Pojišťovny - zkušenosti s povinným ručením a hav.pojistkámi

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

25.08.00  13:27

« Re: Pojisteni proti odcizeni ALLIANZ

třeba Zurich pojišťuje na aktuální tržní tabulkovou (=bazarovou) cenu - tzn. že z té aktuální ceny vypočítává i pojistné a samozřejmě do té výše také max. plní, má slevy za různé stupně zabezpečení atd. Zatím jsem je nepotřeboval, ale na starší auto se mi nechtělo platit ročně 42 tis.(u České poj. z tabulkové ceny nového auta), ale vychází mi to na 6 tis.Kč na pořizovací cenu ojetiny. Je to finančně příjemnější a určitě i spravedlivější.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.08.00  13:26

« Bos

taky na CSZivnostenskou jsem posilal mail. Zatim mi nic neprislo. Z 8 pojistoven se mi zatim ozvaly 2. Vis, parkuju doma v garazi, bydlim na dedine, v praci v Ostrave parkuju na dvore, kde na auto furt vidim .... Nechci havarijni, uvazuji jen proti odcizeni a bych mel klid. Mel jsem predstavu max. 5 000 rocne.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.08.00  12:56

« Re: Pojisteni proti odcizeni ALLIANZ

Mam za to, ze vsechny pojistovny (alespon ty velke) pojistuji timto zpusobem. U Allianzu to snad jde pojistit na nizsi procento nez 100% - je tam na to kolonka ve formulari, ale nejsem si jist jestli tato pojistka k necemu je. Je to nechutne, cim mas starsi auto tim je vic "sponzorujes". Navic Allianz pojistuje proti ukradeni pouze auta starsi 3let.
  • 00 Reagovat !

foto

25.08.00  12:48

« Pojistka havarijní

Mám pojištěno u ČS Živnostenské poj. , na tzv. obecnou cenu vozidla, tj. cena asi tak na trhu. U Tvého fiata by to asi bylo kolem 12000 kč ročně, 5000 spoluůčast, ALL risk. ZBohužel koeficienty se trochu navyšovaly. Mimo jiné mám pojištěnu i L-Themu TDS, 93, před dvěma léty jsem uzavíral smlouvu, platím kolem 15000, pojistka asi na cenu 210000. V sočasnosti samozřejmě méně, ale při zvýšených koeficientech mi to nestojí měnit.Mám jen nejlepší zkušenosti,likvidoval jsem krádež vozidla, vyloupení 2x, vítr, nehoda nezjištěného vozidla. Pojistku si musíš zvážit sám, ale mě se v Praze před asi 3. lety ztratila CROMA, od té doby ty peníze za dobrý spánek obětuji. PS naštěstí se mi ji podařilo vypátrat. ( to i po druhé). Pokud budeš chtít bližší informace, ozvi se zde.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.08.00  12:24

« Re: Havarijní pojištění ojetých vozidel

Mam skusenosti jen s hasicskou!! RUCE PRYC!!Mel jsem pojistnou udalost v noci me nekdo slusne nacouval do auta mazda 626. Kdyz doslo k tomu aby poskytli servisu zalohu tak jim to trvalo pres 2mesice, a konecne doplaceni o tom ani nemluvim chtel jsem si prijit pro penize ale nakonec jsem cekal jeste tyden.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.08.00  08:38

« Pojisteni proti odcizeni ALLIANZ

otazka:Prosim, nekontaktujte mne osobne. Mam jen maly dotaz, na ktery mi muzete odpovedet formou emailu. Vlastnim ojety vuz Fiat Brava 115 ELX, ktery jsem poridil za 185 000 Kc. Puvodni cena je 463 000 Kc. Zjistuji ceny pojisteni pouze proti odcizeni a zajimalo mne jestli bude pojistna castka odvozena od 185 000 Kc, nebo bude pojistna castka odvozena od zminovanych 463 000 Kc ?
    odpoved: Děkujeme, že jste při svém výběru zvolil právě Allianz pojišťovnu as. Pojistné Vašeho vozu se vždy stanoví z pořizovací ceny nového vozu.
    S přátelským pozdravem e-mailove informační středisko Allianz
    reakce: Dekuji, je to pro mne zklamani.
    Nerozumim tomu, proc bych mel platit pojistku stanovenou podle 463 000 a pritom v pripade skodne udalosti mi nebude vyplacena tato castka, ale castka priblizna 185 000, ktere odpovida
    soucasna cena vozidla.
    odpoved: Pojistná částka vozu je vždy stanovena z pořizovací ceny nového vozu, a to i
    v případě, že se jedná o starší vůz.
    S přátelským pozdravem ....
  • « 00 Reagovat !

foto

29.01.00  09:20

« Havarijní pojištění ojetých vozidel

Máte někdo zkušenosti s havarijním pojištěním ojetých vozidel u Podnikatelské pojišťovny, případně kterou jinou pojišťovnu byste doporučili pro havarijní pojištění ojetého vozidla.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.01.00  09:56

« Re: Leasing

Vyhodnost pojisteni z jednoho kramu nebo vice kramu je velmi relativni.Pokud podepisuju smlouvy, ale taky je CTU,pak nevim vo co go.Prevazna vetsina nestastniku se seznamuje se smlouvou az v okamziku,kdy je treba jednat.A co je drazssi,vice behani,vyplnovani ruznobarevnych papiru,dohadovani o vysi zustatkove ceny,nebo plneni podle predem stanovenych pravidel.A treba na telefon a fax ze servisu.Podpis jen jeden,na zaver.Casova ztrata by me stala mnohem vic,zivim se jinak.
    Pravdou ale je,ze smlouva byla zpracovana jejich a mym pravnikem,na to kazdy nema nervy.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.01.00  16:14

... možný je všechno, takže tohle taky.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.01.00  19:06

No, kdyz ma vinik skodu, pak na dvou pojistovnach prodela jen tehdy, kdyz ta jeho havarijni pojistka stoji za houby. Az se po boji o povinne ruceni usadi ceny, bude mozna hodne uzasu nad nevyhodnosti "vyhodneho" pojisteni obeho v jednom kramu...
  • « 00 Reagovat !

foto

11.01.00  19:00

« Re: divny lidi!!

Havarijni pojisteni za pojistne z casove ceny nabizi jeden takovej pojistovaci prcek, kterej ale asi je vic servisem nez pojistovnou, takze asi netaha penize z lidi jako velke a kazdorocne poradne ziskove pojistovny. Mrknete na Prvni ceskou servisni pojistovnu: [odkaz] , povinne ruceni sice nenabizi, ale nejen na jihu Moravy je to ke zvazeni...
  • « 00 Reagovat !

foto

10.01.00  16:52

... a co Zurich pojišťovna?? - víte o ní někdo něco?
  • « 00 Reagovat !

foto

09.01.00  09:43

Spoj se s kteroukoliv pobočkou České podnikatelské pojišťovny, a.s. Ty nabízí přesně to, o čem píšeš.Jinak se o ČPP, a.s. dozvíš více na www.cpp.cz/
    Zdraví
    Hellebrand
  • « 00 Reagovat !

foto

07.01.00  08:43

pokud jsem si všiml, tak jediná Allianz nabízí asistenční službu i pro viníka nehody, tedy pro toho, kdo to povinné ručení zaplatil a ne jen pro toho, kdo je v tom jako poškozený nevinně (Ale než mi to došlo, tak jsem to tam taky nedal...., taky divnej...).
    Takže teď uvažuju tak, že bude dobrý si najít pojišťovnu s havrijní pojistkou, co umí pojistit auto na jeho zůstatkovou a ne pořizovací cenu. Tou zůstatkovou chápu takovou, za kterou to koupíš třeba v bazaru - čímž po např. 5 letech platíš asi tak čtvrtinový pojistný(když dáš nově pojistit 5 let starý auto). Dostaneš pak po 'pojistné události' nejvejš to, za co jsi auto koupil (minus spoluúčast), ale vždyť víc jsi za to nedal. No a tahle pojišťovna by měla umět jak povinný ručení, tak havarijní pojistku s asistencí pro mě a nejlíp ještě s nějakou slevou, když mě 'získaj' na 2 jejich pojistný produkty. A pokud taovejch pojišťoven je víc, tak zbejvá najít z nich 1) ty, který to fakt dělaj, uměj a ne jenom slibujou a 2) z těchle pak tu, která je nejlevnější. Tož tak.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.01.00  17:58

Co má tak zvláštního Allianz?
  • « 00 Reagovat !

foto

06.01.00  16:31

jo; a navíc nepojišťuješ sebe, ale toho, komu event. způsobíš škodu (kromě Allianz); u sebe tě to bude zajímat až po překročení limitu...
  • « 00 Reagovat !

foto

06.01.00  14:43

Cemu nerozumis? :-)))

Zakladni typ pojisteni tj. 5mil. skoda na majetku, 18mil. na zdravi. Prvni je cena (1000 - 1350 ccm) a v zavorce pocet pojistencu (k 28.12.).

2040 - (330)

2124 (130)

2124 (2)

2176 (20)

2230 (7)

2372 (95)

2376 (750)

2376 (430)

2376 (170)

2376 (130)

2380 (2 000)

Zadne extra vyhody u zakladniho pojisteni u zadne poj. nejsou. (mimochodem - ta nejlevnejsi nabizela 15/54 mil. a asistencni sluzby). Tj. cim drazsi pojisteni a cim nevyhodnejsi podminky pojistovna nabidla, tim vice ziskala pojistencu. Tedy - NAPROSTA DEBILITA pojistencu.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.01.00  14:08

Nerozumin! ti
  • « 00 Reagovat !

foto

06.01.00  13:55

To by ani tak divny nebylo, kdyby to pojisteni u ni bylo nejak extra vyhodny, ale neni - prave naopak. A u vcelku vyhodne pojistovny, ktera byla jeste levnejsi, nez loni CP se pojistilo jenom cca 420 000 lidi.

A potom vsichni tvrdi, ze se pojisne porad jenom zvysuje.
  • 00 Reagovat !

foto

06.01.00  12:48

« divny lidi!!

Deset let všichni nadávali, že musej pořád platit POV ČP, která si zároven taky určuje ceny. Stralo vsechny, že platej čím dál víc neuměrné částky. Akdyž mohou přejít k jiné, lepší, tak tak nakonec zustanou u té, na kterou v minulosti nadávali. Takovýhle jednání me fakt sere, hlavně v osobním životě!
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…