Konstrukční vady

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia

• « 00 Reagovat !

foto

14.12.01  11:55

« to novak

Ta fligno, vypadá to, že ti odešlo nějaké čidlo teploty, které co vím, pracuje na principu nízká teplota-značný odpor, vysoká teplota-nízký odpor, a klimatronic si myslí, že je v autě zima a topí a topí. Napoj to na diagnostiku, klimatronic se rád vyzpovídá, co mu nefunguje, a poté se jen vymění ono čidlo...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.12.01  10:19

« Re: Pocení celního skla

Bohuzel, nejde jen o udaj v manualu. Ta klima se skutecne pri teplotach pod +4 stupne nezapne.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.12.01  09:29

Jestli to je napsane v manualu (ze ma vypinat pod +4), tak je to slusny spek :-)). Vzdyt proboha nejvic se okna mlzi prave kolem nuly (mirne nad), pri takovem tom slizkem vlhku! V manualu od Renaultu je napsano, ze pri velmi nizkych venkovnich teplotach se klimatizace nezapne ani pri stlaceni tlacitka AC.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.12.01  09:26

« Re: Pocení čelního skla

Nee, manual. Ta protimrazova pojistka (cidlo) je na trubce u kompresoru (asi to je obyc. teplomer).
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.12.01  08:52

U focusu se manualni klima uz vypne (nebo neazapne) kdyz teplota klesne pod +4 stupne (dle manualu). Mate pro to nekdo vysvetleni?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.12.01  07:25

pánové neznáte nějakou flignu na Klimatronik? Topí to jak o život (nereguluje). Teď s tím nemám čas jet do servisu a řeším to tak , že přepínám neustále mezi režimem Lo (jde chladný vzduch) a 18 st. (začne topit). Mírně nepohodlné.. Dík LN
  • « 00 Reagovat !

foto

13.12.01  20:28

meda- mas automatickou klimu?
  • « 00 Reagovat !

foto

13.12.01  09:12

No jo, AC ti sice sviti, ale klimatizace nebezi kvuli nebezpeci zamrznuti - ja tam protimrazova ochrana. Ono to ani neni potreba, protoze pri teplote -20 je tak suchy vzduch, ze to odmlzuje topenim docela fajn. Ja jsem to ze zvedavosti zkousel vloni v zime a pri -5 jeste bezela, pri -10 uz ne (AC svitilo furt jak o zivot).
  • « 00 Reagovat !

foto

12.12.01  22:05

meda- klima u Renaualtu zapnout jde manualne jen AC, pokud zapnes Auto-tak AC pri nizky teplotach zhasne!
  • « 00 Reagovat !

foto

12.12.01  16:58

« to grandson

1. Vlastní diagnostika řídící jednotky není dokonalá. Sice uloží do paměti závadu, ale nedovede přesně specifikovat její původ a někdy ji omylem přiřadí k něčemu úplně jinému nebo uvede jako závadu nějaký větší montážní celek.
    2. Ta tvoje závada je nejhorší, protože se jedná o sporadickou závadu, která se dle libosti projeví či nikoliv.
    3. doporučuji digitální osciloskop a proměřit vstřokování a zapalování. Je možné, že v řídící jednotce je nějaký přechodový odpor, nebo jsou vadné koncové zesilovače...
  • 00 Reagovat !

foto

11.12.01  14:04

« kontrolka "CHECK"

potreboval by som poradit od odbornika - mam 2.0 motor a zacala sa mi objavovat nasledovna chyba - rozsvieti sa oranzova kontrolka "CHECK", pricom mi sucasne, a to najma na kratko po nastartovani stupne okamzita spotreba na uroven okolo 40-50 litrov. Po chvili sa upravi na normalnu, no kontrolka mi zostane svietit aj po dalsom nastartovani. V servise mi diagnostikou odcitali vyskyt chyby - "prilis bohata zmes, nieco so vstrekovanim...", no po vymazani sa chyba nezopakuje, a teda vraj diagnostikou nevedia zistit skutocnu pricinu, test vzdy prebehol v poriadku. Nasledne sa mi to znova stalo asi po 2 tyzdnoch, v servise opat rovnako - v pamati chyba sice bola, no po vymazani zhasla aj kontrolka a pokial bolo auto v servise, chyba sa neobjavila. No dnes (vcera som s tym bol v servise) mi kontrolka zasvietila opat, pricom, ako sa mi zda, spotreba bola zatial OK. Zrejme ide o nejaku jednorazovu chybu, ktora sa zatial nevyskytuje stale, avsak rad by som ten problem odstranil este pred vianocami, lebo zrejme cez sviatky nikto robit nebude. Neviete mi poradit, na co by sa mali v servise zamerat ? Vdaka za radu.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.12.01  11:00

marson> No vždyť jo. Já mám vypozorováno, že po 15.000km je na vyhození. Já ale jezdím moc, takže možná ostatním bych doporučil tak maxilálně rok a pryč s ním. BTW, hodil jsem do Fabie ten aktivní filtr (s aktivním uhlím) a je to celkem fajn věcička. Když venku pálí listí, nevím o tom. Avii to zvládne tak na 60% a i ostatní smrady ve městě to velmi dobře filtruje. A co víc, umí to přefiltrovat i nesnesitelný smrad z Otrokovické Kafilerie a to už je co říct.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.12.01  10:19

Už jsem na to přišel. Kromě toho, že se potila skla jsem cítil i divný puch. Přišlo mi divný, že při vntřní cirkulaci větrák fučel jako o závod, a na okna skoro vůbec. Topení fungovalo normálně. Odpoledne jsem se na to mrknul a zjistil, že je totálně hotovej pylovej filtr. Tak jsem ho vyhodil. Větrák už zase fučí ve všech pozicích.
    Je pravda, že by se ten pylovej filtr měl po čase vyměnit...
  • « 00 Reagovat !

foto

30.11.01  09:07

Zkus jestli ti fouka teply vzduch na skla, jestli jo, tak zkus jestli ti nezustava viset klapka vnitrni cirkulace. Jestli mas klimatizaci a odmlzujes s ni, tak pri nizkych venkovnich teplotach se mozna nezapina (nevim jestli u Octavie to takhle je nastaveny, u Renaulta ano)
  • 00 Reagovat !

foto

30.11.01  07:45

« Pocení čelního skla

Nazdárek, objevily se mi potíže s odmlžováním čelního skla. Než se do toho začnu angažovat, nemáte někdo tip, v čem může být příčina a jak ji odstranit? Díky předem za názory.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.11.01  11:00

« Re: kryt pod motorem

pod 1,6 74kw patří také krátký kryt. Aspoň podle katalogu ve škodovce mi to tak ukázali.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.11.01  12:19

Zkusím se zeptat. Je zajímavé, že ho nechtěli vyměnit. Když tak se mi ozvěte na mail pastva@rbp-zp.cz.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.11.01  20:06

nevím,radši se zeptejte v servise.Já mám 1,6
    55KW,tam nejde protože tam vadí výfuk,musím mít
    pouze ten malý.Nechtěli mi to vyměnit tak mi zustal na památku.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.11.01  12:57

Mám 1,6 74Kw bude to pasovat?
  • « 00 Reagovat !

foto

06.11.01  20:40

mám uplně nový kryt pod mptor na TDI nový stojí kolem 4000Kč. Za 2000Kč jedná se o velký kryt.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…