Pojišťovny - zkušenosti s povinným ručením a hav.pojistkámi
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: kterou ... ?
To: Smisak Jsem daleký toho, abych ČP hájil. Ani o poskytovaných výhodách nechci polemizovat. Nabízejí bonus 5% když uvedeš, že jsi nehavaroval víckrát než jednou z vlastní viny. Fakt je to, že jsem u ní likvidoval 4 pojistné události (na bytě i na autě) a v celku solidně jsme se dohodli. Asi to bylo tím, že jsem nenerazil na hysterku, která nebyla dostatečně sexuálně uspokojená. Všechno je v lidech a člověk mnohdy nemá žaludek, aby si stěžoval. Na jednu takovou jsem narazil u IPB a to už přesáhlo všechny meze, řvala na mne jak na idiota, že jsem zrovna nevěděl kolik mám na kontě a dovolil se jí zeptat, když to má v počítači. Tak jsem si stěžoval a dostal hned 3 omluvné dopisy. Ale stejně, když tam jdu tak mám nepříjemný pocit. Imidž firmy holt dělají zaměstnanci. -
Uz jsem to parkrat sice rikal, ale jeste to jednou zopakuju.
1. Jake letos poskytuje ktera pojistovna bonusy je uplne jedno, protoze se zacnou zapocitavat az pristi rok.
2. Vsechny pojistovny budou pristi rok uznavat bonusy ostatnich pojistoven.
Je na tom snad neco nepochopitelneho? -
JoeD, ona byla rakušáků už od začátku.Já nechci ČP proto, že s nima nemám dobré zkušenosti a myslím, že mezi ní a ČS existuje analogie ve špatném přístupu ke klientům,získaném jejich monopolním postavením. Jsem silný patriot, ale nebudu podporovat něco, co mne užírá způsobem přístupu k lidem. Zrovna minulý týden jsem byl likvidovat úrazovku a bych nepřál nikomu takový přístup pracovnice za přepážkou. Snažil jsem se být slušný a taky se mi to snad i povedlo, ale co tam předváděla ona? A úroveň poskytovaných služeb třeba v ČS, to je taky občas k zamyšlení, i když tam se nesetkávám s takovou arogancí vůči klientům, spíš jde o pružnost a rychlost vyřizování požadavků. Zkus se jenom tak nezávisle podívat, co skutečně nabízí ČP (a ne finty jako memobox,200,- na známku aj.) a co nabízí Kooperativa a myslím, že budeš souhlasit, že je lepší min. v úrovni těch bonusů a odpuštění té havárky. -
To: Smisak Abys nemyslel, že jsem nějaký plácal, tak konkrétně k té havárii u Kooperativy: Kolega koupil vloni ojetého BMW řady 5 za cenu 569 tis. Kč. Prodejce mu navrhl pojistit na cenu 600 tis., že je to lepší pro likvidaci. Před čtvrt rokem měl nehodu, kdy ho v zatáčce sejmul v rychlosti něco přes 100 km/h návěs a ani o tom nevěděl a jel dál. Auto se několikrát otočilo na silnici a pak i přes střechu. Přišli likvidátoři a řekli totálka. Za měsíc a půl mu poštou přišlo 120 000 kč. Požadoval tedy písemné rozhodnutí. Přišlo mu že dle soudního znalce měl vůz v momentě havárie cenu 300 - 10%spoluúčasti - cena zbytků 150 = 120 tis. Cena nové karoserie by převýšila hodnotu vozidla, takže smlouva tímto končí. To jen aby sis udělal názor. -
To:JoeD Plně s Tebou souhlasím a nebudu vyvracet fakta, jsem rád, že alespoň někdo reaguje adekvátním způsobem. Jestli ale haníš Kooperativu, tak sem slzšel něco jiného.Údajně (já si to ale myslím taky, taky tam mám vytopený známý) byla Kooperativa první, kdo vyplatil Ty chudáky a dokonce snad chtěla přebrat závazky Moravy, ale to už je jen z kuloárů nejistého původu. Máš kdyžtak nějaké jiné zkušenosti s Koop., já u nich totiž mám i životku a pojštění domácnosti. -
To: Smisak. Rozhodně je česká, ostatně můžeš si to ověřit výpisem z obchodního rejstříku nebo přímo na jejích stránkách a to na rozdíl od ostatních. Já osobně dám spíš na osobní zkušenosti důvěryhodných klientů. Můj nejlepší kamarád má manželku z jižní Moravy a její rodiče u nich měsíc po těch záplavách pobývali a vyprávěli co zažili a jak se v této době chovaly jednotlivé pojišťovny. Jedině Česká se s tím nějak vyrovnala a zaplatila i zaplavený auta. Ostatní buď zkrachovaly (Morava)nebo si hráli se slovíčky jako zaplavení a zatopení. U aut jednoznačně prohlásili, že jsou pojištěný pouze na havárii a odcizení a konec. Dneska když tam přijdou lanařit, tak je vykopou z baráku. Jenže o tom se už dnes nikde nepíše, to není pro novináře zajímavé téma. -
JoeD, myslíš, že ČP je skutečně česká. Jejím hlavním akcionářem 100% není česká společnost, jako ostatně u spousty našich firem, s tím už nic nenaděláme. Ale proti gustu žádnej dišputát a v konečným důsledku je to asi teď víceméně opravdu jedno, protože tři roky bude těžká regulace. -
« Re: Zkuste kooperativu
Re:Austin
Já nevím jak Ty, ale já když po mně někdo chce nějaký peníze, tak si vobšlápnu, co za ně dostanu. A protože můžu browsit, jak dlouho chci a navíc umím číst, tak pro mne není tak těžký si zjistit, kde je co a za kolik. Když to doplníš nějakým dotazem na zelenou linku (to sou ty s předčíslím 0 800), tak si to normálně uvažující člověk dokáže srovnat v hlavě. A tím končím jakýkoliv debaty tohoto typu, protože už mám dost neustálých invektiv od bůhvíkoho. V motorcafé je pořád míň pohodovejch lidí, což mne velice mrzí. Velmmi by mne zajímalo, jestli se takhle chováš i v případě, když mluvíš s neznámým člověkem in natura. -
Pochopitelně, že ty libůstky u Český poj. jsou jen do konce roku, dokud jsi u ní pojištěnej. Pak ti je poskytne ta, co ses pro ní rozhodl. Já si zase myslím, že jedině ČP ví, co vlastně pojišťuje a do čeho jde. Ostatní to mají zhruba spočítaný, ale nevědí,jak to nakonec dopadne. To se ukáže až příští rok. To pak budou kotrmelce s částkama pojistného. A hlavně jsem čechofil, takže nebudu cpát svý prachy cizím pojišťovnám. -
Proc ma byt ta tva pojistovna silna v rakousich ? Kdyz tam nekomu neco nabouras, tak ti muze byt jedno, jestli je tam tva pojistovna silna nebo ne. Hojit se na ni bude ten nestastnik.
Jinak, uz je to rok a pul, co do me tehdejsi feldy v italii najel nakladak a lehce mi nacechral blatnik. Papir, ze mne posilaji 15 tacu (kupodivu celou castku, to bylo radosti !) mi poslali relativne rychle, ale prachy na konte dodnes nemam, zatim akorat platim za doporucene dopisy do Milana nebo kam. Prachy uz jednou dokonce byla na ceste, ale talosi zapomneli napsal nejakej specifickej symbol ci co a ti vymastenci ze Sporitelny jim prachy poslali zpatky. Od te doby kulovy... :-((( Na dopisy neodpovidaji, do Milana je to trochu z ruky, je to bordel... -
"-- skrytý --" 24.11.99 08:04
Tak jsem se taky pojistil u Kooperativy. Žádnej dealer nejsem, levný to nebylo, u malý pojišťovny se pojišťovat nebudu a Česká pojišťovna se mi nelíbí - zbyla Kooperativa. V práci u ní máme pojištěný všechno včetně havarijního pojištění u aut a vždycky se to vyřídilo dobře a rychle. Uvidíme jak budu spokojenej. Pojistil jsem se radši na plnění 50/50 milionů. Kdoví kdy způsobím řetězovou havárii třeba na ledu a nerad bych ten zbytek doplácel !!! -
« kterou ... ?
Když jsem si to tak probral, tak jsem ty malý vyloučil, zbylo pár velkejch. Pak jsem si řek, že když chcitaky jezdit po Rakousích a jiném okolí, chtělo by to někoho, kdo tam má nějakej rychlej vliv - a zbyla Generali a Alianz, no a Generali je levnější; ta asistenční služba u běžné poruchy u Alianze by mohla taky vypadat tak, že ti poraděj, aby sis zavolal do značkovýho servisu, že... Tak jsem to po popsané úvaze podesal na ty vyšší částky u Generali. Poznámka: prej ta finta u České pojišťovny s levnějším benzínem funguje jenom u některejch pump Benziny a jenom do konce letoška. Takže to je stejný jako s tím HomeCreditem a dalšíma reklamníma fintama, který teda má ČP fakt vymakaný!.... FFŮŮŮJJ!!!! -
Teda nevim, jestli to myslíš vážně, ale nenapadej, votravo.Já jen uvádím fakta, co vím, takže klídek. Jinak na tý internetový adrese je nějaký jméno, že ano, takže to asi bude ten dealer. Můj e-mail je msem.seznam.cz, tak si zkontroluj, jestli to sedí. Ale co já se rozčiluju, kdoví co děláš Ty. -
tTda nevim, jestli to myslíš vážně, ale nenapadej, votravo.Já jen uvádím fakta, co vím, takže klídek. Jinak na tý internetový adrese je nějaký jméno, že ano, takže to asi bude ten dealer. Můj e-mail je msem.seznam.cz, tak si zkontroluj, jestli to sedí. Ale co já se rozčiluju, kdoví co děláš Ty.