Pojišťovny - zkušenosti s povinným ručením a hav.pojistkámi
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: Kde pojistit?
Jestli sis pojistil auto na povinné ručení u 4eský pojišťovny, tak bůh ať stojí při člověku kterýho sestřelíš (nejlépe bude když nikoho nesestřelíš). Já mám velmi špatné zkušenosti s likvidací z pov. řuč. u ČP. Nebo pokud má člověk na tučné úplatky...... -
U České podnikatelské pojišťovny,a.s. je to u zahraničního auta 12 390,- a u českého 8 190,-.samozřejmě ročně. K tomu musíš přičíst cenu povinného ručení, které ale stejně musíš mít v každém případě.Tato super cena je právě možná pouze s povinným ručením dohromady. Povinné ručení se počítá podle obsahu motoru,to asi víš. Znovu odkazuji na můj předchozí příspěvek. -
Dost pochybuju.... v ČP mě velice nedávno vypočítali havar pojistku na Toyotu 13 tisíc a nějaké drobné. Na celou Evropu to pak bylo přes 14 tisíc. Zatímco v Koopeativě jsem na to samé dostal 6300Kč - tak kde maj ty výhody??? jsou to zloději - ještě jim nedošlo, že už nejsou monopol - stále se tak chovaj. Jako když před dvěma lety všem jednostranně vypověděli smlouvy a nutili zákazníky uzovřít nové s trojnásobkem ceny. Rozhodně jim už nevěřím. -
Spojte se s kteroukoliv pobočkou České podnikatelské pojišťovny,a.s. Jinak internetové stránky WWW.CPP.CZ. Tato pojišťovna skutečně nabízí vzájemně svázanou kombinaci povinného ručení a havarijního pojištění .Pojistka kryje riziko havárie,živelní škody a odcizení na území celé Evropy.Tento produkt nemá pokud se týká ceny pojištění na našem pojistném trhu konkurenci.U českých aut se pojišťuje s pevnou spoluúčasti při havárii a živlu 5 000,- Kč a odcizení 5%.U zahraničních je to 10 000,- a 10 %. Takto však nelze pojistit značky Audi, MBW a Mercedes.Vychází se z aktuální ceny vozidla,kterou si určuje pojištěný sám.Opravy se hradí bez amortizace v nové ceně, pouze při odcizení nebo totální havárii se s amortizací počítá.Tento princip je ale samozřejmý u jakékoliv pojišťovny v ČR. -
« Re:pro mfilip
myslim,ze allianz nyni nabizi celkem zajimavou variantu pojisteni pro starsi vozy 3let.Vypocet maji na svych intern. strankach.Podminkou vsak je zakoupeni vozu v CR.Pojisteni se vztahuje na kradez a popr. na zivel.V tvem pripade by pojistka pouze proti odciz.vychazela pri 10%spoluucasti pod 7000Kc.
Jinak jeste prosim o radu jestli nekdo nevite kde je mozne nejvyhodneji(nebo spise nejlevneji) pojistit novou Fabii.Poriz. cena bude kolem 270 000. (omlouvam se ze pisu bez carek a hacku - nemam na to klavesici) -
« Re: Kooperativa
p.c. meho auta je 463 000 Kc. Pri 5 % na kradez a havarku mi rekli pojistku 21 188. Nejsem z Prahy, autem jezdim sam, jsem starsi 23 let, mam u Kooperativy povinne ruceni, ale mam ABS, airbag, metalizu, slitinova kola, .... Pri 5% na kradez a 30% havarky mi pri rocni platbe rekli cenu kolem 18 500 Kc -
« Zurich pjišťovna
že by měla volné číslo 0800... o tom nevím, ale zkus www.zurich.cz a event zavolej na jejich SOS linky: 0602 222228 event. 0603 414141 (PS: zajímavé je, že Česká asociace pojišťoven je na svém www.cap.cz neuvádí mezi svými členy - má či nemá to svůj dobrý důvod ohledně režírování této asociace Českou pojišťovnou??; ostatně cap.cz vzbuzuje určitě zejm. ve východních okresech ČR jiné asociace než na pojišťovny že?? :)))))
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!
odpovědnosti za provoz vozidla, tzv. povinného ručení, stanovila
Česká kancelář pojistitelů (ČKP) na příští rok v průměru o 30
procent výše, než byly minimální průměrné hodnoty letos. Při
porovnání minimálních sazeb pro rok 2001 a reálných průměrných
sazeb v letošním roce činí nárůst 13 procent. Vyplývá to z
materiálu, který ČKP zveřejnila na dnešní tiskové konferenci.
Hlavním důvodem zvýšení sazeb byl odhadovaný nárůst výplat
škod za nehody téměř o 30 procent, což výrazně převýšilo růst
inflace a podle zákona mělo za následek růst sazeb povinného
ručení, uvedl výkonný ředitel ČKP Jakub Hradec.
U nejpočetnější skupiny aut s objemem motoru od 1000 do 1350
kubických centimetrů zaplatí řidiči bez bonusu minimálně 2682
korun, zatímco letos byl nejnižší tarif 2124 korun.
ČKP nastavila hodnoty, pod které nemohou základní ceníky
pojišťoven klesnout, růst je omezen stropem 30 procent. Loni bylo
průměrné reálné pojistné 2590 Kč, což bylo o 14,8 procenta více,
než průměrné minimální pojistné. Sazba ve výši minimálního
pojistného byla u pojišťoven ojedinělá.
Proto se ani na příští rok nepředpokládá, že pojišťovny
většinou zůstanou na minimální ceně. Vedle zkušenosti z letošního
roku k tomu vede informace o nepokrytých závazcích ve výši 2,56
miliardy Kč, jež musejí promítnout pojišťovny do účetnictví.
Konkrétní plány všech 12 pojišťoven s licencí teprve připravuje.
"I po zvýšení patří sazby povinného ručení v ČR k nejnižším v
celé Evropě," připomněl prezident České asociace pojišťoven
Vladimír Mráz.
Pod hranici minimálních sazeb se dostanou řidiči, kteří jezdí
bez nehod a budou mít nárok na bonus. Podle odhadu ČKP je
takových zhruba 90 procent. U osobních vozidel v nejčastější
kategorii do 1350 kubických centimetrů, kam patří například Škody
105 až 120, Favorit, Forman, Felicia, Lada 2101 nebo 2102, uspoří
plátci pojistného 134 Kč, což představuje pět procent z minimální
sazby 2682 Kč. Řidiči, kteří naopak nehodu již měli, zaplatí více
o takzvaný malus.
Pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou provozem vozidla
je nutné uzavřít za každé používané motorové vozidlo. Bez ní
hrozí pokuta až 20 tisíc Kč nebo zákaz řízení až na jeden rok.
osobní vozy (kubatura cm3)
do 1000 1000-1350 1350-1850 1850-2500 nad 2500
----------------------------------------… /> Minimální zákonné sazby:
----------------------------------------… /> 2000 912 2124 2952 4524 7128
2001 1188 2682 3837 5950 9063
----------------------------------------… /> Vybrané pojistné na rok 2000:
----------------------------------------… /> Allianz 1020 2376 3300 5064 7980
Č.podnikatelská 912 2124 2952 4524 7128
Česká poj. 1022 2380 3308 5075 7998
Generali 1020 2372 3292 5080 7952
Kooperativa 1020 2376 3300 5052 7956
----------------------------------------… /> Tomáš Zimmermann nol