Pojišťovny - zkušenosti s povinným ručením a hav.pojistkámi
Tahle paka na volant se mi jednou zasekla, tak jsem ji vzal a zlomil. Obsac kroutim hlavou, kdyz vidim i nova auta s takovym "zabezpecenim". Nejlepsi je tajny vypinac na palivove cerpadlo apod. Nestoji to moc a je to ucinne. Starsi auto za 120 tKc se moc nevyplati pojistovat, ale budiz, proc se divas na drahy Allianz ? Podivej se radsi na CeskouPodnikatelskou, ta ma pri povinnem ruceni slevu na havarku, a myslim ze i levne havarijni na ojete auto. -
"-- skrytý --" 30.04.03 07:36
« Re: DRAHÉ havarijní pojištění
Zámek na volant? Takový ten masivní oblouk, s tyčí dopředu? Nedávno kamarádovi našli ukradené auto, tenhle zámek byl hozený v kufru - zlomený... Zámek řadicí páky? Rozpojit táhlo řazení a na převodovce dát natvrdo trojku trvá tak minutu... aspoň na autech, co nemaj lanovody, což asi Escort mít nebude, že? -
« DRAHÉ havarijní pojištění
Tak jsem si spočítal, že u Allianz po všech jejích báječných slevách bych u mýho fordu z roku 1996 měl platit asi 10 000 ročně na havarijním pojistným. Nevím, jestli se mi to vyplatí, takový peníze vrazit do jetýho auta, jestli by nebylo lepší vrazit peníze do kasičky na nový auto. Uvažuju o zámku na řadicí páku, myslíte, že pravděpodobnost zcizení-atraktivita mého fordu escortu pro chmatáky- bude přibližně stejně velká? (jsem ze prahy smíchova). Radili mi, abych si koupil zámek na volant-ale já to považuju za vyhozený peníze, navíc, porád to odemykat a zamykat..... -
« Umyslna nehoda
Ahoj, stala se mi neprijemna prihoda. Nejaky inteligentni clovek me umyslne naboural (pote co mi nedal prednost, tesne jsem se mu vyhnul, nasledne me pri predjizdeni ze strany z praveho pruhu naboural). Bohuzel jsem si nevsiml spz, a kdyz jsem videl, ze dotycny na nasledujicich semaforech na cervenou ujizdi, jal jsem se ho pronasledovat, abych zjistil alespon tu spz. Bohuzel...
Je nejaka sance, jak se tomu mohu nyni branit? Dotycne auto neni uplne bezny typ (cerne a8), snad znam 3 pismena z spz..
Diky za rady -
« Re: Poradíte mi,jak na ně.
Doporucuju obecne jednu vec. Kdyz jdu na pojistovnu ci jiny urad, delam to tak, ze :
1./Necham si to napsat, nic ofiko nepodepisuji a vse doma detailne prostuduji pak teprve podepisu nebo necham doplnit a podepisu.
2/ Hned na miste si necham vsecno presne napsat a podepsat, pram se a poznamenavam si hodinu, datum a jmeno urednika. Uvidite, jak pri zeptani na jmeno dementni urednik zpozorni a znejisti.
Nikdy se nebojte vyhruzek, ze neco budou vymahat soudne, jsou to jen recnicke obraty...
Depozito: pokud se vyndava auto a ma platne ME+TK neni treba zadnych formalit!!!
Policie predava!!!!!! depozitovane auta do cent.registru, STK taky takze se vi, ktere nema STK atd. Horsi je to se zpetnou vazbou, protoze pojistovna za zakona NEMA povinnost prebirat data a pokud tak chce cinit tak prostredky pro atomati.... (proste zadne papiry, elektronicky).
atd.atd.atd... -
« Re: Poradíte mi,jak na ně.
Jednou jsem četl takovou storry. Jeden chlápek byl na úřadě a cestou odtamtud se zastavil v obchodě, koupit synkovi dárek k narozeninám. Vybral baseballovou pálku. Při placení se nějak utrhl na prodavačku a pak se jí omluvil, že byl na úřadě a je z toho vykolejenej. Ona se ho s úsměvem zeptala, zda tu pálku chce zabalit, nebo se tam hodlá vrátit.:-))) Možná by to mělo něco do sebe. -
« Re: Poradíte mi,jak na ně.
to prof: S tvým názorem plně souhlasím.Nejhorší na celé věci je,že není v mých silách na tom cokoliv změnit.Podle mého názoru je celý systém na h.... Chceš jezdit,tak plať a drž hubu.Bohužel je tomu tak.Dokonce oni ten techničák chtěli po mě,co by poškozeném!!!Nechápal jsem a likvidátora jsem řádně napomenul,jenže stejně je to k ničemu.Do dnes své peníze nemám.Nicméně měl bych jeden dotaz.Jde u pojistné události stáhnout(stornovat)původní oznámení a podat nové,řekněme přesnější?V životě jsem s těmito zlodějskýma institucema neměl co dočinění a toto je můj první případ,snad na dlouhou dobu poslední. -
« Re: Poradíte mi,jak na ně.
eds: Ty máš problém ne s Kooperativou, ale s tím blbým kamínkem :). Protože kdyby se nejednalo o Kooperativu, měl bys zcela určitě problém s kterýmkoliv jiným zlodějskopodvodným subjektem, který se schovává pod označením pojišťovna. Nebejt kamínku, tak máš sklo celý a o jeden problém míň :). Jinak, upřímnou soustrast. -
« Poradíte mi,jak na ně.
Mám problém s kooperativou.A sice,koncem minulého roku mi odlétnuvší kamínek praskl čelní sklo.S viníkem jsem se dohodl a událost jsme s odstupem dne nahlásili.Problém je v tom,že ten kamínek odletnul od vozíku.Pojišťovna po počátečních zmatcích s doručením dopisů správnému adresátovi,požaduje techničák od tažného vozidla s tím,že celá událost půjde z pojistky tažného vozidla.Tímto se viník začal tázat,proč ne z pojistky vozíku.A ejhle vozík není na toto udajně pojištěn a viník přijde o podstatně větší bonus,než by tomu bylo v případě vozíku !!!Do dnes
se dohaduje s pojišťovnou a já stále čekám na své prachy. Poraďte mi jak na ně.Začínám být z toho mírně rozladěn.S viníkem nemám problém se domluvit a jeho postoj pochopitelně chápu,nicméně jde o mé peníze. -
« Re: Pojišťovny jsou zkrátka k.....
to prof: Já ti jako blbec odmalička politiku žral. Ve svých jedenácti letech o revoluci jsem se se zaujetím díval na televizi a od tý doby poslouchal jejich sladký žvásty, asi jsem byl divný dítě. Všecko to skončilo v šestadevadesátým. Tehdy prokázaly, že jsou jen parta dobytků, deroucích se o koryta, že tu vůbec nejde o nás a že když se má jednat o něčem důležitém, najednou je lepší vytáhnout to, že tenhleten má odpornou bradavici na zadku, ale za boha ne řešit to, co se má. Od tý doby pozoruju razantní změnu v chování politiků. Nic z toho už se nemaskuje, dávají nám to okatě najevo, jenom lokty jsou víc nabroušené a všechno se propírá v televizi. Lidi upadli do apatie a místo defenestrace, kterou by si naše povýšená vrchnost plně zasloužila, už na to jen otupěle zíráme. Od určité doby pro mě v televizi mezi sedmou a osmou dávají z důležitých pořadů jenom svět motorů v úterý na ČT2 :o/ -
« Re: Pojišťovny jsou zkrátka k.....
rb: Já ty sazby nesleduju. Když ty rozdíly rozpočítáš na 12 měsíců, tak to je úplně jedno. Já mám auta pojištěný tam, kde mi vychází vstříc, tím se rozumí to, že když chci auto jenom přepsat a zase s ním nejezdit, tak že dostanu doklad, kterej jim pak vrátím, aniž by mě to stálo korunu, když přestanu s jedním jezdit, jednoduše vypovím smlouvu a nikdo po mě nevyžaduje potvrzení o uložení čísel do depozitu nebo dokonce kupní smlouvu, jako že jsem to auto prodal. (Svojí tchyni jsem zařizoval vypovězení pojistky auta po tchánovi, který zemřel. Vyřízení dědictví trvá měsíce a jelikož auto stojí v garáži a nedá se prodat, dokud se to dědictví nevyřídí, je zbytečný platit pojistku. Řekl jsem jí, ať jde na pojišťovnu a řekne, že auto prodala. Představ si tu drzost, když po ní chtěli kupní smlouvu. Myslel jsem, že vylítnu z kůže.) Proto, jak říkám, pojišťuju tam, kde mě neotravujou. Není to pojišťovnou, je to lidma, který tam dělaj, takže je to úplně jedno, kterým židákům to vrazíš. Logiku to má, nikdo není ohrožen, pouze pojišťovny a stát přijdou o prachy, který si snaží, zneužívajíc svého postavení, neprávem přisvojit. Když se ptáš na magistrátě, proč platit pojistku, když chceš přepsat depozitový auto, který v depozitu nadále zůstává, svádí to na pojišťovny, na pojišťovnách kroutí hlavou a tvrdí totéž opačně. Stát zaujímá obvyklou pozici, s obvyklým "Spidlovským" výrazem, to jest výrazem nechápajícího *, přiblble civějícího bez jakýkoliv ochoty přiznat, že moc dobře ví o co kráčí, ale je mu to jedno, jelikož národ je stádo ovcí, kterýmu když se řekne "plať !", tak platí, takže nač se vzrušovat? Na depozit seru, protože je to hovadina, kterou si kdysi vymysleli policajti a přetrvává dodnes. Nikdo mi nevysvětlil, jakej je rozdíl mezi autem, který stojí na špalkách s číslama a tím samým bez čísel, který je má v depozitu. Depozit je urážka všech poctivých lidí, jelikož byl vymyšlen po vzoru komoušů pro jakousi jistotu, aby lidi nejezdili s autama, který nemají pojištěný. "Přesně podle přísloví Podle sebe soudím tebe." Prostě a jednoduše řečeno: "Všichni občani, nevěříme vám ani pozdravení, známe se dobře a není přece možný, abyste nebyly stejně křivý *, jako jsme my, který určitě budou podvádět a tak vám ty čísla radši seberem a ještě na tom vyděláme. A s náma se svezou pojišťovny, kterým to na povinným ručení pěkně vysolíte a my jim na to, přirozeně za malej bakšiš, narichtujeme zákony, abysme vás mohli vsadit do žaláře, kdyby se vám snad nechtělo poslouchat a platit nám penízky, který máme tak rádi, abysme je mohli projebat a ze všeho nejlíp si je rozdělit na svoje tučný kontíčka v nám spřízněnejch bančičkách. A upozorňujeme vás, vy *, moc do toho nešťourejte, nebo s váma zatočíme!" A tak to taky udělali, protože korunek bylo třeba čím dál víc, takl se zavedla další extra hovadina: Evidenční kontroly. Penízky jen tečou a výrobce 4 milionů hologramů přispěl taky nemalou částkou, kterou si přirozeně započítal do ceny jedný nálepky, která je tak 4x dražší, nežli by měla být (o * jde, ovce to zatáhnou) A protože to už je podfuk tak strašně do očí bijící, tak se to dá vysílat i v televizi. Národ, tak jak je u něj zvykem, však mlčí a zachovává si pověst poslušnýho stáda, jen aby se nedostal do křížku se zákonama, který, byť jsou blbý a nelogický, bohužel platěj. Nepřipomíná ti to něco? Jestliže jsi byl schopen za komoušů už trochu chápat jejich představu o státním zřízení, tak jsem si jist, že určitě. Naštěstí vyjádření odporu proti evidenčním kontrolám neznamená, že tvý děti nevyštudujou, i když ... Ještě k tomu povinnýmu ručení: Když už se pojistky zcela nesmyslně vztahují na auta a ne na řidiče, stačilo tak málo, jenom do zákona o povinném ručení napsat: Přistihne li příslušník policie při silniční kontrole řidiče, který provozuje vozidlo bez platného povinného ručení, na místě jej zatkne. Na svobodu bude propuštěn až teprve po zaplacení pokuty v základní sazbě ve výši 200 tis kč. Nemá li viník prostředky na zaplacení, odpyká si trest v základní sazbě 3 měsíce nepodmíněně ve věznici s povinným pracovním režimem (třídění odpadu). Dále jeho automobil okamžitě propadá ve prospěch státu. Získat zpět je možné pouze formou účasti na jeho veřejné dražbě. Pokud řidič navíc způsobil nehodu, výše pokuty popř. délka trestu se zvyšuje na destinásobek základní sazby. Povinnost viníka uhradit způsobenou škodu na zdraví a majetku tím není dotčena. A na závěr, když už jsem po ránu tak nasranej, musím zmínit, ač sem nerad tahám politiku, tu frašku s volbou hlavy tohohle Kocourkova. Co jinýho, než takzvaná "politická vyjednávání parlamentních stran o možné podpoře vlastního kandidáta" by bylo možný označit přinejmenším jako kartelovou dohodu? Když takový jednání klapnou podle představ jejich účastníků, tak tu jde o mnohem větší, bohužel, zase naše vlastní prachy, o který přijdem, než když se dohodne Benzina, Aral a Shell, že si prostě nebudou lézt do zelí. Dost už! Hezkej den Vám všem! -
« Re: Pojišťovny jsou zkrátka k.....
Ja to taky rikam furt, pojisteny by mel byt ridic, chodec, cyklista, kazdy individualne. Docela mne prekvapilo, ze jsem cetl u prilezitosti zverejneni sazeb na tento rok clanek z CKP, ze pote co dodelali databazi pojistenych vozidel, vrhnout sily na zavedeni databaze ridicu, kde budou sledovat pojistne udalosti na ridice, ne na auto, a system pojisteni se po vyzkouseni mozna zmeni. -
« Re: Pojišťovny jsou zkrátka k.....
to prof: Můj názor je takový, že za hmoty, které projedeme, platíme formou spotřební daně až až. Dělit povinné ručení podle obsahu je totální kravina. Přece když někomu půjčím auto a on mi s ním vyvede kokotinu, tak já přijdu o bonusy a budu platit jak mourovatej? To je přece nesmysl. Každý, kdo má řidičské oprávnění, by přece měl jet na svůj kredit. Podle toho, co na silnici vyvede, by taky měl platit. Dokud nevyvede nic, platí presumpce neviny. Mimochodem, jak je to profe letos u ČPP? Já viděl snad nejnižší sazbu na vysokoobjemový auta letos u české pojišťovny. Jak je to s ukládáním značek do depozitu? Ne, že by se mě to nějak kór týkalo, ale jednou na to taky přijde :o))) -
« Re: Pojišťovny jsou zkrátka k.....
Včera jsem hledal toto téma a nějak mi asi uniklo. Už jsem se zděsil, že jsou snad všichni s principem povinnýho ručení spokojený! Jak jsem rád, že jsem se mýlil :-) A jak jsem zase upadl do deprese, když si uvědomím, jak to pojištění je nelogický, protismyslný a antipreventivní :(