Konstrukční vady
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia
« Re: Chrastění v přístrojové desce
KE CHRASTĚNÍ: Sice jsem octavii po 2 letech prodal, ale ve dveřích jsem měl stejný problém. Takže: po 1/2 dne v servisu a mé neústupnosti se zjistilo, že to dělá ukápnutý a ztvrdnutý kus lepidla ve vnitřní části dveří. Bylo to na straně řidiče a dost nepříjemné. Sedačka mi taky vrzala. Panebože hnus. Už takový starosti nemám. Nový auto nerachtá a drží. A já vám držím palce. -
« Ad: Chrastění v přístrojové desce
Chrastění v přístrojové desce se mi objevilo po montáži alarmu. Nové kabely (přístupné za schránkou před spolujezdcem) byly vedeny zcela "divoce". Zakápl jsem je proti vibracím silikonem (vůči sobě, jiným kabelům, přístrojovce). Pak to přestalo. Takže já bych zkusil jít po nově tahaných a nijak nezajištěných kabelech, pokud tam taky takové máte. -
« Kravál
No, chrastění v převodovce sice občas slyším, ale přisuzuji to asi nějakému volnému drátku od rádia který ve vyšších rychlostech "rezonuje" o nějaký plast.
Ale zkusili jste si někdo otevřít mezi 80-100km/hod zadní okénka? Najednou máte plné auto nepříjemného pulzujícího hluku, který v rychlostech nad 100km/hod zmizí. -
« Re: vrzganie sedadla
No bol som dnes v tom servise so sedackami. Uz viem, preco ma poslali z inych servisov prec - odstranit sa to da, avsak je to dost pracne - treba komplet royobrat sedacku - calunenie a potom aspon u mna jednoducho premazali nejakym spec. mazivom casti z plastu (teda z plastu je to cele), ktore sa o seba tru a tym vrzgaju. Jedna sedacka tak trvala asi 2.5 hodiny, a to to robili po prvy krat. Takze realne tak 1.5-2 hodiny na 1 sedacku. Zda sa mi, ze ti ludia v servisoch su dost lenivy (az na velmi malo vynimiek). Radsej ta odprasknu, lebo sa im prave nechce. Len predat auto a potom si uz nula.
Caute. -
« Chrastění v přístrojové desce
V mojí Octavii Kombi (r.v. 99) při rychlosti asi od 80 km/h do 160 km/h a při silnějším větru zprava něco chrastí někde v oblasti stěrače nebo zrcátka u spolujezdce. Je to zvuk jako by se tam něco třepalo. Nesetkal se někdo s podobným zvukem? -
« vrzajici sedacky
Panove,neberto toto prosim jako universalni radu, ale po podobnych zkusenostech s povrzavajicimi sedackami jsem zkusil nasledujici. Na spodni cast sedacek {mimo calouneni} jsem nastrikal WD-40. Vysledkem je, ze vrzani prestalo a uz se cca. 3 tydny neozvalo. Takze to asi pomohlo. Problem je, ze tam neni dobrej pristup.
Kdyztak dejte vedet, jesti vam to taky zabralo. -
"-- skrytý --" 13.03.00 11:02
« Re: Zadni svetla
řekl bych, že je to v žárovkách. I u Felicie jsem měnil celkem 3x v brzd. světle během půl roku. Potom jsem se nasral, prohlédl staré zásoby a narval jsem tam nějaké historické(min 10let staré) a byl pokoj. Dalším důvedem může být gulátor napětí. -
« vrzganie sedadla
Caute, chcel by som sa spytat, ci niekomu z vas tiez vrzga sedadlo v Octavke (v SLX standard vybava, pre GLX priplatkova) - konkretne tzv. bederna opierka - (vysuvacia cast sedadla v oblasti krizov, je na to extra ovladac na boku sedadla-tiez kolecko). Cital som to uz tusim niekde, neviem to vsak najst.
Bol som s tym v servise - z jedneho ma poslali prec, ze nemaju calunika a odporucili mi iny, kde mi vsak calunik oznamil, ze 1. je to bezny problem, ktory sa vsak neda odstranit ??? 2. Skoda to nechce uznavat ako reklamaciu a po 3. vraj to uz preto ani nerobia (a na dokaz mi ukazal Oct. GLX bez bedernej opierky ...).
Z toho vsetkeho vsak neverim nic, a preto ak mate niekto skusenost, ci uz ako to odstranit, resp. ste uspeli s reklamaciou a potom vymenou sedadla, napiste prosim sem. Dohodol som sa sice v inom servise, ze to predo mnou rozoberu a skusia to opravit, avsak ze to este nerobili.
Dik, Grandson -
« Re: to: grandson
nie, ten zvuk je uplne nieco ine, podobne ako rachot EDS...
Ta brecka sa proste zachytava okolo vyfuku az sa medzera okolo a medzi sil. blokmi, vyfukom a podvozkom upcha uplne a potom to produkuje zvuk ako ked sa vyfuk opiera a bucha o kovovu cast karoserie - vertem, je to hodne neprijemne. A somozrejme, ked uz brecka na ceste nie je, tak sa scasti ta brecka roztopi a rachot prestane. Inak pozerali sme inu Oct. (1.6) a uchytenie v tom mieste bolo prakticky rovnake - jedine ta priecka mala mierne iny tvar, ale to by snad nemalo byt pricinou zachytavania snehu. A riesenie ? Neviem. Mozno sa mi tam zachytila predtym nejaka spina, ktora teraz branila odpadavaniu tej brecky... -
« Re: to: grandson
Chcem len doplnit, ze nastastie to hucanie a drncanie, co som naposledy opisoval, nebol sposobeny prevodovkou a pod. a ani EDS, ale dost zvlastne - snehom - a to asi v prostriedku podvozku je rura vyfuku prichytena medzi podvozkom a takou prieckou v gumovych silentblokoch - a prave tam sa neviem preco zachytavala snehova brecka a nasledne vyfuk potom sposobil ten hluk a rezonovanie celeho auta. Takze super, len teraz sa mi zda, ze moje auto je urcene len na letnu prevadzku (zatial som totiz este od nikoho o tomto probleme nepocul). Dobre, nie?
Zvuky v motoru starsiho typu Octavie-obcas rezonovalo vse.Manzelka ted jezdi 4 mesic s novou Oktavkou,a svete div se.Ohromny dotaznik od firmy,co se Vam libi,co byste chteli zmenit,dali Vam na vuz vsechno co jste chteli? - vyzkum pro vozy z ledna 2000.Za 3 dny telefonat z Fabriky,domluvena schuzka zastupce firmy(protoze zene jsem to musel chudere napsat sam,vcetne vrzajicich sedadel,klepajiciho zamku).
Auto je nove podotykam,a se svym servisem jsem nadmiru spokojen,ale co se delo pak,jsem u nas jeste nevidel.Cekali na nas 4(slovy ctyri) jejich mechanici a sef a na miste vymenili SEDADLO !,ukazali mi zesileni v miste,kde se vetsina ostanich s tim trapi(vcetne me u sveho vozu).Seridili dvere pomoci stojiny s takovym malym cudlikem a Torx klicem.Zadne omotavani izolepou.(Na sve auto,paac je jeste v zaruce jsme se domluvili uz s sefem servisu na podobnem postupu.)
Asi to byla reklamni akce,ale pokud byla,klobouk dolu.Slusne jsem podekoval i mailem do fabriky,poslali mi celou hromadu materialu vcetne CD ROMu,doporucili pneumatiky,olej,jak chranit turbo.
Jsem dost casto venku,znam jiny zpusob jednani nez je zazity u nas,ale tohle mi ukazalo,ze to zrejme musi jit.