Pojišťovny - zkušenosti s povinným ručením a hav.pojistkámi
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: KDE SE POJISTITE????
Konkrétní nabídky tam sice jsou, ale je to příliš, příliš, příliš stručný výtah. Právě to, v čem se pojišťovny >letos< můžou lišit, je tam velmi, velmi, velmi stručně - chtělo by to pár drobností: např. kolik je těch smluvních servisů, jak je to konkrétně s tím dalším pojištěním v ceně,... Prostě může to být jenom prvotní orientace a stejně si musíme nabídky detailně každej z nás přečíst, jinak by se nám mohlo stát to, co těm, který zrovna nepotřebujou Polaris 175/70/13 a šli si pro "čtvrtou zdarma"...!!! -
« Re: Jak postupovat po nezaviněné kolizi
Záleží na tom jak havárii posoudili policajti, jestli jde o jasné zavinění taxikáře nebo spoluvinu, oni jsou někdy dost nevyzpytatelní. V případě jasného zavinění je lepší likvidovat z povinného ručení. Při výměně dílů se na amortizaci nehledí, ale žádná pojišťovna neplatí přemrštěné náklady. Zeptej se v ČP, v kterém servisu mají likvidátora a tam s tím zajeď. Při určité výši škody ti dají i šek na opravu a opravna si nedovolí jít o moc výš. Nehodu můžeš ČP nahlásit i telefonicky, pamatuji si 0800 1POMOC, nevím jak jsou ta čísla. A tam by ti měli i poradit víc. -
« Jak postupovat po nezaviněné kolizi
Manželce před pár dny nedal na parkovišti přednost taxikář a vrazil do ní z boku. Poškozené jsou oboje levé dveře. Byli u toho policajti a uznali taxikáře za viníka nehody. Teď stojím před dilematem zda mám peníze za opravu vymáhat přímo z povinného ručení viníka nehody u České pojišťovny (ČP) nebo přes svoji havarijní pojistku u Všeobecné hasičské pojišťovny (VHP). Pochopitelně chci na tom být co nejméně škodný. Co jsem slyšel od známých, tak u ČP mi vznikne ztráta minimálně v tom, že odečtou část peněz na amortizaci materiálu (např. nové LP dveře). Nevím ani zda uhradí plně zbývající částku na faktuře ze servisu. Technik ČP mi tvrdil, že není problém s proplacením vyšší hodinové sazby ve značkových autorizovaných servisech. Jeden známý mi z vlastní zkušenosti říkal, že ČP vyčíslí pojistnou úhradu nezávisle na fakturaci ze servisu (???). Naopak, když na to půjdu přes havarijní pojistku u VHP, tak zřejmě pojistné plnění bude sníženo o spoluúčast a navíc u VHP hradí maximální hodinovou sazbu servisu 420 Kč, což je na značkové servisy pravda málo. Máte někdo zkušenosti s postupem v podobném připadě. Dík Pavel.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!
Ja osobne se jednoznacne pojistim tam, kde je to nejlevnejsi (asi Podnikatelska poj.) a to se skripenim zubu.
Jenom tak mimochodem:
Nejnizsi zakonna sazba
Neomezene plneni
Nikam nemusite chodit
Nemusite s sebou vozit smlouvu (potvrzeni)
Nemusite platit za auto, kterym ten rok nejezdite
V pripade nehody dostanete zaplacenu celou skodu
To byl stav az do letoska. Jedina vyhoda od pristiho roku bude, ze dostanete penize i pokud neni znam napalitel (ten co to do vas napalil). Rozumej: Nacouvate na parkovisti do auta a zaplaceno dostanete oba dva. :-))) Uz se tesim - to prevysuje vsechny nevyhody. :-)))