Pojišťovny - zkušenosti s povinným ručením a hav.pojistkámi

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

13.02.02  10:05

« Re: Zkuste si trochu započítat

No jo, máš pravdu. Ale vzhledem k memu stupni nasrani jsem si to odpustit nemohl... :)
  • « 00 Reagovat !

foto

13.02.02  09:58

ace2 :-) Nesnaz se tady zase rozjizdet debatu
    na tem "nespravedlivost soucasneho stavu". Vis
    ze jsou na to nekteri jedinci (trebas ja) hooodne
    alergicky ;-)

BTW take doufam ze se to zmeni. Uz to, ze jsou
    bonusy a malusy vazane na ridice, ale velikost
    PR je podle auta je dosti schizofrenni a ukazuje, ze hlavni je tu opravdu ridic (podle nej se sazba upravuje) a ten objem je takovy relikt minulosti, ktereho se ze setrvacnosti drzime (stejne jako ZVS, prestoze vsichni (hlavne ja ;-)) vime, ze profesionalni armada je "lepsi"). Uz aby
    bylo za 6 let a mel jsem tu nejakou 50 % slevu ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

13.02.02  09:52

prof: No a neni v tom snad rozdil? Trebas uz jenom
    v tom, ze maji o 50 % vic prace ;-) Nejak nechapu
    cos tim chtel rici. Vzhledem k tomu, ze se na
    plneni pojistnych udalosti urci cca 30 % vybranych
    penez (alespon jak si matne vzpominam), tak je navyseni o 15 % = 45 %.
    A i kdyz jim do toho zapocteme jeste to navyseni
    poctu pojistenych aut o 2,43 %, tak si stejne moc
    nepomuzou...

Takze je to asi muze dost *, ne? Ale co, stejne prd vime, jaka byla absolutni cisla... Ale alepon je o cem povidat ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

13.02.02  08:30

No já jenom doufám, že až budou pojištovny uplně free, tak si každá vymyslí jiný systém pojištování. V tom bych viděl asi nejdulezitejsi problem. Ted pojištovny počítají s tím, že čím menší obsah tím levnější auto.... tedy menší pojistka. Mno takovej Smart nebo Lupo je docela pěkná rána jako funglovka. A například 5L Caprice stojí nějakých 80-100tis....
  • « 00 Reagovat !

foto

12.02.02  21:00

BoB: Teď to přeženu, ale myslíš, že je nějakej rozdíl mezi tím, jestli jim vzrostl počet plnění ze 100 tis. případů na 200 tis. případů? Vím, že ta čísla jsou ve skutečnosti jiná, ovšem znám mnohem více lidí, kteří nehodu neměli, než těch, kteří ji měli. Navíc spousta lidí se plnění z titulu povinnýho ručení brání, jelikož by přišla o bonus.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.02.02  09:45

No jo, ale ja jsem zase cetl, ze jim (nekterym)
    az o 50 % narostl pocet pojistnych udalosti.
    (To ovsem neznamena ze mne vyse pojisteni tesi
    a ze cely system nespatruji jako nesmyslny. Krasna to veta. Zlata anglictina (spisovna) s jednim zaporem ve vete.). Stejne s tim * udelam...
  • « 00 Reagovat !

foto

11.02.02  20:30

No, to jsem čekal. Takže adresu tam máte a první věta je zároveň názvem článku. Lezou z toho docela slušný cifry. Ty pojišťovny opravdu dřou bídu s nouzí.
  • 00 Reagovat !

foto

11.02.02  20:28

« Zkuste si trochu započítat

Registr vozidel se loni rozrostl na téměř 5,6 miliónu vozů

více: [odkaz]

zpravodajstvi&subakce=aktualne&id=

92149&typ=0&datum=11.2.2002

Jsem zvědavej, jestli se ten odkaz zobrazí, nebo změní na "příliš dlouhé slovo"...

• « 00 Reagovat !

foto

14.11.01  11:15

« Re: RE: Změna systému zákonného pojištění

DD: no je fakt ze nekteri profi ridici jezdej jak prasata a jezdeji casteji nez normalni ridici. Neznamena to vsak, ze budou bourat casteji. Proste hovado za volantem se najde kdykoliv a kdekoliv.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.11.01  11:13

prof: taky dik. No ted uz fakt nezbyva nez to nejak protlacit.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.11.01  19:22

« Re: Re:

RomaneL, pamatuj si, že není nic jednoduššího, než systém OP! :-) Jak už jsem to popsal ruprechtovi, v tomto systému má všechno řešení a co je hlavní, že podstatně spravedlivější a hlavně v působení na kázeň a prevenci před dopravními nehodami mnohem účinnější, na rozdíl od současného systému, který je pouhou nekonečnou spirálou, jenž je tvořena nulovou motivací nezpůsobovat nehody --> stále se zvyšujícím počtem nehod --> stále rostoucími výdaji pojišťoven na likvidaci pojistných událostí --> z jejich strany trvalý tlak na neustálé zvyšování pojistného.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.11.01  19:09

« Re: High society

Jak sleduju tenhle titulek, tak se mi pomalu začíná rýsovat první kandidát na DDD - diktátora demokratické diktatury :-).
  • « 00 Reagovat !

foto

13.11.01  19:04

ruprecht - 461: Děkuju, tak vysoký ohodnocení si ale zcela jistě nezasloužím :-)) S tím vyšším pojistným pro profi řidiče jsem to myslel patrně ze setrvačnosti. Možná by stálo za úvahu to přehodnotit a ukázat tak národu, že když někdo podniká, pracuje a nefláká se, neznamená, že za to bude potrestán vyšší sazbou všeho, na co se jen podíváš, jako je tomu nyní. Ano, to by mohlo být ono. Podívej se jen na elektřinu, vodu a plyn. Zcela jistě by o tom šlo uvažovat, ovšem teď, takhle na rychlo, nějak podvědomě cítím, že sankce za způsobenou nehodu by měly být přeci jenom odlišné podstatně vyšší sazbou. Vezmi si, jaký by byl mezi cenami autodopravce, jehož šoféři permanentně havarují a dopravcem, který má šoféry slušné a opatrné. Tady nám nakonec vychází opět vedlejší, preventivní a velice kladná funkce, kdy ten, kdo si pečlivě vybírá řidiče, nešetří na jejich odborném zdokonalování, má mnohem lepší podmínky pro výkon své práce, kterou dělá dobře. Proč by tedy nemohl být prostřednictvím nízkého povinného ručení svých šoférů nepřímo podporován, aby svoji firmu dále rozšiřoval a ještě více zdokonaloval. Systém OP má v tomto případě ještě další funkci, to jest i kontrolní a samoregulující. Ne vždy je dobře, když nějaká firma přesáhne určitou velikost a svůj rozsah. Většina příliš velkých impérií skončila právě na problémech, plynoucích z jejich velikosti. Jestli že by si takový podnikatel ukousl již příliš velké sousto a dosavadní kvalitu by již nebyl schopen udržet, okamžitě by dostal varovný signál ve formě několika zásadně vyššími sazbami OP nekvalitních, nezodpovědných, nebo špatně vedených řidičů. Pokud by celou věc okamžitě a reálně analyzoval, měl by šanci přehodnotit kvantitu, znovu podchytit kvalitu a nastavenou laťku ještě včas zachytit. Ruprecht, díky za připomínku a za podnětný dotaz.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.11.01  19:00

Upřímně, všechny tyhle akce jsou jenom šaškárna, kam chodí jedna a ta samá parta lidí, která si tím dokazuje, jak jsou strašně úspěšní, skvělí, úžasní atd... Vím o tom svoje a proto jdu raději se svojí lepší polovičkou na operu!
  • « 00 Reagovat !

foto

13.11.01  18:52

Jo to je fakt, Novináři se budou znuděně koukat jak tam příjíždí jedna Audina za druhou, občas nějaký BMW a Mercedes a ty největší chudáci se tam k zadnímu vchodu přiblíží Passatem, ale já tam frajersky připluju Caddym a nechám si položit pár dotěrných otázek od novinářů a potom si půjdu zaklábosit se Zemanem :)
  • « 00 Reagovat !

foto

13.11.01  18:49

« High society

Ale asi budeš jedinej, kdo přijede Caddym.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.11.01  18:46

No když tam nebudou novináři, tak já to tedy vzdávám :-( Ale před vchodem asi budou že ? :))

Ne, ted vážně. Předpokládám, že to tam bude 1st class snobárna, to by mi nevadila, spíš naopak :), ale asi tam nebude moc šáncí si pokecat s pořádnýma lidma.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.11.01  18:40

BTW Když byl premiérem Václav Klaus, chtěl za vstup 20.000Kč a členové BLF měli slevu na 15.000Kč. No a před měsícem jsme si třásli rukama v jedný právnický kanceláři a bylo to "free-of-charge"!!! ;o)))
  • « 00 Reagovat !

foto

13.11.01  18:38

Na tuhle akci je pokud vím přístup novinářům zakázán... :o)))
  • « 00 Reagovat !

foto

13.11.01  18:37

BLF je organizace zvaná (B)usiness (L)eaders (F)orum
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…