Pojišťovny - zkušenosti s povinným ručením a hav.pojistkámi
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: Ne, nechci slevu zadarmo
naprosto stejna zkusenost s CPP...trvalo to skoro 5 mesicu od doby co byla smlouva zrusena. A to jsem tam musel asi 5 volat. Porad same vymluvy, odkazovani na nekoho jineho, pripadne argument typu "on ten prevod na poste dlouho trva". Na dotaz zda uz to bylo poslano byla odpoved ze jeste ne, ze toho maji moc. S timto pristupem se bat nemusi, spatnou zkusenost udela clovek jednou a pak je sebelepsi reklama k nicemu. Ja bych CPP rozhodne nikomu nedoporucil. BTW, reklama IPB na pov.ruceni je jeste stupidnejsi..."z povinneho ruceni mas nove auto"...vetsi nesmysl nemuze existovat. -
« Re: to JoeD
Takže jdu zejtra s chutí vypláznout skoro desítku, abych nemusel platit nějakej kandelábr, kdybych o něj náhodou se svým pětilitrovým miláčkem zavadil. Když si však vzpomenu, koho tím sponzoruju, tak je mi z toho na nic. Neví někdo náhodou, jak je možný, že má Komerční banka, která je v totálním háji a stála nás už skoro 100 milionů, stále telvizní reklamy, řekl bych cca po 150 - 200 tis. kč/1 odvysílání? -
« Re: prof
Jen na doplnění. Samotný úraz je oceněn body, ale při trvalých následcích se navíc postiženému vyplácí i doživotní důchod. Taky rozdíl mezi mzdou a nemocenskou je mu jednorázově za dobu léčení vyrovnán. Konec konců jak by k tomu ten chudák přišel, když ho někdo poškodí , aby za to trpěl. A o tom to právě je, že těch peněz co jdou z PR je daleko víc, nepočítaje v to náklady na léčení, které za škůdce pojišťovna taky přebírá. A když se to nevejde do 5 melounů tak přestává být sranda i pro pojištěného. -
« Re: Z jineho soudku
Furt nechapu tvuj podil viny na 2. pripadu .... Pokud jsem dobre pochopil situaci. Ty jsi couval zadkem kolmo k boku auta a soused otevrel dvere ? Myslim, ze to neni tvoje vina, je to podobne, jako kdyz jedes po normalni silnici vedle stojicich aut a zrovna nejaky ridic otevre dvere ... prijde o ne. U komercky jsem na prvni splatku ( 8 000 Kc ) cekal 1,5 mesice a na doplatek dalsi 2 mesice ( 2 000 ). Je sice hezke, ze Allianz, CP plni skody rychle, ale ty z toho nemas vubec nic, kdyz jsi u nich pojisten, radost ma tebou poskozeny. Jako poskozeni prichazime do styku s pojistovnou vinika, kterou ovlivnit nelze. Vzdy se modlim, at to neni Zurych, CRP, CsP, Hasicska,.... bo nevim, kde maji pobocky a jestli je maji, urcite jsou od CEskeho Tesina nejmene 50 km = dalsi naklady. -
Je to tak. Samy odhady, statistiky, hodnoty a podobně. Ono se to vždycky někjak zdůvodní. I kdyby to pojistný bylo poloviční, pořád dost zbejvá. Jenom čekám, kdy někdo vyšťourá, že v té a té pojišťovně došlo k nezákonným investicím do obchodů na burze, při kterých pojišťovna přišla o XY mld Kč.Jinými slovy: Občane, motoristo, koukej solit a nestarej se o nic, do čeho ti nic není. Za to za tebe zaplatíme, když něco jinýmu rozmydlíš! Možná. -
« Z jineho soudku
Ja byl letos ucastnikem dvou nehod.Pri prvni me vohulil manik v dodavce co me predjizdel do zatacky 100-kou a prehlidnul cyklistu(zkusil me poslat do skarpy misto nej).Tu druhou jsem "zavinil"sam,kdyz mi pri zajizdeni vedle sousedovi Filcky combi dotycny otevrel zadni dvere v ustrety.Ten dodavkac byl pojistenej u CP a prachy jsem mel do tri tydnu doma v celkem prijatelne vysi(na Corollu '91).Ja jsem u Komercni a soused se furt vyptava kdy dostane prachy.Mesic pryc a nic.
Rozdil bude v tom ze u toho prvniho pripadu byli cajti a u druheho ne.Jinak vyse skody skoro stejna(ac velky rozdil rychlosti).Tudiz musim konstatovat:1)CP plni zavazky rychle
2)Filcky jsou pekna hrachovina-ja na aute nic a von novy dveře,rovnani sloupku,strikani,atd.
Zatim cau. -
No ja uz se sice budu opakovat, ale pro pristi rok bude odhad dluhu po provozovani monopolu CP kolem 4-5 mld. Pro letosek byl 2,6 mld, ktere se promitly do sazeb. A tady je to kouzelne slovicko, je to jen odhad, zadne podlozene cislo. Nejaka udajna suma, ze ktere se plati bolestne, nahrady skod na zdravi, atd. A ted si predstav, ze tohleto bolestne je hodnoceno urcitym pocetm bodu za kazdy uraz a bod nyni stoji 30 Kc. A az bude takovy bod sta takovych 60 Kc ( planuje se zvednuti ), tak nas pojistovny omraci takovou sumou doplatku, ze se z toho poserem. Ciste teoreticky by melo znamenat, ze touto castkou ( 2.6 mld ) uz bude snizeno pojisteni pro rok 2002. Kdyz si clovek da do kupy statistiky a zjisti, ze se boura sice mene, ale s nepatrne vyssi skodou, mensi pocet tezkych zraneni, atd., mela by byt tato pojistne pro rok 2002 mensi nez pojisteni pro rok 2000.:-))) -
Máš pravdu. Podle mně by mohla být maximální výše pojistného 500,- Kč a každá koruna navíc je pro oblast povinného ručení jen sprostý okrádání lidí. Ale už samotnej princip je špatnej, takže bude i nadále drahej. Můžem si sice vybrat, ale z čeho, když minimální výše pojistného byla jednou daná, všichni se toho chytli a když zjistili, o jakej byznys tady jde, logicky nebudou mít žádnou motivaci protestovat, naopak, přikývnou každýmu dalšímu navýšení, i kdyby byl jeho důvod sebeblbější. -
« prof
Ale ja jsem mluvil o tom, ze pojistku muzes vypovedet do 6 tydnu od ukonceni platnosti pojistky. Drtiva vetsina pojistniku ma auto pojisteno do 31.12.2000 a mohla pojistku vypovedet do 16.11.2000 ( - 6 tydnu ). Pojistku muzes zrusit tim, ze uvedes, ze si auto prodal, odhlasil, ale konkretne u Kooperativy chteli po mne zaznam DI. V evidenci Kancelare pojistitelu, taky budes figurovat, ze si odhlasil pojistku ted a ted ( treba tyden pred skoncenim platnosti ), ale pokud se prepojistis jinam, budes figurovat s tim samym autem u jine pojistovny, a docela dobre si umim predstavit, ze se to puvodni pojistovne nebude libit. Otazka je, jestli ji to bude stat za to, neco s tim delat. Pochybuji o tom, ze by ted 3 000 000 lidi chtelo menit pojistovnu, kdyz treba 90% z nich uvedlo, ze je se svou pojistovnou spokojeno. Chtel jsem jen rict, ze tenhle o tenhle balik se dalo bojovat pred 16.11.2000 a nabory pojistoven mely opodstatneni. Ted uz pojistovny bojuji jen o zlomek pojistniku, ale intenzita naboru u neustava. U Allianz mas sice nizsi kryti o polovinu nez u CPP, ale z duvodu rychlosti vraceni penez z ukoncene pojistky muze byt Allianz rychlejsi. Jine duvody mezi pojistovnami nevidim. -
To mfilip:Jako správný český člověk bys měl přijít na to, jak změnit pojišťovnu i když ti tato tluče do hlavy, že to nejde. Já jsem právě nyní také vypovídal pojistku, světe div se, České podnikatelské pojišťovně, která byť je nejlevnější, rozzlobila mě a nehodlám jí dále podporovat. Celej bonus ať si strčí za klobouk! Všiměte si, že při vypovídání pojistky musíte uvést důvod, pro který ji vypovídáte. Alespoň u ČPP zde na formuláři důvody 4, ale chybí zde důvod, na který máme všichni ze zákona právo, a to sice, že nejsme li z jakéhokoliv důvodu spokojeni s jednou pojišťovnou, můžeme zvolit jinou. Takže jsem zaškrtnul z důvodů prodeje vozidla, které jsem samozřejmě kvůli pojišťovně neprodal. Nedopouštím se ničeho nezákonného, neboť v den výpovědi již mě dávno platí pojistka od jiné pojišťovny, kterou vůbec nezajímá, jestli jste vůz právě koupili, nebo prodali, hlavně když získá klienta, který platí, ne? ČPP mě rozčílila tím, že od února, kdy jsem prodal auto a vypověděl pojistnou smlouvu, jsem čekal na vrácení zbytku pojistného (a to u auta s objemem vysoko nad 2500 ccm dělá dost peněz) téměř půl roku. Kdybych tam každých 14 dní netelefonoval, tak čekám asi dodnes. Ani zákon toto neřeší, neboť v něm sice stojí, že pojišťovna mi zbytek nespotřebovaného pojistného vrátí, ale kdy, to už se tam nepíše. Ostatně, tyto praktiky jsou typické pro většinu českých zákonů, kdy termíny plateb občanů státu jsou přesně stanoveny, včetně sankcí při jejich nedodržení, a že se na jejich dodržení dbá, na to můžete vzít jed, na mnoho termínů při platbách opačným směrem se však často, pochybuji, že omylem, zapomělo. Stát si tak z občanů udělal docela dobrou a levnou půjčovnu peněz, no a proč by to neumožnil i svým přátelům z pojišťoven, však ten občan to nějak přežije! Musím už končit, jinak se zase rozčílím a to mě kvůli pojišťovnám, státu a jejich praktikám opravdu nestojí za to. Přešel jsem k Alianz. -
Omyl - muze. Nevim, jak u ostatnich pojistoven, ale u dvou (Kom. a Podnik.), kde jsem si to zjistoval, jde zrusit smlouvu do 22.12.2000. Ve smluvnich podminkach totiz je, ze v pripade, ze pojistovna zvysi pojistne, muze pojistnik od smlouvy odstoupit tyden pred koncem poj. obdobi, pojistovna zase musi toto zvyseni oznamit 6 tydnu predem.
Coz skutecne dela, ale stylem: Zvitezili jste, jste pojisten u absolutne nejlepsi pojistovny na svete, z bezkonkurencni cenou xxx, gratulujeme! :-)))
V kazdem pripade to bude zajimave, protoze samozrejme nikdo nevi, ze se nemuze jen tak pojistit u jine pojistovny (teda muze, ale bude pojisten u dvou :-) a par tisic lidi to urcite udela. -
Tak premyslim, proc neustava kampan pojistoven. Vzdyt rozhodujici balik pojistencu, kterym plati pojistka do 31.12.2000 uz stejne nemuze pojistovnu zmenit, a ze by se pojistovny ted rvaly zrovna a lidi, kteri si koupi prave ted nove auto .... O ty lidi se muzou rvat po cely rok, bez nejake monstrozni kampane typu: vyhrajte milion s .....
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!