Pojišťovny - zkušenosti s povinným ručením a hav.pojistkámi
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Pojisteni
Tak jsem se pojistil u Kom. pojistovny. Trvalo jim to 3/4 hodiny - takhle by vsechna auta nepojistili ani pro rok 2001, kdyby zacali ted. Ale aspon si to na me natrenovali. :-)
Co se tyce bonusu, tak se samozrejme budou pristi rok zapocitavat bonusy (resp. bezeskodni prubeh) od ostatnich pojistoven. Tj. pri prechodu na jinou pojistovnu se zapocitava bonus od te puvodni. Pro neverici, co nejsou ochotni si to zjistit - kdyby to tak nebylo, tak by nikdo nikam neprechazel, proste to uznavani bonusu musi mit kazda pojistovna, protoze jinak by nemela zadne nove klienty.
Co je ale dulezitejsi - ta verbez pojistovnicka, vychcana, *, neni ochotna uzavrit smlouvu od jineho data, nez od ledna a kdyz, tak v lednu neposle data pojistence policii. Prelozeno do cestiny - policejni figl s "nenoste nam znacky - proste se jenom pojistete na dobu co budete jezdit, my na vas kaslem", nevysel. Poprve v historii udela policie neco pro motoristy (nebo spis hodlala neudelat nic) a vychcankove s pojistoven jim to zkurvi, ale co cekat od pojistoven, ze jo... -
« Zkuste kooperativu
Chlapi,zkuste se podívat na ručení od Kooperativy.Nabízí dvojnásobnou hodnotu bonusů a první zaviněná pojistná událost nemá vliv na již získaný bonus.Takže až při druhý havárce Ti sahnou na získaný bonus.To sem nikde jinde neviděl a asi jdu do toho.Ani mne nezajímá, jestli teď zaplatím víc, než někde jinde, protože příští rok to mám zpátky.Našel jsem to na [odkaz] a jeden známej mi ukazoval smluvní podmínky.takže si ho pozvu domů a pěkně v teplíčku to vyřídím, snad k oboustranné spokojenosti.Navíc je to pojišťovna, které důvěřuju. -
« Re: Bude to stacit?
No a o tom to právě je. Když zaviníš nehodu, ani se mnohdy nedovíš, jaké částky ti tam naskakují, až když tě pojišťovna vyzve abys jí rozdíl zaplatil. To pak může být pěkná rána. Jinak bych ještě polemizoval o výhodnosti likvidace z havárky, která se sjednává jen se spoluúčastí a samozřejmě přicházíš o bonus. Ale proč, když z povinného ručení nepřicházíš o bonus ani o spoluúčast. To se dá pouze v případě, že není znám viník, nebo nenahlásil škodu. -
"-- skrytý --" 22.11.99 03:08
« Bude to stacit?
Tak jsem mel moznost videt ucet za leceni 3 lidi po havarii z cizi viny - najeti zezadu v krizovatce.Nevim jaky regres pojistovna uplatni proti vinikovi,zraneni jsou cizinci.Jejich pravni zastoupeni nevylucuje dalsi financni castku.Zatim se to zastavilo na patnacti milionech korunach(zhruba).
Toz cekaji nas pekne veci. -
"-- skrytý --" 19.11.99 13:27
« Re: vojel a ujel - pomůže někdo ????????
Ja se jeste vratim k povinnemu ruceni a havarijnimu.Je pravda,ze z povinne pojistky se likviduji skody jinemu.Pokud ma ale pojistitel oba druhy pojistek,likdiduje pojistovna podle prani z toho pojisteni,kde je to pro pojistitele vyhodnejsi - zatim toho moc nebylo,a ani system bonus malus nebyl zaveden u povinnych pojistek.Presto byla likvidace NEKDY vyhodnejsi z havarijky,hlavne v situacich,kdy se poskozeny a pojistovna neshodli na vysi skody,a nez to tahat pres soudy a do kapes advokatu,bylo to rychlejsi takto.Omezeni vyse skody od pristiho roku je dost drsne,a povinna pojistka bude moooc hodne sklonovana ve vsech padech. -
« Re: vojel a ujel - pomůže někdo ????????
Tak tohle se mi presne stalo v pondeli. Nejaky dobrak mi naboural auto a ODJEL. Policie to sice vysetri a tim to skonci, ze by se zalamovali nejakym dalsim hledanim nehrozi. Skoda tak za 15 litru. CP se tvari ze ji to nezajima, podle zakona musi byt UDAJNE k dispozici ten skudce, likvidace z havarijni pojistky znamena: odecist spoluucast, bonus v haji, takze to asi zaplatim z vlastni kapsy. Uvedomuji si to ti co ujedou? Klidne bych za nej zaplatil i pokutu.
Nejaká rada?
Díky!
Karel. -
"-- skrytý --" 17.11.99 08:54
« Pruseru nas ceka vic
Zakon o povinnem ruceni mimo jinych kecu uvadi-pojistovna uplatni regres nebo pomerny regres v pripade skodni udalosti vznikle porusenim dulezite povinnosti-konec citatu.Ono to uz sice platilo,ale nebylo to tak hrrr.Poruseni dulezite povinnosti je napr.jizda na cervenou,predjizdeni v nebezp.miste-viz sazebnik policie.Mam dokonale zjisteno,ze auta pojistena povinnym rucenim budou nalezite ohodnocena pri vlastnim setreni pojistovny - ta se podle zakona neridi vysledky setreni policie,ale pouze k nemu prihlizi.
Lide s havarijnimi pojistkami budou reseni jako dosud,u skod jen na majetku jednim telefonatem a podpisem.Mezirucni narust pojistneho bude vzdy o inflaci,plus neco navic,da se celkem lehce spocitat,kolik od uvolneni cen v r.2002 budou od nas chtit.A muzou nam slibovat tech svych 5 procent,ja jsem takovou inflaci u nas jeste nevidel.
Jo,a jen tak na okraj,at se nikomu nic nestane.
Zraneni lecena na ARO a JIP v delce 5 dnu stoji dnes regresem zdravotni pojistovny na jeden den 150 000 - 500 000 korun krat pet,podle vybaveni.K tomu nejaka operace,doleceni,rehabilitace,lazne.
Jeste se vam zda tech 18 milionu nesmyslne cislo?
Zopakuji jen volani,ktere tady uz zaznelo,BACHA NA NE. -
« Re: Kde ? Kde? Kde?
Tech 18mil. skody na zdravi je skutecne na hlavu - na kazdeho poskozeneho.
Tim, ze to bude vymahat pojistovna jsem myslel, ze kazdy ma svoje Ferrari havarijne pojisteny, takze kdyz ho dedula v Trabantu napali a auto shori, tak dostane 5mil. z povinneho ruceni a zbytek od svoji pojistovny, jako havarijni pojistku. A ted je otazka, jestli to ta jeho havarijni pojistovna bude na dedulovi vymahat. -
« Re: Kde ? Kde? Kde?
Samozřejmě každé pojišťovně jde o naše prachy a pak o to, aby co nejméně vyplatila, Nejsou to žádné nadace, ale finanční firmy. Ty limity samozřejmě nejsou na hlavu, ale na pojistnou událost a ta zahrnuje všechny škody včetně trvalých následků úrazu. A to už je pak o něčem úplně jiném. Všimni si taky, že v pojistných podmínkách je pouze rozvazovací povinnost do dvou měsíců, pak až do prodeje auta jsi u stále stejné pojišťovny. Takže skutečně bacha na věc.