Pojišťovny - zkušenosti s povinným ručením a hav.pojistkámi

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

25.11.99  11:21

« Re: kterou ... ?

To:JoeD Plně s Tebou souhlasím a nebudu vyvracet fakta, jsem rád, že alespoň někdo reaguje adekvátním způsobem. Jestli ale haníš Kooperativu, tak sem slzšel něco jiného.Údajně (já si to ale myslím taky, taky tam mám vytopený známý) byla Kooperativa první, kdo vyplatil Ty chudáky a dokonce snad chtěla přebrat závazky Moravy, ale to už je jen z kuloárů nejistého původu. Máš kdyžtak nějaké jiné zkušenosti s Koop., já u nich totiž mám i životku a pojštění domácnosti.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.11.99  08:44

To: Smisak. Rozhodně je česká, ostatně můžeš si to ověřit výpisem z obchodního rejstříku nebo přímo na jejích stránkách a to na rozdíl od ostatních. Já osobně dám spíš na osobní zkušenosti důvěryhodných klientů. Můj nejlepší kamarád má manželku z jižní Moravy a její rodiče u nich měsíc po těch záplavách pobývali a vyprávěli co zažili a jak se v této době chovaly jednotlivé pojišťovny. Jedině Česká se s tím nějak vyrovnala a zaplatila i zaplavený auta. Ostatní buď zkrachovaly (Morava)nebo si hráli se slovíčky jako zaplavení a zatopení. U aut jednoznačně prohlásili, že jsou pojištěný pouze na havárii a odcizení a konec. Dneska když tam přijdou lanařit, tak je vykopou z baráku. Jenže o tom se už dnes nikde nepíše, to není pro novináře zajímavé téma.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.11.99  16:17

JoeD, myslíš, že ČP je skutečně česká. Jejím hlavním akcionářem 100% není česká společnost, jako ostatně u spousty našich firem, s tím už nic nenaděláme. Ale proti gustu žádnej dišputát a v konečným důsledku je to asi teď víceméně opravdu jedno, protože tři roky bude těžká regulace.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.11.99  16:12

« Re: Zkuste kooperativu

Re:Austin
    Já nevím jak Ty, ale já když po mně někdo chce nějaký peníze, tak si vobšlápnu, co za ně dostanu. A protože můžu browsit, jak dlouho chci a navíc umím číst, tak pro mne není tak těžký si zjistit, kde je co a za kolik. Když to doplníš nějakým dotazem na zelenou linku (to sou ty s předčíslím 0 800), tak si to normálně uvažující člověk dokáže srovnat v hlavě. A tím končím jakýkoliv debaty tohoto typu, protože už mám dost neustálých invektiv od bůhvíkoho. V motorcafé je pořád míň pohodovejch lidí, což mne velice mrzí. Velmmi by mne zajímalo, jestli se takhle chováš i v případě, když mluvíš s neznámým člověkem in natura.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.11.99  13:28

Pochopitelně, že ty libůstky u Český poj. jsou jen do konce roku, dokud jsi u ní pojištěnej. Pak ti je poskytne ta, co ses pro ní rozhodl. Já si zase myslím, že jedině ČP ví, co vlastně pojišťuje a do čeho jde. Ostatní to mají zhruba spočítaný, ale nevědí,jak to nakonec dopadne. To se ukáže až příští rok. To pak budou kotrmelce s částkama pojistného. A hlavně jsem čechofil, takže nebudu cpát svý prachy cizím pojišťovnám.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.11.99  11:14

Tím volem jsi myslel koho?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.11.99  10:36

Ty vole to je mluva tos vopsal z nějaký příručky nebo...? Snad nemyslíš vážně! Fuj agentům v diskusním klubu. Todle říct v hospodě nesou tě ven po kouskách.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.11.99  08:23

Proc ma byt ta tva pojistovna silna v rakousich ? Kdyz tam nekomu neco nabouras, tak ti muze byt jedno, jestli je tam tva pojistovna silna nebo ne. Hojit se na ni bude ten nestastnik.

Jinak, uz je to rok a pul, co do me tehdejsi feldy v italii najel nakladak a lehce mi nacechral blatnik. Papir, ze mne posilaji 15 tacu (kupodivu celou castku, to bylo radosti !) mi poslali relativne rychle, ale prachy na konte dodnes nemam, zatim akorat platim za doporucene dopisy do Milana nebo kam. Prachy uz jednou dokonce byla na ceste, ale talosi zapomneli napsal nejakej specifickej symbol ci co a ti vymastenci ze Sporitelny jim prachy poslali zpatky. Od te doby kulovy... :-((( Na dopisy neodpovidaji, do Milana je to trochu z ruky, je to bordel...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.11.99  08:04

Tak jsem se taky pojistil u Kooperativy. Žádnej dealer nejsem, levný to nebylo, u malý pojišťovny se pojišťovat nebudu a Česká pojišťovna se mi nelíbí - zbyla Kooperativa. V práci u ní máme pojištěný všechno včetně havarijního pojištění u aut a vždycky se to vyřídilo dobře a rychle. Uvidíme jak budu spokojenej. Pojistil jsem se radši na plnění 50/50 milionů. Kdoví kdy způsobím řetězovou havárii třeba na ledu a nerad bych ten zbytek doplácel !!!
  • 00 Reagovat !

foto

24.11.99  07:28

« kterou ... ?

Když jsem si to tak probral, tak jsem ty malý vyloučil, zbylo pár velkejch. Pak jsem si řek, že když chcitaky jezdit po Rakousích a jiném okolí, chtělo by to někoho, kdo tam má nějakej rychlej vliv - a zbyla Generali a Alianz, no a Generali je levnější; ta asistenční služba u běžné poruchy u Alianze by mohla taky vypadat tak, že ti poraděj, aby sis zavolal do značkovýho servisu, že... Tak jsem to po popsané úvaze podesal na ty vyšší částky u Generali. Poznámka: prej ta finta u České pojišťovny s levnějším benzínem funguje jenom u některejch pump Benziny a jenom do konce letoška. Takže to je stejný jako s tím HomeCreditem a dalšíma reklamníma fintama, který teda má ČP fakt vymakaný!.... FFŮŮŮJJ!!!!
  • « 00 Reagovat !

foto

23.11.99  18:46

Teda nevim, jestli to myslíš vážně, ale nenapadej, votravo.Já jen uvádím fakta, co vím, takže klídek. Jinak na tý internetový adrese je nějaký jméno, že ano, takže to asi bude ten dealer. Můj e-mail je msem.seznam.cz, tak si zkontroluj, jestli to sedí. Ale co já se rozčiluju, kdoví co děláš Ty.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.11.99  18:45

tTda nevim, jestli to myslíš vážně, ale nenapadej, votravo.Já jen uvádím fakta, co vím, takže klídek. Jinak na tý internetový adrese je nějaký jméno, že ano, takže to asi bude ten dealer. Můj e-mail je msem.seznam.cz, tak si zkontroluj, jestli to sedí. Ale co já se rozčiluju, kdoví co děláš Ty.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.11.99  15:19

Zrovna s Kooperativou má kolega v současnosti pěknou tahanici s likvidací škody. Platit na to jsme dobrý, ale Kooperativě ani náhodou.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.11.99  15:05

« Pojisteni

Tak jsem se pojistil u Kom. pojistovny. Trvalo jim to 3/4 hodiny - takhle by vsechna auta nepojistili ani pro rok 2001, kdyby zacali ted. Ale aspon si to na me natrenovali. :-)

Co se tyce bonusu, tak se samozrejme budou pristi rok zapocitavat bonusy (resp. bezeskodni prubeh) od ostatnich pojistoven. Tj. pri prechodu na jinou pojistovnu se zapocitava bonus od te puvodni. Pro neverici, co nejsou ochotni si to zjistit - kdyby to tak nebylo, tak by nikdo nikam neprechazel, proste to uznavani bonusu musi mit kazda pojistovna, protoze jinak by nemela zadne nove klienty.

Co je ale dulezitejsi - ta verbez pojistovnicka, vychcana, *, neni ochotna uzavrit smlouvu od jineho data, nez od ledna a kdyz, tak v lednu neposle data pojistence policii. Prelozeno do cestiny - policejni figl s "nenoste nam znacky - proste se jenom pojistete na dobu co budete jezdit, my na vas kaslem", nevysel. Poprve v historii udela policie neco pro motoristy (nebo spis hodlala neudelat nic) a vychcankove s pojistoven jim to zkurvi, ale co cekat od pojistoven, ze jo...
  • « 00 Reagovat !

foto

23.11.99  14:22

Nepodlejzej dealere!!!!
  • 00 Reagovat !

foto

23.11.99  14:18

« Zkuste kooperativu

Chlapi,zkuste se podívat na ručení od Kooperativy.Nabízí dvojnásobnou hodnotu bonusů a první zaviněná pojistná událost nemá vliv na již získaný bonus.Takže až při druhý havárce Ti sahnou na získaný bonus.To sem nikde jinde neviděl a asi jdu do toho.Ani mne nezajímá, jestli teď zaplatím víc, než někde jinde, protože příští rok to mám zpátky.Našel jsem to na [odkaz] a jeden známej mi ukazoval smluvní podmínky.takže si ho pozvu domů a pěkně v teplíčku to vyřídím, snad k oboustranné spokojenosti.Navíc je to pojišťovna, které důvěřuju.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.11.99  09:32

« Re: Bude to stacit?

No a o tom to právě je. Když zaviníš nehodu, ani se mnohdy nedovíš, jaké částky ti tam naskakují, až když tě pojišťovna vyzve abys jí rozdíl zaplatil. To pak může být pěkná rána. Jinak bych ještě polemizoval o výhodnosti likvidace z havárky, která se sjednává jen se spoluúčastí a samozřejmě přicházíš o bonus. Ale proč, když z povinného ručení nepřicházíš o bonus ani o spoluúčast. To se dá pouze v případě, že není znám viník, nebo nenahlásil škodu.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.11.99  03:08

« Bude to stacit?

Tak jsem mel moznost videt ucet za leceni 3 lidi po havarii z cizi viny - najeti zezadu v krizovatce.Nevim jaky regres pojistovna uplatni proti vinikovi,zraneni jsou cizinci.Jejich pravni zastoupeni nevylucuje dalsi financni castku.Zatim se to zastavilo na patnacti milionech korunach(zhruba).
    Toz cekaji nas pekne veci.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.11.99  13:27

« Re: vojel a ujel - pomůže někdo ????????

Ja se jeste vratim k povinnemu ruceni a havarijnimu.Je pravda,ze z povinne pojistky se likviduji skody jinemu.Pokud ma ale pojistitel oba druhy pojistek,likdiduje pojistovna podle prani z toho pojisteni,kde je to pro pojistitele vyhodnejsi - zatim toho moc nebylo,a ani system bonus malus nebyl zaveden u povinnych pojistek.Presto byla likvidace NEKDY vyhodnejsi z havarijky,hlavne v situacich,kdy se poskozeny a pojistovna neshodli na vysi skody,a nez to tahat pres soudy a do kapes advokatu,bylo to rychlejsi takto.Omezeni vyse skody od pristiho roku je dost drsne,a povinna pojistka bude moooc hodne sklonovana ve vsech padech.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.11.99  12:14

« Re: Kde ? Kde? Kde?

Ja to u ty KB asi taky udelam.Jen by me zajimalo jestli ted pojistovny muzou menit nejakym zpusobem svoje nabidky ruceni.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…