Pojišťovny - zkušenosti s povinným ručením a hav.pojistkámi
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: Nejak nam to tu skomira :-)
No jo, jenze stat by to prevzal tak, ze by to predal vybrane pojistovne (lepe receno te), ktera by prislusnemu urednikovi dala vic :-) No a jak se zdrazovalo za dob CP a jak se zdrazuje ted vime taky vsichni. Konkurence je furt lepsi nez monopol, jen ten kartelovej spolek kancelare pojistitelu bych rozpustil, na to uz paragrafy taky mame. Jen se na ne jako v jinych odvetcich v tomhle state sere ! -
To: Prof. Podle tehdy platné vyhlášky (nebyl to tedy ani zákon) byl nositelem povinného ruččení stát (MF) a jediná tehdy existující pojišťovna tuhle službu spojenou s výběrem a likvidací pro něj vykonávala, za což si zasloužila 8% na krytí nákladů. Přebytky pak byly vráceny do státního rozpočtu a dluhy byly ze SR propláceny. Takže kdyby to nepodepsal Kočárník, tak by to podepsal Pilip nebo někdo jiný. Teď si všechny pojišťovny jedou pod vedením kanceláře pojistitelů (ta nás taky něco stojí) na své triko, takže stát nemusí nic platit, ale o to víc platíme my a budem platit čím dál víc. Je to podobné jako s cenami benzínu, když se zdražuje ropa, ihned jde nahoru a když se zlevní, trvá to několik měsíců než se cena trochu zpříjemní pro nás, ale na původní úroveň se již nikdy nevrátí. Je to normální kartelová dohoda řízená kanceláří pojistitelů. -
No zrovna vcera jsme se zenou koukali na televizni noviny a ja nejak komentoval korupci v tomhle state (tusim se tam rozebirala kauza Reflex (Respekt?)). No a zena si posteskla, ze ji jeste nikdo nenabidl zadne "korupcni penize", pry asi proto, ze neni v te spravne funkci. Tak jsem ji analyzoval mozne profesni postupy se zamerenim na "korupcni vhodnost". Pry na tom tedy zacne pracovat, aby z toho neco mela :-) -
« Videli jste ceny na rok 2002???
Vetsi zlodejnu jsem snad nevidel za naftaka 1900 mam platit 7000 ??? Jsou to sprosty svine zlodejsky to se jinak ani rict neda. Kdo vymejslel tohle stupidni rozdeleni , kde se zohledni pouze obsah motoru. Na zapade ma kazde auto dle vykonu+ceny+znacky+starti pridelenu skupinu a od toho se odvozuje cena pojistky a ne tohleto DEBILARIUM fungujici u nas. Chudak se starou felinou 1,9 plati vic nez nekdo s Audi TT 1,8T ????? DEFENETSTRACEEEEEEEE !!!!!!!!!!!!!!!! -
bob: A to jsou jenom čísla, který jsou na papíře. Dovedeš si představit, jak to je ve skutečnosti? On ten Kočárnik, těsně před tím, než vypad od svýho korejtka, měl zatracenej důvod jim tu státní záruku na ty údajný dluhy z minula podepsat. Já jen přemejšlím, kolik asi tak stojí přesvědčit takovýho Kočárnika o tom, že i přesto, že mám totální monopol na povinný ručení, tak jsem ve ztrátě. A neodvažuju se ani pomyslet na to, kolik pak muselo stát přesvědčit ho o tom, že ta ztráta dělá 13 miliard Kč. -
« Nejak nam to tu skomira :-)
Cetl jsem si ruceni.idnes.cz a je to zajimave cteni:
v r. 2000 vybrano cca 13,9 mld. Kc
na skodach vyplaceno 9,6 mld. Kc
na deficit pripadlo 2,5 mld. Kc(to je asi ten dluh z minula)
spravni rezie cinila 2,7 mld Kc
Nejvic jsem se smal te spravni rezii :-) Tedy hospodarit tak, ze ze zisku 4.3 mld Kc (dobre, odecteme jeste od toho tu zlodejskou splatku byvalych ztrat CP -- takze 1.8 mld Kc) mam provozni naklady 60 % ze zisku (potazmo 150 %!!!). To jsou tedy koumaci. Uvedomim-li si na co ty penize jdou (stupidni reklamy Ceske pojistovny se Suchankem atp.) jsem rad, ze svymi penezmi mohu dotovat nekolik dalsich parazitu (reklamni agentury, televize, rozhlas). Kdyz byla CP sama, cinily tyto naklady 8 % pojistneho (nyni 20 %). Opravdu, efektivita trhu se ukazal narustem nakladu o 150 %.
Jo a jen mala noticka pro ty, co by chteli zmenit pojistovnu -- PR je nutno vypovedet 6 tydnu predem, takze jen do pulky listopadu... -
« Re: Celý je to nesmysl, nevím, proč to vlastně platíme, kdy?
No, Beránek radí, prostudovat všeobecný podmínky konkrétní pojišťovny, u který jdu sepisovat smlouvu. To je asi celej kámen úrazu, jelikož tyhle podmínky čte jen málokdo, jelikož je to nudný čtení zrovna v okamžiku, kdy vás zajímá, kolik budete platit ročně a kterej možnej bonus z toho můžete vytřískat. Je to velmi rafinovanej druh obživy. Dnes zpětně se již nedivím svýmu tátovi, kterej byl s pojišťovákama, který zvonili u nás u dveří, vyřízenej vždycky jen jedním gestem a jedním slovem. Ukázal prstem kamsi za pojišťovákova záda a pronesl důrazné: "Ven!" A bylo to. :-) -
"-- skrytý --" 23.10.01 17:46
je to vlastně takový ojištění - nepojištění. Zajímal by mne kvalifikovaný náhled právníka na tuto problematiku. Jak to že je možné, pokud pojišťovna nevyplatí celou částku opravy (např. z důvodu zhodnocení vozidla - určitě je rozdíl, pokud mi někdo naboří motor, který je před smrtí a v servisu dostanu nový), aby poškozený vymáhal rozdíl mezi výší opravy a plněním pojišťovny? Vymáhat samozřejmě může co chce, ale jak se soud zachová - bude akceptovat stanovisko pojišťovny při likvidaci škody nebo to viníkovi napálí dle požadavku poškozeného? Samozřejmě je i opak, kdy nějaký strejda, který jezdí v pátek a to v listopadu má škodovku jako za showroomu (možná lepší) a je to pro něj majetek jako pro někoho nová audina. Má se tento stejc spokojit s konstatováním, že má starý křáp, že se škodovky prodávají za 5 tisíc a že tedy více nedostane? V tomdhe bordelu se opravdu nelze na nic spolehnout a je to asi vo tom, kdo má jaké právníky a konexe. Takže jsou ty pojišťovny vlastně nahovno, protože si dělají co chtějí. A tak se člověk musí modlit, že nenaboří nějakého JUDr nebo že se jeho pojišťovna bude chovat "trochu" slušně. -
joed ja vim, ze nezalezi na tom kde jsem pojisten ja. Ja ale rikal, ze nechci byt * -- jako ze budu u pojistovny ktera to neproplaci a pak se budu smat ostatnim (do nichz nabouram), ze jim ma pojistovna plati sotva 50 %. (oni by si pak jeste mozna ty penize na me chteli vysoudit :-) -
Jo jsou to svině, me napalil boban se S105 a zrychtoval mi celej bok. Allianz u kterejch to mel pojisteny mi vyplatila vse, je fakt ze oprava se vesla do 20ti tacu. Radsi jsem stejne zavolal benga, protoze pry nektery pojistovny nechtej hradit ani do tech 20ti tisic, ze to mohlo byt fingovany apod., coz se jim zase nedivim. Jinak pekac mam 10let stary :-) -
To je přesný, zamávaj ti před nosem cárem papíru, nejsou-li to rovnou annonce nebo tak něco..že auto se dá koupit za 50litrů.. a že jsi ho koupil za 70000plus 15000clo+dph a dalších 30si do něj nahučel... a že to jejich za padesát je totálně schnilá herka vyklepaná před smrtí narozdíl od toho tvýho krasavce, za kterým se každej votočil a mohl siho v klidu 150tis buchnout....koho by to zajímalo, že jo (o:. -
No tohle je běžná praxe, ani jsem nečekal, že to bude jinak, ale zdá se mi, že pojišťovny platí likvidátory podle toho s kým jak vyběhnou. Známýmu nabořili Granadu STW v IA stavu, oprava stála s lakem cca 55 000. No a likvidátor nelenil oběhl několik bazarů a tam mu dali potvrzení, že se dá toto auto pořídit za 20 000. -
Problém právě vůbec není v tom, kde jsi pojištěný, ale v tom, kde je pojištěný viník nehody. A to je ta hlavní neznámá, kterou nemůžeš ničím ovlivnit. Pak se hádáš s pojišťovnou, u který ani nejsi pojištěný, takže ta má snahu se tě co nejrychleji zbavit. Tohle jsme tu už probírali, když se slavně rušil monopol jedné pojišťovny a ono je to tu se vší parádou. -
To s tou amortizaci etc. nechapu (i kdyz vim ze to tak funguje). Mam auto. Nekdo mi ho nabori. Dam ho opravit. Oprava stoji X Kc. Pojistovna mi zaplati z pojistky Y < X. Proc *? Proc se mam zahazovat s zalobou o zbytek na toho kdo mi to naboural a obtezovat ho? Vzdyt si predse plati "pojisteni", tak se to ma zacalovat cele, ne? A kdyz se to pojistovne nelibi, tak at mi koupi to same auto, stejne stare, se stejne najetymi kilometry a vrak si necha proda ho. Fakt mne ty pojistovny serou... Platim si pojisteni proto, aby kdyz nekoho nabouram, tak aby on dostal penize a nebyl na mne moc nasranej (a nerozbil mi cumak) a ja abych nemusel moc platit (proste "pojisteni").
Muzete profe a KaZaNe napsat co to bylo za pojistovny? Nejsem zas takova *, abych to mel pojisteny u takovejhle... -
« Re: Celý je to nesmysl, nevím, proč to vlastně platíme, když
Jo, to znám.. za Hondu jsem nikdy nedostal od škůdcovo pojištovny tolik, kolik stála oprava.. prej amortizace.... haha.... zlodějna to je... nejen, že jsem potom měl, sice opravený, ale stejně už bouraný a tudíž hůře prodejný auto, ale navíc jsem nedostal ani to co stála oprava.. děs běs.... a to nemluvim o tom již zmiňovaným podfucku od IPB, kterej na mne ušili se servisem...ale to je z jiného soudku (o: -
« Celý je to nesmysl, nevím, proč to vlastně platíme, když je
Kamarád měl nehodu, po prošetření z toho vyvázl bez viny = 100% nevinný. Auto r.v. 1996 dal do servisu, kde mají stanovit cenu opravy. Bylo mu sděleno, že to bude cca 150 tis., ale ať se neraduje, že pojišťovna viníka mu to stejně nezaplatí celý. Kdyby prej to bylo starý do 5 let, a nemělo to najetý víc, než X tisíc (sorry, nepamatuju si to přesně), tak jo, ale jelikož se jedná o křáp z r. 1996, tak ať se stoprocentní úhradou opravy nepočítá. Tak si představte, že někomu nešťastnou náhodou rozhulíte jeho několikamilionovej krám, servis to levou zadní opraví a pak Vám přijde nenápadný oznámení od advokáta poškozenýho, že po Vás budou chtít soudně vymáhat směšnýho půl melounu, o který podle Vaší pojišťovny bylo to auto amortizovaný - opotřebený. Ano, bude to kvůli Vaší pojišťovně, která Vám slibovala hory doly, milion bonusů, pneumatiky, benzín a já nevím co ještě všechno za nesmysly, jen abyste s ní uzavřeli pojistnou smlouvu !