Konstrukční vady

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia

• « 00 Reagovat !

foto

12.03.01  12:39

« Re: cukani oct. 1.6.

Díky všem za dobře míněné rady. Souhlasím , že v servisech chtějí ze zákazníka sedřít kůži. Kouknul jsem se na to sám a za půl hodiny jsem to opravil. Koupil jsem azbestový provaz na izolaci výfuků a omotal "šrouby" držící vlnovec. Byly totiž unavené "silentbloky z kovové síťoviny". Auto už nerezonuje cena opravy cca 25,. Kč bez práce. Otázka je trvanlivost opravy ?! Jeste se ozvu.
  • 00 Reagovat !

foto

11.03.01  21:33

« Kliky dveří

Sehnal jsem před nějakým časem kliky dveří v barvě. Nemáte někdo zkušenosti s montáží a demontáží? Nebo kolik by to zhruba mohlo stát.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.03.01  13:21

« Re: Výfuk rezonuje těsně nad 2000 ot.

Dělá mi to taky. Motor 1,8/92kw r.v. 1998. Ještě jsem s tím ale nikde v opravně nebyl ale chystám se příští týden takže uvidíme.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.03.01  15:48

Za prve stare provedeni vyfuku u 1.6 ma debilne ulozenou sondu, za druhe nema kloub, jako TDI a ostatni, ale jenom clen s vlnovcema.
    Nove provedeni uz ho ma.
    Za druhe, vyrobce v ramci nizsi ceny u 1.4 a 1.6 nemontuje protihlukovou izolaci na stenu mezi motorakem a prostorem pro cestujici smerem z motoraku.
    Mozna ma vliv i silentblok na prave strane motoru, ktery pochazi z felicie, nebo odkud.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.03.01  15:40

Pokud vim, tak skodovka v ramci kulance do 36 mesicu meni predni cast vyfukoveho potrubi zdarma, teda jen za praci.
    V rade servisu jsou * vsech kurev, a asi stahnou jak zakaznika, tak skodovku,
    nebo jsou liny podivat se do kulancniho katalogu.
    Nejlepsi odpoved na otazku, jestli by neco neslo vymenit na kulanci byla "Co je to kulance ?"
  • « 00 Reagovat !

foto

09.03.01  08:27

Ano, měl jsem ten samý problém, bylo to nesnesitelné. V servisu mi řekli, že mám špatný katalysator a přední díl výfuku, chtěli po mě 20000,- (jen za materiál). Navštílvil jsem firmu SPEI servis (zabývající se výfuky), kde to opravili za 3800,- A kat. mám prý v pořádku. Od té doby nemám problém.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.03.01  16:18

« Re: vibrace přední kapoty

Mam 1.8T a uz jsem jel na maximalku... a nikdy se mi nestalo, ze bych videl chveni kapoty...
  • « 00 Reagovat !

foto

07.03.01  19:51

Co já vim, tak u těhto motorů je vůbec jakýsi divný výfuk. Mě na to upozorňovali u našeho dealera, že 1.4 a 1.6 55kW jsou nejhlučnější motory (benzínové) a je to u všech.
  • 00 Reagovat !

foto

07.03.01  12:23

« Výfuk rezonuje těsně nad 2000 ot.

Octavie 1997, 55kw, rezonuje výfuk těsně nad 2000 otáček hlavně při brzdění motorem. Dle servisu vadný vlnovec.Výměna přijde kolem 8000 Kč !!!!! Nezná někdo levnější rešení. Dle názoru některých automechaniků jde o výrobní vadu!? Co s tím?
  • « 00 Reagovat !

foto

04.09.00  20:16

Jestli vibruje tak dokopat servis aby to dotahli zamkem, podperama a tema gumovejma picama.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.09.00  11:26

« Re: jiri1

o cem to mluvis ? Pri jhake montazi stredovych osek ??
  • 00 Reagovat !

foto

04.09.00  10:40

« jiri1

upozorneni...... na prevodovy sistem steracu octavia POZOR.... zadiraji se pri montazi stredovych osek to nikdo nenamaze mam najeto asi 65000 km. JETO HRUZA!!!!!!!!!!!!!!
  • « 00 Reagovat !

foto

31.08.00  11:12

.......... a ať jsem na to hleděl jak jsem hleděl, mě se kapota nehne ani ve 200 km/h ( jsem se mohl kvůli tomu zabít :-)))) A máš tam ten " filcový " polštář ???
  • « 00 Reagovat !

foto

29.08.00  09:55

Tak to jsem fakt ještě neviděl, ale určitě se na to zaměřím. Ale když vidím Mondea, jak jim při větších rychlostech kmitá zadní nárazník, tak asi níc není dokonalé :-)))
  • « 00 Reagovat !

foto

29.08.00  08:49

Ja pri svych ujetych 24200km od prevzeti nove Octavie nemuzu rict, ze bych kdy videl "tresouci se predni kapotu". Pravda, nejezdim rychle. Ale prece mi to parkrat nedalo a zkusil jsem z auta vyzdimat 200km/h - to se o chloupek nepovedlo (taky uz je to o strach, bez kotoucu vzadu a ESP v pripade nutnosti prudce brzdit). Ale kapota nevibrovala. Mozna jsem vyjimka potvrzujici pravidlo, ale ani kolegove s Octaviema nemaji "vibracni zkusenosti" - pritom maji jinou motorizaci - 1.8/20V a 1.6/55kW. A oba jezdi mnohem rychleji nez ja...
  • « 00 Reagovat !

foto

29.08.00  07:27

Tak to je dobre ....
  • 00 Reagovat !

foto

28.08.00  19:40

« vibrace přední kapoty

Po prvních celkem pozitivních dojmech po přesednutí do Octavie jsem se za jízdy rychlostí asi 160 km/h mírně zděsil při pohledu na přední kapotu. Její vibrace mně přinutili zbytečně zastavit, protože kapota byla zavřena. Prodejce Škody mě s důvěrou ujistil, že jeho Octavie to dělá taky. Jste na tom taky tak , že se snažíte nastavit si sedačku tak, aby jste radši na okraj kapoty nedohlédli?
  • 00 Reagovat !

foto

21.08.00  23:29

« Bez nadpisu

Ono dokonce už z 1800 to začne dělat i naše aspoň myslím zatím ji doma nemáme nemůžu otestovat ale při tak nízkých otáčkách začne motor klepat je to tím že je prostě už pod otáčkamama.
  • 00 Reagovat !

foto

21.08.00  23:24

« Zajíždět

No to by mě zajímalo proč někdo začne zrychlovat s 1900 otáček z benzinŃákem na plno a ještě se diví že mu tam něco vibruje!!!., Tak jestli jsi i podobnými kousky zajížděl tak se nediv. Jo a jen tak v návodu píšou zajíždět do 1500km ale to znamená točit jen do 3/4 otáček TAKŽE POKUD JSI JEZDIL 3000 KM JEN KOLEM 2000 OTÁČEK tak si ho nezajížděl ale DOST POKAZIL A BUDE ŠPATNĚ ZAJETÝ!!
    ps: Myslím že ti to potvrdí i ostatní
  • 00 Reagovat !

foto

20.08.00  22:37

« Vibrace

Zdravím všechny a rád by se zeptal na váš názor. Mám Octavii GLXi 74kW, najeto cca 3500 km. Motor jsem zajížděl velmi opatrně asi 2000 km. Poslední dobou jsem si všiml, že pokud motor točí 1800 - 1900 ot. a přidám plyn, při zrychlování proběhou motorem kolem 2000 ot. slabé vibrace, které jsou cítit ve volantu. Projevuje se to hlavně při jízdě do kopce, mnohem méně po rovině a nikdy při jízdě z kopce. Čím silněji se přidá plyn, tím jsou vibrace znatelnější. Při jiných otáčkách to nedělá.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…