Pojišťovny - zkušenosti s povinným ručením a hav.pojistkámi
"-- skrytý --" 27.11.99 15:35
« Re: Odevzdávání SPZ
Ono jde o princip,jiste se o to nekdo pokusi a stoji mu to za ty nervy.Jiste vsak je,jak vcera prohlasil Bambas(to je docela pekne jmeno pro hlavniho sefa policajtu:-)) ),ONI nepotrebuji pravni upravu a OBSTRUKCE od pravniku,kteri se prvni ozvali,ze ma zakon nedostatky.Tam totiz o odevzdani SPZ neni ani slovo.Krasne to vysvetlil Tomas Sokol,ktery popsal odevzdani SPZ a nasledne vyzvednuti,Policie nema pravo kontroly,jestli pojisteni ma nebo nema zaplacene(to je jen pri rizeni auta).Bude to jako vzdy souboj uredniku,a ty obcane drz hubu! -
« Re: Odevzdávání SPZ
O kus niz jsem uz o tom psal - policajti v podstate ani o skladovani znacek nestoji, ale pojistovny to sec muzou blokujou.
Zkus si zajit do pojistovny a chtit sjednat pojistku na jinou dobu nez od 1.ledna. Navic je velice pravdepodobne, ze z pomsty tem, co se jim podari sjednat pojistku treba od unora, kancelar pojistitelu zasle i jejich seznam policajtum, jako ze nejsou pojisteny. A Ti ten seznam poslou k reseni jako prestupek.
Pojistne ma navic platit majitel vozidla a ne ten kdo je zapsany v TP. Takze kdo na to ma zaludek muze se na vsechno (odhlasovani, pojistovani, atp.) vykaslat. -
« Re: Odevzdávání SPZ
Nepochopil jsem, co myslíš tím neužíváním auta celoročně. Nejezdíš v zimě, nebo jezdíš jen o víkendech, nebo máš veterána. Většina z nás auto celoročně neužívá, spíš podle potřeby, ale bohužel bez "uschování SPZ" to nejde. Evidence pojišťoven budou propojeny s policejní evidencí (proto se vyplňuje i číslo techničáku) a hříšníci budou předávání k správnímu řízení. I pro uschovanou značku můžeš jít pouze se zaplaceným ručením. Ale to by bylo na dlouhou debatu. Jestli ti ty dvě stovky měsíčně za to stojí, tak to podnikni. Uvědom si, že je to peníz jak poplatek z telefonu, který užíváš taky jen když ho potřebuješ. -
"-- skrytý --" 26.11.99 13:12
« Re: Odevzdávání SPZ
Zakon hovori jasne,na rozdil od samozvanych vykladacu zakona,kteri hrozi 20.000Kc pokuty a odejmutim ridicaku.Toto vse musi byt splneno soucasne.Tzn. ze musime ridit a nebyt pojisteni.
Pokud pojistka existuje,tezko bude Policie CR zastavovat chodce.Po roce se databaze porovna a bim ho.Nekteri uz dostanou vymer.Pokud je pojisteni zaplaceno,zadna cast zakona nehovori o odevzdani SPZ na DI.Je to uvedeno v duvodove zprave jako JEDNA z moznosti.(Viz dlouhodoby pohyb v cizine atd.) -
« Odevzdávání SPZ
Nechci používat automobil celoročně, ale nelíbí
se mi běhání s espézetkama na policii.
Zajímalo by mne, zda na to mohou příjít,i když zaplatím část roku zákonné pojištění dopředu.
Považuji se svépravného občana kterému je jasné,
že nemá na cestě co dělat, když není pojistěn se
zákona.Pro ty,kterým to není jasné jsou patřičné
sankce. -
« Re: kterou ... ?
No, já si myslím, že ČP se o povodních musela zachovat seriozně, vždyť už tehdy jim šlo o to, aby neztratili potencionální zákazníky, jako ostatně i ostatní pojišťovny, tedy i mnou opěvovaná Kooperativa. Je tu někdo,kdo má konkrétní zkušenost s havarijkou u Kooperativy?Chci si tam pojistit auto. -
« Re: kterou ... ?
Nezbyva nez souhlasit s nazorem, ze vse zalezi pouze na lidech. Kdyz jsem pred rokem zjistoval informace o havarijnich pojistkach, tak se mi v CP venovali po telefonu asi 20 minut a evidentne se snazili ziskat noveho zakaznika. Kdyz jsem prisel na prepazku, zeptat se na podrobnosti osobne,tak se na me ta zenska divala jak na vraha. Zrejme se ji nechtelo v patek ve dve odpoledne uz pracovat a ocividne me ignorovala. Odesel jsem radeji sam a zaridil pojistku jinde. Tak prisla CP i o me penize za povinne ruceni, protoze mit havarijni a povinne pojisteni v ruznych pojistovnach mi nepripada prilis vyhodne (duvodu je vice).
Na druhe strane musim rict, ze po povodnich se CP zachovala vyborne a nemel jsem s likvidaci skody zadne problemy. Vse bylo vyreseno rychle a to se jednala pouze o drobnosti ve sklepech.
Je jasne, ze vsude se najdou nejaci lide, kteri kazi nejen praci svym kolegum ale i image cele firme. -
"-- skrytý --" 26.11.99 09:06
« Re: kterou ... ?
JoeD pise dobre,zasvecene.Ono stejne prevazi zkusenosti kazdeho z nas.Mam ruzne pojistky u ctyr pojistoven.Kdyz odmyslim,ze pro ty drazsi jsem bonitni klient,a jako s takovym je se mnou jednano,mam sveho agenta,ktery za mnou prijede,je to o necem jinem.Dovedu proto porovnat,i Ceska Pojistovna(vite ze vstupuje do Expandia banky a vlastni timto pres noc know how?)se mnou nejednala spatne.Bohuzel jsem to po havarce potreboval,vyrizeni bylo opravdu na dva podpisy a platba podle smlouvy do 15 dnu.
A jsem u toho - ctete smlouvy,clovek ani netusi,co tam vsechno maji a co je treba splnit.Ceska Pojistovna je kolos,ktery se ale musi zacit chovat jinak,a zkuste v dnesni dobe zavolat na vedeni,ze neco neklape.Oni si to uz proste nemohou dovolit ignorovat.Mam tajne vypis vsech svych pojistek aut od CP-zatim vam to nikdo jiny neda a oni sami to moc nenabizeji,protoze by dopadli jako dopravni inspektoraty.Je to dost zajimave pocteni,z doby pred 25 lety,vsechno tam v tech pocitacich maji na nas nachystano.Zruseni auta,prehlaseni,havarie.Budou dobre pocitat,kdo je rizikovy klient(oficialne priznala Allianz,Generali a Kooperativa-ktera me jako jedina nastvala svym tiskovym mluvcim,ze bude segregovat,ano presne tak,ty slusne od neslusnych)
Ja bych si vyprosil od pojistovny,kde mam i dalsi pojistky,aby nekoho takto oznacovala,natoz segregovala.K tomu si platim pojistne,a ne male.Zajimave ze pana mluvciho jiz slyset neni,ted hovori reditel useku povinneho ruceni,a jeho slovnik je podstatne jemnejsi.K napadani svych budoucich pojistencu se nesnizila zadna jina pojistovna.
A co se tyka stiznosti na vyplaty pojistek,nekde vpredu jsem cetl neco o urazove pojistce,no to je kazda rada draha,tech pojistek je stovky druhu,ja sam jsem je rusil pred peti lety a zavedl nove.Nechat si vyplatit za ztratu oka,nedejboze,300 procent je mozna dost.Pri pojistkach z doby pred 10 a vice lety to ale ztraci vyznam,pro to plneni tam vubec chodit.
Budeme moc potrebovat pojistne pravni ochrany,DAC je nabizi,zatim se zda 1000 Kc rocne moc,ZATIM.Odmena advokata je temer 1/3 nakladu sporu,vezmete si cizinu a je to tu.Ani Generali vas nezachrani.Tech deset tisic korun je tak pro pravni radu,kauce do sto tisic - VSECHNO JAKO BEZUROCNA PUJCKA.Ted teprve zaciname pomalu chapat,co v Nemecku je TeilKasko a VollKasko.(U cen vozidel v Auto Moto und Sport to byly nezanedbatelne castky i pro situovane Nemce).
Ale naladit spatne jsem vas nechtel,proste to musime prijmout. -
« Re: kterou ... ?
ČP je fakt zatím!!! ještě česká, Kooperativa nikdy moc česká nebyla - ani před sloučením. Ten základ (odpovědnost za škody) mají všechny stejnej... Ale už dneska se lišej textama smluv - takže fakt bacha na slovíčkaření - vono to je pak nakonec to, co nám daj sežrat, když sito teď pořádně nepřečteme - a když ČP láká klienty na různě blbý finty, tak dělá z lidí blbce. A když ze mě někdo dělá blbce, tak s ním nekamarádím. Vrátím se ještě jednou k Generali - mají tady všude okolo svý členy koncernu, tak si myslím, že by se měli umět dohodnout, aby třeba z toho Milána prachy necestovaly 3 roky - to i když přijdou, budou tak sešlý, že jich bude půlka, páč jdou určitě po svejch. A Generali taky slibuje nějakou právní ochranu: kauci do 100 tis. Kč a hlavně úhrady advokátům - a to jsou dnesky pěkně drahý ... podnikatelé, a řekl bych že všude po Evropě. Prostě mi tím i ostatním byli sympatický, tak jsem se jim upsal. Snad těch 40/40 bude tak akorát stačit, až mě ze silnice sundá autobus a 40 spících cestujících dosvědčí, že jsem to byl já, kdo ho poslal ze stráně k lesu... Fuj ty limity jsou hnusný! Koukněte se do tabulek za tralý následky! To platit - to je na první cenu ve sportce tak každej druhej měsíc. -
« Re: kterou ... ?
To: Smisak Jsem daleký toho, abych ČP hájil. Ani o poskytovaných výhodách nechci polemizovat. Nabízejí bonus 5% když uvedeš, že jsi nehavaroval víckrát než jednou z vlastní viny. Fakt je to, že jsem u ní likvidoval 4 pojistné události (na bytě i na autě) a v celku solidně jsme se dohodli. Asi to bylo tím, že jsem nenerazil na hysterku, která nebyla dostatečně sexuálně uspokojená. Všechno je v lidech a člověk mnohdy nemá žaludek, aby si stěžoval. Na jednu takovou jsem narazil u IPB a to už přesáhlo všechny meze, řvala na mne jak na idiota, že jsem zrovna nevěděl kolik mám na kontě a dovolil se jí zeptat, když to má v počítači. Tak jsem si stěžoval a dostal hned 3 omluvné dopisy. Ale stejně, když tam jdu tak mám nepříjemný pocit. Imidž firmy holt dělají zaměstnanci. -
« Re: kterou ... ?
Uz jsem to parkrat sice rikal, ale jeste to jednou zopakuju.
1. Jake letos poskytuje ktera pojistovna bonusy je uplne jedno, protoze se zacnou zapocitavat az pristi rok.
2. Vsechny pojistovny budou pristi rok uznavat bonusy ostatnich pojistoven.
Je na tom snad neco nepochopitelneho? -
« Re: kterou ... ?
JoeD, ona byla rakušáků už od začátku.Já nechci ČP proto, že s nima nemám dobré zkušenosti a myslím, že mezi ní a ČS existuje analogie ve špatném přístupu ke klientům,získaném jejich monopolním postavením. Jsem silný patriot, ale nebudu podporovat něco, co mne užírá způsobem přístupu k lidem. Zrovna minulý týden jsem byl likvidovat úrazovku a bych nepřál nikomu takový přístup pracovnice za přepážkou. Snažil jsem se být slušný a taky se mi to snad i povedlo, ale co tam předváděla ona? A úroveň poskytovaných služeb třeba v ČS, to je taky občas k zamyšlení, i když tam se nesetkávám s takovou arogancí vůči klientům, spíš jde o pružnost a rychlost vyřizování požadavků. Zkus se jenom tak nezávisle podívat, co skutečně nabízí ČP (a ne finty jako memobox,200,- na známku aj.) a co nabízí Kooperativa a myslím, že budeš souhlasit, že je lepší min. v úrovni těch bonusů a odpuštění té havárky. -
« Re: kterou ... ?
To: Smisak Abys nemyslel, že jsem nějaký plácal, tak konkrétně k té havárii u Kooperativy: Kolega koupil vloni ojetého BMW řady 5 za cenu 569 tis. Kč. Prodejce mu navrhl pojistit na cenu 600 tis., že je to lepší pro likvidaci. Před čtvrt rokem měl nehodu, kdy ho v zatáčce sejmul v rychlosti něco přes 100 km/h návěs a ani o tom nevěděl a jel dál. Auto se několikrát otočilo na silnici a pak i přes střechu. Přišli likvidátoři a řekli totálka. Za měsíc a půl mu poštou přišlo 120 000 kč. Požadoval tedy písemné rozhodnutí. Přišlo mu že dle soudního znalce měl vůz v momentě havárie cenu 300 - 10%spoluúčasti - cena zbytků 150 = 120 tis. Cena nové karoserie by převýšila hodnotu vozidla, takže smlouva tímto končí. To jen aby sis udělal názor.
Spočítejte si kolik peněz při provizi 7% Vaše leasingová firma získá.
Např. 3000 průměrná pojistka
7% je 210 Kč