Pojišťovny - zkušenosti s povinným ručením a hav.pojistkámi
« Re: KDE SE POJISTITE????
To je to, že to tak jedno není u koho se pojistíš, protože letošní sazba samozřejmě příští rok nebude platit. Bude záležet, jak ta příslušná pojišťovna "hospodařila". Ta která bude likvidovat víc nehod a bude mít míň klientů samozřejmě dopadne hůř. Škody sice uhradí garanční fond, ale příští rok se o to zvýší pojistné. Pak je dobré znát rozvazovací podmínky smlouvy abys od ní mohl utéct. Tím, že jenom nezaplatíš se tomu nevyhneš a můžeš se s ní sejít třeba u soudu. -
« Kde ? Kde? Kde?
Ono to asi je jedno jenom na první pohled. Bude dobrý přečíst si i detailní pojistný smlouvy a nejenom reklamní lákačky na lidi. A kouknul jsem do sazebníku za škody na zdraví a ceny za léčebné zákroky - to za těch 18 mil. Kč na zdraví a 5 mil. Kč na věcech stačí, --- pokud nedostaneš smyk před cizím autobusem. Protože když ho sundáš ze silnice (na náledí to půjde snadno), tak za těch 5 mil. Kč rozhodně nesmí mít hnutou kastli (nebo rám nebo tak něco) a pokud si tam víc než 10 lidí víc natluče, tak máš do důchodu ubytování v obecním starobinci a na víc se nezmůžeš ani když vyhraješ první cenu ve sportce. ....... a ještě k těm detailům ve smlouvách: víte, co umějí pojišťovny v těch divnejch textech najít, aby vám dali co nejmíň peněz (nebo aspoň Česká pojišťovna to uměla). Bacha na ně!!! Bacha na ně!!! Jim jde o naše prachy!!! A věděj, že k nějaký prostě musíme. -
« Re: KDE SE POJISTITE????
A ted jsem si jeste vzpomnel na jeden excelentni argument, proc se "muselo" (nemuselo a to nejen kvuli smazeni v pekle, ale ani podle zakona) platit i za auta, co jsou rozebrana a lezi nekde na pude.
Protoze by mohl na nekoho spadnout treba kus motoru a zranit ho. :-))) - Tvrdili to leta zastupci CP i GCR (Gestapo CR). Asi jim to rekli nekde na soudruzskem skoleni. -
« Re: KDE SE POJISTITE????
Ja si pletu kdeco s kdecim. Ale pismena mi docela jdou. :-)
Ja jsem psal o stavu, ktery byl doposud - neomezene plneni, pojistitel nebyl primo odpovedny tomu komu zpusobil skodu atd. A zduraznuju, ze driv se platit povinne ruceni na auta, co jak je rok dlouhy nejezdi NEMUSELO!!!!! Pokud si to do nikoho nenapalil, tak to bylo uplne jedno. Teda sorry - muselo (kdo nezaplatil, bude se, az umre, smazit v pekle :-)
A Podnikatelska pojistovna licenci uz ma. (ale me je jedno, u koho se pojistim - hlavne, kdyz je to co nejlevnejsi) -
To:login
Mám dojem, že si pleteš pojmy a dojmy. Dosud jsem nikde neviděl, že by Podnikatelská pojišťovna dostala licenci, takže výhody na téma nejnižší sazby, neomezeného plnění, nevožení smlouvy apod jsou pouhými chimérami, ostatně upravuje je zákon. Smlouvu uzavřít korespondenčně mají i jiné pojišťovny a za auto neplatit můžeš jen když ho odhlásíš, to můžeš zadarmo, ale běda když ho budeš chtít znova přihlásit, to uvidíš jak si užiješ. -
« Re: KDE SE POJISTITE????
nemusíme s sebou vozit smlouvu? vidím to tak, že prostě nemusíme. Zato musíme vozit ORIGINÁL ústřžku (dokladu) o zaplacení pojištění. A myslím, že na ruceni.cz (??) jsem četl, že "povinnost je vozit originál", z čehož bylo jednoznačně dovozeno, že "nestačí ani ověřená kopie". Takže my si z toho jednoznačně dovodíme, že když ztratíme originál útžku, tak jsme v * jak Baťa s dřevákama, protože buď zaplatíme znova (snad ne) a nebo nám příslušná pojišťovna za tučný obolus vydá duplikát nebo nějaké jiné originální potvrzení o zaplacení. -
« Re: KDE SE POJISTITE????
Tak sorry, o ty smlouve samozrejme vim, jen mi nebylo jasny, cos tim myslel. Stejne je to vybornej napad vozit smlouvu s sebou v aute. Pri havarce bude na sracku auto, ridic i smlouva a to pak bude rychle jednani pojistoven. Nejdriv se musi probudit ridic z bezvedomi, vydyndat z nej, kde ma smlouvu (na srotaku), kde je pojistenej, vystavit duplikat smlouvy... dokonalost sama.
Co se nabidky tzv. vyhod tyce je pro me asi nejdulezitejsi system bonusu za beznehodovost a moznost rozdelit splatky na kratsi obdobi. Ruzne nabidky slev na cokoliv (krome asistencni sluzby)jsou naprosto na nic. CP treba nabizi slevu 20 hal. na litr phm. Proboha, k cemu je to dobry? Pri dnesnim rozptylu cen u ruznych pump je 20 haliru zanedbatelna polozka a vzdycky se najde pumpa, ktera bude levnejsi nez cervena benzina i s jejich dvacetnikem. Krome toho u Benziny nevedou to, na co jezdim. -
« Re: KDE SE POJISTITE????
Jo, jeste jsem zapomnel na asistencni sluzby pojistoven. :-))) Tak po CR stoji u UAMK 365,- a to (v prve rade) i v pripade poruchy. Po Evrope sice vic, ale dost casto je tzv. kreditni sesit v hodnote XY zadarmo (nova auta, leasing, havarijni poj. ap.). -
« Re: KDE SE POJISTITE????
No, jeste, ze jsem dal do zavorky potvrzeni. :-) Od noveho roku ho s sebou musis vozit (rozumej potvrzeni o uzavreni smlouvy, ktere Ti vystavi pojistovna).
Paka vylizany (policajti) rozhlasuji neco o tom, ze kdo ho nebude nebude mit zaplati bud 500,- (slovy pet set korun ceskoslovenskych), nebo 200,- bez bloku (v pripade placeni bez bloku se prijimaji i jine meny a prispejes tim na ostrovy zivota).
A jeste jsem si vzpomnel na dalsi nevyhodu - kdyz to napalis do lampy, a ta spadne tak nestastne, ze pukne zemekoule a rodeli se na dve casti, tak jsi odpovedny Ty osobne. Driv se skoda mohla vymahat jedine na pojistovne. A to je zase (pro zmenu) tak velika nevyhoda, ze vyhoda s bouranim na parkovisti odpada. :-(((
P.s.: Docela by me zajimalo, co by delala pojistovna, kdybych prijel s autem orvanym za cely rok od neznamych pojistencu. (to byla jenom recnicka otazka :-) -
« Re: KDE SE POJISTITE????
Chci jenom upozornit na to, ze ty blablabla nabidky pojistoven vetsinou nejsou zadna vyhoda (viz. ty tri pneumatiky za cenu ctyr + jedna zdarma :-). A zbytek vyhod je pro toho, komu byla zpusobena skoda, ne pro pojistence.
Ja osobne se jednoznacne pojistim tam, kde je to nejlevnejsi (asi Podnikatelska poj.) a to se skripenim zubu.
Jenom tak mimochodem:
Nejnizsi zakonna sazba
Neomezene plneni
Nikam nemusite chodit
Nemusite s sebou vozit smlouvu (potvrzeni)
Nemusite platit za auto, kterym ten rok nejezdite
V pripade nehody dostanete zaplacenu celou skodu
To byl stav az do letoska. Jedina vyhoda od pristiho roku bude, ze dostanete penize i pokud neni znam napalitel (ten co to do vas napalil). Rozumej: Nacouvate na parkovisti do auta a zaplaceno dostanete oba dva. :-))) Uz se tesim - to prevysuje vsechny nevyhody. :-))) -
« Re: KDE SE POJISTITE????
Konkrétní nabídky tam sice jsou, ale je to příliš, příliš, příliš stručný výtah. Právě to, v čem se pojišťovny >letos< můžou lišit, je tam velmi, velmi, velmi stručně - chtělo by to pár drobností: např. kolik je těch smluvních servisů, jak je to konkrétně s tím dalším pojištěním v ceně,... Prostě může to být jenom prvotní orientace a stejně si musíme nabídky detailně každej z nás přečíst, jinak by se nám mohlo stát to, co těm, který zrovna nepotřebujou Polaris 175/70/13 a šli si pro "čtvrtou zdarma"...!!! -
« Re: Jak postupovat po nezaviněné kolizi
Záleží na tom jak havárii posoudili policajti, jestli jde o jasné zavinění taxikáře nebo spoluvinu, oni jsou někdy dost nevyzpytatelní. V případě jasného zavinění je lepší likvidovat z povinného ručení. Při výměně dílů se na amortizaci nehledí, ale žádná pojišťovna neplatí přemrštěné náklady. Zeptej se v ČP, v kterém servisu mají likvidátora a tam s tím zajeď. Při určité výši škody ti dají i šek na opravu a opravna si nedovolí jít o moc výš. Nehodu můžeš ČP nahlásit i telefonicky, pamatuji si 0800 1POMOC, nevím jak jsou ta čísla. A tam by ti měli i poradit víc. -
« Jak postupovat po nezaviněné kolizi
Manželce před pár dny nedal na parkovišti přednost taxikář a vrazil do ní z boku. Poškozené jsou oboje levé dveře. Byli u toho policajti a uznali taxikáře za viníka nehody. Teď stojím před dilematem zda mám peníze za opravu vymáhat přímo z povinného ručení viníka nehody u České pojišťovny (ČP) nebo přes svoji havarijní pojistku u Všeobecné hasičské pojišťovny (VHP). Pochopitelně chci na tom být co nejméně škodný. Co jsem slyšel od známých, tak u ČP mi vznikne ztráta minimálně v tom, že odečtou část peněz na amortizaci materiálu (např. nové LP dveře). Nevím ani zda uhradí plně zbývající částku na faktuře ze servisu. Technik ČP mi tvrdil, že není problém s proplacením vyšší hodinové sazby ve značkových autorizovaných servisech. Jeden známý mi z vlastní zkušenosti říkal, že ČP vyčíslí pojistnou úhradu nezávisle na fakturaci ze servisu (???). Naopak, když na to půjdu přes havarijní pojistku u VHP, tak zřejmě pojistné plnění bude sníženo o spoluúčast a navíc u VHP hradí maximální hodinovou sazbu servisu 420 Kč, což je na značkové servisy pravda málo. Máte někdo zkušenosti s postupem v podobném připadě. Dík Pavel.