Konstrukční vady
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia
-
« Re: Combi - střikovač zadního skla
Mně asi před rokem zatuhla tryska zadního ostřikovače v otočném čepu stěrače a začala se točit společně s ním - a vznikl skvělý efekt, kdy voda stříká před stěrač v půlkruhové křivce . Od té doby stírám i zaschlou špínu mnohem snadněji. To by snad byl typ i pro výrobce.....i když teď už jsou vlastně trysky ostřikovače na střeše, já jsem mluvil o těch starších provedeních...... -
« Re: Combi - střikovač zadního skla
Na Brave mam na hadici k prednimu a zadnimu ostrikovaci takovy jednocestny ventilek s membrankou, ktery vlastne ma udrzovat neustale vodu v hadickach k tryskam. Uz se mi staly 2 zavady. Poprve mi voda nesla k ostrikovaci vubec - ventilek byl nepruchodny, a protoze jsem do te doby nemel o jeho existenci a umisteni ani paru, opravil to servis za 25 Kc za novy ventilek. Podruhe mi se voda jen tak slabe curala na sklo a to uz jsem do ventilku vlezl, zjistil jsem ze v membrane je dirka a pres otvor ve ventilku mi voda misto na sklo chcala na tapecirunk kapoty. -
« Combi - střikovač zadního skla
Jak vám u kombíku funguje ostřikovač zadního skla?
Já když ho pustím, tak z trysky jen vytéká pramínek vody jedním směrem. Myslím, že je to nějaká vada. Vždyť i u Feldy to mělo trysku s 2 pramínky a ostřikovalo to, ne že z toho jen vytéká voda. -
« Re: piskani po startu
Diky za reply, i kdyz musim rici, ze jsi me moc nepotesil :o) Zajimave je, ze to dela casteji v tech dnesnich mrazech. Asi pockam do jara a kdyz se to nezlepsi, tak to hodim do servisu. Kazdopadne jeste jednou dik. Aspon vim, co jsem si koupil... -
« piskani po startu
Panove, stalo se mi jiz nekolikrat, ze v octavii se mi po nastartovani ozve 3x pisknuti. Je to to same pisknuti, jako kdyz dochazi benzin, ale s tim rozdilem, ze se 3x opakuje. K tomu se jeste rucicka tachometru vymrsi az na maximum a hned jde zpet na nulu. Netusite, cim by to mohlo byt? Je to asi nejaky servisni kod. Neni to pokazde, jen nekdy. V servisu ze me delali blbce, ze pry jsem se musel preslechnout. ATXi, pomoz...!! Diky. -
« Re: Pocení čelního skla
Ja mam automat, pri rezimu Auto si to dela vse samo a AC se nyni nezapina, pokud ji zapnu rucne, vypne se nyni Auto(v lete se AC zapina spolu s autem, zalezi na venkovni teplote), ale v normalnim rezimu ji mohu zapnout nebo pokud zapnu tlacitko odmlzovani oken, AC se rozsviti sama!Zajimave je jak Auto funguje, kdyz nastartuju, tak se rychlost ventilatoru temer zastavi, az se motor zacne zahrivat, zapne se vnitrni cirkulace vzduchu, zvysi se rychlost ventilatoru a vzduch zacne do auta proudit a vsak ne aby mne studene ofukoval, zkratka vsude jinde, jen ne na pasazery, az se motor ohreje na zhruba 2/3, tak se prepne na venkovni cirkulaci a ohraty vzduch proudi inside... :-)
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!