Konstrukční vady
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia
« Re: Hagusy a stresni nosice vubec
Tak uz vim, jak to s tema hagusama je. Mechanik v mem servisu v patek volal primo do MB a tam mu rekli, ze delsi hagusy jsou montovany na OC primo pri vyrobe (pokud si je zakaznik pri koupi noveho vozu preje), zatimco pokud si chce nekdo nechat DODATECNE hagusy namontovat, dodavaji a montuji pouze ty stare, kratke. Osobne nechapu proc, dost mne timto pristupem nas..li. -
« Re: Hagusy a stresni nosice vubec
Nepamatuji se přesně, ale mám takový dojem, že ty delší jsem viděl v Praze na Jarově přímo u prodejce v prodejně.A protože tam prodávají i VW, je skutečně možné, že to je původně určené třeba na Golfa či Boru. Venku na ulici zatím všichni měli namontované ty kratší, co mám já. Já osobně, kdybych si mohl teď zvolit, bych šel do těch delších, přece jen je lepší, když "rozchod" příčníků může v případě potřeby být větší. Nedávno jsem vezl delší a poměrně těžkou desku na střeše a ty centimetry mi chyběly. -
« Re: Re: To DIM a prevodovka
je to fakt normalne? pretoze i ja som tuto zimu spozoroval na Matizovi, ze ked nastartujem studeny motor, tak par minut nieco v prevodovke "sterka", ked sa stlaci spojka to zmizne, tak isto ked sa prevodovka zahreje. Rozmyslal som, ze to pojdem reklamovat v ramci 2 rocnej zaruky (to je vyhoda, co? ;). Spozoroval som to u viacerych felicii, tak neviem. -
« Re: Hagusy a stresni nosice vubec
Otazka je, co jsou ty delsi nosice zac. I na obracich na www.skoda-auto.cz jsou v kapitole stresni systemy zobrazeny jen ty kratke (pekne hnusne !), a je mi divne, ze by o tom nevedeli v znackove skodovacke prodejne a servisu. Mozna ze ty dlouhe, cos videl, jsou nejake noname nebo hagusy z Passatu nebo tak (to by konecne bylo fuk, pokud by pasovaly) :-))) Takze, vite nekdo o tech dlouhejch hagusech neco vic a konkretnejsiho nez to, ze jste je nekde videli ? Jeste jednou diky za pripadne info ! -
« Re: Hagusy a stresni nosice vubec
Panove, pisete zde o kratsich a delsich hagusech. Opravdu existuji na OC dva typy ? Mam v umyslu si nechat v patek hagusy namontovat, a kdyz jsem se (pod dojmem zdejsi debaty) ptal v servisu, jestli existuji na OC delsi a kratsi hagusy, bylo mi receno, ze ne, ze existuje pouze jeden typ. Muzete mne tady k tomu nekdo rict neco blizsiho ? Diky ! -
« Re: Spojka
Meli jsme v Nemecku pujceny Mondeo 1.9D, najeto 7000 a spojkovej pedal pulzoval taky. Pri plnym seslapnuti spojky to zmizelo. Mozna je to normalni(zesilena spojka u dieselu), nebo nejakym zpusobem nacaty vypinaci lozisko u spojky. Nevim presne. Jeste k tem rezavejm flickum v laku, ktery vylezou skrz lak po desti nebo po zime. Treba jsou v laku mikropory(u skodovky se nedivim, kdyz vidim ten pomeranc na kazdym aute),a ty by chtelo ucpat nejakym kvalitnim voskem. Takze voskujte. Komentare vitam. Zdar a silu.