Konstrukční vady
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia
-
wolff 30.10.01 12:41
« Bez nadpisu
No vzhledem k tomu co zde uvedl kolega, tak to asi ATX nebyla chyba ve mne, i když musím uznat (každý usuzuje podle sebe), že předpokládám, když si někde něco zadám, že ta dotyčná osoba tu práci udělá dobře a že ji při tom nemusím kontrolovat. Řekl bych, že na vyvážení kol nemůže být nic ke zkažení. Jak vidíš, tak je. Bohužel i ve značkových servisech pracují jen lidé a ti jsou leckdy horší než v servisech značkových neboť: Ve značkových servisech týpek spoléhá výhradně na techniku a elektroniku a v momentě, kdy se mašinka potento, tak tenhle člověk není schopen svým málo analytickým myšlením tuto chybu rozpoznat. Na toto jsou celé sociologické studie, ale tady není prostor o tomto diskutovat...Princip je v tom, že obecně nemusí značkový servis fungovat lépe než neznačkový. Rozdíl je pouze v ceně, případně vybavení a v záruce(kterou mnohdy nevymůžeš ani na značkovém servise), kterou oba mohou poskytnout. -
"-- skrytý --" 29.10.01 04:18
« Re: Service INSP
Ne vzdy Vam prodaji auto,nebo event.vrati po vymene oleje v servisu se spravne nastavenymi servisnimi intervaly.
Servisni interval OIL - 15.000 km, INSP1 kontrola po 12 mesicich a INSP2 jsem mel u prvni Oktavky(ted tam uz neni).
Serizuje se jednoduse(nebo kontroluje).Pred zapnutim klice v zapalovani mejte pootocene vlevo tlacitko pod palubnim pocitacem(displayem).
Naskoci Vam na druhem displayi napis OIL.Mackanim tohoto tlacitka(normalne nuluje denni pocitac km)nastavite 15.000 a postupne po krocich 500 km ubirate a stale dokola.Vytazenim klicku se programovani ukonci.
Totez pro INSP,pootocenim vlevo prepnete na INSP a stlacujete po 1 mesici dobu z 12 mesicu.
Tot vse,zadne pretaceni budiku neni nutne.
U poslednich modelu,kde je jen jeden display,je to stejne,jen se Vam budou stridat informace na jedne obrazovce.
Nijak to nezasahuje do motormanagementu,jen technik pozna,ze s tim nekdo hybal.Ke kontrole nastaveni ale nemusite hybat s nicim.
Hlasi to prumerne 1000 km pred vymenou oleje nebo 1 mesic predem,podle toho,co nastane drive. -
"-- skrytý --" 23.10.01 10:56
« Re: Bílý a syn
mě stála firma Bílý a syn: 7000.- nové zimní gumy + seřízení geometrie na nové stolici 1000.- = za měsíc bylo po gumách. Když jsem jim to jel druhý den reklamovat, že ty gumy "nějak moc hvízdaj" dělaly si ze mě prču. A já blbec všechno zaplatil... -
« to ATX
Ano, mohlo by tomu tak být, ale asi bych předpokládal rozdíl v "neznačkovém pneuservisu" při vyvažování pneu a "značkovém servisu" při opravě auta po havárii. Pokud by tomu tak nebylo, ať jdou radeji prodávat na trh zeleninu. P.S. I ta záležitost v tom pneuservisu mě v dnešní době překvapuje, asi jsi měl smůlu, když měli rozseřízenou vyvažovačku, nebo jsi vzbudil dojem u lempla mechanika, že to tak stačí... -
wolff 22.10.01 14:04
« to ATX
Poznal, pokud by to opravdu udělal tak jak to říkáš. Ale stolice nemusí fungovat jak má, toť za prvé a co se týká toho kšeftu, tak je to sice pravda, ale v tomto případě hraje spousta faktorů. Jako, že nemají lidi, kteří by to měnili (v tom okamžiku) a nebo mají jiné (výnosnější) kšefty. Mimochodem, pokud jde o tu techniku. Teď nedávno sem si byl vyvážit kola u Bílý a syn. Výsledek byl ten, že za 150 Kč to beztak nevyvážili. Ani jedno kolo (bylo to horší než předtím). týden na to sem to musel jet vyvážit jinam. A řekni mi kde je teď chyba? V člověku, nebo ve stroji? -
« Service INSP
Dnes se mi na budiku sve Octavky MR 2000 objevil napis "Service INSP". Do rocni mam jeste mesic cas, olej je taky v pohode. Nevite nekdo podle ceho se tato vystraha pocita (probeh km nebo cas)? Vynulovat budik by asi nebyl problem (V.A.G nebo pres tocitka na budiku), ale pripada mi to tochu divne, ze se mi to objevilo uz ted. Diky. Jarda -
wolff 09.10.01 13:11
« Bez nadpisu
U toho Crashe s tou mazdou...On zásadní rozdíl je v tom, že on šel do tebe předkem, který je podstatně lépe naprogramovaný k deformaci(teoreticky se dá říct, že kdyby se neskrabatil, tak to ani není v pořádku), kdežto zadek každýho auta má hned za nárazníkem prkticky ocelovou traverzu(na kterou mimo jiné dáváš tažný zařízení). mimochodem bych jim nevěřil, že to auto není hlý, i když je to RSko. Určitě je hlý, ale oni sou blbci, kteří nemají možnost to nějak srovnat. Asi kdyby se o to pokusili, tak by to zdrbali ještě víc, než to je. To pravděpodobně zjistíš v momentě, kdy ti do auta začne zatíkat... -
Howard 09.10.01 00:00
« Re: Crash test Octavia
Myslim, ze Octavka na tom zas tak spatne nebude. Minuly tyden jsem nechtene absolvoval jeden crash test "live" a v pohode jsem vyvazl. Auto nema pohlou karoserii, aspon to tvrdi v servisu, a odnesl to jen blatnik, kolo, poloosa a dalsi prislusenstvi (presny rozsah jeste neznam). Sedan 323 mel totalne hotovy predek a je na odpis, Octavka vypadala, ze by jeste jela (ale nejela :-) a v servisu rikaji, ze je to neuveritelne, ale auto je v pohode.
Mozna je to trosku i tim, ze to je RSko, ktere je vic zpevneno nez normalni, ale rozdil oproti Mazde to byl opravdu velky. Holt jsem mel kliku.
Jako PS: Nikomu se nic nestalo a tak to ma byt... -
« Crash test Octavia
Skutečně nejde o test NCAP. Při pozorném pohledu na průběh deformace zespodu je vidět jakési lanko, které je nataženo přesně v půli a překážka zasahuje také do poloviny předního nárazníku (podle NCAP by to mělo být pouze 40%). Pokud by ale Škodovka měla s bariérovou zkouškou původního provedení nějaký problém, tak by asi modernizace MR2000 vypadala asi jinak.
damil