Pojišťovny - zkušenosti s povinným ručením a hav.pojistkámi
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: Likvidace poj. události
Pánové,upozorňuji, že nejsem zaměstnanec Komerční pojišťovny, ale takto při likvidaci škody při totální havárce postupují (ani nemohou jinak)všechny pojišťovny v ČR.Jinak samozřejmě tuto nejhorší variantu - totální havárku auta v leasingu nepřeji ani svému nepříteli.Vždy to skončí finančně velmi špatně(samozřejmě pro poškozeného). -
Saab: varianty jsou v podstate tri: 1. proplatej ti skodu odhadem (likvidator odhadne skodu a tu ti proplatej, pak si to dej opravit kde chces, vhodne pro kutily a lidi kteri nebezej jak ovecky do autorizovanejch servisu). 2. kryci dopis - kde se pojistovna upise, ze uhradi fakturu opravne kam to das 3. zacvakas si to sam a posles pojistovne fakturu. Kdyz strejda se 105 zboril me, tak nastala varianta 3, jsem u Allianz, ale bylo to tenkrat za "par kacek". -
« off aktualni topic
neumi mi nekdo vysvetlit, proc si Kooperativa "genialnim" zvysenim pojistneho pro prvopojistitele zlikvidovala prisun novych pojistitelu ? V me kubature ma Koop o 600 Kc vyssi sazbu nez zbytek pojistoven. POjistovny plati skody svych stavajicich klientu, kteri zpusobi nehodu, ale novi klienti, zadnou skodu nenesou, navic jim nemusi platit bonus. Tak tedy nevim, na to mi hlava nestaci. -
Saab 02.11.01 08:05
Mám jeden blbej dotaz. Vzhledem k tomu, že jsem do nikoho ještě nenaboural a nikdo zatím nenaboural do mne (párkrát to bylo o chlup), tak bych měl dotaz jak je to s proplácením škody s povinného ručení když mi někdo zruší auto. Opravu zaplatí pojišťovna přímo servisu na základě faktury nebo si ji musím zaplatit já a pak peníze od pojišťovny musím vymáhat ?
Jinak se zdaleka vyhněte havarijnímu pojištění u Komerční pojišťovny. Kamoš po půl roce zrušil nové auto na leasing a dají mu jen část peněz s odečtením spoluúčasti a mínus peníze za vrak. ten si prý může prodat. -
"-- skrytý --" 01.11.01 23:31
ještě k tomu 1175: ten DAS jako "výhružka" nakonec pomohl - zašrtli jsme opravu svépomocí, z Toyoty sehnali předběžnou cenu opravy cca 32tis. a Allianz, sice asi až po měsíci, zaplatila těch asi 34tis. Je fakt, že nakonec to opravil strýc automechanik a za ušetřené peníze byly nové tlumiče :o)) I když tam se taky jeden při té bouračce hnul, takže by se stejně musely měnit. -
« Likvidace poj. události
Právě, že pojišťovny nechtějí proplácet takové faktury u starších vozů v plné výši, aby si náhodou majitel opravou nepomohl. Jejich tabulky se tu amortizaci právě snaží zohlednit v co nejvyšší míře. Znovu si neodpustím vyslovit základní otázku: Proč musí platit řidič velkoobjemového vozu, který již 20 let nezavinil jedinou dopravní nehodu a ani nebyl jejím přímým účastníkem vyšší povinné ručení, než řidič malého osobního vozu s objemem 900 ccm, který bourá po stejnou dobu pravidelně 4x do měsíce? -
"-- skrytý --" 01.11.01 14:05
« Re: Nejak nam to tu skomira :-)
Navázal bych na přísp. 1175 ze Spotřeby paliva. Jedná se o likvidaci pojistné události z povinného ručení starřích aut - problém "amortizace" a "zhodnocení vozidla opravou". Řešil jste to poslední dobou někdo?
Dřív byla u ČP možnost platby nejen na základě faktury ze servisu, ale i "rozpisem" - podle nějakých jejich tabulek. Jak to teď vypadá u jednotlivých pojišťoven, o kolik nás "oholej"? Jestli máte někdo nějaké konkrétní zkušenosti, sem s nima! -
Prof: To víš, že žádná taková šance není. Stát se toho rád zbavil a pojišťovnám to vyhovuje, tak co by to dál řešil. Já jsem jen kdysi v tomhle tématu předpovídal jak to "zhroucení" monopolu dopadne. A že se pojišťovnám nechce platit, vždyť to dávají ze svého, tak musejí opatrně, aby nás nezkazily. -
Kdesi jsem zaslechl ,že CKP má svojí stránku, kde si zadáte svoje číslo auta a hned poznáte, jestli má podle této kanceláře uzavřený povinný ručení, nebo ne. Dali jsme tam SPZ kolegy, kterej má auto na leasing a hádejte, co nám vyšlo? Uhodli jste! Tak to zkuste taky: [odkaz] :-))))