Pojišťovny - zkušenosti s povinným ručením a hav.pojistkámi
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: ???
Vy myslite, ze diesel je v dnesni dobe min vykonny nez benzin? To si delate srndu, ne, ze by jste chteli na naftu mensi pojisteni? To by se mohli ozvat majitele starsich 2litru, ze maji stejny vykon jako dnesni 1,4! Podle ridice je to taky blbost, jedine, pokud by se vychazelo z poctu zavinenych nehod! Nejspravedlnejsi by byl system pojistneho podle vykonu auta, na nej by si nemohl nikdo stezovat! -
Shodněme se na tom, že nejspravedlivější je povinný ručení na osobu šoféra. I když má na sebe napsanejch 10 aut, tak se všema naráz jet nemůže a pokud se mu některý samovolně rozjede, je za něj jako majitel plně zodpovědný. Pokud máte někdo nějaký lepší řešení, sem s ním, ať to můžeme prozkoumat a vymyslet nejlepší systém, kterej by se pak dal společně prosazovat. -
To asi máš nafťáka, takže by ti to pomohlo, ale už vidím těch příspěvků majitelů výkonných benziňáků, jak v tom vidí diskriminaci uplatnění jejich vyspělé japonské a jiné špičkové techniky a chtěli by sazby třeba podle krouťáku. Já bych spíš udělal hustší rozdělení tzv. tříd dle objemu a možná i rozdílné sazby v rámci třídy pro naftu a benzín. Ale stejně by se našel někdo, kdo by to kritizoval. -
ve svete se plati pojistka primo podle auta, motoru, maji tabulky na kolik prijde pripadna prumerna skoda podle jednotliveho auta, takhle si to pamatuji z nejakych novin, u nas udajne chybi ona databaze, kdyby ji chteli mit tak si ji vytvori ale takhle jim to * vyhovuje vice, kdyby to bylo aspon podle vykonu motoru... -
ruprecht: Pokud nechce žádná pojišťovna přistoupit na systém, který je oproti stávajícímu mnohem spravedlivější vůči nevinným a přitom zajišťuje pojišťovnám stejné, ne li vyšší zisky a v konečném důsledku působí preventivně na výchovu řidičů, potom to není pojišťovna, ale banda zlodějů a vyděračů a tak se s ní taky musí jednat. Jsem pro jakoukoliv formu protestu, stejně jako u přihlašování a schvalování aut již mám představu, jakmile bude v předkladatelné formě a bude mít hlavu a patu, dám ji sem. Vyjadřuji zde však stejnou obavu z toho, že se na tut akci "nabalí" i živly, které neumí nic jiného, než se zviditelnit a tím vlastně celý snaze udělat negativní reklamu. -
Prof: no mas pravdu, jenze na tohle ti zadna pojistovna nepristoupi a uz vubec ne ten jejich kartel zvany Ceska kancelar pojistitelu. Ze je vubec nezavrou, na to uz tu paragrafy mame ze? To rozdeleni podle hmotnosti jsem uvadel pouze proto, ze je dle meho nazoru rozumnejsi, nez to co je ted. Jen by me zajimalo, nakolik jsou velka auta drazsi nez mala? Stejne je to jen vsechno marketingovy trik, chces velke auto - plat vic, vyrobni cena o tolik vyssi zase nebude. Nejakej system v PR musi byt, jak rikam je to otazka statistik, jestli by doplacela ta ci ona kategorie na jinou. Nejake rozdily mezi kategoriemi byt musi, ale ne tak velke! Nejvetsi podil by mely mit bonusy-malusy podle nehodovosti a jak spravne pises rizikovost ridicu :-) -
prof: Nezbývá mi, než souhlasit. Všichni asi budeme souhlasit s tím, že by byl takový způsob nejspravedlivější a co se týče pojišťoven, tak by přesně odrážel situaci na silnicích a tím pádem by pokrýval jejich náklady:Bourá se víc? Platí pojišťovna víc pojistných plnění? Žádné obavy, příští roky to dostane zpátky na pojistném od viníků nehod. Bourá se málo? Pojišťovna vyplácí málo plnění? V takovém případě z nás nebude permanentně a zbytečně vysávat prachy do vlastní kapsy, ale musí snížit sazby.Existuje ale v tomhle státě reálná šance na změnu toho systému? V televizi politici pořád opakují: "Když chcete něco změnit, když se vám něco nelíbí a myslíte si, že by jste to dělali líp, běžte do politiky a pokuste se o to." Bezvadný. Asi si na tom povinným ručení postavím předvolební kampaň a pudu do toho. Ale nevím, na co tady ti politici teda jsou. Já myslel, že na to, aby nás a naše názory a požadavky zastupovali a ne aby řekli, že jestli se ti něco nelíbí, dělej si to sám.Jestli se ale rozhoupem a půjdem blokovat ministerstvo, tak jdu do toho. Naposled jsem si zazvonil klíči v '89 a docela bych si to za posledních pár let rád zopakoval.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!