: Mazda 6 2004 2.3i 166HP 5HB SILVER 4speed AT dovoz California..uz mam i nejake foto, ale pockam az to bude hotove pak to dam nekam na web ;-)
    co se tyka EMM2005: ten kveten by mohl byt cely rok, mame naplanovanych tolik akci s MX5 klubem, ze nevim kam driv, pokusim se tam objevit, mozna jeste jedno dve auta, ale jen na otocku...je toho vazne hodne. V tom stejnem terminu jsme zvani na Drift challange do Sosnove, to bude taky paradni akce... no hruuuza 8)
    jo registrace auticek u Tebe..... no ted tak pocitam ze jich momentalne muzu registrovat asi tak 6 :-) 3 moje, 1 pritelka, 1 segra a 1 otec :-)
    co k tomu potrebujes? :?:

10.03.05  09:28

« joe_st

Ahoj Joe, tusim Ti v podpise pribudla nova Mazda... co je zac??? A preco nie su Tvoje Mazdy este stale zaregistrovane u nas? ;)
    Btw este stale si sa nevyjadril k EMM2005... ;) Maila som Ti pisal, do miata.cz-fora pisal a nic ;)

"-- skrytý --" 09.03.05  18:58

« Re: Re: Re: tah motoru

caues Weiny..mas tam jednu soukromou zpravu..koukni na to prosim.