Pojišťovny - zkušenosti s povinným ručením a hav.pojistkámi
« Re: ???
Ježišmarja nemotejte dohromady pojištění na auto a na řidiče!!! Když si půjčím místo svýho 85kw auta nějaký 120kw a nabořím ho, je to jedno, pokud mám pojištění na řidiče. Výkon nevýkon, byl jsem to já, kdo boural, z čí pojistky se to zaplatí a kdo bude doplácet na malusu příští rok velký prachy na pojištění navíc. A kilowatty mě v tu chvíli nezajímají.Ono totiž velké, malé, silné, slabé auto - to je úplně jedno. Vždycky záleží na řidiči. Znám kila blbů, co s 20 let starým autem a litrovým motorem ťukají, drcají a někdy i bourají jak na běžícím páse. A nepomůže jim menší objem, ani mizivý výkon k tomu, aby byli méně rizikovou skupinou. Prostě jsou to blbci a jako takoví by za sebe jako za řidiče měli platit jak mourovatí.Závěrem: podle mě je nejspravedlivější způsob pojištění "Všichni stejně bez rozdílu a za každou škodu platit víc a víc". Dovedu si dokonce představit bezvadný scénář, kdy lidi, co furt bourají už prostě pojištění neutáhnou a přestanou jezdit. A bude od nich klid.