Pojišťovny - zkušenosti s povinným ručením a hav.pojistkámi
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: Změna systému zákonného pojištění
Já bych to udělal podle vzhledu. Škoda 120 9600/rok US auta 1000kc/rok :-) to je ten pravej system. My jezdíme pomalu a opatrne a samozřejmě ekologicky, kdežto Š120 je něco co by existoval nemělo. Ale asi mi to jako argument neuznate že ? :) -
« Změna systému zákonného pojištění
Někde jsem zaslechl, že se od nového roku má celej systém nějak měnit, nevíte o tom někdo náhodou něco? Prej by to snad nemělo bejt jenom podle objemu??? To jsem teda zvědavej, jestli někdo jenom něco kecal, nebo jestli na tom něco bude. Každopádně slaboučký dvoulitrový diesely by na tom snad jenom mohli vydělat... -
"-- skrytý --" 08.11.01 07:01
« Re: Nestaci mi k pochopeni
Opet se omlouvam,musel jsem dost svizne "za uredniky".
Me naopak prostredi mladych lidi nesmirne povzbuzuje,ze se to zmeni.Samozrejme ne u vsech,ale Internet je takovy prehled mysleni prave tech mladsich,ze mnohdy zasnu.Mam 23 letou dceru a 16 letou.Ta mladsi - nekdy by z ni clovek slova pacil heverem - pak zahlednu nekde na netu jeji nick a s uzasem ctu myslenky,ktere jsem si myslel,ze jeste nemuze vyplodit.
A takhle je to se vsim.Jsou sycaci,kteri mi vykradou auto a ja mozna zrovna jim musim pomoci,protoze to moje profese nekompromisne pozaduje.
Nekdo se nauci chovat slusne az pod tlakem prostredi,nekdo nikdy.Zatim tady popsany pripad patri spis mezi ty neprijemne ojedinelosti,ale ja se nechci schovavat za penize nebo za sve postaveni a chci v beznych situacich vystupovat jako kazdy jiny clovek. Vcetne te obcasne pokuty,kterou mi nakonec policiste chteji prominout,protoze jsem jim kdysi pomohl.
Ja bych byl strasne nerad,kdyby to vyznelo lacine,ale je mi milejsi pokuta bez zbytecnych mravokarnych reci,nez pohled na titul,auto a "vyresime to domluvou".
Proste jsem neco provedl,primerena pokuta je na miste,delaji svou praci,no tak co vic.
V USA to bylo sice vzacne,ale vzdycky korektne,...a kdybys byl milej zlatej kdo chces!A sup ho 100 USD,zaplatit pres banku.
Nikde nic neni dokonale,ale ten pocit lepsiho je silne citit prave u mladych,starsi to uz nejak doklepou - CHYBA.
At z toho neni projev - muj mail ma nick kupodivu stejny jako Tvuj nick.
prof@sendme.cz - ono to uz presmeruje na muj pracovni,kde je me jmeno.
Dekuji za zajem a za odpoved. -
Honza: Je to tak jak píšeš a i z příspěvků boba a DP je cítit, že tyto případy nejsou nijak vyjímečné. Já z toho mám depresi, protože, stejně jako mnoho dalších lidí mám taky svý zkušenosti. Nejhorší je, že to nejde změnit ze dne na den. Už dneska vím, že se nějaké lepší situace, která je zcela obvyklá v některých zemích západně od nás, nedožiju. Ztratil jsem iluze o tom, že většina lidí chce žít lépe a hodnotněji, když k tomu má konečně příležitost a podmínky. Stále víc se mi ale zdá, že snaha lidí je úplně opačná. Velmi často se setkávám s opravdu nepochopitelným chováním. Zdá se mi, že za komoušů lidí zdaleka nebyli takový hovada a dobytek. Když přijedeš k chlápkovi, kterej chčije na veřejnosti a zeptáš se ho, proč chčije zrovna tady, když jsou záchody (čistý a kulturní) zhruba 20 m daleko, tak se na tebe oboří, co si to dovoluješ a co ti je potom. Nejsmutnější na tom je to, že to myslí vážně a je přesvědčen, že je v právu. A podobných situací je mnoho a mnoho. Jedinou možnost, jak se dočkat kulturnějšího prostředí, je podle mně se do něj odstěhovat. Docela bych s tebou, Honzo, zamailoval, jelikož můj kluk jednou z ničeho nic prohlásil, že se mu CH. líbí, škoda, že se tam prý nemluví anglicky :-). -
Moje zkušenosti by se dali shrnout do třech bodů: 1. Platím pouze povinné ručení, havarijní pojistka i pojistka proti krádeži je prostě hřích a mrhání penězi (to vám sice neřekne žádný pojišťovák, zato vám to jistě řekne každý účetní!)!!! 2. V noci parkuji pouze na dvou místech: u našich v garáži a u přítelkyně (bydlí v Dělostřelecké ulici a můžu říct, že tak super ostraha (a ještě zdarma :o))), jako je tam, to se nikde jinde nevidí, každejch patnáct minut tam projede policejní auto a permanentně tam chodí hlídky)! 3. Při cestách autem kamkoliv, při parkování u supermarketu nebo i ve městě parkuji vždy u větších a lepších aut, snažím se vyhnout off-roadům. Důvod? Když vás někdo odře s off-roadem nebo nějakou starou šunkou, je mu to jedno, klidně odjede a pojišťovna vám stejně nic nedá, zato když má někdo pěkný auto, s drahým servisem, drží se hesla: "...co nechceš aby jiní činili tobě, nečiň ty jim..." a je mnohem opatrnější! (Čímž nechci srážet řidiče v horších autech, naopak, taky jsem jezdil pěknejma šunkama, ale čím lepší auto mám, tím ohleduplněji a i pomaleji a opatrněji jezdím!!!) -
Me staci obcas lidi v MHD, neomalene jednani
v supermarketu, kdy je nesere, ze vozikem stoji
uprostred a ostatni zakaznici neprojedou, statni urady, atd.
Co chces? V tech pojistovnach pracuji stejni lide,
jsou to furt primi potomci komunisticke vychovy,
kterym vyhovuje "nic nemenit". Jednaji ve svych
starych kolejich, ktere jsou pohodlnejsi.
Nedavno jsem byl na poste a posilal jsem neco na
dobirku. Stupidita systemu a neochota pracovnic
CP mne tak nastvala, ze jsem to malem vzdal.
Za poslani blbeho dopisu (na dobirku) chteji 50 Kc,
ale sluzby zadne -- stale jedou podle "starych"
postupu... Holt to jeste nejakou dekadu potrva.
Aby to zase nevyznelo tak pesimisticky -- tak
mam nekolik pozitivnich zkusenosti prevazne s
mensimi soukromniky -- hodne je jich jiz "v Evrope". Tak snad
to i v ostatnich oblastech nebude tak dlouho trvat a nebudu
muset rikat, ze "me deti se toho snad doziji" ale
"snad se toho doziji i ja".. -
"-- skrytý --" 07.11.01 08:03
Hmm,ja jsem to umyslne napsal trochu jinotajne - mea culpa.
Od Allianz jsem ODESEL.
(Jestli je jim malo tech par milionu,v GENERALI jim to nesmirne vyhovovalo).
Aby nedoslo jeste k dalsimu renonc.
Nejsem zadny zazobanec,jsem uz "frajer" nad ctyricitkou a ve Schweitzu se zivim medicinou.(Pekne na uver,vsak to budete mit z ceho splacet - rekli mi pred lety.Nu meli pravdu.Taky hovorit o jejich bankach nema moc vyznam a taky JEJICH Allianz by si nedovolila do 3 zazvoneni nezvednout telefon,jako je tomu bezne u nas - podotykam ze na centru nejvyssim).
Je to o vztahu k praci,a tak snad nejaky idiotsky referent nasi ceske pobocky Allianz ted ma sakra co vysvetlovat.A mozna ze ne.Nedivil bych se....A je mi to ostatne uz jedno.
Ja jsem ani nechtel vypisovat detaily,ale pomysleni,jak se chovaji k lidem,kteri jsou podle nich zakonne pojisteni a tim to konci,je tristni(pojistek jsem tam mel samozrejme furu).
-- Mi kolegove maji dobre zkusenosti s udajne stale se zlepsujicimi sluzbami Ceske Pojistovny.Mozna je to zahranicnim partnerem CP,ale Allianz je domovem uplne mimo nasi republiku a tady to ma na maly vedlejsak.
Nemci,kteri u nas pracuji,mi to ani nechteli verit. ChefArzt a komplikace s pojistovnou?
Toz tak. -
"-- skrytý --" 07.11.01 05:44
« Nestaci mi k pochopeni
likvidace pojistne udalosti(nastesti sragora za 30.000 Kc) ani me vzdelani :-).
Pro urychleni vyrizeni jsem za pojistovnu zaplatil ja(i kdyz mi v servisu nabizeli reseni krycim dopisem).
Slo o banalni nehodu s jasnym vinikem,policejnim protokolem a fotodokumentaci vozidla.Dalsi fotodokumentaci si (snad) zajistila pojistovna.
Vyrizeni teto prkotiny trvalo 3 mesice !!!
Presto,ze jsem pro pojistovnu V.I.P klient,jednani vzdy ztroskotalo na internim predpisu(odvozenem ze zakona o pojistovnictvi),kdy proplaceni skody bude provedeno po ukonceni setreni pojistovny,zpravidla do 15 dnu.Bohuzel doba k vyrizeni setreni uz stanovena neni,jen vagne v Obcanskem zakoniku.
No,pojistovnu to nakonec stalo mnohem vice,nez tusili,protoze jsem zrusil vypovedi pojistky vsech ostatnich vozidel a dalsi pojistky na dum,pozemky a zivotni pojisteni.
Oznameni pro pobocku ve Schweizu jsem nakonec stahl,protoze mne IHNED kontaktovali,proc nejsem se sluzbami spokojen.
Ted mam na stole osobni dopis predsedy spravni rady,ve kterem se mi omlouva za "neopodstatnene zdrzeni".To je jiz pozde.Vyjadreni kolegu ze Svycarska jim k tomu pripnu.Kdyby bylo misto,tak bych to sem hodil.
Jsme stale pro nase "takypojistovny" jen obtizny hmyz a ani dobre jmeno pojistovaciho ustavu neni zarukou.
Smlouva byla s velkou ochotou(jak by taky ne) sepsana s osobnim zastupcem nove pojistovny,ktery se dostavil osobne.
O kom vlastne pisu? Jmenuje se to Allianz,nebo tak nejak. -
« Re: Likvidace poj. události
bob: Problém je ten, že volební kampaň něco stojí. V okamžiku, kdy někdo vyleze s takovým tématem, jakým je konec zlodějských manýrů pojišťoven, stačí pojišťovácké loby pustit mrzký peníz za natočení (a odvysílání ve všech médiích) krátkého klipu, ze kterého vyplývá, že nikoho neokrádají, naopak, že prodělávají a volební kampaň protikandidáta je v háji. Co odvysílá televize, to je přece svatá pravda, ne? :-))) Viděl jsi sám, jak stačilo idiotu Schlingovi zablábolit před veřejností pár nesmyslů a sprostých lží, a i přes tu okatost se našli takoví, kteří začali kývat hlavami: "...ano, ano, v žádném případě si nenecháme těmi zlými dovozci dělat z naší krásné země to vrakoviště, jak říká pan ministr." :-((( -
Saab 04.11.01 12:45
« Re: off aktualni topic
Kooperativa dává větší bonusy (10% po prvním roce, 20% po druhém atd) a díky těmto bonusům se dostane mírně pod cenu některých jiných pojišťoven (např. Allianz atd), takže je naláká na větší bonusy když nebudou bourat. Taky jsem se kouknul na jejich bonusy a říkal jsem si, že od Allianzu přejdu, ale pak jsem si všiml, že zdražili mnohem víc než ostatní a že i s dvojnásobným bonusem jsou na tom cenově jako ostatní, takže přechod nemá smysl. -
Saab 04.11.01 12:40
« Re: Likvidace poj. události
to hellebrand: tím si nejsem tak jistý, kolegyně sestra takto zrušila 8 měsíců starou Octavii na leasing a dostala nové auto. Dokonce to měla napsané v leasingové smlouvě, že v případě havárie v prvním roce dostane auto nové, v dalších letech jen opravené. Bohužel nevím u koho to ta leasingovka měla pojištěné.