Pojišťovny - zkušenosti s povinným ručením a hav.pojistkámi
"-- skrytý --" 07.11.01 05:44
« Nestaci mi k pochopeni
likvidace pojistne udalosti(nastesti sragora za 30.000 Kc) ani me vzdelani :-).
Pro urychleni vyrizeni jsem za pojistovnu zaplatil ja(i kdyz mi v servisu nabizeli reseni krycim dopisem).
Slo o banalni nehodu s jasnym vinikem,policejnim protokolem a fotodokumentaci vozidla.Dalsi fotodokumentaci si (snad) zajistila pojistovna.
Vyrizeni teto prkotiny trvalo 3 mesice !!!
Presto,ze jsem pro pojistovnu V.I.P klient,jednani vzdy ztroskotalo na internim predpisu(odvozenem ze zakona o pojistovnictvi),kdy proplaceni skody bude provedeno po ukonceni setreni pojistovny,zpravidla do 15 dnu.Bohuzel doba k vyrizeni setreni uz stanovena neni,jen vagne v Obcanskem zakoniku.
No,pojistovnu to nakonec stalo mnohem vice,nez tusili,protoze jsem zrusil vypovedi pojistky vsech ostatnich vozidel a dalsi pojistky na dum,pozemky a zivotni pojisteni.
Oznameni pro pobocku ve Schweizu jsem nakonec stahl,protoze mne IHNED kontaktovali,proc nejsem se sluzbami spokojen.
Ted mam na stole osobni dopis predsedy spravni rady,ve kterem se mi omlouva za "neopodstatnene zdrzeni".To je jiz pozde.Vyjadreni kolegu ze Svycarska jim k tomu pripnu.Kdyby bylo misto,tak bych to sem hodil.
Jsme stale pro nase "takypojistovny" jen obtizny hmyz a ani dobre jmeno pojistovaciho ustavu neni zarukou.
Smlouva byla s velkou ochotou(jak by taky ne) sepsana s osobnim zastupcem nove pojistovny,ktery se dostavil osobne.
O kom vlastne pisu? Jmenuje se to Allianz,nebo tak nejak. -
« Re: Likvidace poj. události
bob: Problém je ten, že volební kampaň něco stojí. V okamžiku, kdy někdo vyleze s takovým tématem, jakým je konec zlodějských manýrů pojišťoven, stačí pojišťovácké loby pustit mrzký peníz za natočení (a odvysílání ve všech médiích) krátkého klipu, ze kterého vyplývá, že nikoho neokrádají, naopak, že prodělávají a volební kampaň protikandidáta je v háji. Co odvysílá televize, to je přece svatá pravda, ne? :-))) Viděl jsi sám, jak stačilo idiotu Schlingovi zablábolit před veřejností pár nesmyslů a sprostých lží, a i přes tu okatost se našli takoví, kteří začali kývat hlavami: "...ano, ano, v žádném případě si nenecháme těmi zlými dovozci dělat z naší krásné země to vrakoviště, jak říká pan ministr." :-((( -
Saab 04.11.01 12:45
« Re: off aktualni topic
Kooperativa dává větší bonusy (10% po prvním roce, 20% po druhém atd) a díky těmto bonusům se dostane mírně pod cenu některých jiných pojišťoven (např. Allianz atd), takže je naláká na větší bonusy když nebudou bourat. Taky jsem se kouknul na jejich bonusy a říkal jsem si, že od Allianzu přejdu, ale pak jsem si všiml, že zdražili mnohem víc než ostatní a že i s dvojnásobným bonusem jsou na tom cenově jako ostatní, takže přechod nemá smysl. -
Saab 04.11.01 12:40
« Re: Likvidace poj. události
to hellebrand: tím si nejsem tak jistý, kolegyně sestra takto zrušila 8 měsíců starou Octavii na leasing a dostala nové auto. Dokonce to měla napsané v leasingové smlouvě, že v případě havárie v prvním roce dostane auto nové, v dalších letech jen opravené. Bohužel nevím u koho to ta leasingovka měla pojištěné. -
« Re: Likvidace poj. události
Pánové,upozorňuji, že nejsem zaměstnanec Komerční pojišťovny, ale takto při likvidaci škody při totální havárce postupují (ani nemohou jinak)všechny pojišťovny v ČR.Jinak samozřejmě tuto nejhorší variantu - totální havárku auta v leasingu nepřeji ani svému nepříteli.Vždy to skončí finančně velmi špatně(samozřejmě pro poškozeného).
Od Allianz jsem ODESEL.
(Jestli je jim malo tech par milionu,v GENERALI jim to nesmirne vyhovovalo).
Aby nedoslo jeste k dalsimu renonc.
Nejsem zadny zazobanec,jsem uz "frajer" nad ctyricitkou a ve Schweitzu se zivim medicinou.(Pekne na uver,vsak to budete mit z ceho splacet - rekli mi pred lety.Nu meli pravdu.Taky hovorit o jejich bankach nema moc vyznam a taky JEJICH Allianz by si nedovolila do 3 zazvoneni nezvednout telefon,jako je tomu bezne u nas - podotykam ze na centru nejvyssim).
Je to o vztahu k praci,a tak snad nejaky idiotsky referent nasi ceske pobocky Allianz ted ma sakra co vysvetlovat.A mozna ze ne.Nedivil bych se....A je mi to ostatne uz jedno.
Ja jsem ani nechtel vypisovat detaily,ale pomysleni,jak se chovaji k lidem,kteri jsou podle nich zakonne pojisteni a tim to konci,je tristni(pojistek jsem tam mel samozrejme furu).
-- Mi kolegove maji dobre zkusenosti s udajne stale se zlepsujicimi sluzbami Ceske Pojistovny.Mozna je to zahranicnim partnerem CP,ale Allianz je domovem uplne mimo nasi republiku a tady to ma na maly vedlejsak.
Nemci,kteri u nas pracuji,mi to ani nechteli verit. ChefArzt a komplikace s pojistovnou?
Toz tak.